USA roept Dest wél op voor interlands

FinnDekker, 28-08-2019 om 17:40, 6860 views, USA |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Sergiño Dest mag zich in september gaan melden bij de Verenigde Staten voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen Mexico en Uruguay. De rechtsback van Ajax heeft een Nederlands en Amerikaans paspoort en mag dus kiezen.

Voor zowel het Nederlands elftal als Jong Oranje werd Dest niet opgeroepen. Dit had volgens Erwin van de Looi te maken met papierwerk. Dest was volgens de trainer van Jong Oranje nooit op tijd speelgerechtigd geweest voor de aankomende interlands.

Bij de VS zijn er geen dergelijke problemen. De verdediger speelde voorheen al meerdere keren voor jeugdteams, waaronder op het WK O20. Nu debuteert Dest in de selectie van de mannen. De duels zijn overigens oefenduels en dus niet bindend wat betreft zijn uiteindelijke keuze. 

Denk jij dat Dusan Tadic scoort en Ajax wint van APOEL? Zet in en krijg 1,70 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
eros
Dest zou nu al de nummer 1 voor de rechtsback positie zijn bij oranje.
0 0
4EVERAJAX
Koeman....wachten is op jou....
0 0
Cisco2
Naja, net als bij Mazraoui heb ik hier wel begrip voor, is voor jeugdelftallen van de VS uitgekomen, dus begrijpelijk.
0 0
Doink
Mss om markt technische redenen voor Ajax nog goed ook nog dat Dest voor USA gaat uitkomen, aangezien Ajax juist daar meer naamsbekendheid wil krijgen
1 -1
KajanoKlaassen
Aan de andere kant heeft Ajax er wel weer nadeel van mbt interlands over de hele wereld.
1 0
Pierre Heno
Laat hem zelf maar de keuze maken als het ooit al zover komt. Voor de USA kom je heel wat sneller in aanmerking voor het nationale team wanneer je in Europa speelt. Voor Oranje wordt je niet zomaar even uitgenodigd...en dat is eigenlijk maar goed óók. Wanneer echter al die NL jongens van Marokkaanse afkomst tóch later allemaal onder druk van hun sociale omgeving voor het Marokkaanse nationale team zullen gaan kiezen hoef je die wat mij betreft ook niet langer uit te nodigen voor de vertegewoordigende nationale jeugdelftallen. Bied die opleidingsplaatsen dan maar liever uit aan jeugdspelers die wèl wat in Oranje zien.
0 0
Radikaal
Precies, gewoon bij voorbaat, vanwege hun sociale omgeving, zal toch wel niet, dus ook verder niet meer druk over maken. Marokkanen, je weet wel.

Paspoorten intrekken, werd hier ook al geopperd. Top idee. Wat denken die gasten wel.

Nee, dan de blonde, echt Nederlandse jongens. Hebben ook alles aan ons te danken toch? Opleiding, sociale voorzieningen... Die hoef je eigenlijk helemaal niet meer in de jeugd toe te laten. Geef toe, zodra ze het een beetje leuk doen gaan ze naar clubs in het buitenland. Alleen maar voor het geld. Dat zijn pas echte Landverraders eigenlijk. Dus ook gewoon bij voorbaat niet meer doen, zou ik zeggen. Zo'n Matthijs de Ligt. Frenkie de Jong. Gewoon die opleidingsplaatsen iemand anders gunnen, die wel hart voor hun club en hun land hebben. Dus geen hollandse kaaskoppen meer.

Of dan die kinderen van beroemde voetballers, ook zo'n categorie. Niet meer aan beginnen. Het ene moment het logo kussen, volgende moment voor het geld, het eten, het klimaat en de korte rokjes beetje in Rome de man gaan lopen uithangen. Bij voorbaat niet aan beginnen. Zulke opleidingsplekken gewoon anderen gunnen.

Surinaamse afkomst? Zelfde verhaal.
Wordt best leeg zo.

