[Update] Van den Berg (15) blijft bij PEC

BVeenstra, 20-05-2019 om 10:30, 40178 views, Forza PEC Zwolle |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Volgens ForzaPECZwolle heeft Ajax de vijftienjarige Rav van den Berg binnengehaald. Zijn vertrek wordt een aderlating voor PEC Zwolle en haar jeugdopleiding genoemd. Vanaf volgend seizoen speelt Van den Berg in de jeugd van Ajax, zo valt te lezen.

Daarnaast heeft Ajax ook 'concrete interesse' in de 17-jarige verdediger Sepp van den Berg (foto), de oudere broer van Rav. Meerdere bronnen zouden dit hebben bevestigd.

Sepp van den Berg speelde in het afgelopen seizoen vijftien duels in de Eredivisie. De mandekker kreeg vooral minuten onder het bewind van John van 't Schip. Na diens ontslag maakte Van den Berg minder minuten onder Jaap Stam. Alleen tegen FC Emmen en VVV-Venlo speelde hij negentig minuten.

Update - 10.30 uur (20 mei 2019) - Van den Berg (15) blijft bij PEC Zwolle

Jeugdtrainer Alexander Palland heeft op de officiële website van PEC Zwolle laten weten dat de vijftienjarige Rav van den Berg in Zwolle blijft spelen. Het leek erop dat de talentvolle speler naar Ajax zou verkassen, maar die overgang gaat (voorlopig) niet door. 'Wij zijn als PEC Zwolle Voetbalacademie heel blij dat Rav behouden blijft voor onze club en ook volgend seizoen het blauw en wit zal dragen', zegt Palland.

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Overgang naar Ajax is gezien zijn leeftijd mogelijk te vroeg, volgend jaar zou hij mogelijk in combinatie met oudere broer een prima optie zijn.
Ajax zal zijn ontwikkeling heus blijven volgen.
0 0
Sampaoli
Rav zal even wachten denk ik. Misschien nog 1 jaar zodat hij een goede onderhandelingspositie heeft en een contract kan tekenen op zijn 16e.

Hopelijk komt zijn broer wel deze zomer. Samen met Pierie in het centrum bij Jong Ajax.
2 0
Abu
Leuk als ie met Dirksen komt te spelen. Twee lantaarnpalen achterin.
0 0
Sampaoli
Geweldig nieuws. De jeugd heeft de toekomst en hoe lekker is het dat we proberen de grootste Nederlandse talenten te binden. Reiziger weg bij Jong Ajax en Van 't Schip aanstellen, die speelt in ieder geval aanvallender voetbal en is goed met jonge spelers.

Jong Ajax volgend jaar:
Scherpen; Dest, VD Berg, Pierie, Douglas; Ekkelenkamp, Gravenberch, Q. Timber; Kühn, Traoré, Danilo. En dan ga ik ervan uit dat Schuurs en Lang vast bij de selectie van Ajax 1 komen.
4 -1
behangdelul
Juist! Wilde dit al langer. Uitstekende aankopen voor de toekomst!
1 0
DrFootball
Begrijp het niet helemaal, want je hebt met Rensch en Kasanwirjo 2 hele talentvolle jongens uit de eigen opleiding.
2 -4
Champy
Er zijn grotere verdedigende talenten geweest die het niet hebben gered.

Kasanwirjo en Rensch zijn geen zekerheidjes en ook geen uitzonderlijke talenten. De broers Van De Berg ook niet trouwens.3 -2
tikkie takkie
Ik vind Rensch eigenlijk wel een groot talent .. speelt ook heel goed in Oranje O17 in Ierland
1 0
Champy
Als je dat talent extrapoleert naar een paar jaar later, zie ik weinig over v dat talent. Prestatie v nu zegt weinig over zn talent.

Geen meedogenloze verdediger, voetballend is hij gewoon okay en fysiek niet echt wow.

