[Update] Ajax reageert op bericht Telegraaf

ArthurV, 03-06-2019 om 22:30, 24414 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Operationeel directeur Rutger Arisz vertrekt niet uit vrije wil bij Ajax, zo meldt De Telegraaf. Ajax meldt in het officiële statement dat Arisz zelf heeft besloten om per 1 juli te vertrekken, maar volgens Ajax-watcher Mike Verweij is daar niets van waar.

Verweij meldt dat Ajax Arisz per direct op non-actief heeft gesteld. Ook zegt de verslaggever van De Telegraaf dat Arisz intern al langer onder vuur lag. Eind december schreef de krant nog dat de vertrekkend operationeel directeur zich tijdens de uitwedstrijd tegen AEK Athene zou hebben misdragen.

De berichtgeving van De Telegraaf staat haaks op het persbericht dat Ajax maandagochtend zelf naar buiten bracht. In dat statement meldt de club dat Arisz zelf heeft besloten om te vertrekken en zegt de directeur zijn vertrek te zien als een logische stap. 'Het is nu voor mij een logisch moment om het stokje over te dragen en een nieuwe stap in mijn carrière te maken. Ik wens Ajax het allerbeste.'

Update - 22.25 uur (3 juni 2019) - Ajax reageert op bericht Telegraaf

Waar Ajax maandag meldde dat Rutger Arisz zelf besloot om te vertrekken bij Ajax, schreef De Telegraaf dat de operationeel directeur op non-actief is gesteld. Het Financieele Dagblad ging bij de Amsterdamse club na wie nou de waarheid sprak. 'Ik laat het aan u wie u betrouwbaarder acht: het persbericht van een beursgenoteerd bedrijf of De Telegraaf', luidt de korte reactie vanuit de hoofdstad.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
debarbaar
even kijken of ik dit als eenvoudige boeren** goed begrijp. Een bericht van een beursgenoteerde onderneming zou betrouwbaarder zijn dan van een journalist? Hmm. Volkswagen? ING? Deutsche Bank? of gewoon ak die andere bedrijven die later miljarden boetes kregen en alle pers rapporten ontkenden daargelaten dan. Alsof Ajax een uitzondering zou zijn. Jokken is de regel bij alle beursgenoteerde ondernemingen, ze hebben daar een leger advocaten voor in dienst die elke verklaring bewust erg vaag houden. Arisz was de kroonprins. Kreeg tekeningsbevoegdheid en plotseling ziet Arisz het licht en gaat bij de Febo hamburgers flippen.
0 0
VanDeMolen
De dagen van Jaap de Groot zijn voorbij, de Telegraaf is geen Ajaxkrant meer. Heel jammer, nu hebben we alleen nog Het Parool, maar dat is ook maar een lokaal blaadje eigenlijk. Wedden dat die kut Driessen vroeger gewoon voor 010 was.
0 0
WZAWZDB14
Hele sterke reactie van ajax.
0 0
ErikDeBosz
Dat ze het niet tegenspreken zegt genoeg.
0 -1
Rik428
Jongens jongens kom nou toch even. Zet je Ajaxbril even af en je blinde Telegraaf-haat even opzij en je ziet dat het ervan af drúípt dat die Arisz vriendelijk verzocht is heel gauw op te rotten. Dit statement van Ajax is geen leugen, want technisch gezien is Arisz ook zelf opgestapt. Maar er is genoeg gebeurd om aan te nemen dat dit niet puur uit eigen wil is. Maar mogelijk volgen jullie Ajax pas sinds Real Madrid-uit, dan kan het zijn dat je een en ander gemist hebt.

Bovendien, Ajax en De Tegelgraaf zijn geen kleine kinderen. Ajax ‘is het gestook van TG niet zat’ en TG is er niet op uit om Ajax kapot te maken. Stel jullie toch niet zo vreselijk aan. Zolang TG elke dag de krant vol schrijft over Ajax gaat het goed met Ajax. Laat ze dus maar lekker schrijven.
3 -2
Rentokill
De telegraaf riep dattie op non-actief werd gesteld. Dat is een officiele status met een officieel initiatief van Ajax met geheel andere gevolgen dan wanneer ze in goed overleg besluiten dat het beter is...etc. Het is dus pertinent onwaar. Als Ajax dit niet zou ontkrachten staan de advocaten en pers klaar om er een leuk gevecht van te maken. Dat is juist wat ze wilden voorkomen.

