Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

UEFA wil teams als Ajax meer beschermen

BartVeenstra, 04-07-2019 om 12:10, 31816 views, The Times |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De UEFA wil mogelijk clubs die ver komen in de Champions League meer bescherming aanbieden. Zo wist Ajax, dat als voorbeeld wordt gebruikt door UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin, in het afgelopen seizoen de halve finale van de Champions League te bereiken, terwijl de club zich nu nog maar moet zien te kwalificeren voor het miljardenbal.

Een mogelijkheid is om teams die de halve finales weten te bereiken een garantie te geven waarbij zij in het daaropvolgende seizoen in de Champions League zullen uitkomen. 'We willen teams als Ajax beschermen. Of teams als AS Monaco en Leicester City in het verleden. Ajax heeft in het afgelopen seizoen de halve finale gespeeld en nu moet die club spelers verkopen, omdat ze niet weten of ze volgend seizoen wel uitkomen in de Champions League', zegt Ceferin tegenover The Times.

En dat is niet helemaal eerlijk, zo vindt Ceferin. 'Ik denk niet dat we te veel clubs moeten beschermen, maar we moeten sommige clubs wel meer bescherming aanbieden. Een idee is om clubs die een bepaalde fase van het toernooi halen de garantie te geven dat zij in het daaropvolgende seizoen opnieuw mee mogen doen aan de Champions League. Maar het is nu niet meer dan een discussie. We hebben een meeting op 11 september om dan met de competities en de clubs deze ideeën te bespreken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJK54
De Champions League moet terug naar waar het voor opgezet is de kampioenen van elk land en niet de nummer 3-4-5 van de grote landen. Deze voorrondes laten spelen dan krijg je vanzelf de scheiding tussen "groot" en "klein".
0 0
Cupmetgroteoren
Dit gaat echt geen clubs als Ajax helpen maar de grote clubs wéér. Ajax haalt echt niet structureel de kwartfinale. Wat wel structureel helpt is die belachelijke regel dat sommige landen vijf clubs mogen afvaardigen en het geld eerlijker verdelen. Maar dat durft de UEFA weer niet.
0 0
mistermiyagi
Als je wil vernieuwen:
Meer kansen voor de zwakkere teams en minder bepalende landen als Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk.
Dit betekent dat de nummers 3 en 4 uit deze competitie wel eens enorm kunnen verzwakken ten koste van een Porto, Benfica, Ajax, Psv, Celtic, Galatasaray, Club Brugge ect zullen eerst op niveau moeten komen en sterker moeten worden de eerste jaren zal het MINDER leuk zijn.
0 0
RusselWestbrook
Iedereen die roept dat de CL terug moet naar alleen kampioenen die snapt er echt geen reet van. De CL wordt dan wat de EL nu is: daar kijken we wel naar vanaf de halve finale, of heel misschien wat eerder als er toevallig een leuke pot geloot wordt.

Met alleen maar kampioenen in de CL zitten bijna alle grote clubs in de EL. Het grote publiek gaat dan naar de EL, het geld gaat dan naar de EL. De prestige zit dan in de EL, en als kampioen van je land mag je als beloning in een kneuzen competitie voetballen die pas vanaf de halve finale interessant wordt.

Fantastisch.
1 -2
MH1988
Dus maak je van de EL weer een competitie met alleen maar beker winnaars. Zodat ook daar de spreiding plaats vindt. Voer dat nu door en over 10 jaar heeft elk land weer 1 tot max 3 clubs die commercieel groot zijn en meedoen in Europa. Ipv dat landen als Engeland 10 grote clubs hebben die mee kunnen doen Europees..
1 0
RusselWestbrook
Hier heeft niemand belang bij. Je wilt het hele Europese voetbal uithollen... en voor wat nou precies? Zodat Ajax een grotere kans heeft om extreem verzwakte toernooien te winnen?

Alsjeblieft zeg.
0 0
strafschop
De EL is de oude EC3, de EC2 was voor bekerwinnaars.

De EL wordt nu al gedomineert door de subtoppers uit te grote voetballanden, waarom zou je daar meer topclubs aan willen toevoegen? Dat is funest voor de clubs uit de kleinere landen.

