De Ligt hoopt snel duidelijkheid over toekomst te hebben

ThijsZwagerman, 01-06-2019 om 20:25, 6024 views, Veronica Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt gaat na afloop van het seizoen rustig de tijd nemen om na te denken over zijn toekomst. De centrale verdediger wil zich nu eerst focussen op de Nations League met het Nederlands elftal, maar hoopt wel zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben.

De transfersoap rond de Ajax-aanvoerder is al maanden bezig, maar duidelijkheid heeft De Ligt nog niet. Hoewel hij dat snel wil hebben, vindt hij niet dat het te lang duurt. 'Al maanden staat er iets in de krant, maar volgens mij is de transferperiode nog niet eens begonnen. Ik probeer het seizoen nu gewoon goed af te maken, want dat is ook mijn plicht en daarna ga ik rustig de tijd nemen om na te denken', zo vertelt de verdediger in gesprek met Veronica Inside.

De Ligt hoopt dan na de zomerstop een volledige voorbereiding mee te draaien bij zijn club. 'Dat zou wel ideaal zijn, of dat nou bij een nieuwe club is of bij Ajax. Ik denk dat het het belangrijkste is dat ik op een gegeven moment gewoon weet waar ik aan toe ben. Ik weet niet wanneer dat moment is, maar ik hoop wel zo snel mogelijk. Of ik net als Frenkie mijn afscheidsfilmpje al heb opgenomen? Nee, die is nog niet opgenomen, haha.'

Champions League-finale

In tegenstelling tot veel andere Ajacieden kijkt De Ligt zaterdagavond met weinig moeite naar de Champions League-finale tussen Tottenham Hotspur en Liverpool. De 19-jarige hoopt dat zijn landgenoten Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum er met de winst vandoor gaan. 'Sommigen zullen er heel veel moeite mee hebben om te kijken. Hoe pijnlijk het ook is dat die bal er in de laatste seconde in ging (tegen Tottenham Hotspur, red.), is het wel gewoon een Champions League-finale en ik vind het altijd leuk om dat te zien. Ik zal onze ploeggenoten (Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, red.) heel erg steunen en heb er geen moeite mee om te kijken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Je hoeft alleen maar te zeggen dat je nog een jaar blijft Matthijs, je kan het!!
0 0
Vlieske
Blijft vreemd dat gewoon de zaakwaarnemer bepaald waar hij gaat spelen.
0 0
Sterretje73
Klopt niks van. Hij kan elke zaakwaarnemer per direct op straat zetten als die hem niet bevalt. Uiteindelijk bepaald de speler altijd zelf of hij ergens heen wilt en de club of ze het aanbod qua prijs accepteren. De makelaar is in dienst van de speler en niet andersom.
0 0
BrandjeXL
Denk je dat echt? Hoe sterk ben je als een zaakwaarnemer maar op je blijft inpraten dat je beter "zijn keuze" kan volgen. Dat je altijd meer geld kan vragen.
0 0
Sterretje73
Dat denk ik echt ja. Hij kan bij elke topclub in europa een bizar salaris verdienen en dat weet hij zelf ook. Je eigen plezier gaat uiteindelijk toch echt boven 1 of 2 miljoen extra en iemand als de Ligt weet donders goed zijn eigen waarde. Des te beter de speler des te meer macht ligt er bij hemzelf.
0 0
Fairsquare
Jij blijft vreemd
0 -1
Figo
Dat doet de zaakwaarnemer niet. Die probeert gewoon (op alle mogelijke manieren) een zo goed mogelijk aanbod op papier te krijgen. legt ze daarna voor aan De Ligt en die zal kiezen. Dat er clubs zogenaamd niet willen onderhandelen met Raiola, zorgt er misschien voor dat ie 1 of 2 keuzes minder kan maken.
0 -1
AFCA-B93
De Ligt is eigenlijk ook de enige speler die ik geloof als hij zegt dat er nog niks rond is oid. Die zal zich wel echt concentreren op het voetbal tot het seizoen volledig voorbij is. Goudeerlijke jongen denk ik
1 -1
JPM
Zeker, daar kan z’n ex over mee praten.
0 0