'Bosz had Dolberg graag naar Leverkusen gehaald'

BVeenstra, 10-08-2019 om 10:00, 10693 views, Het Parool |

Check de casual collectie van Ajax!

Voormalig Ajax-trainer Peter Bosz had Kasper Dolberg deze zomer graag naar Bayer Leverkusen gehaald, zo meldt Het Parool zaterdagochtend. Ajax-trainer Erik ten Hag ziet echter nog altijd de enorme potentie in de Deen en een vertrek leek dan ook onbespreekbaar.

Toch zijn er rondom de Deense spits volop twijfels. Hoe komt het dat hij zijn vorm uit het seizoen 2016/2017 maar niet te pakken krijgt? Dick Sintenie, Ajax-watcher namens Het Parool, denkt dat het weleens te maken kan hebben met de speelwijze onder Bosz. 'Ajax speelde destijds niet met een nummer 10 kort achter de spits. En met vleugelspelers die vaak ver aan de zijkant bleven. Nu is de ruimte voorin veel beperkter, met vier aanvallers op een paar vierkante meter en opkomende backs. Bovendien was Ajax onder Bosz volledig gericht op snelle balverovering en snelle omschakeling. Spits Dolberg had vaak net wat meer bewegingsruimte en kon ook zelf zijn acties maken.'

Daarnaast voelde Dolberg zelf altijd het vertrouwen van Bosz, zo gaf hij al vaker aan: 'Vanaf ons eerste contact merkte en voelde ik dat Peter Bosz iets in mij zag. En ook halverwege dat eerste seizoen, toen ik weken achtereen niet scoorde, bleef de trainer mij opstellen.'

'Het is nu of nooit voor Dolberg'

Inmiddels heeft Dolberg twee teleurstellende seizoenen achter de rug en na zijn mindere optreden tegen Vitesse (2-2) vorige week is de kritiek op de spits weer enorm toegenomen. Sintenie schrijft dat Ten Hag Dolberg het vertrouwen wil geven dat hij zoekt. Om die reden is hij vanaf de voorbereiding ook de eerste keus in de punt van de aanval. 'Maar hij voelt de prestatiedrang van Huntelaar en hij weet dat Dusan Tadic vorig seizoen ook sterk heeft gespeeld op zijn positie. In Jong Ajax staat ondertussen de 18-jarige Burkinees Lassina Traoré te trappelen om het stokje over te nemen.'

Concluderend stelt Sintenie: 'Dolberg weet: het is nu of nooit', aldus de journalist, die zag dat Dolberg goed speelde tegen PSV, maar daarna minder voor de dag kwam tegen Vitesse en toen geblesseerd uitviel tegen PAOK. 'En daarna wéér een doelpunt van Huntelaar.'

Denk jij dat Ajax zaterdagavond met 4-0 wint van FC Emmen? Zet dan in en krijg 6,75 keer je inzet terug!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Willamys
Hallo jongens, ik kom hier altijd op de site. Ik ben een Braziliaanse Ajax-fan, Ajax is mijn enige team! Ik begin in de kunst van realistische ontwerpen. Ik teken nu Danilo Pereira en David Neres. Danilo is bijna klaar. Ik wil beide foto's naar Nederland sturen! Kunnen jullie me helpen? Help me als je kunt, alsjeblieft! Ik heb geen geld om te verzenden, ik ben werkloos hier in Brazilië. Je kunt de voortgang van dit werk volgen op mijn Instagram! @will_willamys

https://instagram.com/stories/will_willamys/2108484095645603973?utm_source=ig_story_item_share&igshid=kkjivq9uw0r7
0 0
Jan Doedel
Flessenpost?
0 0
Flipper33
Zitten hiero zeker veel PSV en Feyenoord fans minnetjes uit te delen als je negatief over Dolberg ben .. ik snap het zolang we Dolberg hebben geloven hun nog in een kampioenschap die bidden dat TH Dolberg blijft opstellen !
2 0
Flipper33
Dolberg gaat Ajax nooit verlaten uit zichzelf en sowieso niet via een transfer ze hebben veel geld en energie in Dolberg gestopt maar is allemaal weg gegooid geld vrees ik ! Hij is zelf ook niet echt slim anders had die wel om een verhuur gevraagd .. denk dat die over een jaar transfervrij weer in Denemarken beland. En dat je er verder nooit niks meer van hoor !
1 -3
gusanito
Als Leverkusen 10 tot 20 miljoen zou bieden met een fors doorverkoop percentage had ik hem zeker van de hand gedaan eerlijk gezegd. Ik gun hem nog steeds een wederopstanding bij ons, maar geloof er met de wedstrijd minder in. Wie weet knalt hij er vanavond een paar in.
5 -1
Roels
Mwoah Bayer 04 heeft natuurlijk ook nog Kevin Volland, wat nou ook niet bepaald een koekebakker is. Dolberg zal daar ook zeker niet alles spelen lijkt me.

