Ünüvar: 'Buitenkantje voet een goed handelsmerk'

BartVeenstra, 26-10-2019 om 15:50, 4751 views, NOS Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Naci Ünüvar gebruikt de buitenkant van zijn rechtervoet steeds vaker om zijn teamgenoten alleen voor de keeper te zetten. De middenvelder van Ajax merkt op dat er steeds meer aandacht voor is en eigenlijk vindt hij dat wel mooi.

'Ik kan het (het passje met buitenkantje rechtervoet, red.) goed geven, daarmee kan ik spelers één-op-één met de keeper zetten', zegt hij in een Q&A met NOS Sport. 'Het is functioneel, anders zou ik het niet doen. Dus dan is het een goed handelsmerk, ja. Voor mij is het eigenlijk een beetje als een pass met binnenkant voet geworden, het is normaal geworden. Op social media wordt het gehypet en dat is wel mooi om te zien.'

Ünüvar bereidt zich nu voor op het WK O17 met Oranje O17, terwijl hij in Amsterdam dit seizoen uitkomt in Ajax O19. 'Wanneer ik in Ajax 1 ga spelen? Ik zou het niet weten. Ik zit nu in O19 en daar probeer ik de beste op het veld te zijn. Ik wil mezelf daar goed ontwikkelen en dan zien we wel hoe snel het gaat.'

Denk jij dat Ajax met 3-0 van Feyenoord wint? Zet in en krijg 8,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
luiszwaaris
Gewoon in de basis tegen Feyenoord toch
0 0
Jajijdaar
Is die jongen al wat gegroeid en sterker geworden?
1 -1
Sterretje73
Zo te zien werkt hij er wel behoorlijk aan. Groei + krachttraining werpt kennelijk al wat vruchten af en dat is goed nieuws. Ballen kan hij al als een genie dus nu dat lichaam nog. Deze man gaat een hele grote worden als hij zo hard blijft werken...mooi om weer zo’n briljant langzaam te zien groeien.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Laat hem eens invallen Erik...
1 -1
036AFCA97
Unuvar verdient het om de jongste debutant te worden.

Behalve als die mag invallen bij 3-0 achter tegen PSV en dan een jaar geen kansen krijgt, omdat Ten Hag er liever verdedigers of Marin neerzet, zoals bij Gravenberch.
1 -3
BrandjeXL
Kijk naar Ihatteran, 17 jaar en de beste speler van Psv. Prima dat je als Ajax zijnde voorzichtiger bent met jonge spelers maar soms maakt leeftijd niks uit en moet je naar pure klasse kijken en dus ben ik het met je eens.
1 -1
036AFCA97
Precies. Tuurlijk zal die geen 90 minuten kunnen spelen en zal het fysiek af en toe zwaar zijn, maar qua kwaliteiten kan die makkelijk mee. Zoals je zegt Ihattaren speelt bij PSV, Ansu Fati bij Barca, Takefusa Kubo mag invallen bij Real, bij Celtic speelt Karamoko Dembele in de basis. Leeftijd zegt weinig. Unuvar moet gewoon een kans krijgen.
0 -1
Cruyffie
In de visie van Plan Cruyff moesten de echte toptalenten van U19 direct naar Ajax 1 kunnen. Ik ben benieuwd :)
1 0
31xAjax
Alsof die visie heilig is. Frenkie ging via Jong Ajax en idd, niks van terecht gekomen...
0 -3
BrandjeXL
Desondanks is Frenkie veel te laat gebracht en had al veel eerder een basisplaats moeten hebben. De enige toegevoegde waarde van JA is om spelers met fysieke spel om te leren omgaan maar voor de echte talenten zoals Frenkie, Appie en Naci heeft JA niks te bieden op voetballend gebied.
4 0
gi0vanni
Haha inderdaad maar wel grappig. Het middenveld met de Jong, van de Beek en Nouri gaan ze nooit meer vergeten en waarschijnlijk ook nooit meer beter zien in de Koken met Shane Kluivert Divisie.
0 0
Joseph
In die tijd was het nog wel iets makkelijker om in het eerste te komen.
0 0
BrandjeXL
Hoeft niet persé basis maar wel bij de selectie zoals Gravenberch en Lang nu.
2 -1