'Overmars gecharmeerd van Fransman Todibo'

BVeenstra, 03-04-2019 om 08:10, 18452 views, Mundo Deportivo |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dat Ajax in de zomerse transferperiode een nieuwe centrumverdediger gaat halen, lijkt steeds waarschijnlijker te worden. De kans is groot dat Matthijs de Ligt vertrekt en om die reden lijkt men bij Ajax op de achtergrond al bezig met het aantrekken van een opvolger.

Onder meer Jean-Clair Todibo werd al eens genoemd door het Spaanse medium Sport. Een ander groot medium, Mundo Deportivo, schrijft woensdagochtend dat directeur spelersbeleid Marc Overmars gecharmeerd is van de Franse verdediger, die pas sinds afgelopen winter bij FC Barcelona onder contract staat. Daarvoor speelde hij in Frankrijk bij Toulouse FC.

Overmars zou volgens Mundo Deportivo ook gecharmeerd zijn van Edson Álvarez, waarmee de geruchten uit Mexico en uit De Telegraaf worden bekrachtigd. De Mexicaan speelt nu nog in zijn geboorteland bij América CF.

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mercurius3
Overmars moet zich verre van scouting houden. Bande en Mallagan afgetest door scouts en alsnog binnengehaald door overmars. Nu ook met pierie en mensah, waarover zware twijfels bij volgers zijn. Over tolido zijn kenners blijkbaar ook niet te spreken, dus dat belooft weinig goeds. Overmars moet pas aan het eind, wanneer een speler door alle scouts is goedgekeurd, in actie worden gezet. Maar sinds het mislukken van de transfer van Richarlison, waarbij Overmars door de RvC werd tegengehouden, heeft ie carte blanche gekregen bij alle transfers. Sindsdien een reeks miskopen gekregen omdat niemand Overmars tegenhoudt. Scouts zijn er niet voor niets.
1 -1
mercurius3
Beter laat Overmars de scouting over aan zijn scouts, want zijn laatste aankopen waren niet echt succesvol: Kristensen, orejuela, Johnson, schuurs en Mallagan.
1 0
433metdepuntnaarlinks
Klopt want deze spelers zijn natuurlijk allemaal niet gescout en zijn door alle scouts afgewezen, waarom Overmars zijn stem heeft doorgedrukt om zijn eigen ego te strelen. Als je in dat zelfde rijtje even de goede aankopen noemt, wat vind je daarvan?

