Neres opgenomen in selectie voor Legia

BVeenstra, 22-02-2017 om 18:17, 29570 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax' nieuwste aanwinst David Neres is opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel met Legia Warschau in de Europa League. Dat meldt de Amsterdamse club via Ajax.nl.

Zijn aanwezigheid betekent wel dat Justin Kluivert dit keer niet bij de selectie zit. De buitenspeler deed afgelopen dinsdagavond, net als Matthijs de Ligt, mee met Ajax O19 in de Youth League. Verder zijn ook Daley Sinkgraven en Kenny Tete afwezig. Eerstgenoemde is nog altijd geblesseerd aan zijn enkel, terwijl Tete geschorst is na zijn rode kaart van vorige week.

Het duel met Legia Warschau begint donderdagavond om 19.00 uur. De heenwedstrijd in Polen eindigde in een 0-0 gelijkspel.

De selectie:
Andre Onana
Diederik Boer
Joël Veltman
Davinson Sanchez
Heiko Westermann
Nick Viergever
Jairo Riedewald
Davy Klaassen
Lasse Schöne
Frenkie de Jong
Hakim Ziyech
Donny van de Beek
Abdelhak Nouri
David Neres
Bertrand Traoré
Amin Younes
Mateo Cassierra
Kasper Dolberg

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
rodnet
Een selectie met 5 verdedigers....er waait echt een aangename frisse wind...
0 0
Web
Prima selectie, maar stop eens met die Westermann, ongelooflijk, neem je verlies

Zet dit eens tegen over Serero echt Ajax schaam je.
2 -1
jandoedel
Als Legia bij een 1-0 achterstand ballen in de 16 gaan pompen kunnen we Heiko best goed gebruiken.
1 0
Ben
Ik denk 5-0. Die gasten kunnen niet voetballen. Ze kunnen wel vervelend zijn, hoewel de vervelendste geschorst is. Maar met onze kwaliteiten moet je 3-0 voorstaan bij rust, en dan gaan er rode kaarten vallen.
0 0
Frankkie
Ik merk aan mijzelf dat ik een beetje onrustig ben vandaag.
De spanning begint nu wel een beetje in te slaan hoor........
1 0
T to the M
Droomde vannacht dat hij er na de rust inkwam bij een 0-0 stand.
In de 47e minuut legde hij de 1-0 erin.

Kortom: we gaan winnen vanavond!
2 0
AFC34
Hahaha lekker kort door de bocht maar ik hoop met je mee! Al hoop ik dat we voor de 47e minuut al voor staan haha
0 0
gras
Dat wordt toch een moment om naar uit te zien. Het warmlopen van je steraankoop aan de zijlijn en de zucht van opwinding die door het stadion gaat als het wisselbordje omhoog gaat.

Hopelijk staan we dan wel al voor.
1 0
kampioen0809
Ik vind dat 'wennen' altijd wel zo'n flauwe kul. Je koopt een fitte jongen, die er zin in heeft. Geef hem gewoon het laatste half uur, en beoordeel dan verder.
0 -1
Koenniiee
Ja en als het een egotripper blijkt die niet afspeelt, verdedigend niets doet of niet kan samenspelen met teamgenoten omdat ze niet weten of hij in de voeten of diepte een bal wil, waardoor je verliest, is iedereen hier in rep en roer.

Wennen is heel normaal. Zeker bij een onbekende speler. Iedereen kent Ibra, dat zou een ander verhaal zijn. Maar zulke spelers moet je aan de groep laten wennen en andersom!

