'Duels mogelijk anderhalf jaar zonder publiek'

StijnDoornhof, 14-04-2020 om 11:00, 7862 views, ARD |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het kan nog wel anderhalf jaar duren voordat er weer met publiek gevoetbald kan worden. Dit zegt Gerald Haug, voorzitter van het Duitse wetenschappelijke instituut Leopoldina, tegenover de Duitse tv-zender ARD

In Duitsland wordt er al gesproken over een versoepeling van de coronamaatregelen. Tegen deze nieuwe aanpak sprak Leopoldina zich uit. De studie van het instituut wordt wel op waarde geschat door de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Daarom staat er voor aankomende woensdag een vergadering gepland over de vervolgstappen.

De Bundesliga denkt intussen aan de hervatting van de competitie zonder publiek. De Duitse voetbalbond komt vrijdag bijeen met een buitengewone ledenvergadering over het vervolg van het huidige seizoen. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oempaloempa
Dus een enge griezel in een witte jas zegt dat er anderhalf jaar niet gevoetbald mag worden..... en iedereen accepteert dat????
Zijn jullie allemaal van de pot gerukt of zo?
Een echte Ajacied sterft liever dan dat.

Je gaat je leven toch niet laten dicteren door dat soort, door de Pillenmaffia betaalde, onzin uitkramende witgejaste kneuzen?
Griezels die er alleen maar op uit zijn de door de politiek en de media zorgvuldig opgebouwde angst psychose verder aan te wakkeren, om te zien hoe gek ze jullie kunnen krijgen.
Mensen mogen niet bij hun ouders die bijna op sterven liggen. Ze mogen ze niet vasthouden, geen liefde geven, geen laatste samen zijn... omdat ze anders misschien besmet raken????
Besmet raken met een virus dat hier niet tot grote sterfte leidt, dat in de meeste gevallen tot milde griepachtige symptomen leidt, waar je na een paar dagen rust weer overheen bent.
Waarom accepteren we dat? Ik vind het Knettergek en diep beschamend.
Ik moet daarbij steeds denken aan dat sprookje : "De nieuwe kleren van Piet Keizer"
Nuchterheid is een schone zaak.
De droge cijfers tonen aan dat er geen massale sterfte plaats vindt. De bevolkingssterfte is normaal. Dus is er geen probleem en geen reden om bang te zijn.
De maatregelen zijn zeer zwaar overdreven, in strijd met de mensenrechten, ridicuul, schandalig en zeer schadelijk voor de mensen, de bedrijven en natuurlijk het voetbal en moeten zo snel mogelijk worden opgeheven.
Wanneer ze zich echt zorgen om ons welzijn maken...
Een wereld zonder Ajax, dat is niet goed voor ons welzijn, daarvan draaien we door, raken we aan de drugs, gaan we ruzie maken, of worden we depressief... en uiteindelijk liggen we nog eerder tussen zes plankies, dan met de Corona.

Het beleid om bedrijven en zelfstandigen te steunen is overigens een chaos, een zooitje, net zoals alles wat "staatsman Rutte" aanpakt. Alles gaat kapot door die mafketels.
Hup hup vooruit Rood Witte Schare!
Dapperre strijders fier en koen,
Denk eens diep na en laat u horen!
Dit kunnen ze echt niet doen
2 -2
Middenweg401
Dit stukje is eigenlijk te dom om inhoudelijk op te reageren.
Ik zou zeggen: kijk naar de cijfers die de bloedbanken hebben bekendgemaakt en pak een rekenmachine als het uit je hoofd niet lukt om uit te rekenen wat er gebeurt als we niks zouden doen (100.000 a 200.000 doden obv uiteindelijk zo'n 10 miljoen besmettingen). En dan dat ook nog eens maal 2 omdat de huidige cijfers gelden bij een functionerende zorg. Die chaos en nog flink grotere uitval is de economie echt niet bij gebaat.
0 0
Caparzo
Dat de grote meerderheid lichte klachten heeft, gaat het niet om. Het gaat om de degene waarbij het hard aankomt, en die medische hulp nodig hebben. Ca. een kwart daarvan IC hulp. Een Van jong tot oud.

