A1 morst punten in laatste duel voor winterstop

JipVR, 17-12-2016 om 16:20, 25179 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax A1 heeft zaterdag niet de volle winst weten te pakken in het laatste competitieduel voor de winterstop. De Amsterdammers kwamen wel op voorsprong, maar moesten laat in de wedstrijd een tegentreffer vanaf elf meter incasseren (1-1). Ajax B1 had daarentegen minder moeite met de tegenstander en won ruim op bezoek bij Almere City. De verslagen van alle wedstrijden vind je hieronder.

FT | Almere City B1 - Ajax B1 (1-4)
Ajax B1 heeft na een doelpuntrijke tweede helft met 1-4 weten te winnen bij Almere City B1. Met name Daishawn Redan was als invaller na rust met vier treffers enorm op dreef.

Voor rust was Ajax ook de betere partij, maar miste het wat geluk in de afronding. Zo waren Venitchio Sint, Quinten Maduro en Richonell Margaret dichtbij de openingstreffer. Telkens bleek men in de eindpass net even wat te slordig en gingen schoten telkens nét naast.

Na rust, met liefst vier andere spelers in de ploeg, scoorde Ajax B1 wel aan de lopende band. Het was Redan die, op aangeven van Margaret, voor de openingstreffer zorgde. Bij een stand van 0-1 kregen beide ploegen kansen op doelpunten. Zo werden de Almeerders tweemaal zeer gevaarlijk, maar waren namens Ajax B1 Q. Maduro, Jurgne Ekkelenkamp en Redan dichtbij de 0-2.

De 0-2 zou uiteindelijk alsnog van de voet van Redan komen. De spits ontving de bal op randje zestien, haalde uit en schoot keurig in de hoek. Vlak erna werd het 1-2. Een vrije trap van Almere City eindigde op de lat, waarna Rivillino Neslo uit de rebound kon scoren. Het antwoord van Ajax, of beter gezegd Redan, volgde razendsnel. De spits scoorde tweemaal en bracht Ajax daarmee op een veilige 1-4 voorsprong. Bij de 1-3 scoorde hij uit de rebound, terwijl er bij de vierde Amsterdamse treffer goed voorbereidend werk van Ekkelenkamp aan vooraf ging.

Opstelling Ajax B1:
Meuwese; J. Maduro, Ekkelenkamp, Aberkane (Douglas 41'), Botman; De Boer (Farcas 41'), Q. Maduro, Gravenberch (Llansana 41'); Dest (Redan 41'), Sint (El Bachir 59'), Margaret.
Wissels Ajax B1:
Ruijgrok, Douglas, Farcas, Redan, Llansana, El Bachir.

Doelpunten:
0-1 Daishawn Redan (49')
0-2 Daishawn Redan (67')
1-2 Rivillino Neslo (70')
1-3 Daishawn Redan (71')
1-4 Daishawn Redan (72')

FT| Ajax A1 - Willem II A1 (1-1)

Ajax A1 begon redelijk aan het duel met de Tilburgers en deelden de eerste speldenprikjes uit aan de tegenstander. Zo kwam het eerste schot van de wedstrijd van Antonucci, die zijn inzet over zag vliegen. Daarna kwamen de bezoekers met een goede kans maar Ajax-keeper De Lange bracht redding.

Voor rust kwam Ajax op voorsprong toen Dani de Wit wel raak wist met de vrije trap van Antonucci: 1-0. De bal werd nog aangeraakt door Doekhi, waardoor het doelpunt mogelijk afgekeurd had moeten worden, maar dit werd niet geobserveerd door de arbitrage.

Na rust waren het de Amsterdammers die het meest aanspraak op een doelpunt maakten. Dani de Wit was wederom dichtbij een goal, maar hij zag zijn inzet voorlangs gaan. Laatstgenoemde kreeg vervolgens via een penalty de mogelijkheid om er 2-0 van te maken, maar de Ajacied miste zijn kans. Aan de andere kant kreeg men ook een penalty, na een fout van De Lange. Willem II wist daar wel raad mee en bepaalde de eindstand op 1-1.

Opstelling Ajax A1: De Lange; Bakboord (Ter Heide 46'), Doekhi (Bakker 64'), Sidoel, Kemper; D. De Wit, Flemming, Antonucci (Matusiwa 46'); Nunnely, Lopez (Blöte 73'), M. De Wit (Lang 46');
Wissels Ajax A1: Plomper, Ter Heide, Struijk, Bakker, Blöte, Matusiwa, Lang.

Doelpunten:
1-0 Dani de Wit (45')
1-1 Dani Koks (79')

Overige wedstrijden:

FT | PSV C1 - Ajax C1 (3-1)

Doelpunten:
Jayden Braaf (2), Mohamed-Amine Ihattaren (PSV), Kenneth Taylor

FT | ADO Den Haag C2 - Ajax C2 (1-2)

Doelpunten:
nnb

Volg de wedstrijden via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
godezonensuper
Moet Bosz ontslagen worden nu?
0 -1
Ar-AFCA
Dit typeert Ajax! Het gebeurt in werkelijk alle elftallen, echt niet te geloven!
0 -1
Myers
Not sure if sarcasm?
0 0
AjaciedForLive
Ja precies!! Netto out!
1 -1
TimAFCA
Wat heeft Marc hiermee te maken dan?
0 0
MSwertz92
Niet de volle winst weten te pakken, dus we hebben wel de halve winst meegenomen ?
0 0
NegentigMinutenLang
Maximale (volle) winst is 3 punten, dus 1/3 is nog steeds een deel van de winst.
0 0
waynelove
Die kerel op de foto lijkt wel 28
2 0
3*stars*3
Hahaha idd!
0 0
willieovertoom
De A1 niet op tv hé?
1 0
J00DT0TMIJND00D
Nope, zoals gewoonlijk.
0 0
willieovertoom
Onvoorstelbaar.
1 0
FlyingDutchMan
Lopez weer afgestofd!
0 0
FlyingDutchMan
C1 eerst van Vitesse verliezen en nu van die boeren!
0 0
J00DT0TMIJND00D
Ja heel onverwachts. Ben benieuwd wie allemaal van de partij waren.
0 0
FlyingDutchMan
Redan invallen en dan weer 3x scoren! Blijf bij ajax pik, waag het niet @ Engeland!
1 0
gi0vanni
4x zelfs. Als hij dit vol kan houden dan kan hij in de voetsporen van Huntelaar treden. Maar goed dat zien we vanzelf wel wat hij kan zelfs beter worden. Of helemaal niets en als hij te vroeg vertrekt dan is die kans levensgroot.
0 0
FlyingDutchMan
Ajax tv vanmiddag?
0 0
RH1900
Wordt wel weer eens tijd ja..
1 0