Dolberg: 'Zie mezelf nog jaren bij Ajax spelen'

BVeenstra, 21-11-2016 om 07:35, 36183 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Na zijn loepzuivere hattrick tegen NEC is het een logisch gevolg dat Kasper Dolberg direct in verband wordt gebracht met de Europese topclubs. Supporters van Ajax lijken zich echter geen zorgen hoeven te maken. De Deen vertelt tegenover De Telegraaf namelijk dat hij voorlopig niet het plan heeft om uit Amsterdam te vertrekken

'Iedereen bij Ajax zegt ook dat het goed voor me is om veel te spelen. En daar ben ik het mee eens. Ik wil helemaal nergens heen, heb nog een contract voor vier jaar, dus is het makkelijk te blijven', klaart Dolberg de lucht, waarna Lasse Schöne hem bijstaat. 'Er zit een goeie kop op. Hij heeft een goede familie achter zich en gaat een goede keuze maken. Kasper ziet ook wel dat hij een heel snelle ontwikkeling doormaakt. Maar om nu al naar een grote club te gaan en de strijd aan te moeten met topspitsen, is te vroeg. Hier doet hij het geweldig en kan hij nog doorgroeien.'

Dolberg zelf mocht, na het maken van zijn hattrick, de wedstrijdbal mee naar huis nemen. 'Of dit mijn beste wedstrijd was? In elk geval een van m'n beste. Maar het hele team was goed', vervolgt de spits, die zijn eerste treffer de mooiste vond. 'Waarom ik zo koeltjes juich? Nee, niet omdat het business as usual is, maar omdat ik het me soms niet realiseer dat ik scoor.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jarenfan
Alles wat hij langer blijft is meegenomen,is op de
duur niet meer te houden.
Je kan alleen maar hopen op gezond verstand,en geen dollar ogen,
dan zit je straks bij de wereldtop op de tribune.
0 0
gofee
Ik zou iedereen aanraden om eens vertraagde beelden te bekijken van Cruijff en Dolberg. Die loopbewegingen, die versnellling op de eerste meters, kijk maar. Zo vergelijkbaar. Cruijff was ook altijd zijn mannetje al voorbij en die stonden nog te kijken. Die eerste goal gister, man man man.. 3 man stonden er om heen en kwamen niet aan de bal , loopbeweging en snelheid. Naast een meesterlijke balbehandeling .
1 0
Spuit11
Met alle realiteit van de wereld maar als Dolberg zo blijft presteren gaat hij binnen 2 jaar weg.

Is het niet onder druk van een Engelse koopclub/zaakwaarnemer dan is het wel onder druk van de nationale pers want die schrijven hem bijna weg.

Zo triest is het.

En diezelfde pers klaagt steen en been dat de nationale competitie uitgehold is.
1 -1
Johan666
Als ik Overmars was dan gaf ik Dolberg een contract voor 15 jaar bij Ajax. Een flinke salarisverhoging voor deze knaap. Dan wordt het met 3-4 jaar een monstertransfer.
1 0
Leviathan
En als hij zwaar geblesseerd raakt en nooit meer op niveau komt graaft Ajax zijn eigen graf. Als ik Overmars was dee ik helemaal niets misschien in de loop van volgend seizoen contract openbreken als hij dan nog presteert en dan dik salaris en proberen tot 2022 vast leggen
1 -1
glennmeijer
http://www.voetbalinside.nl/item/31827/nominaties_speler_van_de_week

iedereen even stemmen op dolberg anders gaat er weer een kakkie met de prijs aan de haal
1 0
4-3-3
Mooie woorden. Hij is nog niet uitgeleerd bij Ajax, maar als hij zo doorgaat dan is hij over 1,5 seizoen al onhoudbaar. Ik denk ook dat Schøne heel erg belangrijk voor hem is, dus alleen daarom al moet Ajax echt haar best doen om hem minimaal nog een jaar bij Ajax te houden. Schøne verdient sowieso een topcontract bij Ajax, gezien zijn huidige inbreng.
1 0
Ruff Rhythim
Ik hoop het van harte dat hij nog een aantal jaren blijft...
0 0
mdeV
zo en dan na 4 jaar mag hij alleen weg voor 100 miljoen,zo gek zijn ze in het buitenland ook:)
0 0
Freddy Al
Hopelijk gaat de hype rondom hem geen eigen leven leiden, hij is gewoonweg DE revelatie van dit seizoen.
Ik vraag me af wat er gaat gebeuren als deze selectie grotendeels in takt blijft de komende drie jaar met natuurlijk oog voor doorstroming vanuit de jeugd.
0 0
Leviathan
Dat selectie intact houden de groep bij elkaar houden is een cliche dat ik al 20 jaar hoor onderhand... Er vertrekken altijd spelers alleen is het zaak om waardige opvolgers neer te zetten en dat ging nogal eens mis
0 0
DJMokum
Geweldige voetballer en een fantastische gozer!
Kijk al uit naar de volgende pot waarin hij meedoet!
1 0
JanTa
Dolberg was weergaloos maar dan doen we de van Ajax weer tekort dat bij vlagen prachtig voetbal liet zien. Ik heb genoten van de wedstrijd.
1 0
A'dam Oud-West
Toch uitzonderlijk dat we eindelijk die speler hebben gevonden die de moeilijkste positie bij Ajax op zo'n manier invult. Met tonnen zelfvertrouwen, degelijkheid en flair.
5 0
JanTa
Die jongen is net in oktober net 19 jaar geworden en hij heeft zeer verstandige ouders dus waarom zou hij niet nog enkele jaren bij Ajax blijven? Over 2 jaar zien we wel weer verder want dan is hij nog maar pas 21.
1 0
Lazell
Mooiste vind ik nog hoe hij terug loopt na de 1-0. Scoort een geweldige goal, juicht eventjes en loopt rustig terug omdat hij weet dat er nog 70 minuten te spelen zijn. Hij is alweer bijna bezig met zijn volgende doelpunt lijkt het wel. Wat een ijskonijn.
9 0
afc_red
Heel snel een heel goed contract geven, de topclubs gaan hem willen.
En als je het goed speelt gaat hij meer opleveren dan Milik.