Toen er nog getest werd was dat ca. 20%, zal lager zijn nu, weet ik niet maar doet er ook niet zo toe: doe je niks, heeft binnen een paar maanden de helft van het land het virus, vele miljoenen in korte tijd iig.

Wat zou er dan gebeuren denk je?
0 -1
Cello
Als je niets had gedaan, omdat het zgn. een simpele griep zou zijn, dan had je vele malen meer corona-zieken gehad en een veelvoud aan corona-doden. Dat het nu mee lijkt te vallen wbt doden heeft alles te maken met de genomen maatregelen.
Corona is vele malen besmettelijker dan de normale griep. Cijfers wijzen trouwens uit, dat mede door de maatregelen tegen corona óók het aantal gevallen van gewone griep aanzienlijk gedaald zou zijn.

En nog een ander punt, waaraan je kan aflezen, dat corona niet zomaar een griepje is, dat is dat in alle voorgaande jaren, vanwege de griep in die gevallen helemaal geen overbezette IC's hadden, met massa's mensen aan de beademing. Nooit eerder zijn de werknemers in de ziekenhuizen zodanig overspoeld geworden met patienten die intensieve zorg nodig hadden als nu het geval is. Ook veel van de genomen maatregelen, om coronagevallen en daarmee coronadoden te verminderen kan je direct zien om te voorkomen dat ziekenhuizen en IC's het niet meer aankunnen. We zijn van ruim minder dan 1000 IC-bedden naar iets van 2400 gegaan. En ik meen gelezen te hebben dat dat geen overbodige luxe is geweest met bijna 2000 mensen die IC nodig hadden/hebben. En de maatregelen lijken duidelijk te werken.
0 0
Cisco2
En de "De bevolkingssterfte is normaal"? Bal
Behalve dat er vorige week bijna 2000 mensen meer zijn overleden in Nederland dan in een gemiddelde week vorig jaar, rond de 5000.
0 -1
sucre
Die 2000 meer dan een gemiddelde week vorig jaar klopt niet! Er zijn ruim 500 gevallen bij "verzonnen"! Een schatting van mensen die misschien ook wel aan corona dood zijn gegaan, maar kan ook wat anders zijn. We moeten ons niet zo gek laten maken door die getallen. Je moet het vergelijken met een griepgolf die ook zo erg was en dan valt het echt mee. Maar ja, blijf maar meegaan in die hype en al die specialisten die reopen in eigen belang dan komt het allemaal goed (not).
0 0
Cisco2
5G is de oorzaak van dit door de overheid gecreëerde fop virus! Gewoon door gaan met leven zoals voor de uitbraak. En als die ICs dan overspoeld worden met patiënten dan hebben de mensen die in het ziekenhuis werken pech. Hadden ze er maar niet op moeten bezuinigen.

Toch?
0 -1
Ajax34
5G is niet de oorzaak, maar 5G zorgt er oa wel voor dat het lichaam weiniger zuurstof kan opnemen. Dus corona 5G .....
2 0
Middenweg401
Pas op dat je niet door je kratje heen zakt.
0 -3
ambtenaar
Dat gaan we dus ff niet doen.
Gewoon mondkapjes op en handschoentjes aan en lekker dat stadion in.
2 -1
Oliveira
Ondanks dat het een drastische maatregel is denk ik wel dat dit het beste is. Het is simpelweg een te groot risico om met z'n duizenden op elkaar te gaan zitten nog voor dat er een effectief middel is om de mensen te beschermen door middel van een vaccinatie. Het liefst had ik het anders gezien, maar het moet ook veilig zijn voor iedereen.
1 -2
MPAjax
hef het voetbal dan gewoon op want dit is natuurlijk belachelijk en richt het professionele voetbal sowieso te gronde
2 -1
Jos1983
Anderhalf jaar zonder publiek (en kaartverkoop/sponsorpakketten/horecainkomsten).... De doodsteek van 70% van de voetbalclubs..
2 0
Caparzo
Doordat het onderzoek, testfasen en voorbereiding massaproductie 24/7 nonstop doorgaat, zijn na de zomer naar verwachting de eerste vaccins klaar.