Als je hem echt een jaar wilt laten spelen is misschien verhuren aan Heerenveen niet eens heel gek, al is die jongen is nog steeds pas 21 en heeft er nu al 3 volle seizoenen Ajax opzitten. Vorig jaar gewoon nog 11 doelpunten in 25 competitie wedstrijden. Geen geniale statstieken, maar ook niet slecht. alleen door het geniale eerste seizoen zijn de verwachtingen torenhoog natuurlijk.

Ik heb nog wel vertrouwen in Dolberg, al is qua rendement op dit moment Tadic en KJH sterker.
Hopelijk blijft hij dit jaar fit en kan hij het laten zien in de minuten die hij krijgt. Wat ik wel een nadeel vind aan Dolberg is zijn aanwezigheid in het veld op de momenten dat het niet lekker loopt. qua werklust in het veld zou hij nog ontzettend veel kunnen leren van KJH.
1 -1
Klasseman
Ajax betaalt te weinig dus Bosz gaat er verder niet op in.
0 -5
driesterren***
Ajax moet geld toegeven! Weg is weg! Word nooit wat bij Ajax voor hem!
3 -7
driesterren***
Ajax moet geld toegeven! Weg is weg! Word nooit wat bij Ajax voor hem!
0 -5
Klaasforever
Eén keer is genoeg hoor.
3 -2
Gijpjes
Lekker laten gaan joh.
2 -5
036AFCA97
Bij Real Madrid en Manchester City speel je 4 wedstrijden slecht en zit je op de bank. Bij Ajax mag Dolberg nu al 1,5 jaar aankloten.

Ik zou de Dolberg van 2017 graag terugzien, maar ik denk dat Ajax gewoon moet doorschakelen. Boadu of Malen had ik liever zien komen. Dolberg lekker voor zijn kansen laten gaan in Leverkusen.
2 -3
Ajaxadept
Nee Boadu of Malen zijn de spitsen voor Ajax.....!
1 0
036AFCA97
Snelle, technische, talentvolle Nederlandse jongens. Niks mis mee lijkt me.
0 0
ST
En toch was Dolberg in 2017 ook niet onomstreden. Hij wisselde toen ook geniale wedstrijden af met hele matige.
4 -2
HStorm
Dat wordt idd ook vergeten. Was echt geen hossana in die tijd maar dat niveau wat hij haalde was altijd nog 3x beter dan wat het nu is.

Tijd om hem te gaan vergeten. Eerst maar eens week op week presteren in de KKD en de Hunter wat meer gaan inzetten met een talent erbij.
0 0
ajaxfan83
nou bosz wat let je.
Zou hem persoonlijk zelf wel willen komen brengen
4 -1
Klaasforever
Gemiste kans.
1 -1
Pvt
Verhuur of verkoop met doorverkooppercentage lijkt me prima. Ik denk niet dat Dolberg het dit seizoen bij Ajax gaat redden. Misschien dat hij bij een andere club minder druk voelt en zijn vorm kan hervinden.
2 -2
Bertus2002
Lekker laten gaan. Er zijn betere spelers om de spits positie in te vullen (Tadic, Hunt, Traoré) en Dolberg presteert al twee seizoenen ondermaats. Het is een keertje klaar.
6 -5
Nick
Dolberg heeft dan ook die 2 seizoenen alles gespeeld natuurlijk. Nooit maanden geblesseerd geweest ofzo.
3 -3
Jan Doedel
Voor een relatief laag bedrag aan Leverkusen verkopen maar dan wel met een heel hoog doorverkooppercentage.
Beste voor iedereen.
3 -2
Cupmetgroteoren
Blunder van de directie en staf.
2 -6
Web
Meneer Sintenie heeft weer een heel verhaal, en daar komt niet een keer in voor of het ook aan Dolberg zelf kan liggen?
Dat is dezelfde man die deze week plaatste dat de supporters de indentiteit met de jeugd verliezen.
Hoe wil je een podium krijgen?
Leest eens wat, en denkt, daar zal ik eens over schrijven
0 -2
ram
Nou Marc, bel ff met Peter en verhuur hem.
3 -2
geronimo
De "professor" gaat zich ook in mengen, ga 's een prijsje winnen Bosz
1 -8
Klasseman
Lul
3 0
Web
Wie?
0 0
Nick
Moet je even regelen dat hij naar Ajax komt.
1 -2
JariHeijden
Waarom?
0 0
Web
Nog een keer?
Was hij ontslagen??
Of kwam Dortmund langs.
Dortmund was goed voor Bosz
Dortmund is goed na Bosz
Dit zegt alles
0 -1
geronimo
Die kans heeft hij gehad
0 -1
mcjc
Vind het een beetje onzin. Wat heeft dit voor invloed op zijn balbehandeling, snelheid en doelpogingen?