"en over 10 jaar heeft elk land weer 1 tot max 3 clubs... "

Zo'n tijd is er nooit geweest en zal je door de tv-gelden in de nationale competities nooit krijgen.
0 0
MankeNelis
Mosterd na de maaltijd. Champions League, dat is het allang niet meer.
1 0
Rentokill
Clubs die de groepsfase overleven voorrang geven... Das precies wat er niet moet gebeuren. Dat zorgt er juist voor dat rijke clubs het nog makkelijker krijgen. Je moet niet clubs als Ajax ook gaan bevoordelen. Je moet zorgen dat de bevoordeelden minder voordelen hebben. Geen 4 clubs uit een land. Geen loting met potten 1,2,3,4. Allemaal dezelfde voorronden spelen. Als Chelski een keer per ongeluk wordt uitgeschakeld: Eigen schuld.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Champions League, competitie der kampioenen nou laat het dan ook kampioenen toe en de rest moet zich kwalificeren of het nu Real is of FC Rotjeknor
1 0
strafschop
Er zijn 55 landskampioenen in Europa.
0 0
Cisco2
Waarvan 47 teams niet om aan te gluren zijn.
0 -2
Arek Milik
Daar vallen ook weer een hoop af want 55 clubs in de CL is een beetje veel he.
0 0
Ajax27
Haha ik moet altijd zo lachen om alle reacties hieronder over dat er teveel ploegen van een land meedoen met de CL. Stel eens voor, 32 ploegen in de CL. De kampioen + bekerwinnaar of nummer 2 van een land spelen van de top-16 landen in Europa.

Dan krijg je uit de top-5:
Manchester-City, Liverpool, Barcelona, Valencia, Juventus, Lazio, Bayern, Dortmund, PSG en Fc Stade Rennes.

Aangevuld met:
Benfica, Sporting, Ajax, PSV, KRC Genk, KV Mechelen, Zenit, Lomotiv Moskou, Galatasaray, Fenerbahce, Young Boys, FC Basel, Kopenhagen, Midtjylland, Rode Ster Belgrado, Partizan Belgrado, Piast Gliwice, Lecia Gdansk, Red Bull Salzburg, Lask Linz, Dinamo Zagreb en HNK Rijeka.

Wat denken jullie zelf, Ajax in Pot 1, ontlopen we een aantal topploegen. Ziet de groepsfase voor Ajax er als volgt uit:
Ajax - Lazio - Young Boys - Lask Linz.

Top man, nu al zin in! Zal een hoop kijkers trekken. Volle bak... volle bak in de picture.

Snappen jullie nu echt niet dat we in een commerciele wereld leven. Dat er niemand, maar dan ook helemaal niemand op een wedstrijd tussen Young Boys en Lask Linz zit te wachten.

Wij willen goed voetbal zien, sterke ploegen, het liefst zoveel mogelijk... daarvoor kom je naar het stadion, daarvoor zit je voor de buis.

Wij willen ploegen als:
Chelsea, Arsenal, Tottenham, Real Madrid, Athletico Madrid, AS Roma, Napoli, Schalke 04, Porto, Anderlecht
3 -6
Rentokill
Kortzichtig. Denk effe door. Hoe zijn die verschillen zo gekomen.
0 0
MH1988
Precies dat!
Denk verder dan je 2019 brein.. Als je dat nu invoert zijn de krachtsverschillen over een paar jaar weer anders en zijn de clubs die jij nu niet wilt zien voetballen weer groter. Kwestie van tijd! Daarnaast bewijs het WK vrouwenvoetbal dat het niet om niveau gaat om commercieel te zijn. Maak het weer belangrijk voor kampioenen!
0 0
MennoJerry
Je vergeet dat clubs automatisch groter worden door de inkomsten van de CL. Dus wat nu nog kleine clubs lijken, kunnen door de inkomsten steeds groter worden. Bovendien wordt het in een competitie van bijvoorbeeld de PL lastiger om de CL te halen, dus ga je enorme verschuivingen krijgen.
3 0
strafschop
Het enige wat je daarmee realiseert is een grotere dominantie van bepaalde clubs in kleinere competities.