Lekker hoor, Pierre Heno. Staat je goed, je mening. Sexy.
0 0
Pierre Heno
Er leven nog wel wat andere mensen in Nederland met een totaal andsre afkomst dan de twee die jij blijkbaar graag tegenover elkaar plaatst omdat je blijkbaar je poltiek correcte vooroordeel zonodig kwijt moet op AS. Jij. plaatst 'blonde hollandse jongens ' polariserenod in perspectief met de voetballers in NL met Marokkaanse afkomst....niet ik maar jij doet dat. Blijkbaar moet je daar wat mee. Mijn betoog is overduidelijk: neem geen jeugdspelers op in vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje wanneer. van te voren al min of meer vaststaat dat ze uiteindelijk toch voor de vertegewoordigende elftallen van Marokko zullen kiezen . Maar jin maakt er. meteen eoa polariserend verhaal van waar de honden geen brood van lusten Zeg wat je zonodig wilt zeggen maar laat mij aub buiten jouw vage beschouwingen over Marokkanen enerzijds en blonde hollandse jongens anderzijds.
1 0
Mocrodammerr
wat vind johan derksen ervan? ook een vervelend landtje he
3 -4
Cisco2
Hahahaha, voelt er zich weer 1tje gediscrimineerd hoor.

"Mama, Johantje vond Marokko en Turkije wel kut, maar de VS niet! Dat is toch niet eerlijk?" :'(
1 -2
booya4afca
Johan heeft hier niets over te vinden omdat Dest nog nooit het oranje heeft gedragen. In tegenstelling tot de spelers die voor Marokko hebben gekozen.. ;)
1 -1
Mocrodammerr
enneh nog iets.. mazraoui speelde al voor jeugdelftallen van Marokko
2 -1
Mocrodammerr
wat dacht je van zijn argumenten zoals "hier geboren, geprofiteerd van onze sociale staat... en opleiding hier genoten" ?? *knipoog back at ya*
3 -1
Wout1988
behalve mazraoui
2 -1
Jelephi
Wat is je alternatief bij NL? Dumfries veltman en tete... geen van allen spelers die beter zijn dan dest, zeker in potentie...
1 -1
AFCAjax
Ik weet niet meer hoe het toen bij Ziyech ging, maar ik las laatst in een comment hier dat Ziyech toendertijd "er bedroeft uit zag toen hij erachter kwam dat een vriendschappelijke wedstrijd bindend was"
Dus is een vriendschappelijke pot nou bindend of niet of was dat toen bindend, maar nu niet meer?
EDIT: heb het al opgezocht en is idd niet bindend.
0 -1
trodat4030
De wedstrijd was niet bindend, het veranderen van voetbalnationaliteit is bindend, Ziyech was door zijn jeugdinterlands voor Nederland een voetbal-Nederlander en heeft zich laten overschrijven naar Marokko door de FIFA. Dat mag 1 maar keer tot je een officiele interland speelt voor een land. Dest heeft nooit jeugdinterlands voor Nederland gespeeld en is zodoende voetbal-Amerikaan want hij speelde jeugdinterlands voor USA, hij mag zich nog wel laten overschrijven want speelde nog geen officiele interland. Die overschrijving maakt het bindend. Had Ziyech nooit jeugdinterlands gespeeld, was hij tijdens die oefeninterland voetbal-Marokkaan geworden en kon hij nog wel overgeschreven worden omdat hij nog geen officiele interland had gespeeld. Beetje bureaucratisch geneuzel, maar zo werkt het blijkbaar. Ik wist het ook niet, dat veranderen van voetbal-nationaliteit, dat is blijkbaar net zo bindend als een officiele interland.
0 0
ajaxfan83
ik vind persoonlijk dat dest niet echt een geweldige back is.
hij is meer voorin te vinden dan dat hij geweldig goed kan verdedigen.
ik mis een soort tete als rechtsback die geweldige tackels op de bal kon maken
1 -3
afcas
Speelde vrij aardig vandaag...
0 0
Ferd
Tete was een rechtsbenige Dijks. Kon voor geen meter voetballen. Dest is vele malen beter.
0 0
ajaxfan83
ja in naar voren lopen maar verdedigen niet
0 0
EricAjax1
Hebben de de ligt en van dijk voor
0 0
EricAjax1
We*
0 0
Bky
Boeie, als ie lekker voor de VS wil ballen moet ie lekker voor de VS ballen. Voor de uitstraling van Ajax en de marketing daar misschien helemaal niets eens zo slecht.
1 -3
ram
Dit is vriendschappelijk dus op zich maakt het niet veel uit.