Groot talent is hij niet, maar er zit gewoon potentie. We gebruiken de term groot talent veel en veel te snel
1 -1
komopajax777
Het gaat om het intrinsieke talent dat een speler heeft en dan is het gewoon afwachten of het eruit komt.Die Sep van de Berg is echt een groot talent trouwens en zijn broer idem dito.Heel goed dat Ajax de grootste talenten van NL aan zich probeert te binden.
1 0
Sampaoli
Rensch is wel een uitzonderlijk talent, hoor.
3 -1
ram
Goed bezig!
Daarbij zeg ik al heel lang dat je Sepp moet halen en lekker 2 jaar aan Zwolle verhuren.
1 0
vdhaas
Zijn ze al van kunstgras af? Anders natuurlijk niet
0 0
ram
True, niet aan gedacht. Dan maar Jong Ajax of een andere club.
0 0
jollie18
Als het goed is verhuren ze ook niemand meer aan clubs die kunstgras hebben
1 0
BrandjeXL
Begin er toch een beetje dubbel gevoel bij te krijgen. Ik ben geen jeugdexpert maar halen we nu exceptionele talenten bij de andere clubs weg of zijn we met hagel aan het schieten en hopen dat er een of twee doorbreken?
1 -3
ram
Ja, dat doen we wel een beetje nu. We kopiëren wat dat betreft Engelse clubs. Ik vind dat niet zo'n probleem eigenlijk, ben er zelfs wel voorstander van.
0 0
Rood Gevaar
totdat ze dit ook weer bij Ajax gebeurd zeker?
1 0
Ferd
Met het verschil dat jeugd bij Ajax een kans krijgt.
0 -1
Mikes
We halen de top van NL, deels zijn dat exceptionele talenten, Hillen, Fitz-Jim en Sep van den Berg. Deels is dat schieten met hagel, zoals bij Martha gebeurd.

Alleen misschien een vraag dan van jou, zijn het allemaal internationals? Jaa het zijn allemaal jeugdinternationals van NL, dus zo goed in NL zijn ze wel.
0 0
Champy
Ajax doet dit al jaren. Je leest er nu gewoon pas over om welke reden dan ook.
2 0
Vlieske
Dat laatste. Ajax is zijn macht aan het tonen.
2 0
Barra
Die Sepp van den Berg vind ik nou echt een groot talent , met enorm veel potentie en speelt ook altijd met lef. Altijd afwachten natuurlijk hoe ze het verder oppakken en op wat voor positie hij uiteindelijk terecht komt, maar deze jongen kan echt goed voetballen.
4 0
FiberPaste
Prima ontwikkeling. Ajax haalt dit jaar gigantisch veel geld op met CL en transfers:

CL 90+
Frenkie 86
De Ligt 70+
Neres 50+
Ziyech 50+

Dan heb je het over meer dan 300M. Nu al meerdere talenten vastgelegd (Marin, Lisandro). Zou goed zijn als er nog een ervaren verdediger en middenvelder bij kwam en dan nog een groot talent als vervanger van Neres (toch die Bergwijn voor ca 35?)

Overmars moet gewoon minimaal 100 mil terug investeren in de selectie
0 0
vdhaas
Als die alle vier weggaan heb je een probleem hoor. Dan wordt het de verwachtingen bijstellen.
1 0
JariJari
YESS!! Overmars is echt geweldig bezig met alle talenten recent.

Daarvan zijn Pierie en Sepp van de Berg zijn de grootste beschikbare talenten op de Nederlandse velden (de anderen zijn jonger dus moeilijker om zeker te zijn).

Ik hoop echt dat Sepp ook komt!
4 -1
AjaxDaniel
Heel erg blij dat Ajax echt doorpakt nu, zowel qua het oppikken van talenten als het kopen van spelers met o.a. nu al Marin en Martinez.
6 0
KevinDurant
Zag net dat Bony transfervrij is. Die kan je toch wel halen, minimaal risico omdat er geen transfersom is.
1 -3
3*stars*3
Na Vitesse heeft hij 1 seizoen top gedaan.
Dat was bij Swansea en toen verdiende hij zijn transfer naar City, daarna is het alleen maar drama.
Was echt heerlijk bezig voordat hij naar Engeland vertrok en transfervrij of niet maar hij is sowieso duur.