Natuurlijk zal hij gemotiveerd zijn door Ajax, dat snapt iedereen. Maar de krant van zwakker Nederland heeft zn verdienmodel gebaseerd op krantenkoppen met een schepje er bovenop en een korreltje zout extra. Dit was een gewoon een ordinaire stookpoging.
2 0
Rik428
De waarheid za ergens in het midden liggen. Ook een beursgenoteerd bedrijf hoeft niet 100% duidelijkheid te geven over het hoe en waarom directeuren vertrekken, dus dat is een beetje een flauw argument van Ajax. Natuurlijk is het wel aan te nemen dat ze geen onwaarheden verspreiden in hun persberichten, dat is wel fout. Maar tussen de ‘versies’ van Ajax en TG valt prima een compromis te sluiten. Hoe dan ook ga ik er niet van uit dat er bij Ajax iemand een traan zal laten om Arisz’ vertrek en dat zouden wij ook niet moeten doen. En hem al helemaal niet blind een soort van verdedigen.
0 0
Schwalbino
Er is hier geen midden of compromis. De situatie is of hij is zelf opgestapt (al dan niet onder druk) of hij is ontslagen. Juridisch zijn er enkel die twee mogelijkheden.
0 0
Rik428
Ja, juridisch wel, maar aanleidingen, omstandigheden en beweegredenen zijn wat er meer toe doet en dat heeft met de wet weinig van doen.
0 0
Lazell
Negatief nieuws wordt beter gelezen dan positief nieuws. En het is een roddelkrant. Dat resulteert in berichten die met regelmaat niet waar zijn. En als ze niet waar zijn, zijn ze vaker negatief dan positief. Ze hebben niks tegen Ajax, maar ze verspreiden wel doelbewust halve waarheden over de rug van ajax.
0 0
Hans Kraay Jr.
Nee maar de telefgraaf is wel opzoek naar zo veel mogelijk sensatie.

Vaak zoals ook nu zijn de stukken die ze plaatsen suggestief en lastig feitelijk te onderbouwen.

Ik ben zelf niet echt geïnteresseerd in de mening van een journalist.

Vind het interessanter als een journalist gedegen onderzoek heeft gedaan en met feiten komt om zijn bevindingen te onderbouwen.
0 0
FWAjacied
Verweij en Driessen vinden het zo belangrijk dat de waarheid naar voren komt, dat ze er samen maar een artikel over hebben geschreven. Plusartikel, dus geen idee wat er nu precies staat.