Met de eigenlijke productie en alle hulpverleners, risicogroepen, dienstverleners en economische pijlers die als eerste het vaccinatieprogramma indraaien, zal het wel loop 2021 worden eer de rest van de wereld aan de beurt is schat ik zo in, miljarden vaccins heb je niet in een week gegeven.

Dus dan ben je zéker een jaar verder, voordat alles weer "normaal" (pre-covid19) is.
2 -2
Bky
Een vaccin die na deze zomer klaar is moet je gewoon niet nemen. Een vaccin duurt niet voor niets meer dan een jaar om te maken. Je wil alle side-effects weten. Een vaccin die er in enkele maanden doorheen is geramd is een toxische cocktail waarvan ze de helft van de bijwerkingen niet weten.
1 -1
Oempaloempa
Stel dat je er een kakkerlak van wordt...
1 0
MPAjax
liever de side effects niet weten, gewoon nemen
0 -1
Caparzo
Vergeet niet, aan een vaccin voor een standaard kwaaltje met matig risico wordt van-negen-tot-vijf gewerkt, door een relatief klein groepje, zonder echte prio.

Hier wordt 24/7 (letterlijk, in ploegendiensten) en met vele parallele processen onder hoogdruk op gejaagd en aan gewerkt door alle beschikbare specialistische kennisdragers in de hele wereld.

Het is evident dat dat veel en veel sneller gaat, en dat hoeft niet ten koste van kwaliteit/werkzaamheid/veiligheid te gaan. En na de zomer zit je al op 8, 9 maanden dat men ermee bezig is.
1 -1
Bky
Ja, dat boeit dus allemaal niet, want om side effects te weten moet je er tijd overheen laten gaan.

Je kan met 100 man om een persoon gaan staan, maar eventuele effecten komen dan niet sneller tot uiting.
1 0
Caparzo
Uiteraard boeit dat wel, als je kennis en tijd maximaal non-stop in een onderzoek stopt, gaat dat veel sneller. De eerste vaccins zijn al nagenoeg klaar om op mensen getest te worden (weefsel/dieren testfase al achter de rug).

Het is niet dat er nog geen enkele kennis over corona-virussen en bestrijding daarvan bestaat hè, er waren al SARS en MERS, met daartegen volledig uitgeteste en doorontwikkelde vaccins.

Slagen ze er succesvol in deze bestaande vaccins met de genetische code van Covid19 aan te passen is deze inzetbaar als (moleculaire) bestrijding daarvoor, dan gaat het relatief snel (en massaproductie ook).

Een vaccin met antilichamen (de andere methode, in principe idd wel beter) duurt langer, maar ook daar zijn ze al erg ver mee. Kortom, men is op de goede weg, en ik vertrouw erop dat de RIVMs van deze wereld geen middel gaat inzetten wat niet 100% betrouwbaar is.
0 -1
Oempaloempa
Vaccin tegen een fop virus.
Hier spelen heel andere zaken. Het gaat om de macht.
Hoe ver kan men gaan? Dat is de vraag.
1 0
Ajax The Best
Vaccin van Bill Gates moet je sowieso niet nemen. Tenzij je graag gechipt wilt worden
2 -1
MPAjax
dit is een pinokkio forum aan het worden dus zou me niet druk maken als mensen het er niet mee eens zijn maar ze hebben liever dat ze kunnen zeiken over mensen leed en een slechte economie dan worden ze belangrijk gevonden en daar gaat het hier om
0 0
Kingoffdatoilet
Ik verwacht volgend seizoen gewoon weer publiek hoor. Anders is de voetbalbusiness wel om zeep geholpen.

Ik verwacht dat na de zomer de hele maatschappij weer normaal zal moeten gaan draaien. Als dat niet het geval is gaat het de overheid, het bedrijfsleven en de burger veel te veel kosten. Niet alleen geld maar ook geluk. Dan krijg je vanzelf bizarre situaties zoals gigantische rellen. Iedereen die in een getroffen business werkt raakt z'n baan kwijt als de maatregelen langer dan een jaar gaan duren. Geen enkel bedrijf heeft zulke buffers en banken kunnen niet daartegen gaan lenen. Dan vallen banken ook om.
2 -2
AjaciedRK
Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport denkt dat de kans klein is dat grote festivals als Pinkpop kunnen doorgaan. „Ik wil de hoop niet te groot maken”, zei hij maandagavond in L1mburg Centraal. „We zitten de komende tijd nog vast aan de anderhalvemetersamenleving en dat geldt ook voor evenementen.”
0 0
Web
De beleving zal heel anders worden
Maar het is niet anders, hopelijk komt het vaccin wat eerder?
2 -1
Joker
Wat eerder, en je dan lekker volpompen met spul , met op de lange termijn.....??
Ongelooflijk dat zo veel mensen blind vertrouwen op medicijnen.... Wat maar één doel heeft winst maken....