Het is geen zomeravondvoetbal..
4 0
chrisjuhhh
Hij liet wel al zien dat mee verdedigen hem niet vies was , dus dat is plus 1 , maar als je het gevolgd had weet je dat hij zowel in de diepte als in de voet aangespeeld kan worden en ik neem aan dat de scouting toch wel het broodnodige weet ?
0 -1
Koenniiee
Ik heb het gevolgd. Maar dan nog; hoe snel is 'ie exact, moet die bal 10 of 20 meter voor zijn poten liggen, wat voor vooractie maakt hij, maakt hij die überhaupt? Zo zijn er veel meer factoren dan enkel 'wil hij de bal diep of in de voeten'.
1 0
Bergkamp10
Met alle respect voor de positie van een buitenspeler, maar op die positie zijn de belangrijkste facetten: 1 tegen 1 je actie maken, de bal voorzetten en meeverdedigen tot het middenveld en op jouw back letten. Een middenvelder bijvoorbeeld doet mee aan veel meer facetten en denk ik dat het voor dat soort posities veel belangrijker is om te wennen. Een pass geven en vrij lopen kan iedereen op dit niveau. Kluivert werd ook snel gebracht, heeft natuurlijk wel meer met het eerste getraind. Bosz bracht bijvoorbeeld ook Ziyech als eerst op de buitenpositie. Toen was ie net een paar weken in Amsterdam. Bovenstaand is hoogst waarschijnlijk precies de reden daarvoor. Succes vanavond!
1 -1
chrisjuhhh
Is gewoon een kwestie van proberen tijdens een wedstrijd , want vergeet niet dat Legia dit ook niet weet .
Uit mijn ervaring als voetballer en trainer weet ik gewoon dat als je iemand vertrouwen geeft hij dit nooit zal verkloten en geef wat hij kan .
Ook niet vergeten het thuis publiek , wijs ernaar als coach zijnde en laat zo een jongen beseffen dat die er voor moet gaan .
Trouwens hij kan toch mooi de 1e helft volgen dan schat hij het wel aardig in en Veltman spreek ook Spaans he :)
1 -1
Bergkamp10
In Brazilië spreken ze alleen geen Spaans maar Portugees.
0 0
chrisjuhhh
klopt maar zijn toch veel gelijkenissen en zeker in voetbal taal
0 -1
gras
Fair enough, maar als dit een speler is die lui is, vervelende trekjes in het veld toont en de taal niet spreekt, denk je niet dat dat in de scoutingsprotocollen al lang zou zijn vastgelegd? En dat dit invloed zou hebben op de prijs die je bereid bent te betalen?

12 mj voor een 19 jarige betaal je echt alleen als hij Suarez gehalte is. Anders is het botweg een miskoop. Als je een speler koopt voor zoveel geld,die eerst moet wennen aan het systeem - beter gezegd, de trainer moet kennelijk wennen aan de speler - en die dus geen echte impact kan hebben op de titelstrijd, waarom koop je hem dan halverwege het seizoen als opvolger voor El Ghazi? Dan moet je gewoon direct inzetbaar zijn, wat ook de maatstaf is voor een aankoop onder het Cruijff plan.

Als alle drie de scouts positief hebben geadviseerd, dan ligt er echt wel een gedetailleerd rapport op het bureau van Petertje hoor. Die hoort zijn zwakke en sterke punten al lang te kennen.

0 -1
Koenniiee
Jawel, vast wel hoor. Ik dik het wat aan met 'egotripper', maar je snapt wat ik bedoel. Vooral puntje drie vind ik belangrijk. Spelers moeten weten hoe hij speelt, daar gaan echt wel wat trainingen en wedstrijden overheen. Een foute bal kan het verschil maken. Zonder hem zijn er toch wat meer automatismes.

Feit blijft, naast jouw goede punten, zo'n jongen kan ook een wedstrijd voor je winnen. Hij mag ook best spelen van mij, als invaller, maar gelijk in de basis etc. gaat mij wat ver. Het is niet gezegd dat hij beter is dan Traoré of Justin, namelijk.

Overigens zou ik niet te zwaar tillen aan prijs. Dijks kon al voor 1/3e van Neres vertrekken. Dit is gewoon voetbalinflatie!
1 0
Bensco
Ik vind het toch nog te tricky om te zeggen dat we dit wel "effe" gaan fiksen. Nu je uit geen doelpunten hebt gemaakt moet je er thuis 2 scoren om 1 tegendoelpunt te niet te doen. Beter gaan ze de wedstrijd in de 1e helft met 2-0 op slot gooien anders wordt het nog een uitdaging ook
2 -1
Hziyech14
Nog 18 uur en 41 minuten wachten , gezellig:)
0 0
WvA
Mee eens. Had een extra spits gehaald al is het maar voor het laatste kwartier. Dolberg toppertje maar een beetje concurrentie was niet verkeerd geweest.
1 0
Adam24
De bank is de reden dat Ajax geen kampioen gaat worden. Niemand die het open kan breken. Wellicht brengt Neres daar verandering in.
2 -1
Sjoff
Giet troch neres!!!
0 -1
JPC40
Ben ongelofelijk benieuwd hoe hij het gaat doen.
6 0
Zwaan
Toch wel een risico'tje om de Ligt niet mee te nemen. Moet er niet aan denken dat er een verdediger uitvalt en Westermann (al vroeg) moet invallen...
4 -1
A-west
Vreselijk die Traore, gaat weer zijn one man show opvoeren. Kotsmisselijk wordt ik van die gozer.
Werkelijk een aanfluiting zoveel krediet als hij heeft. Zo snel mogelijk terugsturen naar Chelsea , maar ik denk dat ze hem daar ook niet meer willen hebben.
1 -19
wendoo9
Pak gauw een Rennie pik, en ga morgen je club steunen zou ik zeggen !!
9 -1
NouriVandeBeek
Het is te hopen dat David Neres snel basiswaardig is, want ik vind Traoré ook niet te harden.
2 -10
FriescheAjacied
Word*

Verder ben ik het met je oneens wat betreft zijn krediet bij Ajax. Mensen moeten echt wat beter opletten. Traoré verricht namelijk gedurende een wedstrijd ontzettend veel arbeid. Dan heb ik het over minimaal twee man bezighouden tijdens aanvallende momenten, en ook het meeverdedigende aspect doet hij vaak uitstekend.