Zo is nu eenmaal de realiteit, Ajax heeft een goede speler en de grote clubs gaan hem willen.
Nu is de kunst de hoofdprijs voor hem te krijgen. En als hij de potentie heeft om de absolute top te halen dan kan dat prijskaartje wel eens 40m+ zijn.
0 0
afca95
Je wordt toch moe van de media die alleen maar over prijskaartje dit en prijskaartje dat spreken.
Zo zie je maar dat het voetbal totaal verziekt is door het geld. Zelfs de media begint eerder wat Dolberg nu kost dan zijn voetbal kwaliteiten. Gelukkig is het een verstandige jongen die nog wel wat jaren bij Ajax blijft! Blij dat Ajax weer is een spits uit eigen jeugd heeft!
4 0
RaynoFischer
Is idd vermoeiend, gelijk weer over een eventueel prijskaartje en vertrek praten, gelukkig hapt hij niet toe.

Eigen jeugd kan je het denk ik niet noemen met 1 jaartje in de opleiding, eerder geweldig scoutingswerk, maarja who cares we hebben weer een geweldige spits, hij heeft Milik totaal doen vergeten :)

1 0
gi0vanni
Hij is niet gelijk gehaald voor het eerste maar heeft eerst in onze jeugd gespeeld. Dus kan je het ook gewoon eigen jeugd noemen.
1 0
JohanDerksen
Fijn als je een zaakwaarnemer hebt die ook meedenkt wat het beste is voor zijn cliënt, om eerst paar jaar bij Ajax te voetballen en dan pas de oversteek te maken naar het buitenland.
0 0
blueberry
gelukkig is niet die rioolrat zijn zaakwaarnemer
3 0
Restored
Iedereen vergelijkt Dolberg met Kieft, Bergkamp en Ibra maar het is gewoon Dolberg. Hoe hij die bal aanneemt, draait, 3 man uitspeelt en vervolgens de bal genadeloos in het net trapt is nu al zijn ding. Bovendien is het een rustige jongen die zich niet gek laat maken, in dat opzicht heb ik goede hoop dat hij nog minstens anderhalf jaar bij Ajax blijft. Al is dit natuurlijk lastig door al die obscene bedragen die (Engelse) topclubs (lees: koopclubs) uit hun mouw lijken te schudden.
3 0
Eduit020
Heb eindelijk weer eens echt genoten van mijn club, al ben ik er nog steeds niet mee eens dat Veltman en 4gever blijven staan in dit 11tal.
4 -1
Raoul14
Er moet wel iets te klagen blijven toch? :-)
4 -1
Raoul14
Denk niet dat hij nu al tegen het salaris plafond zit. Zou hem in elk geval een salarisverhoging geven als teken van waardering en stimulans.
0 0
Luie
en nog 2 jaar er bij natuurlijk
1 0
Raoul14
Als dat zou kunnen!
0 0
jandoedel
Wat een enorme held is dit zeg! Zat gisteren met mijn vriendin te kijk, we verwachten elk moment een kindje (een jongentje). Heb toch maar weer een balletje opgegooid of we hem niet Kasper kunnen noemen :)
20 0
Leprechaun
Haha, mooi man. Van harte kerel!
2 0
Frankeritus
hopelijk trekt hij deze lijn door en schiet hij er 35+ in dit jaar inclusief europa league wedstrijden
0 0
3sterren
Wat kunnen de verschillen tussen sommige spelers toch ver uit elkaar liggen.

De één blijft rustig bij het maken van een zuivere hattrick, kan het zich nog moeilijk voorstellen dat hij heeft gescoord, de ander schrikt zich een ongeluk als hij een haar op zijn linkerkuit vindt en gaat publiekelijk rare uitspraken doen.

Mooi toch?…
0 0
ST
Mee eens!
0 0
BDW
Geweldige speler! Contract nog wat opwinden en een clausule erin dat hij niet voor minder als 50 mil we kan.
0 -5
DoorenAFCA
Lijkt me een hele verstandige jongen. Ik verwacht dat hij hierna minimaal nog 1 seizoen blijft.
1 0
AFC34
Een absolute publiekslieveling en een genot om naar te kijken! Hoop echt dat we hier nog 2-3 jaar van kunnen genieten!
5 0
AFCA.
Jaja, en Milik zou ook zeker blijven!
1 -4
jackwolf
En wat vinden we dat erg...
1 0
DappreStryder
Met Milik liep het natuurlijk allemaal wat stroever bij Ajax. Dolberg wordt door zowel club als publiek op handen gedragen.
4 0
Ajaccus
Bij Milik maakten leeftijd, contractduur en een aanbieding die je echt niet kon afslaan het verschil.
Dat maakte het uiteindelijk ook mogelijk om Ziyech aan te trekken.
0 0