KNVB reserveert meer data voor verplaatsingen

BartVeenstra, 15-08-2019 om 10:40, 3735 views, KNVB |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De KNVB heeft middels een verklaring op haar website aangegeven nog meer data te hebben gereserveerd voor verplaatsingen vanwege Europees voetbal. De nationale voetbalbond geeft aan dat er dit seizoen mogelijk nog meer duels zullen worden verplaatst.

Zo zijn er enkele midweekse avonden speciaal vrijgehouden voor verplaatste wedstrijden. 'De data 25 september, 4 december, 5 februari en 18 maart staan gereserveerd zodat hier eventueel naar kan worden uitgeweken om een wedstrijd in te halen of als een duel niet in te passen is met het oog op de Europese verplichtingen. Dit is alleen mogelijk als de verplaatsing binnen vier weken van deze data valt', aldus de KNVB, die ook openstaat voor uitzonderingen. 'Dit kan eventueel ook nog binnen die vier weken, als er zwaarwegende redenen zijn zoals bijvoorbeeld de voorbereidingstijd op een Europees duel.' Alleen een lokale overheid kan een verplaatsing dan tegenhouden.

In augustus kijkt de KNVB per speelronde welke clubs er actief zijn in het Europese voetbal en wie er verzoeken hebben ingediend om op een ander tijdstip te spelen: 'In de eerste week van september en de laatste week van december worden wijzigingen doorgevoerd voor de deelnemers aan respectievelijk de poulefase en de knock outfase van de Europese toernooien. We proberen dan ook zoveel mogelijk de wijzigingen in de TOTO KNVB Beker mee te nemen.

Meer informatie is te lezen op de website van de KNVB.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
markk
Vooral de dagen voor Zaterdag 30 Mei vrij houden.
1 0
Bjorn
KNVB neemt de speelkalender erg serieus nu om maar optimaal te presteren in Europa. Helaas een jaar of 10 te laat. Maar goed, beter laat dan nooit.
0 0
AFCAjax
de resultaten van 6-10 jaar geleden spelen geen enkele rol meer voor de coëfficiënten, tenzij je doelt op de financiële inkomsten en de sportieve aantrekkingskracht de gegenereerd zou kunnen worden door een europees beter presterende competitie.
0 0
Bjorn
Die punten spelen voor het heden inderdaad geen rol meer, maar daardoor had je op basis van (wellicht) betere resultaten en dus inkomsten uit het verleden wel structureel beter kunnen presteren, dus ook in het nu. Zoals je zelf aangeeft inderdaad. Het is helaas allemaal achteraf constateren en als als als.

We moeten maar blij zijn dat ze het nu wel serieus nemen.
1 0