Want ik meen dat hij ook Ziyech, Sanchez, Milik, Taglia, Tadic Neres en noem maar op heeft gekocht.
1 0
Joseph
Zo lang die jongen gewoon met een contract komt, vind ik het best. Als Barcelona spelers wilt verhuren, moeten ze er direct staan en een meerwaarde hebben, kortom spelers die tegen de basis van het eerste elftal van Barca aan zitten.
0 0
Minsc
Onmiddelijk die Chukwueze van Vilarreal halen, wat een wereldvoetballer is dat zeg!
Wordt misschien zelfs wel beter dan Tscheu la Ling in z'n beste jaren (hoewel dat natuurlijk eigenlijk niet kan).
1 -3
appeltje
Ajax speelt geen countervoetbal.
0 0
Minsc
Je hebt gisteren zeker niet gekeken?
1 0
MosesD
Ken Todibo niet, maar het is niet verstandig jonge talenten te gaan huren. Daar wordt alleen Barcelona wijzer van. Ik ben benieuwd naar die eventuele samenwerking, je moet er allebei wijzer van worden.
1 0
geDaante
Er moet wel een heel goede CV komen, om al de gebreken van Magallan enigszins te compenseren.
2 -5
MosesD
Ik geef Magallan nog wel even de kans, maar van wat ik heb gezien hou ik m'n hart vast. Ik vrees komend seizoen met Bandé een dure bankzitter.....
0 -1
AsensioWillemsen
Bande kan beter eerst beginnen in Jong, heel jaar niks gespeeld dan duurt het minimaal een half jaar voor je echt terug bent. Bande
1 0
Liam
Als Ziyech naar Bayern gaat dan moeten wij Berghuis halen. Ik blijf het zeggen. Is een geweldige speler die perfect in dit team past.
1 -8
31xAjax
Heeft ongeveer dezelfde statistieken als Ziyech vwb doelpunten en assists, en veel betere statistieken als het gaat om balverlies. En dat bij Feijenoord.....
0 0
mercurius3
Komt zwaar tekort. Ook nog eens een vervelend mannetje.
1 0
Ellende
Absoluut niet. Erg vaak afwezig in wedstrijden.
Loopt bij het minste met zijn kop omlaag.
Doet verdedigend weinig of raar.
0 0
Ferd
Speler die in de grote wedstrijden altijd door het ijs zakt
2 0
Liam
Vind ik wel meevallen. In Oranje deed hij het ook prima
0 -2
pimp
Ik zou gewoon voor Fosu Mensah gaan. Kent Ajax, spreekt Nederlands
2 -7
Joseph
Is gewoon niet goed genoeg.
1 0
Minsc
En schijnt hele lekkere nasi te maken! Probleempje voor Ajax is alleen dat hij niet zo heel erg goed kan voetballen, maar misschien heeft de catering iets aan Timmy?
1 -2
markk
1 April was 2 dagen geleden. Fosu-mensah komt tot nu toe bij elk team nog te kort, eerst bij United, toen bij Crystal Palace en gisteren Fulham. Hij is snel maar het ontbreekt hem aan spel inzicht en voetballend vermogen, daarnaast is hij in de afgelopen jaren er eigenlijk niet veel beter op geworden.
5 -1
Ajaciedoss0412
Persoonlijk blijf ik hopen op Alvarez op basis wat ik van hem heb gehoord en zelf heb gezien. Want met een huurdeal schiet je niks op..
En aangezien Overmars aangaf dat we geen filiaal zijn van Barcelona hoop ik ook niet dat we onszelf zo gaan profileren..
4 0
sebastiaan1900
Hoezo? Als er een beloftevolle speler aankomt, maar die nog niet klaar is voor Ajax1 kan je best een speler huren. Zodat het talent de tijd krijgt en ondertussen bijv. in jong Ajax minuten maakt. Ook kan je hem gerust, als hij daar aan toe is, minuten geven in het eerste. Als dat dan ten nadeel is van de huurspeler is dat niet het probleem van Ajax.
1 0
w86
Verschil is dat als een speler bij ons beter wordt, hij zonder transferopbrengst weer vertrekt. In deze tijd waarin spelers steeds duurder worden, betekent dat simpelweg achteruitgang
2 0
sebastiaan1900
Er is ook een andere kant. Je maakt ook kosten voor een inkomende transfer. In het geval van Alvarez circa 10 miljoen euro. Met een huurconstructie, geef je bijv. Schuurs de kans om in het seizoen daarna er te staan. Schuurs kocht je voor weinig en mocht hij een succes worden, dan kan hij voor voor veel meer de deur uit.
0 0
Joseph
En als Schuurs niet doorbreekt, hebben we een goede speler van Barcelona opgeleid die na een jaar weer gratis de deur uit loopt. Dan hebben we geen geld en geen speler.
0 0
Ajaciedoss0412
Persoonlijk ben ik er geen voorstander van om spelers op te gaan leiden voor andere clubs, vandaar dat ik aangeef niks te zien in een huurdeal. Tenzij het een spelers waarvan je (bijna) zeker weet dat die het team 100% beter maakt.