Dolberg mist te veel kansen en aan de bal is hij geen schim meer van de speler uit de EL. Dat heeft niks met het type spel te maken wat Ajax speelt. Ook onder Keizer heeft hij niks laten zien.
5 0
Flipper33
Dolberg heeft het misschien in al die tijd dat hij nu bij Ajax zit 3 wedstrijden laten zien en dat waren de wedstrijden. Onder Bosz met B Traore naast Dolberg. Bosz heeft ook een keer gezegd dat Dolberg erg lui is op de trainingen.. maar nu lijkt het juist andersom ik gun Dolberg het al zolang maar zie het niet gebeuren.
0 -1
godenzonenssuper
Dolberg niet naar Bosz willen laten gaan maar hem in je eigen systeempje willen proppen waar hij niet uit de verf zal komen.

Klasse.
7 -8
Web
Weet je wat jij eens moet doen
De wedstrijd tegen Tottenham terug zien, hoe hij daar gespeeld heeft
En wat voor mogelijkheden er in die wedstrijd voor hem lagen om het goed te doen.
Dat had helemaal niets met het systeem te maken, maar met scherpte, slap, en de wil te maken.
7 -5
Jan Doedel
Typisch dat je zoveel minnen krijgt als je de spijker op zn kop slaat.
Waarheid is hard.
5 -2
AjaxCitizen
Welke waarheid? Volgens de meesten zou Huntelaar in dit systeem ook nooit renderen, omdat hij geen buitenspelers naast zich heeft die een voorzet geven. Waarom maakt hij dan wel gewoon zijn doelpuntjes of is hij belangrijk, maar kan Dolberg dat niet? Hij moet het met dezelfde spelers doen, maar zet zich in een wedstrijd gewoon veel meer in dan Dolberg.

Vind het gejank over Dolberg die niet in dit systeem past dikke onzin. Hij moet gewoon veel meer inzet tonen dan dat hij tot nu toe doet.
0 0
ST
Inzetbaar leuk maar een spits wordt vooral op doelpunten afgerekend. Die maakt hij veel minder dan Huntelaar in veel meer minuten.
0 0
ST
Inzetbaar moest inzet zijn
0 0
Web
Ja want als hij 10 keer per wedstrijd over de bal struikelt, zijn balbehandeling belabberd is, niet scherp voor de goal is, geen enkele emotie toont.
Heeft met het systeem te maken?
Dolberg weet zelf maar al te goed dat het beter moet, en heeft aan gegeven NIET weg te willen.
Wat is de harde waarheid?
3 -3
Nick
Dolberg toonde 3 jaar geleden ook geen emotie. Toen noemde jij dat natuurlijk 'koelbloedigheid' en vond je het mooi.
2 -2
Web
Tadic laat heel goed zien hoe je wel kan functioneren in dit systeem.
Maar dat heeft met inzicht te maken, maakt ruimte voor de mensen die er in kunnen duiken, bv Donny, is zelfs als spits tot beste speler in de CL gekozen
Je moet het probleem bij Dolberg zelf zoeken, een technische spits voldoet in ieder systeem, hoeft niet alleen afhankelijk te zijn van zijn mede spelers.
Bezieling mist deze jongen, hij is misschien wel niet geschikt voor top voetbal
Fischer was ook een groot talent, zou die ook niet naar Bosz kunnen?

Maar laat hem aub naar Bosz gaan, want die is de God van het voetbal zo vermoeiend dit.
Frenkie heeft geen kans gehad bij Bosz ( was al erg goed hoor) maar daar zullen wij het maar niet over hebben toch? Neres geen fatsoenlijke kans gehad van Bosz. Keizer zette hem er gelijk in, speelde de pannen van het dak
0 -2
godenzonenssuper
Neres heeft 12 wedstrijden gespeeld onder Bosz.
Stond gewoon in de basis tegen oa. Feyenoord.
En dat terwijl hij een half jaar mocht wennen en was gehaald om Traore het seizoen erna te vervangen.
Waarom lieg je dus alweer?
Overigens begon Keizer met Younes en Kluivert aan de zijkanten en zette hij Neres er helemaal niet gelijk in.
Je zit er dus ook hier alweer naast, goedzo.