CL inkomsten maken het verschil niet, de gigantische tv gelden voor alle clubs in de grotere competites maken het verschil.
0 0
MennoJerry
true that, maar dan zou je de TV gelden beter moeten verdelen. want op de manier hoe het nu gaat worden de rijke steeds rijker.
0 0
Babangida83
Het is een lang proces. 20 jaar geleden was de 'slechte' poule die jij nu als voorbeeld schetst een hele mooie poule. Verschillende stijlen met bij alle ploegen topspelers. Door de CL steeds meer voor de grote landen lucratief te maken (want tv-gelden worden b.v. lang niet eerlijk verdeeld.) is er een enorme scheefgroei gekomen. Daar zijn al meerdere essays over geschreven. In b.v. Spanje zijn Barca en Madrid daardoor veel meer van de rest afgegroeid. Voorheen had je nog ploegen als Deportivo, Sociedad en Valencia die het in de CL heel goed deden en in Spanje ook kampioen werden.

Dus zowel nationaal als nationaal is het beeld er eentoniger op geworden. Dat is nooit goed voor een sport. Geleidelijk aan haken dan steeds meer mensen af.

Als je het weer omdraait en (extreem voorbeeld) b.v. weer enkel de kampioenen mee laat doen, dan zul je zien dat het niveau van clubs als Lazio, Graz en Linz weer echt omhoog gaat. Door het sportieve en het geldelijke aspect zullen dat soort teams weer veel aantrekkelijker worden voor spelers om naar toe te gaan of langer te blijven. Het is dus maar aan welke ploegen je het geld geeft, waar het niveau hoger is. Een breder Europees clubniveau is voor iedereen veel leuker om naar te kijken en heeft op lange termijn veel meer commerciële waarde. Dat heeft Ajax vorig seizoen wel laten zien. Op dit moment zijn ze het voetbal gewoon aan het uitmelken.

De poule van Ajax in '94/'95 was destijds Ajax, AC Milan, Salzburg en AEK. En dat waren geen makkelijke partijtjes. Iets uitgebreider was inderdaad wel iets leuker, maar al die verschillende stijlen tegen elkaar, voegde echt iets toe. (ipv vreemdelingenlegioen 1 vs vreemdelingenlegioen 2)
6 0
strafschop
De verdeling van de tv gelden in de CL is de meest eerlijke die je kan maken.

De Engelsen betalen 250 miljoen voor de TV rechten, de Nederlanders 25 miljoen. Dus de Engelse clubs mogen 10x zoveel onderling verdelen als de Nederlandse clubs.
0 0
Babangida83
Dus als je dat spiegelt naar nationaal, zou je dan dus ook zeggen dat de clubs uit Amsterdam en Rotterdam de meeste tv-gelden verdienen te ontvangen op basis van meeste tv-kijkers?
1 0
strafschop
In de CL wordt er niet verdeeld op basis van tv-kijkers.

De pot per land wordt verdeeld op basis van prestaties in de eigen competitie.

PSV kreeg vorig seizoen als landskampioen een groter aandeel dan de nummer 2 Ajax van de media gelden.
0 0
AFCAjax
Ze moeten gewoon elke competitie de hoeveelheid CL plaatsen geven die ze nu ook krijgen (direct en voorronde bij elkaar opgeteld).

- Bij competities 1-10 krijgt de kampioen een directe plaatsing. hetzelfde geld voor de EL en CL winnaar.
- Als EL of CL winnaar ook kampioen is geworden in competities 1-10 dan gaat die plek door naar competitie 11/12
- van de rest van de geplaatste teams krijgen de 14 met de hoogste clubcoefficient ook een directe plaatsing.
- in de voorrondes schuif je in op basis van clubcoefficient.
- kampioenen strijden alleen tegen andere kampioenen in de voorrondes zoals dat nu ook is.