Als je transfervrije speler wil oppikken.
Dan kan je liever voor Babel gaan, die op verschillende posities kan spelen in de aanval en spel van Ajax al kent.
0 -1
BrandjeXL
Hou nu eens op met die Babel. Daar heb je helemaal niks aan in het spel wat Ajax nu speelt. Babel moet je lekker laten rennen en vliegen met zeeën van ruimte voor zich. Ideaal dus voor het laffe counterspel wat Oranje nu speelt.
2 -2
mgtow
Bony kan er echt helemaal niks meer van. Leuk voor Feyenoord.
1 0
trodat4030
Wat moet je ermee, we barsten van de spitsen. Dolberg, KJH, Tadic kan er spelen, Traore, Danilo, Brobbey, Hansen, misschien komt de knul van Excelsoir, Dostanic aankomend seizoen eindelijk los, Pinas staat nog een paar jaar onder contract.. Die spelen alle 9 in o19, Jong of 1 aankomend seizoen..
3 0
fc Barcelona_ke
Systeem waar wij nu voetballen,past niet helaas
0 0
BGB
Volgevreten broodvoetballer, liever niet.
0 -1
Ozymandias
Ajax is zich meer tot de Chelsea van Nederland (qua het aantrekken van zo veel mogelijk grote talenten) dan het Bayern van Nederland aan het ontwikkelen. Persoonlijk vind ik dat helemaal geen slechte zaak aangezien ik denk dat dit de enige manier is waarop Ajax stuctureel de aansluiting zou kunnen vinden bij de Europese top. Laat het geld maar rollen en trek zoveel mogelijk grote talenten zodat in elke spelersgroep van Ajax (het eerste, Jong Ajax en door de gehele jeugdopleiding) het niveau op de trainingen zo hoog mogelijk ligt zodat de individuele ontwikkeling optimaal wordt gestimuleerd. Zolang de talenten die uit de jeugdopleiding komen en een kans in het eerste verdienen niet worden overkeken heb ik geen enkel probleem met het huidige (jeugd)transferbeleid.
4 -1
Schwalbino
Structureel aanhaken bij de top betekent elk jaar minstens ko fase CL. Dat zie ik niet direct elk jaar gebeuren. Structureel subtop zou al mooi zijn met uitsmijters zoals dit jaar.
1 0
ajaxxcied4life
True story. Alleen door in alle gelederen van de opleiding de beste spelers te hebben kan de organisatie overall een hoger niveau aantikken.
4 0
Bky
Nu kan heel Nederland weer blah blah blah roepen over Bayern van Nederland.
0 0
Jelephi
Dat is een term die supporters zelf aan Ajax zijn gaan hangen.
0 0
Jelephi
Broertjes van de berg zijn enorme talenten. Prima zet
2 0
Nadoriano
Wat ik me wel afvraag is wie nou de brainpower achter dit beleid is. Er wordt nu een filosofie aangehouden die niet veel afwijkt met die van Cruijff. Echter wel met toevoegingen die toch echt onmisbaar zijn voor dit tijdperk. Men kan niet meer teren op die klassieke buitenspelers in een traditionele 433 systeem. Of de omschakeling naar een ruit tijdens een wedstrijd.

Johan is natuurlijk altijd de grondlegger geweest van de aansluiting tussen jeugd en senior spelers die elkaar de filosofie van het totaalvoetbal moeten aanleren. Elftallen met een mix van jong en oud. Maar opleiden vanaf de f-jes werpt niet altijd zijn vruchten af. Je kan zomaar een generatie hebben van 10 jaar waar heel weinig echte top talenten uit door kunnen stromen. Dan koop je talenten. Nederlandse talenten rond de 15 die de taal, cultuur, visie en het mentale al hebben op jonge leeftijd en waarvan meer dan de helft al van kinds af Ajaccied is. Zo dicht je dat gat perfect! Ben je je concurrenten voor en maak je van een toekomstig oranje een elftal met 80% Ajax invloed.

De klik met de club en speler en supporter komt heel dicht bij elkaar en maak je van Ajax echt weer een hele warme cultuur club weer zoals dat altijd is geweest in tijden van de Meer en mid jaren '90. Bravoure, zelfverzekerdheid en bluf! Dat oogstrelende voetbal waar we zo verliefd op zijn.

Man wat hou ik van mijn club.
6 -1
Bensco
Cruijff had dit nooit goedgekeurd, dikke bullshit. Die vond dat je talent zelf moeste opleiden, dat was zijn hele filosofie. Het wegkopen bij de concurrent toont aan dat je eigen opleiding tekort komt maar zal de weerstand van de competitie ook nooit ten goede komen. Iets waar Cruijff nooit achter stond.
0 -6
Danos
Want als je 15 bent krijg je niks meer mee van de Ajax opleiding?
Ik denk dat het wel meevalt met dat Johan er op tegen zou zijn, hij was ook voor aankopen mits het een goede zijn en geen breedte aankopen. Jeugdtalent aanschaffen maakt je opleiding alleen maar beter want ze hebben sterkere ondergingen concurrentie.
2 0
Ajax#1900
Overmars heeft de macht naar zich toegetrokken. Het is natuurlijk een combinatie van mensen en facturen, maar ik zou het op het conto van Overmars schrijven.
3 0
Ferd
En naar wie stuur je die facturen?
0 0
Ajax#1900
Haha autocorrectie hè. Maar laat Overmars maar schuiven.
0 0
OnlyOneZlatan
Het grootste voordeel is volgens mij dat er makkelijker beslissingen genomen kunnen worden. Niet die lange lijnen en goedkeuring/bemoeiing van tal van raden/commissarissen.