Dat ik het niet begreep dat hij Frenkie (en Nouri) niet veel speeltijd gaf heb ik je al eens verteld.
Van mij had hij Ziyech en Klaassen wel eens vaker en eerder mogen wisselen, maar waarschijnlijk had jij daar dan ook weer kritiek op gehad.

En hierboven toont iemand anders jouw hypocrisie al aan. Dolberg liep er altijd emotieloos bij, kom dat dan niet als argument opvoeren wanneer het voetballend minder gaat.
1 -1
AjaxCitizen
Ja, ja. Het ligt alleen maar aan het systeem dat Dolberg niet uit de verf komt...
0 0
soewares
Bosz held!
4 -4
davidgravemaker
We hadden al veel eerder een nieuwe spits moeten halen. Nu zitten we met Dolberg en Huntelaar (die fantastisch is, maar het niet iedere wedstrijd en een vol seizoen gaat volhouden). Dus een geweldig team zonder échte spits. We missen iemand die in een dramatische wedstrijd er ineens 1 in peert.
2 -1
AFCA1510
Mike Van der Hoorn
2 0
HStorm
Geweldig 1
0 0
NotForSale
Strik eromheen en voor 10 miljoen verkopen
2 -2
Gonzalez75
Ik zou zeggen Bosz: pak je kans... Ik breng hem je nog zonder voorrijkosten....
4 -2
Ajax114
Hahhaha en mocht je niet kunnen doe ik het wel. Ze zien het echt niet bij Ajax, zelden een speler gezien bij Ajax die zoveel kansen heeft gekregen om zich te bewijzen.
1 -3
HStorm
Zlatan
0 0
HZMKK
Ik heb na afgelopen wedstrijd tegen PAOK volledig het vertrouwen in Dolberg verloren. Z’n hele houding gaat me tegenstaan. Het is allemaal slappe hap, ongeïnteresseerd en slordig.
Hij is ook extreem slecht in het druk zetten en bal afpakken, betrap hem zelden op een mooie verdedigende actie.
Zelfs het pure afmaken lijkt hij wel verleerd te zijn. Miste tegen PAOK ook weer een dot van een kans, 1 op 1 op de keeper.
4 -3
rodnet
Je bedoelt de wedstrijd waarin hij na 7 minuten een schop kreeg ten gevolge waarvan hij 20 minuten later gewisseld moest worden. Jezus wat een onzin.
2 0
vdhaas
Na de wedstrijd waarin hij na een half uur geblesseerd uitviel?
1 -1
Flipper33
Indd en hij verliest ook vaak de bal loopt zich vast hij staat eigenlijk ook nooit op de juiste plek waar een spits hoort te staan en in de kleine ruimte combineren kan die ook niet echt !
1 -1
Sterretje73
Tijd voor een haptonoom ! Ted Troost (what’s in a name...) kom er maar in !
0 0
BrandjeXL
Dat vertrouwen was bij weg sinds Spurs thuis. Werkelijk alles wat hij doet of eigenlijk niet doet wekt irritatie op. De 1-1 van PAOK begon bij hem. Dat nutteloze doorlopen op de keeper waarbij de twee cv vrij kwamen en zij zodoende konden opbouwen. Ook de rest van het team stond niet goed maar het begon bij hem.
3 -1
ajax4ever01
PSV heeft Ribery gepolst. Die smijten met geld die ze niet hebben?
0 0
edalm
verkopen ze het uitzicht aan de gemeente
0 0
edalm
verkopen ze het uitzicht aan de gemeente
0 0
edalm
verkopen ze het uitzicht aan de gemeente
0 0
Adios
Lijkt me een prima aankoop! Hoog salaris, niet topfit en hij beperkt de speeltijd van Ihattaren, Gakpo en Lammers. Zowel direct als indirect weggegooid geld!
0 0
soewares
Ribery gaat echt 100% niet naar psv lol
0 0
Koningtoto
Een kat in het nauw, maakt rare sprongen.
0 0
TijnVan
Als PSV geen spelers weet te verkopen, kan het nog wel eens de Feyenoord-route volgen.
0 0
JariJari
Elk seizoen vol voor de beker?
0 0
ajax4ever01
Ze gaan hun gang maar
1 0
LuisManuelOrejuela
Het zou mij niets verbazen als ze bij Ajax hebben afgesproken dat wat er ook gebeurt Dolberg de eerste tien wedstrijden gaat spelen. Om hem het vertrouwen te geven zonder te vrezen voor een concurrent. Als hij het dan nog niet laat zien wordt het de rest van het seizoen Klaas met Dusan en wordt Dolberg verkocht. Hij verdient wel een kans om een seizoen te starten zonder een blessure, maar vertrouwen heeft ook een limiet.
0 0
chrisjuhhh
Dolberg past gewoon niet bij het Ajax systeem .

