'Ajax bekijkt ideale moderne verdediger Van de Ven'

BartVeenstra, 27-03-2020 om 07:55, 17248 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax zou volgens Voetbal International meerdere keren hebben gekeken naar FC Volendam-talent Micky van de Ven. De achttienjarige centrale verdediger maakt dit seizoen indruk bij de club van trainer Wim Jonk, zo schrijft het medium.

Jonk gaf dit seizoen de 'nieuwe Matthijs de Ligt' al snel een plek in het eerste elftal. 'Onder het motto goed genoeg is oud genoeg maakte Van de Ven inderdaad razendsnel promotie. Vorig seizoen speelde hij nog in de Onder-19 en eigenlijk zou hij deze jaargang daar ook beginnen', schrijft Voetbal International. Het blad schrijft dat Van de Ven op advies van Jonk al snel werd toegevoegd aan Jong FC Volendam. 'Waar hij in de Tweede Divisie tegen echte mannen ging spelen. Na zes wedstrijden volgde de stap naar de hoofdmacht.'

En de verdediger stond er direct, zo schrijft Voetbal International vervolgens. De sterke punten van het talent worden opgesomd. 'De uit Wormer afkomstige verdediger is groot en sterk, durft risico’s te nemen bij het uitverdedigen en schakelt zich moeiteloos in bij de opbouw. De ideale moderne verdediger, maar hoe ver kan Van de Ven komen? Ajax en AZ bekeken hem al, maar er zijn ook buitenlandse kapers op de kust', aldus het magazine. Van de Ven heeft bij FC Volendam een contract tot 1 juli 2023.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
komopajax777
1.94 m. en snel en kan goed voetballen?Halen Ajax!
1 0
DS
Ik weet niet hoe Volendam er financieel bij staat, maar die zijn vast blij met 1,5miljoen in deze crisis tijd.
1 0
eriksen23
Ik heb dit seizoen van de Ven 6x in het stadion zien spelen, waaronder dus ook 2 duels tegen Jong Ajax. Ontzettend lange benen waardoor hij heel snel meters kan maken. Zijn draaisnelheid is gemiddeld maar dat compenseert hij door goed te staan en regelmatig richting de bal te draaien zonder dat de dieptebal al gegeven is. Sterk, goede tackle in de benen. Prachtige inspeelpass in de benen en durft ook met de bal te komen. Eigenlijk heeft hij heel veel wat hem een ideale Ajax-verdediger zou maken. Vind hem alleen nog wel relatief matig in de lucht voor zijn lichaam, zou veel meedogenlozer kunnen zijn. Ik schat van de Ven op dit moment hoger in dan Schuurs' Fortuna periode, tevens zie ik ook veel meer in hem dan in een Pierie. Voor hem zou een stap naar AZ het meest logische zijn maar ik zou hem graag bij Ajax willen zien.
3 0
Vak117
Viel mij ook erg op bij de wedstrijden van Volendam, erg volwassen in zijn spel. Alleen heb je met Schuurs, Timber, Kasanwirjo, Rensch en Van Gelderen (in mindere maten) al 5 opties voor RCV voor 2 teams (het eerste en jong Ajax). Nu zou ik geen moeite hebben om met 2 rechtsbenige CV’s te spelen, maar Ajax speelt veelal met een rechtsbenige en linksbenige CV. Ondanks de vele opties op RCV, zou ik hem toch gaan halen en 1 of meer van de opties opleiden tot rechtsbenige LCV, hierdoor krijg je meer mogelijkheden. Betekent wel dat Pierie verhuurd moet gaan worden.
1 0
eriksen23
Micky is links en speelt links centraal achterin. Ondanks dat Pierie meer Eredivisie ervaring heeft zegt dat niet zo veel, ik zie persoonlijk meer in van de Ven. Veel opties heb je daar niet.
1 0
altijdwelwat
Ach ja ... Hans Kraay roept in zijn enthousiasme wat , Kwakman dorpsgenoot laat zijn naam met regelmaat vallen en voor je het weet sta je in de picture. Die jongen voetbalt waarschijnlijk al 12 jaar bij Volendam, wat op 20 km van Amsterdam ligt en is nog nooit door een scout opgevallen. Schiet dit seizoen voor het eerst een paar ballen rechtdoor , Raiola springt erop en het is een superster.....ik zou even lekker verder kijken.
0 -6
Schip
Of hij nog nooit een scout is opgevallen weet je ten eerste niet - lijkt me stug als jeugdinternational - en zegt ten tweede he-le-maal niets. Aissati komt uit Amsterdam, Stengs ook, Ziyech komt uit flevoland etc. Ook nooit in de opleiding gekomen.
2 0
RayJordaan
Aissati komt uit Utrecht, maar verder mee eens.
0 0
stefanwillem
Kwakman is 1 van de weinigen die ik nog serieus neem.
2 -1
Mikee
Wie weet wat Van de Ven?
0 0
El Cazador
Hij heeft een contract tot 2023 en volgens mij zit daar een ontsnappingsclausule van 3 of 4 miljoen in.
0 0
El Cazador
Een super verdediger, eigenlijk te goed voor Volendam op dit moment. Speelde vorig jaar als ik mij niet vergis nog bij Onder 19. Begin dit seizoen aangesloten bij Jong Volendam en al snel na twee of drie wedstrijden daar voor de leeuwen gegooid door Wim bij het eerste van Volendam. Na zijn debuut niet meer uit de basis weg geweest.

Van de Ven is een grote, sterke en super snelle centrale verdediger. Durft met risico op te bouwen en durft met bal in te schuiven. Van de Ven speelt met FC Volendam wekelijks met een meter of vijftig in zijn rug. Hij kan dit speltype spelen omdat hij heel snel is en beschikt bovendien over een geweldige tackle.
2 0
FWAjacied
In Football Manager 2020 mijn beste verdediger bij Volendam. Blijft zich ook ontwikkelen en in het derde jaar een absolute topverdediger voor de Eredivisie.
0 -2
VoorOnzePloeg
Groot, redelijk snel, en voetballend erg goed
1 0
SpursAjax
Dit moeten ze direct doen! Dan of jaartje jong ajax nog of direct verhuren aan een heerenveen ofzo waar Botman nu ook terug komt naar ons. Ben een paar keer met volendamse vrienden mee geweest dit jaar naar volendam. En ik moet zeggen deze jongen was samen met Antonucci verre weg de meest opvallende speler! Groot snel en opbouwend zeer goed en nog maar 18 jaar. Niet nadenken direct doen en zal ook niet heel duur zijn..
0 0
Ferd
Wormer, dorpsgenoot van Kay Sierhuis!
0 0
OuweDibbes
Gemeente wormer he, want Sierhuis komt uit Jisp.
1 0
Ferd
Dan is het gemeente Wormerland. Maar voordat Sierhuis in het afvoerputje van Wormer ging wonen, woonde hij toch echt in het prachtige Wormer.

https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/99150/het-verhaal-achter-kaj-sierhuis
0 0