https://www.telegraaf.nl/sport/3686681/iedereen-bij-ajax-was-klaar-met-arisz
0 0
31xAjax
RcC lid Meijaard spreekt in se officiele reactie over "de heer Arisz" . Dan weet je dat hij niet zelf is opgestapt, maar dit is natuurlijk geregiseerd......
0 -2
FWAjacied
Je had het geloofwaardiger gevonden als ze zijn bijnaam in het persbericht hadden genoemd?
0 0
Radie125
Enige juiste reactie van Ajax. TG zal voortaan wel nadenken voordat ze weer wat roepen.
0 0
Truth
Ik vind het antwoord van Ajax niet erg sterk. Het laat ruimte voor speculaties open omdat ze het niet ontkennen.
0 -3
FWAjacied
Veel duidelijker kan je een bericht niet ontkennen.
3 0
WouterBerg83
Ik vind de reactie juist heel sterk. Laat echt geen ruimte voor welke speculatie dan ook. En daarbij zetten ze de Telegraaf ook nog even op hun nummer als zeer onbetrouwbare krant. Duidelijk dat Ajax de Telegraaf niet serieus neemt als nieuwsmedium, net zoals de rest van Nederland dat niet doet.
6 0
Cupmetgroteoren
De Telegraaf teert op de onderbuik van de lezers en de consument vindt het heerlijk om soaps te lezen. Meestal gaan deze zaken zo: collegawerknemer of intern gedupeerde (Slop) heeft hekel aan andere collega (Arisz), gooit dan wat kluifjes naar de media of loopt leeg, media gooit er nog wat peper en zout op of begint een hetze, positie van man of vrouw in kwestie wordt intern (nog) zwakker, bij de eerstvolgende misstap (jeugdwedstrijd O19) wordt de persoon in kwestie geslachtofferd om zijn meerdere (van der sar) uit de wind te houden. Hoe het precies in elkaar steekt weten we niet maar er is een soap geboren en het publiek kan zich eraan verkneukelen of zich er lekker aan irriteren. Ondertussen worden er uiteraard al dan niet terecht links en rechts mensen en soms gezinnen beschadigd. Arisz heeft zijn gehele (arrogante en ietwat gladde) uitstraling tegen zich. Hij ziet eruit als een vlotte praatjesmaker. Het is niet terecht om iemand op z'n uitstraling te veroordelen, maar als je dan ook nog te weinig tactisch vermogen aan de dag legt en als een olifant door de porseleinkast banjert, dan wordt iedere misstap die je maakt (dronken aan vrouwen zitten) hard tegen je gebruikt. We weten allemaal hoe het vileine bedrijfsleven is, met al die machtsspelletjes, jaloerse bedrijfstrutten, praatjesmakers en machtswellustelingen. Ik geloof echter wel dat zo'n type Arisz omzet kan binnenharken. Ik kan het niet precies hard maken, maar hij lijkt me zo'n type. Die heb je ook nodig in een bedrijf, maar het zijn meestal rasopportunisten.
1 -3
Rik428
Een operationeel directeur is voor veel dingen verantwoordelijk, maar absoluut niet voor het binnenharken van omzet.
1 0
Bocarra
Het is duidelijk dat Ajax het gestook van de Televaag zat is. De media machine van Ajax is via alternatieve media anders dan de Televaag zo groot geworden dat het zich kan veroorloven om zich tegen deze laster te verzetten.
4 0
Cupmetgroteoren
Ja dat is de vraag. Ajax werkt samen met de Telegraaf en van der sar heeft daar een column. Er hebben wel meerdere mensen hun beklag gedaan over de Telegraaf, zoals de vader van Gravenberch. Maar de Telegraaf blijft nog altijd een machtspositie hebben en kan mensen maken of breken. Daarnaast zijn er altijd intern mensen bereid om te lekken omdat er voortdurend spanningen zijn binnen een bedrijf. Dus interne mensen gebruiken de Telegraaf wanneer het hun uitkomt om hun positie te redden of veilig te stellen. Van der Sar is ook iemand die conflicten vermijdt. Zie affaire Nouri, optreden tegen harde kern en ook het niet stelling nemen tegen de Telegraaf past in die lijn. Van der Sar is een overlever geworden op bestuurlijk vlak en weet precies overal doorheen te glijden.
0 0
MrPink
Kut krant en anders niks.
3 0
ram
Haha, ik moest lachen.
0 0
ajaxminimax
Oke, deze woorden van Ajax gaat de telegraaf niet leuk vinden. Mike en Valentijn gaan binnenkort weer opnieuw onrust proberen te zoeken. Je weet hoe dat gaat bij hun.
5 0
Ajax114
Ja maar vaak hebben ze wel gelijk hoor. Als er een waanzinnig domme zet door Ajax is gedaan door die roeispaan Arisz aan te nemen en ze dat later inzien en dat herstellen door hem (veel te laat) op non actief te stellen mag dat toch benoemd worden.
0 -4
ajax4ever01
Dan moet Ajax daar een zaak van maken wegens zwart maken van de club
0 -1
ajax4ever01
De Telegraaf staat al jaren bekent als een sensatiezoekende krant.
3 0
Oliveira
Oef. sterke woorden van Ajax. Telegraaf heeft zich enorm in de vingers gesneden.
4 -1
Patrick78
Televaag strikes again! Kut krant.
1 0
Rik428
Lijkt me duidelijk. Daar is hem in de directiekamer een voorstel gedaan in de trant van: "óf je stapt nu op, mag nog een leuk woordje voor jezelf doen, doen wij dat ook, en je krijgt nog een paar centen mee, óf we trappen je er nu uit".

