'Real Madrid wil Ødegaard in sterkere competitie'

BartVeenstra, 21-06-2019 om 07:10, 17338 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mogelijk heeft Real Madrid ervoor gezorgd dat Martin Ødegaard niet naar Ajax, maar naar Bayer Leverkusen vertrekt. De Madrileense club is namelijk nog altijd eigenaar van de Noorse middenvelder en De Koninklijke wil Ødegaard het komende seizoen in actie zien in een sterkere competitie dan de Eredivisie.

Om die reden zou Ajax de strijd hebben verloren, zo schrijft De Telegraaf. De ochtendkrant schrijft: 'Real Madrid, de werkgever van Ødegaard, wil dat het talent na huurperiodes bij SC Heerenveen en Vitesse tijdelijk zijn kunsten gaat vertonen bij een club in een sterkere competitie dan de Eredivisie en ook ervaring opdoet in de Champions League. Leverkusen, de nummer vier van de Duitse Bundesliga, voldoet aan die eisen.'

Ajax zou alleen aan de laatste eis kunnen voldoen, al moet het zich nog wel zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De Telegraaf schrijft dat Ajax zich op de transfermarkt oriënteert, omdat naast Frenkie de Jong meerdere sterkhouders zoals Matthijs de Ligt dreigen te vertrekken.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJSM
Real Madrid !!! Die kunnen de Ligt dus ook op hun buik schrijven. Ajax had Odegaard in deal met de Ligt moeten betrekken. Zou er nu alles aan doen om de Ligt weg te houden bij Real.
0 0
Meerkoet
Sowiezo niet huren, is kapitaal vernietiging.
0 0
gusanito
Dus het gaat om huur. Goed dat hij dan niet naar ons komt.
1 0
NR9
De Ligt niet aan Real verkopen. Willen de Ligt alleen verkopen aan topclub. En niet een club waar we zelf 1-4 van winnen...
0 0
Babangida83
Hebben Frenkie de Jong en De Ligt ook niet veel hinder van ondervonden, die 'slechte' competitie.
0 0
Stibba020
Naja, dan moet Ajax ook geen spelers aan Real verkopen..
0 0
AlexIbarra
Directe CL plaatsing maakt ons echt een stuk aantrekkelijker voor zo veel spelers.
Hopelijk kunnen we een paar titels op rij pakken en de directe plaatsing voor de NL kampioen behouden. Wat jaartjes vaste prik in pot 2 lijkt me geweldig.

Qua salarissen blijven we natuurlijk beperkt door de lage begroting maar met mooi voetbal, een grote club, NL prijzen en CL-voetbal incl. de premies, heb je toch iets te bieden.
0 0
Noxin
"Real mengt zich in De Ligt-strijd."

Sorry, maar Ajax wilt graag dat Matthijs zich verder ontwikkelt bij een ploeg die ook daadwerkelijk beter is dan Ajax en zich niet met 4-1 in eigen huis laat vernederen.
0 0
martijndepro
De weerstand is in de Bundesliga hoe dan ook hoger dan in Nederland. De kans is groot dat Leverkusen en Ajax eenzelfde aantal CL wedstrijden spelen. Net wel/geen overwintering, mits Ajax zich uberhaupt plaatst.

Erg jammer, want Odegaard is een bewezen speler in de eredivisie. Ondanks zijn 20 jaar is het bijna een zekerheid dat hij bij Ajax goed zou meedraaien. Maar het stadium van verhuur, of een verkapte vorm daarvan, zijn we inderdaad ruimschoots voorbij.
0 0
Babangida83
Mensen vergeten wel eens dat een aanvaller van Ajax in zeer kleine ruimtes moet kunnen voetballen. Ik vraag me af of die weerstand nu zoveel hoger is in Duitsland, zo bekeken. Fysiek is hij dat wel. Maar die afstand overbrug je in een mum van tijd als jonge twintiger. Technisch gezien, zou ik zeggen dat je op dit moment beter bij Ajax kunt zitten.
0 0
Wesl
Enerzijds begrijpelijk van Real. Anderzijds hebben we ze met 4-1 vernederd.
Maar ik vermoed dat het eerder om andere redenen is, bijvoorbeeld dat Leverkusen iets minder eissen stelde mbt huren.
2 0
DS84
Haha idd 4-1 ssst
1 0
JanTa
Als Real gaat bepalen waar Ödegaart gaat spelen dan betekend dat hij is niet te koop en het beleid bij Ajax is, er word niet meer gehuurd.
2 0
ram
Jammer voor ons maar vanuit het oogpunt van Real natuurlijk extreem logisch. Ik zou hetzelfde doen.
Als Odegaard daar ook slaagt en beter wordt, is de kans dat hij bij Real kan vlammen ook veel groter.
0 0
Schip
Dat is toch ontzettende BS.

