Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Politie voorkomt 'clash' tussen fans Ajax en Feyenoord

NielsOpdam, 19-05-2019 om 10:15, 10315 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Zaterdagmiddag heeft de Amsterdamse politie een gevecht tussen Ajax-fans en Feyenoord-fans weten te voorkomen. Dat meldt De Telegraaf. Bij de Amsterdamse amateurclub Swift werden Ajax-fans uitgedaagd door Rotterdamse fans. De Feyenoord-fans scandeerden antisemitische leuzen en staken vuurwerk af. 

'We kregen meldingen binnen dat een conflict dreigde tussen twee rivaliserende groepen', opent een woordvoerder van de politie. 'Toen we daar arriveerden was er inderdaad sprake van een dreigende situatie en moest een politiemacht voorkomen dat de boel zou uitmonden in een vechtpartij. Door de-escalerend op te treden slaagden we daar in.'

Tussen de fans van beide ploegen is er al jaren flinke rivaliteit. De Klassiekers tussen Ajax en Feyenoord worden zonder uitfans gespeeld. 'Dit soort ongeregeldheden helpen niet om daar verandering in te brengen. Als het nu al fout gaat, dan mag je je afvragen wat er gebeurt als er twee supportersgroepen bij zo’n duel aanwezig zijn.' Tijdens de ongeregeldheden zijn er twee ruiten van de spelersbus van Feyenoord ingegooid. Er wordt door de politie nog onderzocht of dit door de aanwezige Ajax-supporters is gedaan. 

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Trabelsi007
Ik was erbij zaterdag (mijn zoontje voetbalt bij Swift) en het was weerzinwekkend.
Tot aan de rust helemaal niets aan de hand, prima sfeer tussen Feyenoord amateurs en wat trouwe aanhang uit Rotterdam.. totdat er kleine groepjes met capuchons een voor een het complex op kwamen. Zo’n 50 man in totaal die al snel voor een zeer intimiderend sfeertje zorgden. Al snel werd er wat vuurwerk gegooid, trokken de sportschoolproleten hun shirts uit om hun torso en tattoos te laten zien en de antisemitische leuzen bleven uiteraard ook niet lang uit... en dit in een woonwijk temidden van moeders, kinderen en ouwe trouwe Feyenoord supporters die ook duidelijk hun afschuw lieten blijken... wat er precies buiten het complex is gebeurd heb jk niet kunnen zien, maar het ingooien van de ruiten van de feyenoord spelersbus is ook niet goed te praten, deze jongens distantieerden zich ook duidelijk van het stelletje kneuzen dat de moeite had genomen om op een mooie zaterdag vanuit Rotterdam af te reizen naar een keurige amateurvereniging in Amsterdam om daar, tsja om wat eigenlijk te doen...
0 0
pieke
Wat nog triester is: Het stadion van De Graafschap bekladden.
1 0
ajaxxcied4life
Labiel, instabiel, fragiel, infantiel,
3 0
Ajaxio
Helemaal eens. Ik snap echt niet wat je bezield als je denkt letterlijk te moeten "vechten" voor je club. Gewoon wekelijks het team steunen en alle jaloerse kneusjes van andere clubs negeren...

