COT ziet fouten: 'Waterkanonnen hebben intimiderend effect'

JesseTH, 12-07-2019 om 17:55, 3527 views, NOS ; COT |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement (COT) is van mening dat de politie verkeerd heeft gehandeld tijdens de entrada voorafgaand aan Ajax - Juventus. Waterkanonnen werden ingezet om het afsteken van vuurwerk tegen te gaan, maar volgens de organisatie was dat niet de juiste oplossing.

'Volgens het COT had de 'waterwerper' in de eerste plaats nooit zo pontificaal aanwezig moeten zijn', zo valt er te lezen op de website van de NOS. 'Zo zouden waterkanonnen een "intimiderend effect" hebben en werken ze als een "stenenmagneet" op kwaadwillende fans. Voor een deel van de aanwezigen was het vooral een trigger om zich te misdragen en de politie uit te dagen tot een soort kat-en-muisspel.'

Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, heeft in een brief aan de raad al laten weten dat de uitkomsten van het onderzoek van het COT in acht zijn genomen en in de praktijk gebracht zijn. 'Hoewel de waterwerper een geschikt middel kan zijn bij voetbalrellen, is het leerpunt dat de waterwerper niet de-escalerend werkt in deze setting.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TheTruth
Femke Halsema is een Antifa burgermeester met een communistisch totalitair gedachtegoed in haar koppie. Ze is van de politieke afdeling van onze (anti) fascisten.
0 0
TheTruth
Dat wijf wilt gewoon een bangheids cultuur creëren bij de supporters. Was puur machtsvertoon van Halsema. Walgelijke burgermeester.
1 0
Noxin
Misschien dat de politiepaarden die het normale publiek omver liepen er ook iets mee te maken hadden. Maar goed, wie ben ik.
0 0
TontoKarnaggel
Dat wordt het volgende onderzoek.
Werkt onschuldige voorbijgangers overhoop lopen met een koppel galloperende politiepaarden de-escalerend?

Ben benieuwd naar de uitslag...
0 0
TontoKarnaggel
Dus een waterkanon vol op een groepje zingende supporters richten en inhakken op nietsvermoedende voorbijgangers werkt niet de-escalerend?
joh....

Dit zal me een diepgravend en tijdrovend onderzoek geweest zijn, zeg.
2 0
Redrum
Hier zijn een paar experts even heel diep ingedoken en deze conclusie is dan ook zeer verhelderend zeg.
0 0
T.reckveugel
En dat wijf met de kaakklem maar met een grijns bierblikjes voorbij zien vliegen, die zal de waterwerper voortaan om de hoek parkeren.
Haar soort terroriseert Amsterdam gemaskerd als antifa, geen waterwerper in de buurt. Die staan bij Ajax. De toon is gezet, van 2 kanten blind inhakken op supporters die in de val zitten. En dat wordt nu onder het tapijt geveegd
4 0
jaripettersson
Ach gossie
0 -5
Antafca
moeten gewoon bij ons feestje vandaan blijven dan is er niks aan de hand
3 -3
Adamoost
Bleek dus dat een Entrada volledig verboden was. Ook leuk dat de politie gezang een groot risico vindt.
2 0