Was een publiek geheim dat dit mannetje bijzonder slecht lag in die organisatie.

Zowel de Telegraaf (in essentie) als Ajax (feitelijk) hebben in zo'n geval gelijk
5 0
mvdk
Wat je doet ik puur suggereren... Misschien klopt het wat je zegt, misschien niet...

Uiteindelijk heeft Ajax naar buiten gebracht dat hij zelf is opgestapt en dat is momenteel het enige feit dat telt. Alles er omheen doet er nu niet meer toe...
4 -1
Rik428
Dat zou wat zijn zeg, als we op een supportersforum een beetje zouden gaan zitten speculeren... nee, dan zou het einde wel zoek zijn.
1 -3
mvdk
Dat zeg ik niet. Ik vertel je alleen dat je bericht puur suggestief is. Telegraaf materiaal dus.
2 0
Rik428
En dus?

Omdat de suggestie jou niet bevalt zou ik het beter niet kunnen doen?
0 0
Babangida83
Hij plakt er geen waardeoordeel aan. Hij plaatst je reactie enkel in perspectief.
0 0
Cupmetgroteoren
Ik heb eigenlijk alleen bericht gehoord van deze man via de Telegraaf.
0 0
kaashaas
Weg met die krant.... werd me laatst gratis aangeboden bij de supermarkt... heb aangegeven dat die krant vol leugens en bullshit staat en ik me zou schamen als ik het aan de man zou moeten brengen voor een paar euro.
3 -5
SPLNDD
Nou, dat zal vast indruk gemaakt hebben! Ze hebben toen zeker wel per direct hun werk neergelegd?
1 0
Ajax#1900
Haha echt hè. Laat die mensen gewoon hun werk doen.
2 0
Rik428
nou, hartstikke goed. Die studentjes die dit gewoon als bijbaan doen zullen wel gedacht hebben 'heb je weer zo'n gekkie'.

Bedank gewoon vriendelijk voor zulke dingen denk ik dan, maar wie ben ik he
4 0
RusselWestbrook
Voeren ze ook nog bronnen op? Of moeten we ze maar weer op hun woord geloven?