Maar van wie verwacht jij zoveel om een CV te gaan huren? Perr Schuurs ? Botman?
0 0
sebastiaan1900
Bij Schuurs zou ik het nog wel een jaar willen aankijken. Botman vind ik matig. JIj?
2 0
Ajaciedoss0412
Schuurs kan je denk ik veel beter verhuren, al betwijfel ik of Schuurs ooit het niveau Ajax 1 gaat halen.
0 0
MPAjax
zou buitink in de gaten houden, goede speler voor op de vleugels, kan scoren en is jong
0 -8
Schip
Totaal geen AJax speler.
3 0
Hagmag
Isak is een scorende spits, passeert makkelijk en heeft er 11 inleggen na 10 potjes.
Getuigt van continuïteit. Voetbalt zo makkelijk.
3 -1
Tecmessa
Wat Sterspeler hier ook zegt: hoeveel wil je neer gaan leggen voor zo'n jongen? Dortmund zal idd wel een miljoentje of 30 willen vangen voor die knul, is dat het waard? Dat lijkt mij voor Ajax begrippen (ook al hebben we nu een betere financiële positie) een te grote gok.
3 0
Sterspeler
Die gaat niet voor onder de 30 weg. Alsof Dortmund ligt te slapen.
3 0
Hagmag
Per direct Isak ophalen bij Dortmund.
Speelde gisteren weer geweldig bij Willem II
De nieuwe Nwanko Kanu.
6 -8
Ajax114
Ik verbaas mij hier echt op dit forum. Magallan, Scherpen en Pierie moeten we vooral positief benaderen en de optie om Isak te halen wordt met minnetjes beloond . Zien jullie het echt niet of is het simpel om te bashen :-) ?
0 -4
BrandjeXL
Magallan is binnen Ajax door meerdere scouts afgetest. Net als Bandé en Labyad dus Overmars maakt hier misbruik van zijn machtspositie. Scherpen is geen geweldig talent en is bovendien zeer fanatiek feyenoordsupporter. Dus wat heeft deze jongen bij Ajax te zoeken? Hii heeft het krediet van de fans al niet en stel die jongen maakt een blunder dan wordt ie vernietigd door de fans. Dus zowel voor Ajax als Scherpen, laat hem lekker in Emmen blijven.
1 -2
31xAjax
Lekker interessant dat hij vroeger Feijenoord supporter was. Dan is hij tenminste eerlijker dan al die voetballers die zeggen vroeger altijd gedroomd te hebben van de club waar ze gaan tekenen of net getekend hebben.....
0 0
appeltje
Als we alles van de fans af laten hangen dan worden we nooit meer kampioen, want dan gooien we iedere trainer er na een paar verliespunten weer uit en waren we allang failliet.
0 0
Bky
Waarschijnlijk omdat het totaal kansloos is en anderen dat ook wel in zien.
2 -1
Matzet
Je kan het als kansloos beoordelen, maar dat gaat me iets te ver. Ja hij zal erg duur zijn en ja er bestaat een risico dat hij het niet gaat redden.

Aan de andere kant, voorlopig heeft en krijgt hij geen basisplaats bij Dortmund. Zij hebben net Alcacer voor 40M aangetrokken en hebben Marco Reus als alternatief achter de hand. Bovendien is Philipp er ook nog, hoewel ik Isak hoger inschat dan hem.
Willem II weet hem verrassenderwijs ook te huren.
De kans op succes bij Ajax (voetbaltechnisch) acht ik ook vele malen groter dan een mislukking. Hij heeft ontegenzeggelijk enorm veel talent mentaal is het ook een sterke jongen. De vraag is alleen of je +/- 30M voor hem neer wil tellen, met als gevolg dat de waarde (en het succes) van Dolberg enorm gaat dalen. Moeilijke afweging.
0 0
appeltje
Ajax gaat hem gewoon niet halen. Ajax geeft Dolberg nog een seizoen de kans. Na volgend seizoen stopt Huntelaar, dus komt er sowieso een plekje vrij. Misschien dat Traoré dan al die plek heeft afgedwongen. Daarna komt Brobbey. Ik zie Ajax komende tijd geen spits halen, behalve als Dolberg en Traoré enorm tegenvallen.
0 0
Matzet
Eens! Ik acht die kans ook klein dat we hem gaan halen, maar als Ajax toch onverhoopt zijn zinnen erop zet, dan vind ik ons niet kansloos om hem te halen.