Overmars heeft daar een kans in gekregen/genomen en deze goed aangepakt. Nu het vertrouwen gewonnen en doorpakken...
2 0
grannig mokum1
Als die jongens potentie heeft om door te breken bij ons ajax dan moet je halen, en anders daar laten waar ze nu spelen
2 0
GvanderK
Sepp is echt een groot talent.
7 0
GvanderK
Ajax is geïnteresseerd in bergen heb ik begrepen...

Van den Berg
Bergwijn
Dolberg
Berghuis
4 -1
mvdk
Rosenberg, Bergkamp, Bergdolmo
2 0
AJAIXIXIXI
Bayern van Nederland.
3 -2
Ajaxkenner
Niet een beetje overbodig? Hadden ze beter bogarde van hoffenheim kunnen kopen.
Bovendien in die leeftijdscategorie met Rensch, Kasanwirjo en Hillen al hele goede centrale verdedigers
0 0
Ajax#1900
Bogarde is echt niet haalbaar hoor. Bovendien is deze jongen al veel verder.
1 0
appeltje
Die Bogarde van Hoffenheim speelt daar pas één jaar. Die wilt waarschijnlijk nog niet weg. En die is waarschijnlijk duurder. Bovendien heeft Van den Berg al Eredivisie ervaring, daarmee heeft hij toch wel een voorsprong op de rest van de verdedigers die je noemt.
0 0
Nadoriano
Goede zet. Ajax gaat nu veel meer scouten op Nederlandse talenten rond de 16. Meer als voorheen. Kennen de hele cultuur al en als een spons voor onze filosofie. De band met de club, speler en de supporters wordt sterker en hechter. Rasvoetballers creëeren zoals vanouds.
6 0
afcasven1995
Sepp halen voor Jong. Van het Schip trainer.

Prima voetbalvisie en kan met jonge spelers omgaan.
5 0
Suarez16_
Ik wist dat sepp te boek staat als een groot talent, maar ik wist niet dat hij 189 cm was en pas een half jaar 17 is. Zeer interresante speler, maar vraag me wel af wat je met hem, Pierie en Schuurs moet. Zijn hartstikke leuke en goede spelers voor Nederlandse clubs, maar echt nog niet voor Ajax. Nu begin je echt op Chelsea te lijken. Even de 3 grootste verdedigende talenten die niet bij Ajax zitten halen en dan hopen dat er 1 doorbreekt.
1 -1
appeltje
Groot verschil met Chelsea is natuurlijk dat Ajax wel een transfersom betaalt.
En Ajax geeft de jeugd veel sneller de kans om door te breken dan Chelsea.
En Ajax heeft geen huurleger waarin 95% van de spelers gedumpt worden.
0 0
appeltje
Dit was te verwachten. Deze geruchten gingen sowieso al langer. Deze aankoop zou in de lijn van die van Pierie en Scherpen liggen: jonge talenten die al Eredivisie spelen. Sepp van den Berg is in december 17 geworden heeft al 21 Eredivisiewedstrijden gespeeld. Dit zijn de talentjes die je als Ajax moet oppikken als het gat van de jeugdopleiding naar het eerste team kleiner wil maken.

Is trouwens ook basisspeler bij Nederland O19.
1 -1
Mikes
Heb alle 3 de wedstrijden van NL O19 toen gezien. Hij stond naast Botman en vd Berg was veel beter dan Botman. Was goed referentiekader voor mij om te zien hoe goed hij was. Botman was echt veel minder goed (ik ben geen fan van Botman). vd Berg zijn snelheid is prima, fysiek in orde, positioneel sterk. Had het in de wedstrijd tegen Spanje wel moeilijk met Abel Ruiz, maar dat is natuurlijk geen schande. Hij is ten slotte bijna 2 volle jaren jonger. (Ruiz is van januari 2000 en vd Berg van december 2001).
0 0
fc Barcelona_ke
Jong ajax zou lekker duo
Schuurs en vd berg (17)
6 0
gi0vanni
En Pierie hebben ze ook nog.
0 0