20 jaar lang aan de zwaarste troep gezeten... Conclusie na 20 jaar amputeren....
1 -1
ajaxdordtt
Ongelofelijk dat er mensen zijn die zich niet willen laten vaccineren. Zie de pokken.
2 0
Joker
suggereer je nu dat ik me niet op laten vaccineren.....

ik geef juist aan dat ik me vol heb laten pompen met van alles de duurste was 8000 per infuus wekelijks...

ik ben nu medicijn vrij kan weer op mijn knieen zitten normaal ademen etc.

Nederland is pokken vrij in de tussentijd kan ie een a4 volschrijven met wat erbij is gekomen.. bijzonder is dat veel daarvan alleen in de "westers" beschaving voorkomt..


Vraag je af waarom die gasten elke keer maar weer een fles opentrekken (op het werk) bij het bereiken van een ziekte in Nederland

Ik neem het mensen niet kwalijk blind vertrouwen te hebben in anderen, wel in personen die anderen zwart maken die eigen soevereine beslissingen nemen ook al stroken die niet met jouw of mijn gedachtegang.

Nuance je hebt jaren nodig om neveneffecten te kunnen waarnemen die stappen kan je niet overslaan, dat heeft niks met niet willen te maken
0 0
Minsc
Een medicijn is iets anders dan een vaccin.
0 0
ajaxdordtt
We hebben in het westen inderdaad last van veel welvaartsziekten. Die zullen door het binnen zitten vanwege Corona alleen maar toenemen.

Ben benieuwd wat je gebruikt hebt? En ben het verder wel met je eens dat veel medicijnen troep zijn, heb zelf paroxetine gekregen. Wat eem vergif is dat. Maar ik laat me nu liever volspuiten met wat dan ook dan dat we zo 10 jaar moeten wachten op een goed getest vaccin.
1 0
paulis
totale gekte / massahysterie
7 -4
ajaxdordtt
Het virus zal misschien blijven, de massahysterie geef ik nog een maand max.
0 0
JOHANisGOD
Wat dan?
1 -1
ram
Geen vaccin, geen publiek. Zo simpel is het volgens mij gewoon.
6 -4
Ajax The Best
Vaccin voor wat? Voor crowd control of niet ziek te worden? Dat laatste heb je geen vaccin voor nodig
3 -1
Ajax95Duivendrecht
Dat lijkt me ook, ja.
0 0
Web
Zo zal het gaan
1 0
mgtow
Dat wordt supportersgeluiden afspelen op de geluidsinstallatie en misschien wel andere technisch vernuft. Crises en oorlogen maakt de mens creatief.
1 0
Sluk
Ja zoals een lachband bij comedies. Op zich volstaat een lachband bij feyenoord sowieso wel.
1 0
Aspers73
Ja nou laat ze het maar niet uitvinden! Dadelijk vinden ze dat beter dan mét publiek, geen politie inzet etc. en beleving op TV hetzelfde.
2 0
mgtow
Never waste a good crisis. Dat is ook zo.
0 0
ghouleseddik
Voetballen voor een gigantische green screen :'D
1 0
Ajax0317
Vond die spookwedstrijden sowieso al naar om naar te kijken, maar hoop zeker niet dat ik het plezier in voetbal verlies als er anderhalf jaar geen publiek mag aanwezig zijn.
0 -1
behangdelul
als het alternatief is dat je helemaal nergens naar kunt kijken ben je snel over die schrik heen denk ik
1 0
Web
Ik denk toch dat het minder word?
Maar gelukkig is het tijdelijk
0 0