Je zag toch aan Ajax dat een sterkere competitie geen garantie is voor ontwikkeling en kwaliteit? Dacht je dat Real dat was ontgaan? Een zwaardere competitie zou hem alleen meer inhoud geven. Maar zulke spelers moeten juist speeltijd hebben, zonder dat hun belastbaarheid eronder lijdt. En dan is Ajax naar alle maatstaven de beste omgeving om te ontwikkelen.
0 0
Unuvar1980
Als we nu de Ligt in de deal gaan betrekken wil Real heus wel meewerken
0 0
DonAdam
Als dat zo is, dan hebben ze Odegaard niet gevolgd. Hij heeft een ongekend potentieel, maar hij speelt nog te vaak verstoppertje, met name in uitwedstrijden en hij verdedigt niet mee, en wanneer hij dat wel doet, doet hij aan alibiverdedigen. Hij had daarom veel beter naar Ajax kunnen komen, want bij Ajax krijgen wij dat er wel uit. Kijk bv naar Ziyech, die bij Twente ook geen stap deed op eigen helft en nu zich het schompes verdedigd.

Het is overigens nog niet rond met Leverkusen; Odegaard, zijn zaakwaarnemer en zijn vader zijn slechts gesignaleerd op het vliegveld.
1 0
mistermiyagi
Voorlopig maar geen renners meer naar Real Madrid sturen...

#Eigenschuld
0 0
WZAWZDB14
Geef ze is ongelijk. Eigenlijk is Bayer Leverkusen een wannabe ajax in een betere competitie.
0 0
GrandMasterFlex
Ik vind het een groot compliment dat andere clubs net zoals Ajax willen zijn. Real is de werkgever van Odegaard en dat wij interesse hebben is voor hun een hele goede indicatie dat Odegaard het kan redden. Ik zou als Real zijnde hem ook niet verkopen.
0 0
Web
Jammer dat hij niet komt
Maar Real heeft toch gelijk
Die competitie met die kunstgrasvelden.
2 0
robinozzi
Ja pleur nu maar op met die Martin. Haal lekker Promes als Neres/Ziyech weggaat en Stengs is ook welkom.
0 0
AFCA.
Odegaard is een uitstekende voetballer. Maar wat ook echt de kracht van Ajax was afgelopen seizoen was ontzettend veel scorend vermogen. Tadic, Ziyech, Neres, Donny, Schöne (vrije trappen). En ook Huntelaar en Dolberg in de dubbele cijfers als wisselspelers.
Als Ziyech vertrekt heb je een flink gat qua productie die hij ook in de CL liet zien. Dat zie ik een Odegaard niet doen. Denk dat Ajax beter naar een doelgerichtere speler als vervanger van Ziyech kan zoeken.
0 0
Joseph
Als Real alleen wil verhuren, dan is Ajax waarschijnlijk zelf afgehaakt.

Dat verhaal over die competitievoorkeur is natuurlijk onzin. Ajax heeft afgelopen seizoen de 2 grootste talenten ter wereld begeleid naar de halve finale CL. Geen speler van een Duitse club heeft zich zo ontwikkeld als Frenkie en de Ligt bij Ajax.

Jammer voor Odegaard, ik denk dat Ajax ook voor hem het beste zou zijn. Al is voetballen onder Bosz natuurlijk een genot voor spelers, ik verwacht veel van Bosz dit jaar.
1 0
AjaxDaniel
Leverkussen heeft natuurlijk wel Havertz, dat gaat ook een wereldtopper worden. Maar ja, dat verhaal over de competitie is onzin en waarschijnlijk wilt Ajax inderdaad niet huren.
0 0
Rentokill
Bundesliga is niet een veel betere competitie dan de eredivisie. De top 3/4 misschien wel maar daarachter is het ook niet veel.

Voetbalcarrières hangen van toevalligheden aan elkaar maar je kan het ook verklooien door 2x een verkeerde keuze te maken zoals Ødegaard.

