Dest verliest eerste wedstrijd op WK O20

NielsOpdam, 24-05-2019 om 23:20, 3503 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sergiño Dest heeft met Verenigde Staten O20 de eerste wedstrijd van het WK O20 verloren. De rechtsback ging vrijdagavond in Polen met 2-1 onderuit tegen de leeftijdsgenoten uit Oekraïne. De Ajacied deed negentig minuten mee.

Na 26 minuten spelen kwamen de Amerikanen op een 1-0 achterstand. Serhii Buletsa, speler van Dynamo Kiev, opende de score namens de Oekraïners. Zes minuten later zorgde Brandon Servania voor de gelijkmaker. Denys Popov scoorde in minuut 51 echter de tweede voor Oekraïne onder 20. Daardoor verliest Dest zijn eerste groepsduel op het WK O20 in Polen. 

Aankomende maandag speelt de Verenigde Staten O20 het tweede groepsduel tegen de leeftijdsgenoten uit Nigeria. Het Afrikaanse land won vanavond met 0-4 van de leeftijdsgenoten uit Qatar. Volgende week donderdag sluit Dest de groepsfase af tegen laatstgenoemde. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Dest zal nog een grote stap moeten zetten in zijn verdedigende positionering maar verder lijkt hij me klaar om bij het eerste aan te sluiten. Hij heeft het afgelopen seizoen onder Heitinga en Reiziger een enorme stap in zijn ontwikkeling gezet. Ik begreep eerst niet waarom Heitinga hem als buitenspeler gebruikte maar dat blijkt een zeer verstandige zet te zijn geweest aangezien zijn ontwikkeling in een stroomversnelling is geraakt. Hopelijk kan hij zich zo blijven ontwikkelen want dan hij heeft in potentie (volgens mij) alles wat een moderne back nodig heeft. Daarbij vind ik hem qua karakter leuk overkomen. Af en toe een beetje arrogant maar dat past (in mijn ogen) juist bij Ajax.
2 0
insectenverdelg
wel belangrijk puntje voor een back.
2 0
Ozymandias
Voor een moderne back is dat niet echt meer zo belangrijk. Er spelen weinig backs in de top van Europa die verdedigend gezien positioneel goed zijn. Dest moet daarin duidelijk nog een paar stappen zetten maar hij zal er nooit goed in hoeven te worden (dat zijn bijvoorbeeld Marcelo en Alaba ook niet en die hebben toch al vele jaren een basisplaats bij de twee grootste clubs van deze eeuw).
0 0
AFCA-B93
Ach Nous heeft het ook gewoon geweldig gedaan ondanks dat hij verdedigend soms niet heel best was. Als back sta je weliswaar in de verdediging, maar in de praktijk moet juist de verdedigende middenvelder steeds beter gaan leren verdedigen, om een back aanvallend te compenseren.
Ken Dest als speler niet zo goed, Jong en O19 eigenlijk alleen via uitslagen en samenvattingen gevolgd, maar ik laat me graag verrassen
1 0
appeltje
Dest had wel een belangrijk aandeel in de goal.
0 0