Doordat hij twee man bezighoudt, kunnen andere spelers ruimtes vinden om tot kansen te komen. Die jongen krijgt oprecht te weinig krediet!

Overigens wil Chelsea hem waarschijnlijk inderdaad niet terug, aangezien hij overduidelijk tekort komt voor de absolute top. Ajax daarentegen is een prima niveau voor Traoré.
6 -2
klopper
Traoré verspilt heel vaak de bal, trekt continu naar binnen en heeft geen oog voor zijn medespeler. Als Kluivert erin komt hoeft hij niet eens goed te spelen. Ziyech, Klaassen en Schöne duiken in de ruimte die hij open trekt. Daarom gaat Ajax standaard beter spelrn als Traoré wordt gewisseld. Hetzelfde geldt aan de andere kant. Deze gedeien niet in de manier waarop Ajax hoort te spelen met dit materiaal.
0 -1
ajax4ever01
Dat dus precies prima verwoord! Ben ik dus niet de enige die dezelfde mening heeft over Traoré
1 0
JPC40
Als Ajax hem zou houden, moet hij toch echt wel meer laten zien, ik zeg niet dat ik kotsmisselijk ben van hem, maar echt onder de indruk nou ook niet bepaald.
2 -2
FriescheAjacied
Zijn rendement is inderdaad te laag, maar dat is die van Younes ook. Op dit moment is hij gewoon de beste keuze op rechtsbuiten, vind ik. Overigens ben ik een groot fan van Kluivert, maar die jongen is helaas pas 17, en fysiek niet instaat om zoveel wedstrijden op hoog niveau te spelen.
Volgend seizoen wordt het hopelijk genieten met Kluivert en Neres!
6 -2
GrandMasterFlex
Ik vind dit seizoen ook al genieten ten opzichte van vorige jaren, dus voor mij kan het alleen maar beter worden. Tuurlijk het is (nog) niet top, maar vooruitgang is wel bezig. Kluivert en Neres komen eraan en Youness en Traore kunnen gewoon nog beter. Heeft gewoon tijd nodig.
3 -1
ST
Traoré wordt man of the match. Scoort morgen 2 keer.
7 -3
Kingoffdatoilet
Ik denk Younes. Is echt weer in vorm aan te komen en ook weer belangrijker.
3 0
Talent
In 15 min heeft Kluivert afgelopen zondag meer laten zien dan Traore in de 75 minuten daarvoor.
Jammer dat Traore er weer bij zit. Ik vind dit echt een drama.
4 -7
AYounes11
Moet iemand nog kaartjes hebben? Heb er 2. Vak 14.
1 0
Bram410
Hoeduur?
0 0
AYounes11
25 per stuk.
0 -1
AYounes11
vak 114*
0 0
Sammy Sosa
2 euro
0 -3
AYounes11
vak 114*
0 0
NouridolbergNeres34
In de 70'e minuut laten invallen voor bert, in een volle Arena lekker vlammen!
2 -2
Ajaxamersfoort
Alle ballen op neres! !!
4 0
Loosheerlenajax
belachelijk.... waarom zoveel middenvelders erbij ????
2 -5
Ruff Rhythim
Ja natuurlijk man !!
0 -3
Biss
60e minuut laten invallen en dan massaal met het publiek erachter: Lets go Neres! Lets go!
4 -2
Ajaxtovenaar01722
in 60e minuut inbrengen als het niet lekker loopt bij younes of traore
6 0
Milanajax
Ben benieuwd of Bosz hem moet opnemen, of dat hij in 3 trainingen al heeft gezien dat deze gast heel erg goed is!
1 0
Runnerlex
gelijk opstellen,traore banken....voor 15 miljoen mag je veel verwachten....
1 -12
CPLP
Ja, stel je voor dat die jongen de kans krijgt om aan het Ajax spelletje te wennen.. nee, hopen dat hij keihard faalt want dan kunnen jullie weer zeiken op Overmars!
4 -2
Ajaxbrl
Aan het Ajax spel wennen , daar word ik zoooo moe van! wat een gelul voetballen moet hij gewoon , we moeten niet doe n alsof wij een magisch spelletje beheersen ofzo want voorlopig zijn we al 20jaar prut in Europa en hebben we al bijna 3jaar geen enkele prijs gewonnen!
1 -1
Milanajax
12, maar alsnog hoge verwachtingen idd!
1 0
NouriVandeBeek
David Neres, Appie, Frenkie en Donny op de bank. Zal je zien dat Heiko invalt.
1 -1
foensai
Als dat nodig blijkt te zijn. moet je dat niet nalaten. Is het niet nodig, lekker de jonge garde brengen.
2 0
Cello
Zou toch wat zijn, zeg..., wanneer dit mannetje het ontbrekende puzzlestukje van Ajax-1 zou zijn!.