Verkoop of verhuur hem is voor beide partijen beter .
Opvolging is al onder weg met Traore , Brobbey , Hansen als talent eo jeugd speler .

Nu met Tadic of Huntelaar in de spits dan kom je hoger in de CL en kampioenschap haal je binnen .
4 0
ST
En dan kan Promes ook nog in de spits
0 -2
TheTruth
Hij had gewoon naar Leverkussen moeten gaan om onder Bosz te gaan spelen. Bosz heeft duidelijk vertrouwen in hem, hij past in zijn speelstijl en Leverkussen is echt geen slechte club.
1 0
Radie125
2 jaar geleden naar Monaco boor 50 mln
0 0
KleinMiljoen
fake news
0 0
Gonzalez75
Correct.
0 0
Bocarra
Het verschil met toen is dat Ajax nu een topclub is met moordende concurrentie en supporters die steeds hogere eisen stellen. De druk is nu groot. Als speler moet je daar mentaal mee om kunnen gaan. Er zit duidelijk spanning op zijn spieren. Dolberg zal een modus moeten vinden om hier mee om te gaan. Zijn mimiek suggereert dat hij een ijskonijn is maar dat is hij niet.
0 0
Adios
20 mil, vriendenprijsje ;)
0 0
eros
Als Dolberg gaat draaien, gaat hij ook goed draaien. Maar gaat hij draaien?
Hij is nu eindelijk na 1,5 jaar weer eens helemaal fit.
Ik hoop dat dit zijn seizoen wordt.
0 0
Benleiden
Waarom wordt hij altijd in nieuwsartikelen door iedereen gedekt? Allemaal smoezen, zoals: speelstijl, vleugelspelers, blessure, vertrouwen trainer, mentaliteit etc.

Het is gewoon niet meer goed genoeg. Bovendien is het echt een kutje.
4 0
PJSM
50 mln.
0 -1
AsensioWillemsen
Kan nog steeds de window is open
0 0
Leviathan
Paar mil en doorverkooppercentage... Ik gun Dolberg van harte dat hij gaat draaien, maar dit mag nie ten koste van bijv de CL gaan...
0 0
Schip
Een complete voetballer als Dolberg kan echt zonder problemen in de huidige speelstijl uit de voeten, al profiteert hij wel meer van vleugels die het veld breed houden. Maar onder Bosz speelde Ziyech achter hem, dus dat 10-kort-achter-de-spits is beetje onzin. Nu zwerft Tadic juist en laat zich vaak inzakken, waarna Donny er overheen gaat. Voetballend gezien moet Dolberg dat ook kunnen. In ieder geval veel beter dan hij nu laat zien.

Ik denk eerder dat TH de juiste snaar niet bij hem raakt en Bosz duidelijk wel. Ik hoop dat ze hem een goede mental coach geven bij AJax, die hem over het dode punt heen helpt. Maar zoals tegen Spurs...christus, slechtste wedstrijd van een Ajax spits in een grote wedstrijd die ik me kan heugen, terwijl het aan zijn talent niet ligt.
0 0
gi0vanni
Tegen de Spurs had Ajax veel aan een snelle aanvaller maar die was er niet. Maar goed een trainer kan ook geen speler als Traore in de basis zetten. Als dat mis gaat in zo'n belangrijke wedstrijd wordt de trainer afgeschoten. Had hem wel eerder ingezet als Huntelaar want ver van de goal is Huntelaar minder gevaarlijk als een speler met snelheid.
0 0
Benleiden
Hij is niet compleet; dat is nou juist het probleem. Tactisch een rund en mist de onverzettelijkheid van een topspeler die jij blijkbaar in hem ziet.
2 0
Flipper33
Precies vind hem ook een somber persoon zijn hele houding is raar de andere spelers bij Ajax zijn veel vrolijker enz
0 0
fc Barcelona_ke
Hopelijk wil dolberg als hij komende 3 wedstrijden 90 minuten warmhouden op bank, naar Leverkusen! Liefst gratis wegwezen
1 0
Hobbemastraat
Wim Kieft heeft helemaal gelijk in zijn Column. Hij bezwijkt onder de druk hier. Misschien dat hij bij een kleinere club als Leverkusen er minder last van heeft en helemaal opbloeit. Win-win situatie.
1 0
Shardo
1 appel en 1 ei, kom heen maar halen....
1 -1
NelsonAFCA
Haal hem maar op Leverkusen.
2 0