Tagliafico pakt derde plek op Copa América

NielsOpdam, 06-07-2019 om 23:05, 13522 views, AS |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Nico Tagliafico heeft met Argentinië de derde plek gepakt op de Copa América. De Argentijnen wonnen in de strijd om plek drie met 2-1 van Chili. Tagliafico deed het gehele duel mee.

Na twaalf minuten komen de Argentijnen op een 1-0 voorsprong, dankzij Sergio Agüero. Tien minuten later is het opnieuw raak voor de ploeg van Tagliafico. Ditmaal schiet Paulo Dybala raak.

In de 37e minuut krijgen Gary Medel en Lionel Messi allebei een rode kaart. Medel schermt de bal af, die over de achterlijn rolt. Terwijl de Chileen dit doet geeft Messi hem een duwtje. Medel is daar niet van gediend en er ontstaat een opstootje, waarin vooral Medel zich laat gaan. De scheidsrechter twijfelt niet en geeft beide spelers rood, ook de VAR stemt hiermee in.

Nadat beide ploegen met tien man verder moeten, komt Chili na 59 minuten op 2-1. Arturo Vidal benut een penalty voor zijn land. Toch blijft Argentinië de rest van het duel op de been en pakt Tagliafico brons op de Copa América.

Opstelling Argentinië:

Armani; Foyth, Pezzella, Otamendi, Tagliafico; De Paul, Paredes, Lo Celso; Messi, Agüero (81' Suárez), Dybala (67' Di Maria).

Wissels Argentinië:

Musso, Funes Mori, Rodríguez, Pereyra, Marchesín, Pizarro, Casco, Di Maria, Saravia, Suárez.

Opstelling Chili:

Arias; Díaz, Medel, Jara (50' Maripán); Isla, Beausejour, Pulgar, Aránguiz (83' Castillo), Vidal; Sánchez, Vargas. 

Wissels Chili:

Cortés, Lichnovsky, Valdés, Hernández, Pavez, Sagal, Maripán, Urra, Castillo, Fuenzalida, Fernandes, Opazo.

Doelpunten:

1-0 Agüero (12')
2-0 Dybala (22')
2-1 Vidal (59')

Bijzonderheden:

- Ondanks dat het Argentinië van Nico Tagliafico niet in de finale van de Copa staat, speelde de Ajacied toch een goed toernooi. Lees hier waarom Tagliafico wél goed was op de Copa América!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MickS
Mooi voor Nico, en vooral ook mooi dat hij inmiddels echt basisspeler is geworden bij Argentinië. Heeft hij verdiend met al zijn inzet en goede spel afgelopen jaar.
0 0
KleinMiljoen
Lol die rode kaart van Messi en Medel is echt belachelijk
0 0
AFCA-B93
En juist in de wedstrijd die nergens meer om gaat Dybala opstellen. Wat is deze bondscoach een aanfluiting zeg. Man man man
2 0
xstaniox
Wat is er gebeurd tussen Messi en Medel?
0 0
dimitri1903
medel gaf messi klappen/kopstoten en messi ontving de klappen zonder iets terug te doen, toen kregen ze allebei rood!
2 -5
Sunstridr
Messi deed een poging om Medel tegen de commercieel borden te duwen, dat is wat medel op regeerde. Na het eerste botsing daagt Messi hem dan uit. Zo het is niet alsof Messi onschuldig is, Messi vocht terug.
1 0
Schip
Eens, hij gaf onnodig een zetje. Maar dat zou hooguit geel moeten zijn. De manier waarop Medel op hem inramde met de borst was meer dan geel. Donker oranje, dus de scheids kan hem zeker geven.

Had het afgedaan met twee x geel en een waarschuwing dat Medel daarbij goed wegkomt.
1 0
JesseMKB33
Je kan dus blijkbaar beter net als 9/10 voetballers gelijk op de grond gaan liggen als iemand je duwt. Messi krijgt rood omdat hij blijft staan.
0 -1
Dexy
Het valt toch niet te verkopen dat Dybala - zoals je hem vandaag ziet spelen - bijna elke keer wissel is. Geweldige voetballer die ook een goede 'klik' heeft met Messi. Is ook de enige samen met Messi die het creatieve vermogen heeft om in de kleine ruimtes tussen de linies te spelen.

Hopelijk heeft die Scaloni nu eindelijk zijn les geleerd en geeft hij Dybala vanaf nu een permanente basisplaats als valse spits.
0 0
Dolberg25
Ik blijf me toch afvragen waar het probleem ligt met Argentinië. Vaak hoor je dat het een matig team is, maar dat valt toch hartstikke mee? Die aanval is om van te smullen op papier, het middenveld is redelijk, de verdediging is degelijk en de keeper kan goed zijn (als de trainer voor Rulli kiest). Als je daar een goede trainer neergooit kan je echt meer behalen met dit team. Zeker als Messi in vorm is moet dit team toch gewoon geweldig draaien?
0 -1
Ajax#1900
De verdediging is verre van degelijk en ster aanvallers verdedigen vaak niet mee omdat ze dat bij hun club ook niet hoeven te doen
1 0
Ajacied0591
Messi komt niet in vorm bij Argentinië, raar maar waar.
1 0
Michels
Kwestie van te veel kapiteins. Barça speelt in dienst van Messi. Dat gaan ze bij Argentinië echt niet doen...
1 0
AsensioWillemsen
Haha wat? Het gaat juist al jaren dramatisch omdat Argentinie te makkelijk te verdedigen is omdat alles naar Messi moet.
0 0
Dolberg25
Ligt denk toch aan de opstelling. Met de juiste spelers om hem heen komt het wel goed. Alleen stelt de trainer die niet op.
0 0
Mocrodammerr
topspelers hebben dat vaker bij hun land. best vreemd. zag een lijstje gister op twitter, geen misselijke spelers uit het heden en verleden.
2 0
FlyingDutchMan
Losers
0 -4