De zogenaamde fans die wel denken dat dit nodig is mogen ze van mij stilletjes uit de maatschappij filteren middels een onprettige KGB methode...
0 0
S_020
Debiel
1 0
ram
Noemen we dit "fans"? Ik niet... debielen. Beide kanten even debiel.
4 0
MrPink
Die kakkies kunnen vast gaan wennen aan potjes bij de amateurs.
1 -1
grannig mokum1
randdebielen, ze hadden geluk gehad dat de politie snel terplekke zijn
3 0
FrankBeton
Het trieste is, dat die mensen ook nog allemaal stemrecht hebben ook. Laat dat maar even inzinken ..
2 0
Cupmetgroteoren
In Oekraïne houden ze gewoon semi-officiële straatgevechten in wijken. Moeten ze in Nederland ook gewoon toelaten. Agressieve jeugd moet iets te doen hebben en dit zou een hoop problemen oplossen.
1 -9
AFCAHOOLIGAN
jij snapt hem, maar laat ze dan ook een document tekenen dat ze afzien van enige hulpverlening!!
3 0
Kokakola
Kutkakkies
0 -2
Ajaxtao
Die kneusjes wilden gewoon ff aandacht nu ze hun geliefde Denneappel niet hebben kunnen winnen ondanks de balletje balletje loting van de knvb.
0 -3
hartvoorajax1
Antisemitische leuzen. Zingen lukt ze nog wel, spellen wordt al een stuk moeilijker. En dat op een terrein waar in 1943 zich Joden voor het transport naar Westerbork moesten verzamelen. Ik weet het zijn kinderen of kinderlijken, maar triest blijft het.
3 -1
KingSimba
Laten afspreken en een groot hek eromheen zetten. Geen ambulance, geen uitweg, lekker door laten gaan totdat ze klaar zijn. Vanaf dan voetbal voor vaders met kinderen en alle andere beschaafde mensen. Dit is de grote zwerende rotte plek in het voetbal. Ook in het amateurvoetbal trouwens. Agressie in supportersscharen zou actief bestreden moeten worden door de gezonde mensen.
1 -2
Afcas20
Jullie snappen het niet. Tijdens Swift-Feyenoord was er ook een voetbaltoernooi van de F-Side bezig in Amsterdam. Die jongens van Feyenoord zijn bewust meegegaan omdat ze daarvan op de hoogte waren, bij Swift lopen geen hooligans hoor
4 -1
Radie125
Daar was die steward van Swift dus niet van op de hoogte. Die gaf aan dat er geen Ajax supporters waren. Jou verhaal heeft dus een hoog broodje aap gehalte. Of die steward lult maar wat.
0 -2
Afcas20
Je bent niet goed op de hoogte, en die steward dan ook niet. Het was gewoon bekend dat er een F-Side voetbaltoernooi was gisteren, zijn ook zat fotos van hoor als je me niet gelooft hahah. En het hele verhaal ga ik niet hier plaatsen maar neem het maar gewoon aan dat het Ajax - Feyenoord moest worden, maar de politie dat heeft voorkomen. Wie denk je dat die bus heeft ingegooid?
2 0
Afcas20
En die 'clash' die voorkomen is was dus ook tussen jongens van Ajax die bij dat toernooi waren en de jochies uit Rotterdam. Heeft Swift niks mee te maken
0 0
mgtow
Feyenoord amateurs?

