Sierhuis sluit 'Vertonghen-scenario' niet uit

BartVeenstra, 18-04-2019 om 07:35, 7443 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voor Kaj Sierhuis wordt het zaterdagavond een bijzonder duel met Ajax. De spits, die op huurbasis bij FC Groningen speelt, kan zijn eigenlijke werkgever veel pijn doen in de titelrace. Een mogelijk 'Jan Vertonghen-scenario' behoort dan ook tot de mogelijkheden.

De Belg scoorde als huurling in 2007 namens RKC tegen Ajax (2-2), waardoor Ajax duur puntenverlies leed in de titelstrijd van toen. Sierhuis zou aankomende zaterdag eenzelfde kunstje kunnen flikken. 'Ik bereid me voor zoals altijd, al is het natuurlijk een speciaal affiche voor mij', beantwoordt hij desgevraagd in De Telegraaf. 'Ik denk dat het voor Ajax één van de lastigste wedstrijden nog is, maar wij spelen nog voor play-offs om Europees voetbal. Ik speel nu bij FC Groningen, dat is het enige wat nu telt. Het zou zuur zijn voor Ajax als ze het bij ons laten liggen, maar dat kunnen ze mij niet verwijten. Ik ga keihard mijn best doen voor FC Groningen en dan moeten zij maar laten zien dat ze beter zijn dan wij. Zo simpel is het.'

Afgelopen dinsdag wist Ajax zich ten koste van Juventus te plaatsen voor de halve finales van de Champions League. En die wedstrijd bekeek Sierhuis 'natuurlijk' als supporter van Ajax. 'Ik was wel wat nerveus. Mijn vrienden die uit bij Juventus zo’n wedstrijd spelen, dat is prachtig. Kippenvel. Ik was vol ongeloof dat ze dit nog wisten te flikken ook. In de groepsapp heb ik ze gefeliciteerd. Alle jongens die er niet bij waren gaven aan dat het fantastisch was. Het is bizar eigenlijk. Op tv zie je ze dan losgaan met de supporters, het feestje binnen. Ik gun het ze van harte. Ik heb in bed nog even alles op social media bekeken en ben rustig gaan slapen.'

Koop nu jouw wedstrijdsjaal, voor de halve finale van de Champions League, in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dennis1964
4x knallen nog voor de competitie 1x knallen voor de beker en 3x voor de CL en dan zomervakantie.
Kom op AJAX eerst zaterdag.
0 0
ArthurG
En groot gelijk heeft 'ie. Hij staat nu onder contract bij Groningen en moet gewoon alles geven voor Groningen. Trouwens als Ajax niet de drie punten mee naar huis neemt kun je dat de spelers van Ajax meer aanrekenen dan Sierhuis. Als je uit bij Juventus kan winnen, dan moet het bij Groningen toch ook wel kunnen zeg.
0 0
Radie125
Ik zeg Heracles
0 0
mistermiyagi
Sierhuis is niet goed genoeg, leuke speler voor de eredivisie.,
De Ligt zal hem de baas zijn, fysiek en op snelheid..
0 0
Ruff Rhythim
Nee, ik sluit dat scenario uit, gewoon eroverheen Ajax.
0 0
trodat4030
Helemaal prima instelling. Je bent op de eerste plaats sportman en wilt altijd winnen, pas daarna ben je Ajacied en hoop je dat Ajax wint. Ik heb het Jantje ook nimmer kwalijk genomen, integendeel.
2 0
Ajacied33
Zul je zien dat uitgerekend Sierhuis gaat scoren.... Zolang wij gefocust zijn dan voorzie ik geen problemen hoor. Ik zeg een 0-3
0 0
Ozymandias
Van mij mag Sierhuis in de blessuretijd de 1-4 scoren. Ik zal dan zelf een beetje blij voor hem zijn.
0 0
Bramzel
Inderdaad Lammers voetbalde gewoon niet.
2 0
maikelklaassen
doe maar een lammersje
3 0
BRAMHOUTEN
dat doet sam lammers toch anders, die heeft de wedstrijd tegen psv gewoon gesaboteerd
2 0
DirkvanDam
inderdaad, maar dat zecht alles over de professionaliteit van de sporter! vertohgen op en top prof door gewoon te scoren, lammers.... die heeft gewoon niet de goede mentaliteit. Wij zijn goed genoeg om eroverheen te walsen, als onze spelers zich voor 100% focussen
1 0
JariJari
Je gaat toch niet je best doen tegen de club waar je onder contract staat?

Het Engelse model is gewoon het beste: niet spelen tegen je eigen club.
0 0
KlasseLasse
als kai ons nu van de titel houd hoeft ie niet meer terug te komen
1 -1
afca_sittard
Wat een onzin zeg, dan had ajax hem niet moeten verhuren. Zullen we anders ook geen spelers meer kopen die tegen ajax scoren?
0 0
Djabber
Slaat natuurlijk nergens op. Hij moet gewoon z'n wedstrijd spelen als altijd. Als we bang waren dat ie tegen ons ging scoren, hadden we 'm maar niet moeten verhuren.
0 0
JariJari
Hij is verhuurd om beter te worden.
0 0
insectenverdelg
Sierhuis sluit 'Vertonghen-scenario' niet uit

Kaj wil over 11 jaar dus ook in de halve finale van de CL verliezen van Ajax...
4 -1
Boer
Spurs onderschatten? Hoe onverstandig. Ik lees nu ook alweer mensen die het over de finale tegen Barcelona hebben. Alsof je zomaar even van Spurs wint. Ik vrees dat het een grote domper wordt als de ouderwetse arrogantie terugkeert.
0 0