Iets in die richting is hoe ik het zie.
1 0
Jornnn
Als je zo ver komt én kampioen wordt, moet je wel kunnen beschikken over privileges.
0 0
Gonzalez75
Ajax zorgt voor spanning, emotie, sensatie, attractief voetbal met daarbij nog eens geweldige supporters. Dus, laat ons meespelen in de CL.
0 0
Babangida83
De vraag is, wie gaat er op inleveren...dat wil waarschijnlijk niemand.
0 0
Hollister
Beetje laat... iets met mosterd en maaltijd
2 0
MPAjax
amateuristisch idd
0 0
henwildie
kwartfinale CL.....directe plaatsing......zou logisch zijn
1 0
pizzapunt
Of gewoon in ieder geval playoffs (1 ronde) en geplaatste status.
0 0
rodnet
Ik vind het een raar idee: sowieso worden clubs uit kleinere landen leeggekocht als ze het in de CL fatsoenlijk doen dus zit je wellicht in het jaar erop met een lege huls in de groepsfase. Het is veel logischer om een realistischer verdeling van de startplaatsen te maken zodat meer kampioenen van kleinere landen een startplaats krijgen in plaats van de nummers vier van de grote competities. De nummer 4! In de CHAMPIONS League!
4 0
ajaxmachtig
Maar waarschijnlijk zijn meer kijkers geïnteresseerd in de nummer 4 van Engeland dan in de kampioen van pakweg Georgië. Dus meer kijkers, dus meer geld. Ik vrees dat de UEFA dat belangrijker vindt.
0 0
MPAjax
bescherming? noem het een wildcard en deel die dan gelijk voor dit seizoen uit aan ajax, klaar is kees
5 0
greinsje
Gewoon een compleet nieuwe opzet maken, europa cup 2 terug brengen met meer aanzien, het gat tussen de CL en EL is te groot.
2 0
gunithater
Deze vorm van bescherming is niet nodig en ergens inderdaad ook niet eerlijk. Mooiste constructie zou zijn dat alle kampioenen van de beste 10/15 competities in Europa zich direct kwalificeren voor de Champions League. Dat is sportief het eerlijkste wat je kan doen.
1 0
RuffRhythim
Hebben we nu dus niks aan maar goed.
Belangrijk is dat wij als club zelf dit punt hiermee op de agenda hebben gezet met onze CL deelname van afgelopen seizoen.
Tijd dat uefa er ook iets mee gaat doen en kappen met die nrs 4 uit de poencompetities
0 0
pizzapunt
Lijkt mij geen goed plan, hebben we straks alsnog niks aan de coefficentenplaats. Ga dan eerder voor één wildcard per seizoen, gekozen door het publiek.
1 0
Ajaxamsterdam0485
Wij kunnen nu ook wel hopen dat een Ziyech, een Donny en een Neres blijven. Maar wanneer ze nu blijven, gaan ze volgend jaar met Nico en Onana. En wie weet gaan Tadic en Blind nog wel een keer cashen, dan heb je alsnog meer dan de helft van je basis weg.
0 -1
Ajax4life16
Volgend jaar word inderdaad een grote leegloop, maar Overmars is nu spelers aan het kopen die dicht tegen het 1e elftal aanzitten of zelfs het niveau al hebben met Promes, Marin, Martinez en waarwchijnlijk ook Alvarez
0 0
Babangida83
Dat zeiden ze van dit jaar ook, en het jaar ervoor ook. Het gaat altijd veel langzamer dan men denkt.
0 0
trainerdv
Eikel... je moet clubs niet beschermen, je moet een eerlijk toernooi organiseren met alleen maar kampioenen en geen nummers 4 uit Duitsland en Italië.
4 -1
ElPistolero9
Geen nr.4’s uit Duitsland en Italië ben ik het mee eens, maar alleen maar kampioenenploeg is natuurlijk ook teveel van het goede - zo gaat de kwaliteit te ver achteruit en verliest het toernooi zijn commerciële en sportieve waarde. De opzetting zoals het een jaar of 10 geleden was, was eigenlijk perfect.
0 0
Bonno1978
En zo is t! Wellicht is dit een goede naam: UEFA Champions League (and 2nd and 3th and...and..)
1 0
Ajaxadept
Het afgelopen seizoen heeft Ajax de voetbalwereld laten zien dat niet alleen bijeengekochte clubs als PSG en Man. City de cup met de grote oren kan winnen. De speeltjes van oliesjeiks domineren straks wel (blijvend) de CL als er niet door de UEFA wordt ingegrepen. Guardiola heeft weer opnieuw 10tallen miljoenen mogen investeren om nóg betere spelers te kunnen kopen en nog dominanter de Engelse competitie te kunnen imponeren. Uit cijfers blijkt dat Man. City al meer dan één miljard Euro aan spelers heeft uitgegeven, totale waanzin kijkend naar de zgn. financiele fairplay! In dat perspectief ziend is Ajax een verademing geweest door met een klein budget zover te komen in de CL. Ondanks UEFA praat zal er helaas weinig veranderen in de hegemonie van dit soort grote clubs, want door simpelweg met oliedollars alle talenten van elders weg te kopen zullen deze clubs de komende jaren alleen maar vaker hun dominantie behouden en daarmee het kijkplezier van het voetbal verminderen!
1 0
Babangida83
Daarom is die jeugdopleiding in NL zo belangrijk. City en Psg mogen er uiteindelijk ook maar 11 opstellen. Gewoon zorgen dat je zoveel spelers opleidt, dat die top veel breder wordt, zodat je zelf ook nog redelijk goede spelers overhoudt. Uiteindelijk wint het beste team, en niet de beste 11 spelers. En je wordt er nog lekker rijk van ook.
0 0
AFCAMM
Prima zaak. Maar dan wel ten koste van de nummers 4 etc. van andere landen. Anders benadeel je alleen andere kleine landen en verdienen ze er alleen meer aan..
4 0
Lazell
Durft de UEFA dat?
0 0
Ajax4life16
Hij gebruikt ons succes nu als voorbeeld om de CL nog commercieler te maken. Volgende keer is het niet Ajax, maar Sevilla of Arsenal die 5e worden en de kwartfinale halen. Nóg meer de rijke clubs beschermen is wat hij hiermee wilt zeggen
7 0
Wereld
dat dus.
0 0
Wereld
Beetje vreemde redenatie maar goed.
En de vergelijking met Leicester City snap ik helemaal niet.
AS Monaco is wel een goede vergelijking, maar ik vraag mij dus af wat hij hiermee bedoelt aangezien de situatie met Leicester City in niets hierop lijkt.