En meer van dat soort tegeltjeswijsheid.
1 -4
Knalpot
Dat clubs als HSV en Schalke daar (bijna) kunnen degraderen zegt genoeg over de sterkte van die competitie daar hoef je geen tegeltjeswijsheid overheen te gooien gewoon 'puur' verstand.
0 -1
Bensco
dat de weerstand daar groter is ben ik met je eens maar Ajax heeft als club meer te bieden dan veel Duitse clubs. Wij hebben de beste jeugdopleiding ter wereld en zijn een voetbalclub met een visie. Niet eentje gerund door investeringsmaatschappijen of rijke sjeiks maar door liefhebbers. Bovendien moet je ook meerekenen dat Ajax in de duitse competitie maar liefst 4x kans had gehad op eem directe ticket voor de CL en ongetwijfeld een grotere achterban had gehad als nu. Wij kunnen echt wel mee in die competitie, geen twijfel over mogelijk. Dat bewezen we wel tegen Bayern ;)
0 -1
MosesD
Nou, ik denk dat de Bundesliga een veel sterkere competitie is met veel meer weerstand. De echte top is smal, maar veel en veel beter dan die van ons. We moeten ons niet blind staren op 1 heel goed CL seizoen. We hebben de 5 seizoen ervoor niet meegedaan. 4 Clubs in de CL zegt genoeg, lijkt me. We verliezen weleens de realiteit uit het oog, zeker na een goed seizoen. Maar ga er nou maar vanuit dat dat een incident was.
3 -1
FerdiZ
denk dat dat verschil wel mee valt. laat Ajax maar eens een aantal jaar in de Bundesliga spelen dan is dat verschilletje zo ingehaald met die 2 topclubs.
0 -1
MennoJerry
Wat??! Oké, Ajax en PSV zouden mee kunnen draaien in de Duitse competitie, maar heb je wel eens naar de rest van de Nederlandse clubs gekeken? Ons niveau ligt helaas echt wel een stukje lager. Ik hoop met heel mijn hart dat daar verandering in komt.
0 -1
wendoo9
Madrid_ Ajax 1-4 Vlug voor 400.000.000 inkopen om op het niveau van Ajax te komen zou ik zeggen !!!
0 -1
Ajax27
Jammer jammer.. maja als je ergens onder contract staat heb je weinig te onderhandelen als speler. Zij plaatsen je ergens neer voor je ontwikkeling.
1 -1
JSF
Die Telegraaf toch, elke dag een teaser
0 -1
PJK54
Tsja daar doe je niets aan.

Ik denk dat Ajax direct omschakelt naar een andere speler op het lijstje nu afwachten wie dat zal worden ligt natuurlijk ook een beetje aan Ziyech want blijft die dan wordt het weer een heel ander verhaal maar daar zal intern wel over gesproken worden.
0 -1
Dubbelvla
Dit is niets waar we over moeten treuren denk ik. Het zit niet in onze cirkel van invloed. Ja, zonde dat Odegaard niet komt, maar huur moet je niet willen — en Real staat blijkbaar ècht niet open voor verkoop, dus dan gaat het niet door. Objectief snap ik dan ook wel dat ie naar Duitsland gaat, als we het hebben over betere competities. Dat is gewoon de vloek van spelen in de Eredivisie.
1 -1
Schip
Dat zou echt een naaistreek zijn puur op rancune. Odegaard stond open voor Ajax, Ajax wilde Odegaard. Real weet dat Ajax het niveau is waar Odegaard zich op dient te bewijzen. En dan op zo'n manier een transfer dwarsbomen. Zie je toch niet vaak. Maar ze konden er geen geld mee verdienen, omdat ze enkel wilden verhuren. Dus dan is er plaats voor zulke kleinzielige overwegingen.

Denk dat ze De Ligt nu ook wel kunnen vergeten.
0 -1
ajax4ever01
Dan ook niets aan real verkopen van onze spelers
0 -1
Miich
Ik denk eerlijk gezegd dat Leverkusen een prima club voor Ødeagaard is. Zeker met een trainer als Bosz. Jammer dat hij niet naar Ajax komt uiteraard.. maar het stadium van een speler huren is Ajax inmiddels wel voorbij.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Vind prima huren was in mijn ogen toch geen optie.
0 0
Ginoajax1
Dat zegt dan die vieze patserclub die met 4-1 op zijn lazer heeft gehad van ons. Ik denk dat hij in Amsterdam meer leert dan in Duitsland. Engnekken daar in spanje.
2 -1
Ajaxxxisdebeste
Voetbal heeft een resetknop nodig te beginnen met die bleke Spanjaarden.
3 -1
godlike
Nu De Ligt ook niet naar Real Laten vertrekken :). Verhuur van Odegaard ook niet aan meewerken als Ajax zijnde.
5 0
Ajax-4-ever
Inderdaad, stikt er maar mooi in.
0 0
Ajax-4-ever
Inderdaad, stikt er maar mooi in.
0 0
Rik428
1-4, daaag!
4 0
Numero34
Next
4 0
Bensco
Oké helder. Weer sprake van verhuur dus. Odegaard voldoet dus ook niet aan een van onze eisen. Succes bij Bosz, denk wel dat die hem goed kan gebruiken.
5 0
insectenverdelg
exact. huur is sowieso onbespreekbaar lijkt me..
1 0
Bensco
zou nergens op slaan nee. Net zoals die terugkoop clausule. Lijkt er ook op dat Odegaard zelf ook veelal aanstuurt op verhuur omdat die serieus denkt kans te maken op een doorbraak bij Real.
0 0
BrandjeXL
Terugkoopclausule zou ik nog niet eens slecht vinden mits hij pas na twee jaar in zou gaan. Maar vooralsnog heeft Ajax niemand nodig voor op rechts want stel dat zowel Hakim als David blijven??
0 0
Bensco
teken ik voor! liever dat Ziyech en Neres blijven dan dat we weer "een talentje" aantrekken. Beidde spelers hebben hun waarde al bewezen, bij een nieuwe speler moet je het nog maar zien.
0 0