Ajacieden debuteren in selectie Oranje U19

SJvanveen, 26-08-2016 om 14:50, 3602 views, KNVB |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt, Kaj Sierhuis en Dani de Wit zijn opgenomen in de selectie van Oranje U19. Bondscoach Maarten Stekelenburg laat het drietal voor het eerst hun opwachting maken bij de groep. Ook Deyovaisio Zeefuik zit bij de groep.

Eerstgenoemde was aanvoerder van Oranje U17 op het EK afgelopen zomer en gaat als een raket bij Ajax. De zeventienjarige De Ligt speelt al wekelijks voor Jong Ajax en zat al bij de selectie van het eerste elftal bij PAOK uit. Zijn snelle ontwikkeling wordt nogmaals bevestigd met een plek bij Oranje U19.

Sierhuis en De Wit debuteren ook in de selectie van Oranje U19. De spits was met 37 goals topscorer van de Ajax-jeugd vorig jaar, De Wit maakte veelal zijn opwachting bij de U18 van de KNVB. Zeefuik ging al mee naar het EK met U19, waar Nederland werd uitgeschakeld in de poulefase. Opvallende afwezige is Carel Eiting. De middenvelder heeft een basisplaats bij Jong Ajax, maar is niet opgeroepen. Reda Boultam en Danilho Doekhi staan op de stand-by-lijst. 

De selectie: 
Teun Bijleveld (AZ), Justin Bijlow (Feyenoord), Jurich Carolina (PSV), Tahith Chong (Manchester United), Javairo Dilrosun (Manchester City), Matthijs de Ligt (Ajax), Dani de Wit (Ajax), Jelle Duin (AZ), Sherel Floranus (Sparta Rotterdam), Mees Hoedemakers (AZ), Justin Hoogma (Heracles Almelo), Teun Koopmeiners (AZ), Rodney Kongolo (Manchester City), Maarten Paes (NEC Nijmegen), Kaj Sierhuis (Ajax), Giovanni Troupée (FC Utrecht), Mitchell van Bergen (Vitesse), Rick van Drongelen (Sparta Rotterdam), Mitchell van Rooijen (FC Utrecht), Odysseus Velanas (FC Utrecht), Owen Wijndal (AZ), Deyovaisio Zeefuik (Ajax).

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
coen22
feyenoord is goed vertegenwoordigd!
0 0
trodat4030
Tja, bij Maarten heb je pas kans als je groot en sterk bent. Hard hollen en beuken, dát is zijn 'tactiek'.. Ik denk dan ook dat we aankomende zomer geen EK u19 met Nederland hoeven verwachten en heel stiekum vind ik dat niet eens zo erg.. Hoeft Matthijs ook niet af te zeggen omdat ie tzt al bij het 1e zit en hoeft niet heel nl daar schande van te spreken... Nu kan men gewoon schande spreken van de coach en de KNVB die die dwaas aanstelt.
0 0
Nathan2
Je hebt wel te maken met Maarten Stekelenburg als coach he. De man die eerder bij onder 17 er al niets van bakte, bij Almere eruit geschopt werd en nu onder 19 mag begeleiden.
1 0
NouriVandeBeek
Geen Carel Eiting?? Dat moet een vergissing zijn. Kan niet anders. Carel speelt prima bij Jong Ajax.
0 0
trodat4030
Stekelenburg, dat zegt alles. Carel is niet 2 bij 2, dan heeft ie niks aan je, want als ie technische spelers selecteert, moet ie ook een tactisch plan bedenken wat daar bij past..
0 0
altijdwelwat
Boultam en Doeki vind ik vrij logisch , Eiting en de Wit had ik persoonlijk omgeruild . Matthijs de Ligt gaat echt als een raket , slaat onder 18 terecht over opvallend dat van AZ ook 2 jongens dat doen te weten Jelle Duin en Owen Wijndal ( beide goede spelers). Hoogma en Velanus snap ik echt helemaal niets van.
0 0
Eriksen10
Hoogma is gewoon basisspeler in de eredivisie, toch ?
0 0
FlyingDutchMan
Als technisch directeur :p
0 0