[Update] Trograncic half jaar op proef

BvdPloeg, 16-04-2017 om 10:55, 46218 views, Ajax Showtime |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax heeft na Mateusz Gorski, Schön Szabolcs en Oliver Horváth opnieuw beet als het gaat om buitenlands talent. Na een stage van twee weken is Antonio Trograncic goed genoeg bevonden en dus wordt hij overgenomen van Bayern München.

De middenvelder speelde op 17 januari mee in een oefenwedstrijd van Ajax O19 tegen NAC Breda. Hij werd na een uur gewisseld en werd een paar dagen later nog gespot bij een training met Jong Ajax. Bayern München heeft via de officiële kanalen bevestigt dat hij de stap naar Ajax nu echt gaat maken.

Bij Bayern München was hij actief als speler van O17, maar er was volgens het Duitse TZ een gebrek aan toekomst in Duitsland. Op vijftienjarige leeftijd trainde Trograncic onder Pep Guardiola nog mee met het eerste elftal, maar de spelmaker met Duits en Kroatisch paspoort verdween daarna wat van de radar. Bij Ajax zal hij ongetwijfeld net als Gorski, Szabolcs en Horvath een driejarig contract tekenen.

Inmiddels is Trograncic tweedejaars B-junior en zeventien jaar oud. Hij werd in de zomer van 2013 overgenomen door Bayern van Red Bull Salzburg en kwam ook uit voor verschillende jeugdelftallen van Duitsland en Kroatië. Ajax werd de laatste maanden ook nog gelinkt met stagiairs Felix Myhre en Hamid Abdulla, maar zij kozen voor andere clubs. De Slowaak Simon Kozak heeft zijn stage er net op zitten.

Update - 10.55 uur (16 april 2017)
Antonio Trograncic heeft (nog) geen contract getekend bij Ajax, ondanks eerdere berichtgeving. De Duitser is een half jaar op proef in Amsterdam. Aan het eind van het seizoen wordt besloten of Trograncic bij Ajax blijft. Zo ja, dan sluit hij komend seizoen aan bij de O19 van de Amsterdamse club. Het talent van voorheen Bayern München komt dit Paasweekend in actie op de Future Cup. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Kun je hem dan niet gewoon een contract (voor een jaar) geven? Volgens mij is de kans dan een stuk kleiner dat een andere club heb gratis wegvist.
3 0
trodat4030
Ben benieuwd, ik heb begrepen dat hij vandaag en/of morgen in actie zou komen op de FC. Kan er zelf vandaag niet bij zijn (werk), maar ga vanavond de wedstrijd toch ff terugkijken, nadat ik Ajax 1 en de F1 race in Bachrein heb gezien (je moet prioriteiten stellen he ;)).
0 0
RaynoFischer
Nog niet zien spelen, maar lees wisselende verhalen over hem hier.
1 0
SP
Speelde gisteren mee met de onder 16 en scheen daar belabberd gespeeld te hebben. Een buitenlandse speler moet sowieso beter zijn dan de huidige materiaal. Dat hij dan als (ruim) 17-jarige met de onder 16 meespeelt, is een slecht voorteken.
1 -4
Ferd
Juist een hele jonge buitenlandse speler zal er niet gelijk staan en zal wat tijd nodig hebben om zich aan te moeten passen.
0 0
DaishRedan
Speelde o16 speelde vgm niet eens..
0 0
Donnyvdbeek10
Goede speler! Ik heb hem in de testwedstrijd gezien tegen nac en hij zal antonucci zeker doen laten vergeten
1 -1
Ajaciedsince85
Idd vervanger Antonucci
0 0
chrisjuhhh
Die wedstrijd had ik gemist door ziekte , maar vertel eens wat over hem .
0 0
3sterren
Goed om te zien dat Ajax in de persoon van o.a. Marc Overmars, aan de lange termijnvisie invulling geeft met prima kwaliteitsimpulsen, en ook voor het ’ad hoc’ werk (Neres) goed bezig is.
Ik ben altijd een groot fan geweest van de rappe linksbuiten, maar ook als zakenman op de vastgoedmarkt bereikte mij goede berichten via de diverse media. Nu ook blijkt dat hij zijn goede zakelijke inzicht ook ten gunste van Ajax heeft aangewend stijgt mijn bewondering voor hem nog meer.
Ik heb nooit getwijfeld aan zijn kunnen, zoals enkele ongeduldige supporters op dit forum. Marc is sluw en laat zich niet in de kaarten kijken. Hij geeft pas geld uit als hij denkt dat het echt nodig is.
Je kunt hem moeilijk kwalijk nemen dat hij tijdens de vier kampioensjaren de hand op de knip hield.

Dank u mijnheer Overmars.
Was getekend:
een heel gelukkige Ajaxsupporter.
2 -1
chrisjuhhh
Ik las vastgoed bij jou en ik dacht gelijk aan het nieuwe clubhuis :)
0 0
3sterren
Wie weet gaat Overmars dat nog ooit nog eens realiseren...
0 0
chrisjuhhh
Of jij XD regel ik wel wat centjes erbij :)
0 0
Freddy Al
Prima kassie!
0 0
Noxin
Mooie speler, werd/wordt gezien als de nieuwe Toni Kroos. Al hoop ik natuurlijk dat hij niet voor Duitsland gaat kiezen. :)

Dobrodošli, Antonio!
0 0
eros
Vind het mooi om te lezen dat er veel jeugdig talent wordt aangekocht.
Jammer van Myrhe, dat schijnt echt een groot talent te zijn.

