Botman: 'Bedoeling om bij Ajax terug te keren'

ThijsZwagerman, 15-09-2019 om 13:15, 3019 views, Veronica Inside |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax-huurling Sven Botman vond het mooi om het zaterdagavond met sc Heerenveen tegen zijn eigenlijke werkgever op te nemen. De lange verdediger hoopt zich in Friesland zodanig te ontwikkelen dat hij volgend seizoen bij Ajax 1 kan aansluiten.

Botman is dit seizoen basisspeler bij sc Heerenveen en ontwikkelt zich goed. Hij hoopt komend seizoen dan ook aanspraak te maken op een plek in Ajax 1. ‘Het is wel de bedoeling om hier terug te keren. Ik heb nu een jaar om mezelf te ontwikkelen in de Eredivisie en ik hoop dat ik het zo goed ga doen dat Ajax aan het einde van het jaar zegt: “We willen je erbij hebben volgend seizoen.” Dat is mijn doel en ook Ajax’ doel, maar we moeten kijken hoe het er dan voorstaat’, aldus Botman in gesprek met Veronica Inside.

De huurling vond het mooi om zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA te spelen. ‘Het was leuk. Ik heb alle jongens weer gezien en het was een speciale wedstrijd. Ik wilde me heel graag laten zien en het liefst ook nog wat puntjes stelen, maar dat is helaas niet gelukt’, vertelt Botman, die vervolgens kort het wedstrijdbeeld beschrijft. ‘In de eerste helft hebben we goed gebruikt gemaakt van de ruimtes die er lagen, maar in de tweede helft werden we overklast. Dat is jammer.’

Na afloop van de wedstrijd sprak Botman in de catacombe kort met Ajax-trainer Erik ten Hag. ‘Dat ging meer over hoe het mij gaat. Het was een normaal praatje’, stelt Botman, die iets langer sprak met Perr Schuurs. ‘Ik heb mijn shirtje geruild met Perr. Dat is een goede vriend van me, dus hem kende ik al. Voor en na de wedstrijd hebben we even gepraat, maar tijdens de wedstrijd is het natuurlijk anders. Dan zijn we gewoon tegenstanders.’

Onlangs kwam Botman ook aan bod in de rubriek 'Verhuurd'. Lees dat artikel hier terug.

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Lille OSC? Zet in en krijg 7,40 keer je inzet terug!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Toeschouwer
Zoeken nog een lijnen trekker voor Arena.
0 -1
MPAjax
botman lijkt qua type op botteghin en of het aan de naam ligt weet ik niet
1 -1
Pierre Heno
Gaat een prima LCV worden. En komt zeker terug bij Ajax. Wanneer je Veltman op RCV zet omdat je niks beters hebt voor die positie ondanks al die miljoenen op de bank dan zal Botman zeker voor de LCV positie bij Ajax 1 kunnen gaan. Hij heeft de lengte èn de kracht en wordt nu elke week positioneel beter. Goed nieuws ook voor Libereo want dan kan die i.p.v. Botman bij de Tunnelclub gaan solliciteren. Weer een werkloze minder.
0 -2
Libero
Zo, gaan we persoonlijk worden? En waarom?
Ga JIJ nu ineens de moraalridder uithangen? Vuile hypocriet ben je.
Hou lekker je aannames over mij voor je en als je wat tegen mij wil zeggen doe het dan onder mijn bericht en niet met een expres fout geschreven naam.
Valt ook verder totaal niet op dat je alles afzeikt wat wel bij Ajax rondloopt en verhuurde en verkochte spelers en mogelijke targets zijn allemaal fantastisch. Tot ze wel aangetrokken worden en dan zijn het op magische wijze ineens miskopen. Het is zó doorzichtig allemaal.
Trolletje ...
0 0
Pierre Heno
Je bent en blijft een naargeestig ziek mannetje...of puber waarschijnlijk. Ga je school afmaken en een vak leren i.p.v hier op AS de scheldende halve gare uit te hangen. En om Botman recht in zijn gezicht af te zeiken ben je te laf. Korfbal is meer een 'sport' die bij je past ...Libero..( opzettelijk zonder taalfout!).
0 0
Libero
Naargeestig en ziek. Projectie ten voeten uit, let eens op je eigen gedrag hier. Je gelooft het nog echt ook dat je je hier keurig gedraagt met respect naar coach en spelers en niet te vergeten de posters hier op AS die het wagen jou tegengas te geven. Tekstboek narcisme. Maar jouw sop is de kool niet waard. Inhoudelijke retoriek nul komma nul en dus ga je het op de man spelen. Stik er lekker in.
0 0
Pierre Heno
Echt weer zo'n post die exemplarisch is voor jouw denkpatroon: de paranoïde persoonlijkheidsstoornis ten voeten uit. Zoek maar even op in DSM-5.
0 0
Libero
Misschien dat de Tunnelclub nog een uitsmijter nodig heeft.
0 -1
Soccerskins
Hij begint in elk geval goed bij Heerenveen, desondanks denk ik niet dat hij ooit een basisspeler gaat worden bij Ajax.
2 0
Sterspeler
Achja. Het is wellicht een kromme vergelijking, maar Vertonghen werd ook eerst verhuurd aan RKC. Jan Arie moest het gaan maken en daar kwamen we plotseling achter dat die er vrij weinig van kon.

Al zou Botman een "laatbloeier zijn en pas in aanmerking komen voor een basisplaats over 3 jaar, dan is het nog prima om zo iemand erbij te hebben. Sommigen zitten aan hun top bij Ajax. Moisander destijds, Schone afgelopen jaren. Maakt ze niet minder belangrijk.
2 0