Álvarez: 'Favoriete positie op het middenveld'

SJvanveen, 17-08-2019 om 21:31, 16969 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Daar was-ie dan eindelijk: Edson Álvarez. De Mexicaan maakte zaterdagavond tegen VVV-Venlo zijn debuut in de Ajax-hoofdmacht en was na afloop dan ook blij, zo liet hij weten tegenover Voetbal International

'Ik ben heel blij met mijn debuut', begon de miljoenenaanwinst, die inviel op het middenveld in een controlerende rol. Hij speelde een deel van de tweede helft mee en dat kon hem bekoren, zo liet hij weten. 'Ik speel graag op deze positie en het liefst als middenvelder of centrale verdediger. Als ik echt mijn favoriete positie aanwijs, is dat op het middenveld.' 

De multifunctionalist hoopt op een snelle basisplaats, maar weet dat de concurrentie bij Ajax groot is. Het algemene doel is in ieder geval duidelijk: het seizoen van verleden voetbaljaar evenaren. 'Iedereen weet dat Ajax de grootste club van Nederland is en dat de club vorig jaar fantastisch was in de Champions League. Het zal niet gemakkelijk worden om dat te evenaren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
4-3-3
We gaan het zien. Het is nog veel te vroeg om te oordelen, maar voor nu lijkt voor de stabiliteit het beste dat de verdediging zoveel mogelijk in tact blijft met Blind en Schuurs in het centrum. Dan kunnen Martinez en Alvarez strijden om de '6'. Dat zal mede afhangen wie uiteindelijk de andere twee middenvelders gaan worden en of er met één of twee verdedigende middenvelders gespeeld gaat worden. Het lijkt me eigenlijk wel logisch om met één verdedigende middenvelder te gaan spelen na het vertrek van De Ligt en De Jong: Omdat je dan je centrum versterkt (kan geen kwaad na vertrek van wereldtopper De Ligt). Bovendien kunnen de aanvallende middenvelders dan iets vrijer voetballen, iets waardoor spelers als Ziyech en Marin daar beter tot hun recht zouden komen. Hopelijk blijft Van de Beek en past Marin zich snel aan. Anders moet Ziyech sowieso een linie naar achteren worden gehaald voor de creativiteit als rechter aanvallende middenvelder. Dan zou Neres wel op de rechter flank kunnen spelen, waar hij het meest gevaarlijk is in mijn ogen.
0 0
Wereld
Zou dit wel eens willen zien, al hoop ik dat Alvarez ook een beetje creatief is (op het eerste oog een ietwat verdedigende opstelling, maar in ieder geval meer balans dan nu):

Onana
Mazraoui/Veltman/Dest (hangt af van tegenstander en competitie) - Schuurs (/Veltman) - Blind - Nico
Alvarez (Marin) - Martinez
Donny
Ziyech - Tadic - Neres

Schuurs komt echter nog niet over als een betrouwbare speler voor de CL, maar Alvarez is waarschijnlijk/hopelijk het ontbrekende puzzelstukje voor de balans op het middenveld.
Je kunt ook een wedstrijd met Marin-Martinez als blok proberen, kijken of het dan ook goed gaat, dan kan Alvarez naar rcv.

Hierbij ga ik er wel even vanuit dat Alvarez een versterking blijkt ;)
0 0
gebruikersnaam
neres-tadic-promes