Ook vind ik het jammer dat er zo weinig van capetown af komt. Talenten als coetzee zouden door moeten stromen naar Ajax.
Ook België zijn we langzaam verloren,...
Kunnen we geen samenwerkingsverband aangaan met Sporting Lokeren of OHL. Hun opleidings talenten in ruil voor spelers als Frenkie de Jong (huur) of afvallers als Serero.

Met Scandinavië, Balkan en Oost-Europa lijkt het wel goed te zitten. Colombia bouwen we nu ook langzaam aan onze naam.
2 -2
3*stars*3
Als Pep jou met 1e liet meetrainen van Bayern, moet je wel wat kunnen.
Ajax weet binnen een paar jaar toch spelers van Barca en Bayern naar Amsterdam te halen, knap.
8 0
chrisjuhhh
en Sao Paolo
0 0
RaynoFischer
Klopt, Ajax heeft gewoon nog een goeie naam, zeker als het om jonge talenten gaat, bij Bayern en Barca krijg je minder snel de kans ;)
4 0
Johan5Derksen
Pep heeft alleen een blunder gemaakt om Hart te laten gaan aan Torino. Vindt die Bravo maar zwak ogen.
2 0
Knalpot
En Hart is een goeie keeper wou je zeggen? https://www.youtube.com/watch?v=ICre_Ys8-YM

10 x liever een onzekere Bravo dan een Hart in je goal echt waar.
0 -1
3*stars*3
Onbegrijpelijk idd...
0 0
gi0vanni
Hij wou een keeper die kon meevoetballen. Is niet helemaal goed uitgepakt maar Pep werkt op zijn eigen manier en dat gaat vaker goed als fout.
0 0
Kingoffdatoilet
Bayern zonder pep was beter dan met. Het heeft alleen bij Barca goed uitgepakt. Pep is heel erg afhankelijk van een goed middenveld en goede aanvallers hij heeft geen oog voor echt goede verdedigers en bij hem staat de verdediging altijd wagenwijd open.
1 0
pcknaller
Ik vind het wel een lekker idee dat we opeens met transfers links en rechts bezig zijn. Niet direct versterkingen maar toch, er gebeurt wat. Hopen dat die Neres wel een directe versterking is.
3 0
JPC40
Ten eerste ben ik blij dat ze weer eens een speler uit Duits topclub weten te halen, en tegelijkertijd toch de vraag, Wat mankeert hij dat ze bij Bayern niet verder willen gaan met hem, dit soort clubs laten hun beste speler niet lopen. ??
0 0
BrandjeXL
Wat breekt er er de laatste jaren überhaupt nog door bij Bayern uit de eigen opleiding?! Bovendien zal de lat bij Bayern wat hoger liggen dan bij Ajax.
3 0
chrisjuhhh
Niet veel nee , maar Bayern laat de andere Duitse clubs opleiden om ze dan vervolgens weg te kopen .
En soms wat door laten komen bij toeval uit eigen jeugd ( lees een sortiment PSV )
0 0
JesusZoonVanGod
Niet veel. Müller, Lahm, Alaba (1 jaar in Bayern II en 1 jaar in U19, eigenlijk niet echt eigen jeugd) zijn doorgebroken van de huidige selectie. Benko en Dorsch zitten bij de selectie, maar dat vind ik nou ook niet bepaald fantastische talenten. Friedl zat afgelopen week op de bank bij het eerste.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Die Gaudino is ook helemaal van de radar verdwenen, was echt een waanzinnig groot talent.
0 0
JesusZoonVanGod
Klopt, pakte in zijn eerste seizoen bij de selectie ook de nodige minuten mee. Nu is hij verhuurd aan een club uit de Zwitserse middenmoot. Ik weet niet of we nog heel veel van hem gaan horen.
0 0
JesusZoonVanGod
"Gebrek aan toekomst". Tjah, dat kunnen verschillende dingen zijn! Was hij mentaal niet goed genoeg? Was hij voetballend niet goed genoeg? Lopen er grotere talenten van zijn leeftijd op dezelfde positie? Zijn zijn ouders/zaakwaarnemer het niets eens over de voorwaarden waaronder hij voetbalt bij München?
1 0
boye04
Probeer maar eens vandaag de dag door te breken als jeugdspeler bij een absolute topclub. Dan moet je wel heel erg goed zijn.
0 0
AFCACBS410
Uitgerangeerd bij Bayern, wellicht bloeit hij hier nog op!
1 0
FWAjacied
Bevestiging van Bayern München is er al.

https://fcbayern.com/de/news/2017/01/transfers-junior-team-310117?shortURL=juniorteam310117
0 0
Chesterson93
Dit is een speler die je nu zou moeten hebben in de A1 om hem volgend seizoen de kans te geven in Jong Ajax. Dan prikkel je zo'n speler. Die heeft een bepaalde prikkel nodig.
8 0