De Jong: 'Teamspirit is onze grote kracht'

GinoHaverkamp, 22-03-2019 om 07:45, 3631 views, NOS |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Volgens Frenkie de Jong is één van de grootste krachten van het Nederlands Elftal het team zelf. 'De teamspirit is onze kracht', laat de Ajacied weten aan de NOS.

'We willen uitstralen dat we een team zijn. We willen voor elkaar rennen en willen voor elkaar duels winnen', laat de middenvelder na afloop van Nederland - Wit-Rusland (4-0) weten. Nederland begon goed aan die wedstrijd, dankzij een snelle 1-0. Memphis Depay kreeg de bal namelijk binnen de minuut al in het doel van de Wit-Russen. 'Dat was wel lekker', zegt De Jong. 'Memphis maakt 'm  goed af. Tegen een ploeg als Wit-Rusland, dat heel verdedigend speelt, moeten we veel druk zetten, iets opportunistischer spelen en gaan voor de tweede bal rondom de zestien.'

Rond de zeventigste minuut sloeg de schrik er goed in bij het Nederlands Elftal. Ex-Ajacied Kenny Tete kwam binnen de lijnen voor Denzel Dumfries, maar raakte een seconde of veertig later gelijk geblesseerd. De rechtsback kwam op, maar bij zijn eerste balcontact greep de speler van Olympique Lyon naar zijn hamstring. Hij droop af en Nederland moest de laatste twintig minuten met tien man uitspelen. De Jong: 'Wij zelf schrokken niet, maar het was wel een teleurstelling. We hebben daarna nog een goal gemaakt, dus het kwam uiteindelijk wel goed.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Ik heb ook helemaal niets met de uitspraak van Frenkie. Ik had liever gezien dat hij de teamspirit had meegenomen naar Alkmaar. Zeker achtergelaten in de kleedkamer bij AZ om goed gemutst de verjaardag van Koeman te vieren.
1 -1
Remark
Je hebt helemaal niets begrepen van de uitspraak van Frenkie. Teamspirit is niet iets van één persoon, iets dat je meeneemt in je voetbaltas. Teamspirit is iets wat je samen creëert, vandaar het woord 'team', snappie? Dat lukte Ajax tegen Real, maar niet tegen PEC en AZ. Waarom mag de goeie god weten, maar aan Frenkie lag het in elk geval niet. Aan je toontje kan ik merken dat je geen fan van Frenkie bent, kan gebeuren, niet iedereen heeft er kijk op, maar zelfs op een mindere dag werkt ie zich het schompes en dat kan van de rest niet gezegd worden. Het geslof van Dolberg, het gesjok van Schöne en het wegvallen van Ziyech waren tegen AZ dodelijk voor de teamspirit.
1 0
HenryVakH1972
Ik heb helemaal niets met dit Nederlands elftal
1 -8
Jelephi
Leg uit
0 0
Nick
Ik hoor net dat Koeman en de jongens zitten te huilen op hun kamertjes in Zeist vanwege deze opmerking.

Heb je nu je zin?
0 0
KleinMiljoen
Zij ook niet met jou denk ik
5 -2
AFCA1510
Haha
0 0
Milan95
Gefeliciteerd
0 0
Jarl1989
En waarom kan dit niet bij Ajax dan met al die dure verliespunten in de competitie?
1 -5
AFCA2211
Boeit ze gewoon niet genoeg
1 -5