ziyech-martinez-vd beek

nico-blind-alvarez-nous
1 0
MM1974
dan zal ik martinez omruilen met alvarez.
Alleen jammer dat ten hag dat niet ziet en zich aan blind houd op het middenveld,tot nu toe matig blind op deze positie
0 -2
gebruikersnaam
ja twijfel ik ook over maar vind Alvarez nog moeilijk inschatten. Vind Blind ook goed hoor maar die lijkt me belangrijker voor de organisatie vanachteruit
0 -1
Van Reenen
Onana; Nous, Perr, Lisandro, Nico; Edson, Daley; Hakim, Donny, Razvan; Dusan
0 -4
Hans Kraay Jr.
Onana=André.
3 0
AFCA.
Op basis van die 20 minuten gister vond ik hem vrij traag ogen? Iemand die hem vaker heeft zien spelen die dat weet? Is hij een beetje snel of echt zo traag als gister?
2 -2
Joseph
Ik dacht ook dat hij traag was met die uitbraak, maar in de herhaling zag ik dat het wel mee viel, het oogde vooral traag, hij is ook langer dan ik dacht. Maar dat was slechts 1 voorbeeld, verder weet ik het ook niet.
1 -2
Champy
Hij heeft dezelfde motoriek van Maduro, en hij reageerde precies in slow motion. Heel vreemd. Die gast lijkt totaal niet op zijn voorvoeten te staan.
1 -1
Radie125
Viel mij ook op geen snelle sprint
1 -1
DS
Ben ik de enige die hem wat slungelig en onhandig vond ogen?
Verder is er nog weinig van te zeggen in zo weinig minuten.
Het viel wel op dat hij vaak de bal kreeg van medespelers dat is wel een teken dat ze vertrouwen in hem hebben.
En hij heeft ook wel snelheid, bij die counter die Onana goed pakte, was hij wel snel terug.
2 -3
Cupmetgroteoren
Ik vond hem inderdaad motorisch vreemd ogen. Iets met z'n voeten ofzo. Verder deed ie het aardig. Volgens mij heeft ie wel inzicht en gevoel voor ruimte.
1 -2
Vincenzo3
2 of 3 multifunctionele spelers zijn fijn, maar lijkt wel of we er nu 10 hebben die 3 verschillende posities kunnen spelen en daardoor lijkt de puzzel nog moeilijker te leggen. We hebben zoveel keus in verschillende opstellingen.

Vond Alvarez trouwens prima invallen, voelde totaal niet onwennig op het veld en deed lekker mee.
4 0
Pipodeclown112
Hmm, jammer. Ik had me wel verheugd op de combi Álvarez/Martínez achterin zodat Blind op het middenveld de boel vorm kon geven. Ik vraag me ook af of in en bij Mexico op het middenveld spelen een goede graadmeter is voor wat Ajax van die positie vraagt. Het niveau en de speelstijl hier zijn een stuk veeleisender.
0 -3
Vlieske
In mijn ogen in alles een centrale verdediger. Wel echt een Ajax centrale verdediger. Goede inspeel pas. Durft.
7 -1
Aad82
Davy Propper op de plek van Marin. Marin op de bank. Martinez op de plek van Blind. Blind een linie naar achteren en Alvarez naast Blind in het hart van de defensie.

Anders gaan we het niet redden in Europa.
2 -18
de_pitbull
teeeering Aad, hoe verzin je het iedere keer?
4 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Mijn eerste indruk van hem is dat hij beter als centrale verdediger zou zijn dan als verdedigende middenvelder.
9 -4
ST
Beetje hetzelfde verhaal als Blind. Ik zie hem wel als centrale verdedigende middenvelder, maar liever als centrale verdediger en zeker niet als linker- of rechtermiddenvelder.
0 -4
Bjorn
Ik zie nog niet direct een middenvelder in hem als ik zijn baltechniek een paar keer zag. Gaat niet lukken in de kleine ruimtes. Oogt erg als een verdediger. Top dat hij minuten kon maken.

Blind en Alvarez in het centrum met Martinez en Marin op het middenveld wellicht nog een leuke optie. Blind als cv voor mijn gevoel op dit moment beter voor het elftal. Middenveld heeft loopvermogen nodig als Donny zo diep staat telkens.
1 -2
grannig mokum1
Ik zou Alvarez met Martinez en Blind met Donny en op 10 Promes
1 -4
Santiago
Heb het al meerdere keren gezegd dat hij het beste uit de voeten kan op het middenveld, maar elke keer begint iedereen dan maar met minnetjes te strooien (god mag weten waarom) dus ik heb het opgegeven. Toch fijn dat Alvarez het hier even zelf bevestigt.
10 -4
Jari83
Moet je op de app kijken zie je ze niet. Maar lekker belangrijk ook.
0 0
GvanderK
Het is maar net waar je jezelf eigen druk om kan maken.
3 -2
3*stars*3
In Mexicaans elftal speelt hij ook op middenveld.
Volgens mij ook groot deel van vorig seizoen ook, voor America.
Maar blijkbaar heeft hij destijds ook indruk gemaakt als CV.

En ach, die minnetjes fuck dat man.
Merk dat veel mensen zich hier laatste tijd daar druk om maken.
10 0
DannTheDon020
Ik ben uit de puzzel
1 -3
DannTheDon020
Onana
Dest - Schuurs - Blind - Tagliafico
Alvarez - Martinez
van de Beek (indien van de Beek nog vertrekt Marin)
Neres - Tadic - Ziyech


Om te smullen!
9 -6
kade88
Betonvoetbal 2.0.