Dat wordt natuurlijk steeds lastiger, want ze zitten er de laatste tijd meer dan eens naast
1 0
ajaxxcied4life
De Telegraaf zit in de 'luxepositie' om het niet zo nauw te hoeven nemen met een aantal journalistieke spelregels, daar zij bijvoorbeeld niet aangesloten zijn bij de Raad voor de Journalistiek. Hierdoor kunnen zij feitenvrijer verslagleggen/ 'journalistiek' bedrijven aangezien je als private partij meteen naar de rechter moet ingeval je die lui wil aanpakken in plaats van de iets lagerdrempeligere RvJ. Dat hebben ze dus mooi voor elkaar deze 'Krant van Wakker Nederland' , ofwel het onderbuikjournaille van de Basisweg.
0 0
Schip
Dan ben je je bron dus voorgoed kwijt.
0 0
debarbaar
Nou de bronnen zijn wel duidelijk denk ik: Een brief van de sponsors over ongewenste intimiteiten, een incident met een vliegtuig met bobo's dat aan de grond gehouden werd, het dossier Nouri dat van der Sar mocht oplossen, het ontslag van Slop en de druppel: Het niet beveiligen van de familie van de Feyenoord O19 spelers. I rest my case
1 0
AjaxRobEnschede
Waaruit blijkt dat de feiten over Nouri (van de Sar oplossen), )O19 probleem kloppen? Lag dat allemaal direct op zijn bordje? Ik bedoel er is ook heel veel goed gegaan... is dat dan niet ook zijn verdienste? De telegraaf noemt wat fouten op en kent die zonder verdere uitleg aan hem toe. ... Blijft voor mij de Televaag
0 -1
Rik428
Omdat dat bij uitstek dingen zijn waar een operationeel directeur verantwoordelijk is. De jeugdwedstrijd Ajax - Feyenoord is nog het beste voorbeeld, ik dacht meteen nadat het gebeurde al aan deze totale prutser. Die man was echt een waanzinnig slecht kopstuk binnen Ajax, daar ben ik van overtuigd
0 0
Raoul14
Konden wij hem niet verkopen?
1 0
Boer Gijs
In plaats van Frenkie naar Barcelona sturen
0 0
Bjorn
Dit soort poppetjes lijken me ten alle tijden vervangbaar. Zeker als ze niet naar behoren functioneren. Dit doe je niet voor niets.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
onsympathiek van verweij om dit zo naar buiten te brengen
1 -3
ajax4ever01
heel die TG is gewoon uit op sensatie.
4 -2
Bjorn
Dat is toch journalistiek? Als het de waarheid is dan moet hij dat schrijven.
3 -3
Hans Kraay Jr.
Valt natuurlijk te betwisten of dit de waarheid is.
0 0
Hollister
Hoezo? Omdat dit Ajax in een negatief daglicht zet? Hij is gewoon een sportjournalist en mag toch aangeven wat er speelt?
3 -2
Ajaxxxisdebeste
Wegwezen met dat soort figuren
1 0
Schwalbino
Tg verlangt, nee snakt naar een relletje dat de perfecte vulling zou zijn voor deze nieuwsarme tijden waarin alleen nog maar wat geleuterd kan worden over transfers.

Arizs die niet over de commercie ging, die niet over voetbalzaken ging, die niet over de financien ging, die geen algemeen directeur was... Lekker belangrijk!
1 -1
SamW
Dan heeft Ajax dat dus netjes gedaan. Laten hem in zijn waarde en door de voordeur vertrekken zodat hij onbeschadigd zijn carrière kan voortzetten.
6 0
iammike
Ja alleen de telegraaf zaag hem nog even na.. zal vast wat zijn voorgevallen maar als Ajax hem zo door de voordeur laat vertrekken zal die ook genoeg positieve dingen hebben gedaan voor de club.
0 0
Labrador
Haha de Telegraaf heeft weer iets om tegen te schoppen. Waar of niet, deze krant is gewoon zielig.
2 0
Ajax412
Ze zullen niet zeggen (zoals een andere Ajaccied in de reacties op het andere topic hierover wel doet) dat Ajax dit sierlijk afhandelt door hem door de voordeur te laten vertrekken. Nee, de Telegraaf gaat zoeken naar mogelijkheden om onrust te stoken, drama te creëren en de weg te openen naar toekomstige onrust, want dat is hoe ze het meeste geld kunnen verdienen. De hebzucht van het systeem creëert het zo dat de Telegraaf gebaat is bij onrust binnen Ajax.
2 0
Cupmetgroteoren
Hij heeft een nare gladde uitstraling maar had wel het gevoel dat er op commercieel gebied zaken van de grond kwamen. Maar goed, iedereen is vervangbaar.
0 0
Westerpark1982
Dit was niet zijn taak. Menno Geelen doet commercie.
0 0
Ozymandias
Dat was toch niet de veratwoordelijkheid van Arisz?
1 0
pizzapunt
Is meer wat Menno Geelen doet. die gaat als een speer.
0 0
Stamhoofd
Volgens mij is er niemand die weet wat de operationeel directeur nou eigenlijk doet
0 0
WouterBerg83
Eindverantwoordelijk voor de dagelijkse operationele zaken. En dat is bij een bedrijf als Ajax een heleboel... Denk aan onderhoud van gebouwen en terreinen, horeca, clubkleding, logistiek, materieel, schoonmaak. En dat is dan wat ik zo even in een kleine minuut bedenk. Zal ongetwijfeld nog veel meer zijn.
0 0