Jansen: 'Verwacht Tadic tegen Heerenveen'

FinnDekker, 11-09-2019 om 22:55, 6441 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Freek Jansen heeft woensdagavond bij Voetbalpraat van FOX Sports een update gegeven wat betreft de lappenmand van Ajax. De Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad besprak aan de tafel de blessures van Donny van de Beek, Dusan Tadic en Noussair Mazraoui.

Erik ten Hag gaat Tadic niet sparen tegen sc Heerenveen, denkt Jansen. Ajax speelt dinsdag het eerste duel in de groepsfase van de Champions League, maar Tadic zal geen rust krijgen. 'Ik verwacht het niet. Hij heeft Luxemburg al laten schieten, een beetje uit voorzorg. Hij had te veel last om te spelen. Ik verwacht dat hij zaterdag weer minuten kan maken.' 

Van de Beek zal in tegenstelling tot de Serviër nog niet van de partij zijn. 'Dat duurt wat langer. Ze richten op PSV over anderhalve week. Lille zou haalbaar kunnen zijn als alles mee zit. Maar hij is er even uit geweest. Moet je dan gelijk met hem starten? Ik zou geen risico nemen', aldus de verslaggever.

Het laatste vraagteken is Mazraoui. 'Hij heeft zijn scan gehad, dat is even afwachten. Maar de verwachting is nu dat sc Heerenveen te vroeg komt.' Ajax hervat donderdag het programma. 'De komende dagen komen ze weer bij elkaar en wordt alles duidelijk.'

Schrijf je nu nog in voor de Ajax Showtime subleague!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxtrouw
Ik hoor na de mening van Freek nog ook even de menig van tante Bas. Die man heeft geen info maar babbelt gewoon wat hijzelf denkt. Dat is geen journalistiek
1 0
Westerpark1982
Neres-Huntelaar-Ziyech
Promes
Martinez Alvarez

Nico-Blind-Veltman-Dest

Onana

Dit zal hem zaterdag wel worden. Tadic lekker op de bank laten dit weekend. En dan op termijn Donny op de plek naast Martinez. En Alvarez naar achteren op de plek van Veltman.
0 -1
ST
Stel dat ze alledrie niet volledig fit zijn, geen risico nemen met het oog op Lille:

Onana ; Dest - Alvarez - Blind - Nico ; Marin - Martinez ; Neres - Lang - Promes ; Huntelaar

Waarom Alvarez op de plek van Veltman? Omdat ik denk dat Alvarez een betere RCB zal zijn dan Veltman. Waarom Dest ipv Veltman? Omdat Dest de toekomst heeft en Veltman minder.
2 -1
Soccerskins
Waarom geen Ziyech?
0 0
wladimir
Veltman gaat deze zomer miljoenen opleveren. Die gaat vrijwel alles spelen dit seizoen.
0 -1
BrandjeXL
Lille is leuk maar de titel is vele malen belangrijker aangezien je weer direct geplaatst ben voor de CL.
0 -4
ETM
Dus plaatsen voor CL is belangrijker dan succesvol zijn in de CL?
4 0
BrandjeXL
Ja natúúrlijk. Zeker mer deze selectie waar ik geen wonderen van verwacht.
0 0
ETM
8 van de basis 11 die vorig seizoen Europa aan gort speelde zijn er nog. Dan praten we dus nogsteeds over een unieke selectie. Wanneer verwacht je dan wel wonderen? Nadat over een seizoen daar weer 3 van vertrokken zijn?

Bovendien kan ik me niet vinden in de hele redenering. CL is een veel groter podium dan de eredivisie. Het hoogts haalbare is dat Ajax daarin shined.
Ik denk persoonlijk dat de groepsfase doorkomen Ajax sterker maakt, ook in de eredivisie, dan als niet. Tegen Heerenveen kun je een Tadic veel beter missen. En zelfs die 3 punten kun je beter missen in de titelrace dan de 3punten thuis tegen Lille.
1 0
DeWijsneus
Ja ben ik zeker eens mee. Geen risico's nemen omdat we nu in een fase zitten dat aantal keer CL halen echt een gat kan slaan met de rest. Dit door de inkomsten en naderende nieuwe opzet van CL.
0 -1
BrandjeXL
Juist!
0 -1
ETM
Met deze verrassende hoeveelheid spelers die vorig seizoen de halve finale haalde is dit seizoen nog een unieke kans om wat moois te doen in de CL.
En juist in deze competitie is op volle oorlogssterkte zijn cruciaal.
Thuis van Lille winnen is een must. Het gat in Nederland is min of meer al geslagen, maar spelers waarmee je Europese potten kan breken heb je niet zomaar.
2 0
Labrador
Hopelijk is vd Beek volledig fit tegen PSV. Dan hebben we hem keihard nodig. Ik heb geen zin om weer te worden afgedroogd
1 -3
Ajaxxxisdebeste
Laatste twee duels gewonnen van ze dus wat lul je...
0 -3
Labrador
uit..... denk ff na
1 0