Twee controleurs of zessen werkt alleen als dit ook creatieve spelers zijn zoals Frenkie en Schone. Martinez en Alvarez zijn denk ik minder creatief. Dus zou ik eerder met 1 controleur spelen. Dan kan dan Martinez of Alvarez zijn.
Ik denk dat we op dit moment niet de spelers hebben om het systeem van afgelopen jaar te spelen.
0 0
Ozymandias
Met zo'n middenveld zal het elftal te snel in twee delen uit elkaar vallen. Als Álvarez op het middenveld komt te spelen zal dat waarschijnlijk net als vandaag als '6' zijn en niet als rechtercentrale middenvelder.
4 -4
Gonzo
Dat gebeurde juist met Blnd, Marin en vd Beek op het middenveld. Twee teams ontstonden er.
Ik vond Alvarez vanmiddag dynamisvher doordat hij sneller is. Met een snelle Martinez naast hem zullen de ruimtes sneller gedicht worden.
Ik wil deze dus graag eens zien en ervaren.
9 0
kade88
Donny speelde ook veel te diep. Bijna op dezelfde plek als Tadic.
0 0
Ozymandias
Met Blind en Marin als linker- en rechtercentrale middenvelders en Vd Beek als '10' gebeurd dat inderdaad ook maar dat neemt niet weg dat het met dat middenveld ook zou gebeuren. Daarom moet Ajax ook met een '6' gaan spelen omdat ze niet de juiste spelers hebben om met een systeem met een '10' te spelen. Martínez is geschikt als linkercentrale middenvelder maar is geen De Jong die de dynamische zwakte van Schöne kon opvangen. Martínez kan je niet vragen om de dynamische zwakte van Marin of Álvarez op te vangen.
3 -3
Gonzo
De dynamisvhe zwakte van Alvarez zal eerst nog moeten blijken, te vroeg om dat na 20 minuten al te stellen, laten we enkele potjes afwachten.
1 0
Ozymandias
Álvarez is niet bij Ajax pas begonnen met voetballen. Er zijn heel wat wedstrijden waar we zijn dynamiek op kunnen beoordelen.
0 -2
Schip
Geen enkele creatieve speler op het middenveld, lijkt me geen goed plan.
7 0
Lane 8
Van wie moet de creativiteit bij het huidige middenveld komen dan?
1 -2
Mikee
Das ook nog mogelijk ja! Dest vs Maz weet ik nog niet zo zeker. En bij Schuurs vrees ik dat CL nog net iets te vroeg voor hem is, maar voor de eredivisie is hij zeker prima.
0 0
Lane 8
Ik hoopte met zijn lengte dat hij meer een cv zou zijn
0 0
Mikee
Dat wordt dan nog een best lastige puzzel, die laatste linie. Persoonlijk hoop ik op
Nico-blind-alvarez-maz
En dan Martinez op het middenveld.

Maar zijn nog genoeg andere opties, en iedere optie heeft wel zijn minpunten tov of verdediging of middenveld..
1 0
Ozymandias
Ik zie liever iemand met een goede steekpass en ook in het algemeen groter voetballend vermogen op '6' staan maar als ik moet kiezen tussen Álvarez op '6' of een systeem met een '10' zou ik voor Álvarez op '6' kiezen. Ik denk namelijk dat Ajax momenteel niet de juiste spelers heeft om als linker- en rechtercentrale middenvelders te laten spelen.
7 -2
RayJordaan
Martinez op 6? Met Donny en Marin als LAM en RAM? Dan kan Marin lekker in die ruimtes duiken met z’n loopvermogen en aanvallende impulsen.
1 0
Ozymandias
Dat is één van de opties die ik, inderdaad, liever zou zien dan Álvarez op '6'.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Klopt. Wat me opviel was dat Marin een stuk comfortabeler ging voetballen, toen Alvarez als CVM tussen de twee CV's ging spelen. Daardoor kon hij veel meer naar voren (als half) gaan spelen en daar voelt hij zich duidelijk veel beter op zijn plek.

Als rechter-controleur is Marin gewoon niet ideaal.
6 -1
MK77
Dan moet je ook opmerken dat toen VVV ook het niet meer kon belopen en dat iedereen beter speelde met die ruimte. Verder vond ik Marin ook prima vandaag
2 0