Wij verkopen toch ook geen spelers omdat we niet weten of we wel CL halen?
Wij verkopen spelers omdat de hele wereldtop achter Frenkie en De Ligt aanzit, net zoals bij Monaco destijds.

Ook vraag ik me af of een dergelijke maatregel voordelig zou zijn voor ons, ik denk het niet namelijk. Als bijvoorbeeld Liverpool en Real de finale van de CL halen en daardoor gegarandeerd weer CL mogen spelen, neem ik aan dat ze dan niet een andere plek afpakken, waardoor Engeland en Spanje er weer een plek bij krijgen?
0 0
Sluk
Hoe het er daadwerkelijk uit gaat zien is niet duidelijk, maar ze moeten er wel iets mee vinden ze. het lijkt me ook niet dat wanneer je de finale van de CL haalt maar in de nationale competitie 6de wordt, dat je je dan alsnog plaatst voor de CL. Volgens mij bedoelen ze eerder dat wanneer je je via de nationale competitie plaatst voor de voorronde van de CL en je bent vorig seizoen erg ver gekomen in de CL, je dan geen voorronde hoeft te spelen. Het zal dan wel op individueel coefficient gaan en niet op basis van land.

De vergelijking met Leicester slaat de plank compleet mis, maar de UEFA ziet denk ik wel wat voor impact Ajax afgelopen seizoen had op de Champions League. De manier waarop Ajax het heeft gedaan met de middelen die ze hebben in een financiële bubbel waarin dat nooit meer was verwacht, dat is wat voetbal en in deze de CL groot maakt.
0 0
trodat4030
Hm, zitten wel heel veel haken en ogen aan. Nu is Ajax een leuk voorbeeld hoor, maar wat nou als een club die de kw. finale CL haalt 9e (ofzo) wordt in eigen competitie? En Ajax verkoopt niet omdat ze niet weten of ze wel of geen CL spelen aankomend seizoen, we zijn de rijkste club van de wereld van alle clubs die een begroting van 100 milj of minder hebben. We hebben genoeg cash om zonder ook maar 1 enkele euro aan inkomsten 2 jaar deze begroting te bekostigen. Daarnaast blijven er zodoende nóg minder plaatsen over om via voorrondes de CL te halen. Óf ze moeten van de grote competities een CL plek wegnemen, dus nog maar 3 Engelse, Spaanse, Duitse clubs naar de CL ipv 4, maar dat zal nooit gebeuren.
1 0
JordanAFCA
Beetje laat mee!
1 0
off
Leicester? Monaco? Volgens mij is dat een heel ander verhaal en worden teams uit die landen zat geholpen.. Geeft maar weer aan dat de man er weinig van snapt en er niks zal veranderen
0 -1
AFCA-B93
Goede zaak. 6/7 van de 8 teams in kwartfinales zijn vaak toch al zo goed als verzekerd van CL voetbal in het volgende seizoen, dus als je zo’n uitschieter als Leicester en Ajax ermee kan ondersteunen, helemaal prima.
4 0
AFCA199O
Beetje laat vriend!
0 0