Water is nat.
Vuur is heet.
1 0
MankeNelis
Swift - Feyenoord-amateurs en de droeftoeters. De titel voor een kinderboek..
2 0
MarLuuk76
Ik weet niet of men het soor heeft. Maar ook zeker 80% van de Feyenoordsupporters in de kuip, willen geen Ajacieden in de kuip. Zij willen ons nooit meer in de kuip. En hebben genoeg opties om dat te voorkomen. Geloof het of niet meeste willen echt niet 7 van de 10x Feyenoord zien verliezen, met zingende Ajacieden erbij. Omgedraaid is het in de Arena nog veel erger. Er is geen enkele basis dat een Feyenoorder daar vrijwillig heen gaat om zijn club bijna zeker te zien verliezen.
1 0
koppensneller
En helemaal triest als je Twitter bekijkt. Teksten als : " zo ziet 3 punten ophalen in Amsterdam eruit ". Jongens, thuis meteen de Coolsingel op en in de Hofplein fontein gaan liggen.
3 0
Redrum
Dat volk is echt zo sneu, het is eigenlijk onvoorstelbaar. Ze winnen nooit in de Arena, dus gaan ze maar mans doen als ze een amateurwedstrijd winnen in Amsterdam. Zieliger dan dit kan eigenlijk niet.
6 0
Van Reenen
Ja Redum, zielige kan het wel. Vorig jaar op de camping werden er onderlinge partijtjes gespeeld voor kinderen van 5, 6 en 7 jaar.nJe kreeg per elftal shirtjes van Ajax, Feijenoord, Arsenal en nog wat clubs. Was er een jongetje van 5 jaar die mocht absoluut van zijn vader!, de niet-opvoeder, in het shirtje van Ajax spelen. Dat jongetje begreep het nauwelijks, maar bij zijn ouwe kwam de stoom uit zijn oren! Dus Redum het kan helaas nog erger.
3 0
Bramzel
Inderdaad ik neem aan als er geen supporters meer mogen komen dat het dan de Feyenoord supporters zijn dus gewoon een lege Kuip met een vol uitvak.
0 0
f*ck010
Als je met honderden mensen in je vrije weekend met de amateurvereniging naar Amsterdam gaat om daar antisemtische leuzen te zingen ben je echt wel maximaal triest!
3 0
NotForSale
Als ze zo graag willen vechten spreek dan af in een afgelegen bos of veld waar niemand er last van heeft.
Of waren de kakkies louter uit op vernielingen zoals wel vaker
1 0
koppensneller
Volgens mij probeert de politie zelf de-escalerend te zijn. De waarheid volgens een steward is dat er 60 Rotterdammer hooligans die duidelijk niet voor jet voetbal kwamen een publiek van veel vrouwen en kinderen lastig viel.Ajax hooligans waren in geen velden of wegen te bekennen. Zie AT5
2 0
BrandjeXL
Dat laatste klopt niet want er was wel degelijk een groep van Ajax in de buurt en die ramen van de bus van Sc Feyenoord zijn niet door de hitte kapot gegaan.
0 -1
Murph
Dat kan ook een boze jup gedaan hebben met blikje kaviaar.
1 -2
Bramzel
Dit is weer typisch met de Nederlandse media (dus het zou mij niks verbazen). Gelukkig verteld deze steward waarschijnlijk wat er echt gebeurd is. Mocht het waar zijn dat Feyenoord supporters weer alles op stelten hebben gezet om er maar voor te zorgen dat wij niet in de Kuip kunnen komen (dan neem ik aan volgend seizoen een lege Kuip met een vol uitvak).
0 -1
NotForSale
Kan mij ook niet voorstellen dat er veel Ajacieden rondlopen bij Swift
0 0
Capi86
Ah. Rotterdammers die er voor zorgen dat Feyenoord weer eens in het nieuws komt.
0 0
Westerpark1982
Kan me haast niet voorstellen. Swift is een onwijze juppen club uit amsterdam zuid...
2 0
Rentokill
De-escalerend optreden... Is dat: "ah toe nou jongens, niet vechten" Of een waterkanon?
1 0
BrandjeXL
Heel zielig van de politie om dit te gebruiken voor een eventuele Klassieker met uitsupporters. Alsof de situaties ook maar te vergelijken zijn. Wij stappen bij de arena op de trein en zij bij de Kuip en de supporters komen helemaal niet bii elkaar in de buurt. Elke week zullen er vechtpartijen zijn tussen fans van bepaalde clubs dus zo kan je wel aan de gang blijven.
5 -2
Sommelier
Heel zielige reactie van jou!
0 -8
InOost
Hij heeft gelijk hoor.
Hier zijn een groepje feyenoorders zelf met de auto naar Amsterdam gekomen om te vechten.
Tijdens een klassieker is er de combi-regeling, de supporters worden met treinen en bussen onder politie toezicht naar de stadions vervoerd. Daarna worden ze via sluizen en hekken die de supporters van elkaar scheiden de tribunes op gestuurd.
Dat is een totaal andere situatie...
2 0
BrandjeXL
Goed onderbouwd antwoord knul.
0 0
falonso
Man man man zelfs bij een amateurwedstrijd gaat het al (bijna) mis. Wat een trieste bedoeling. Dat wordt dus voorlopig weer geen uitsupporters. Goed gedaan jochies!
2 -1
InOost
Maar wat dan? Hoe gaat het mis in de Arena? Wat gaan ze doen, de plexiglas in de fik steken?
1 0
falonso
Het gaat niet mis in de arena, want er zullen geen uitsupporters bij zijn.

Met dit soort incidenten geef je mensen die geen uitsupporters erbij willen hebben weer een argument. Zometeen zeuren we met zn allen weer dat er uitsupporters bij moeten komen, maar door dit soort incidenten gaat dat de komende jaren echt niet gebeuren. En dan kunnen we wel weer de gemeente eb politie de schuld geven, naar misschien moeten we even kijken naar deze droeftoeters, want zij zijn de reden.
2 0