De Jong kampt met pijntjes: 'Lichaam heeft tikken gehad'

GinoHaverkamp, 20-04-2019 om 22:05, 10066 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Frenkie de Jong is niet helemaal ongeschonden uit de wedstrijd tegen FC Groningen gekomen. 'Mijn lichaam heeft nu wel wat tikken gehad', onthult de middenvelder aan de NOS.

Die tikken kreeg de creatieveling aan het begin van de wedstrijd al, toen hij vlak voor het eigen doel viel met een tegenstander in zijn rug. 'Ik draaide in eerste instantie weg, toen werd ik geduwd, kon ik de bal houden, maar toen viel ik op mijn rug. De aanval ging gewoon door. Ik ging toen over links, speelde ik de bal af, en toen werd ik zomaar in mijn rug gebeukt. Ik voelde toen wat verkeerds. Ik had al wat last in die regio, dus het werd moeilijker bewegen daarna', luidt zijn verhaal.

De fysieke gesteldheid van de Ajax-selectie is, gezien het drukke schema, de laatste tijd één van de meest besproken onderwerpen rondom de ploeg. De Jong erkent dat het het team aan frisheid ontbeerde. 'Dit was een hele lastige wedstrijd. We speelden niet goed. Als je zo'n wedstrijd wint, of je het nou geluk wil noemen, is dan wel lekker. Je zag wel dat we iets van frisheid misten. Vandaag was het wel zwaar, maar dat kwam ook omdat FC Groningen het goed deed.'

Dinsdag staat alweer de komende wedstrijd van Ajax op het programma. Of De Jong dan fysiek fit genoeg is, weet hij niet. 'Maar we hebben goede mensen om ons heen. Dat moet wel goed komen.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Ajax heeft het zelf over zich afgeroepen. Verlies tegen Heracles en AZ, wat in principe niet nodig was. Echter, ik vraag mij af of er eigenlijk wel écht voetballende ploegen zijn in de Eredivisie buiten de huidige top drie. Het valt ook niet mee om telkens maar tegen houthakkers te spelen i.p.v. tegen voetballers.
0 0
Remark
Ongelooflijk, wat met name Frenkie de Jong van zijn lichaam vergt aan het einde van dit zware seizoen. Met name acties als aan het begin van de wedstrijd, waarbij hij uitgleed en waar hij zich op een bewonderenswaardige manier alsnog uit wist te redden, kosten ontstellend veel kracht. En dan al die kopduels tegen grotere tegenstanders en de sprints die hij constant trekt om bij te springen in de verdediging, poeh... Maar goed, 'elk nadeel hep z'n foordeel', want straks bij Barca gaat alles nog een tempo'tje hoger en steviger, kan ie alvast wennen.
0 0
Lagasj
Laat die waardeloze KNVB beker lopen en stel 8 spelers van Jong op.
3 dagen later moeten ze tegen Spurs.
Dat risico kan je niet lopen en het geeft meteen een signaal af aan de KNVB dat die wedstrijd ook verplaatst had moeten worden.
Je kan de spelers van het eerste nog zo goed "monitoren" maar op een momento dado is de koek echt op.
En dan moet er mogelijk ook nog een CL finale gespeeld worden.
3 0
Van Reenen
Spurs wordt door de Engelse bond wel in bescherming genomen want de wedstrijd voorafgaande aan de wedstrijd tegen Ajax is uit het programma gehaald. Wordt later gespeeld.
0 0
Roels
Nee joh, die prijs gewoon binnen proberen te slepen. Stel je voor dat cl en Ed misgaat. Heb je iig iets. Zou wel fijn zijn om snel uit te lopen zodat je wat kan wisselen.
0 0
ETM
Zowel de kans op het halen van de finale, als de halve finale zelf zijn mij veel meer waard dan het winnen van die KNVB beker.
2 0
ST
Doorselecteren
0 -2
hakkietjakkie
Nog even volhouden boys jullie zijn zo dichtbij! Jullie kunnen dit!
Ik ben danser van beroep en als wij blessures of pijntjes hebben, the show must go on!
2 -4
Afca_126
homo
3 -5
DeGodenzonen020
Lekker dit -.-
1 -1
3*stars*3
Jammer dat KNVB niet pot tegen Vitesse had verplaatst naar woensdag.
Maar eerlijk is eerlijk, bond denkt al genoeg mee.

Hoop dat basis fit blijft want Ten Hag riep vaak dat we 16 basiskrachten hebben maar het zijn toch maar 12/13 en ik zit toch niet rustig als ik Kristensen zie warmlopen.

Nog 7 finales!
0 0
Lewis Hamilton
De Jong zei ook nog dat de verplaatsing van de speelronde hem heel goed uitkomt.
0 0
Antafca
hebben ze morgen vrij ?
0 -1
tikkie takkie
Voor Frenkie vooral op de massagetafel morgen ...
0 0
Bky
Morgen uitlooptraining wss.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Dus semi vrij, rustig aan spieren losmaken en daarna rust pakken wss.
0 0
Mikee
Da's een luguber tafereel, de spieren losmaken.
0 0
arigold
10 Thaise dames naar het adres van Frenkie Marc!
1 -3
Lane 8
Rust geven, vitesse thuis kan je hem wel op t bankie houden denk ik zo
1 -5
Figo
Niet dus. na dinsdag heeft ie een week rust. Dinsdag is te belangrijk om mensen rust te geven.
6 0
Marcw1972
helemaal mee eens!
0 0
mickey2602
Wel na een voorsprong. Als we 7 finales krijgen moeten we iedere finale ingaan voor de winst en dat betekent dus met je sterkste elf.
3 0