En als ie zijn debuut mag maken van Bosz, of ie dan ook gelijk weet te scoren. Ik ben heel erg benieuwd.
0 -1
afcas
dat is hij niet. dat puzzelstukje moet op het middenveld ingepast worden.
0 -5
Nouri10Eriksen
Ben benieuwd, hopelijk krijgt hij minuten morgen!
2 0
HeavenlyDivine
Jammer van Sinkie, maar Viergever beviel me erg goed tegen Vitesse als back
5 0
Ajaxbrl
Zal wel een invalbeurtje worden..
1 0
Alexander40
Younes, Traore, Kluivert en Neres staan
allemaal hoger in de pikorde dan Cerny. Ik denk dat het klaar is met hem. Zo een Neres komt er net bij en wordt wel geselecteerd en Cerny niet. Zegt genoeg. Cerny is dacht ik niet meer geblesseerd
1 -2
MickS
Cerny was terug van een blessure om bijna direct daarna weer (licht) geblesseerd te raken. Denk dat Bosz hem eerst even weer goed ritme op laat doen in Jong en als hij dat goed doet (zal ongetwijfeld) komt hij heus wel weer bij de selectie.
3 0
SoAFCA
Cerny mag het eerst gewoon weer laten zien bij jong Ajax. Zulke spelers moet je alleen als zij in vorm zijn meenemen. Bijvoorbeeld een de jong die is uitstekend in vorm die zie ik graag vaker invallen.
6 0
..::Rootje::..
Sinkgraven er niet bij.. Dat wordt een groot probleem op de linkerflank.
Niet zo'n grote fan van Sinkgraven op die positie, maar brengt in ieder geval meer dan een Riedewald en/of een Viergever.
0 -2
Koenniiee
Jij vond Viergever niet sterk?
2 0
..::Rootje::..
Eén zwalluw maakt nog geen zomer.
0 0
Suarez16_
Yes hopelijk krijgt Neres ook een paar minuten.
1 0
Willem Alexander
Hopelijk gaat hij ons verrassen. Succes jongen.
0 0
Redrum
Hij heeft lekker getraind dus
0 0
Van Reenen
Ik verwacht dat Ajax bij de rust al tegen die oudgedienden me 2-0 voorstaat en dat de David(ster) zal rijzen gedurende de laatste 30 minuten!
De coaches van alle grote clubs zien er al reikhalzend naar uit. Zitten ze er weer naast, naast de grote Davidster. Hoort ook echt bij Ajax deze speler en naam.
0 -5
Ricoo
Ik denk dat Bosz 'm wel laat spelen, anders neemt ie 'm niet op. Hoop niet op 5 minuutjes, dat vind ik nergens op slaan.
0 0
Leviathan
Hopen dat we snel voorstaan en iemand op de vleugels ontiegelijk slecht speelt en hij na rust er gelijk in mag.
0 0
Ricoo
Naja, ik vind vooral dat hij de tijd moet krijgen, maar ik ben ook razendbenieuwd.
0 0
Red Devil
Dat is goed nieuws.
0 0
Alexander40
Benieuwd wie er uit gaan als sinkie, kluivert en de ligt weer worden opgenomen. Westermann dat is duidelijk, maar verder?
0 0
Keizer020
Ik denk De Jong ook helaas.
0 0
insectenverdelg
Das alleen Europees gezien. in Eredivisie mogen er meer op de bank.
0 0
Van Reenen
Alle spelers, 21, van mee. Echter, degenen zoals Westerman en spelers met pijntjes komen op de tribune te zitten.
0 0
koreem
1-1, 88 minuut Neres 2-1. Dromen mag ;p
3 -1
***1900***
Dat ga ik mentaal niet redden hoor :D
1 0
Van Reenen
Ik verwacht dat het met de rust al 2-0 staat en dat David(ster) gaat rijzen in de laatste 30 minuten voor Traore
0 -6
boris
Dat trek ik niet, gewoon 3-0 met 1-0 bij rust
0 0
gwn_rj
Ben benieuwd! in laten vallen als de stand het toelaat.. Anders met de "oude garde" de wedstrijd over de streep trekken..
0 0
Rdewaal14
Lekker nieuws dit! Hopen op een invalbeurt bij een 2-0 voorsprong.
0 0