Maar kom op man... je wil toch de beste spelers voor Oranje houden?! Misschien is Dest nú al wel de beste back voor Oranje. Is hij minder dan Janmaat, Dumfries, Hateboer enzo? Ik denk het eigenlijk niet eens. En zelfs al is ie nu nog minder; hij heeft meer potentie dan bovenstaanden. En hij kan heel goed linksachter.

Als ik Koeman was, zou ik hem gewoon oproepen en er altijd bijhouden. Voor de bank of misschien al wel voor de basis.
2 0
Bky
Die jongen moet doen wat hij zelf wil.
0 -1
ram
Ik zeg ook niet dat we hem moeten vastbinden en op een karretje het veld op moeten wheelen...

Maar ik vind wel dat je er alles aan moet doen om dit soort toptalenten voor je te winnen.

Ik vind daarnaast dat de regelgeving ook best iets anders zou kunnen, ter bescherming van het land waar je bent opgeleid. Dat zou dan een vrij ingewikkeld systeem moeten worden met allerlei regeltjes om zowel het land te beschermen als de speler een mooie interlandcarrière te gunnen.

Bijvoorbeeld dat je pas na je 23e voor een '2e land' mag kiezen als je minder dan x aantal interlands hebt gespeeld. En dat het 2e land een x bedrag moet betalen als ze een nooit opgeroepen speler eerder willen hebben, enzovoorts.
0 0
booya4afca
Dest heeft meer interlands voor de VS gespeeld dan voor Nederland. Daarnaast is het natuurlijk onzin om een land te laten betalen, aangezien Zeist 0,0 met de opleiding van Dest te maken heeft gehad.

Als ie voor Amerika wilt ballen, laat hem dan lekker voor Amerika ballen.
0 0
afcas
Ik wil de beste spelers bij ajax. De rest interesseert me niets.
0 -3
ram
Jij juicht nooit voor Oranje?
2 0
afcas
Nee, ik ben een fan van Ajax, niet van het nederlands elftal. Ik hou helemaal niet van interlandvoetbal trouwens behalve dan eventueel een WK of EK, maar dan kijk ik gewoon zoveel mogelijk wedstrijden en kijk ik voor het voetbal zelf.
0 0
GvanderK
Zie hem heel graag in Oranje, maar aan de andere kant is het wel goed als je straks een topper hebt uit Amerika gezien de publiciteit die je daar gaat krijgen. Zeker als ook Mendez een grote speler word.
0 0
Fnatic
Die Koeman zit wel vaak te slapen hoor. Dest gaat een grote jongen worden, die had op zijn minst een keer een uitnodiging moeten krijgen om het gevoel te krijgen dat hij op de radar staat.
0 -2
FlyingDutchMan
Die is te druk met Ihattaren, die toch al zijn keuze voor Mocro heeft gemaakt ;D
1 0
Cupmetgroteoren
Hij heeft duidelijk een voorkeur voor de VS. Laat dan ook maar gaan.
1 -2
jstratingg
Als het vriendschappelijke wedstrijden zijn mag hij dus nog wel kiezen tussen Nederland en Team USA.
2 0
BrentTomassen
Dat is niet meer zo helaas. Vriendschappelijke wedstrijden zijn nu ook bindend door de nieuwe Fifaregeling.
1 -1
KleinMiljoen
wel
0 0
18-3-1900
Gewoon niet waar
0 0
jstratingg
Oké dat is inderdaad jammer, bedankt voor de info!
0 0
Ajacied0591
Gemiste kans
1 0