Het is meer een afweging in prioriteit en weging van het talent wat we al hebben tov van Isak, dan dat het financieel onhaalbaar zou zijn.
0 0
Sunstridr
Todibo, Alvarez en TFM zijn vast allemaal op de lijst "Opvolgers van de ligt".
Ik denk dat TFM boven aan dat lijst is.
Waar todibo zit hangt af of hij op huur basis is (laatste) of permanent is (tweede) .
0 -5
Tinus
Ik kan me voorstellen dat Ajax nog wel de markt op gaat voor een centrale verdediger, tenzij ze er toch voor kiezen om Schuurs door te schuiven. Magallan hebben ze eerder al gehaald en is ook rechtsbenig. Je kunt natuurlijk discussiëren of het kwalitatief goed genoeg is, maar ze hebben neem ik aan geen 9 mln uitgegeven voor een bankzitter. Magallan heeft nog geen kans gehad op zn eigen positie en moet je wel een beetje de tijd geven om te wennen.
4 0
Sunstridr
Magallan kan op allebeide kanten van een twee staan dus daar ligt het probleem niet (wij hebben het over de opvolger van de ligt niet over magallan)
1 0
Mikes
Waarom TFM bovenaan? Normaal gesproken zet je de minste spelers onderaan. Snap niet dat een gedeelte Ajacieden hem zo graag willen, dir seizoen de ogen dicht gehad in de PL ofzo.
4 -1
Sunstridr
Dit seizoen kan je echt niet aan TFM verwijten, fulham heeft gewoon een middenmoot championship verdediging. Dat was duidelijk de probleem van fulham toen zij de playoffs won.
Dat hebben zij niet echt versterkt behalve dan TFM (maar dan op de verkerde positie rechtsback inplaats van cv).
Alvarez is ouder, kleiner, trager en komt van een lager niveau (Mexico).
Bij Todibo is er nog de grote vraag of hij wil komen en de huur/permanent vraagteken.
1 -1
appeltje
TFM werd door Fulham, Crystal Palace en United meestal als rechtsback gebruikt. Op die positie doet hij het dramatisch. Je kunt je dus afvragen of dat van een hoger niveau af komen wel zo'n groot voordeel is als hij het daar slecht doet, en vrijwel altijd op de verkeerde positie staat. Fulham en CP fans zijn enorm negatief over hem. Ze betichten hem ervan veel te weinig spelintelligentie te hebben. TFM heeft 12 wedstrijden op CB gespeeld op het hoogste niveau (PL en EFL cup).

Alvarez is iets meer dan 2 maanden ouder, lijkt me niet echt doorslaggevend. Hij heef 46 wedstrijden op CB gespeeld op het hoogste niveau. Bovendien heeft hij al 22 interlands gespeeld voor Mexico. En Alvarez heeft bijna twee keer zoveel profwedstrijden gespeeld als TFM.

Om dit alles denk ik dat het halen van Alvarez misschien wel minder risicovol is dan het halen van TFM.
0 0
MichelAngelo66
Hoeveel verdedigers wil je hebben? Wat gaan we doen met al die anderen?
0 -1
Ruff Rhythim
Ja...schijnbaar zijn ze van "die anderen" niet bepaald zeker en daar kan ik wel inkomen.
Magallan oogt gewoon nog onzeker en Schuurs zie ik helemaal niet doorkomen.
1 0
Sunstridr
Schuurs haalt het waarschijnlijk wel maar Ajax weet dat hij nog niet klaar voor het eerste is.
1 0
Mikes
Elke club maakt longlists en shortlists. Dat is heel normaal. Op een linglist kunnen wel 50 spelers staan op een shortlist 5-10.
2 0
JariL95
Kan deze jongen van toegevoegde waarde zijn voor dit Ajax? Beter dan Pierie/Mangallan bijvoorbeeld?
0 0
NelsonAFCA
Nu Fulham is gedegradeerd in de Premier League, zou ik nu Aleksandar Mitrović op halen.

On: Ik hoop persoonlijk gewoon op Edson Álvarez.
4 -3
Mikes
Jaa laten we een spits kopen die totaal niet kan meevoetballen.
2 -2
Amsteraaij
babel ophalen? kan nog steeds lekker ballen. jongen vd club. doet t bijvoorbeeld onder koeman ook steeds goed in nl elftal.
2 0
Sunstridr
Hij zou te duur zijn voor wat hij brengt.
Zij hebben 22 miljoen uitgeven voor hem en hij heeft noch 4 jaar op zijn contract.
Is ok volgens mij een puur goaltjes dief.
2 -2
Ajax#1900
Past totaal niet bij ons idd
3 -2
NelsonAFCA
Jahoor, Dusan Tadić was ook te duur volgens velen.

22 miljoen euro is hij nu echt niet meer waard. Nu rond de 15 a 20 miljoen.
2 -4
Sunstridr
Tadic wou naar ons en Southampton heeft mee gewerkt, dat verwacht ik echt niet met mitrovic en die kost vast 25-30 miljoen in tegensteling tot de 15 miljoen van tadic
3 -3
EersteAanname
Helemaal mee eens.
1 0
ElBlanquito
michael seri goede speler ook.
speelde met nice tegen Ajax op het middenveld.
4 0