Kühn verslaat Kotarski in EK-kwalificatie O19

FinnDekker, 20-03-2019 om 22:00, 4541 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Naast de Ajacieden in de jeugdteams van Oranje speelden ook een aantal buitenlandse Ajacieden mee met hun nationale ploegen. Drie spelers van Jong Ajax kwamen in actie: Nicolas Kühn, Dominik Kotarski en Victor Jensen. Rasmus Kristensen moest ook aan de bak.

Het Jong Denemarken van Kristensen heeft een vriendschappelijk duel met Jong België winnend afgesloten. In een doelpuntrijke wedstrijd werd het 3-2 voor de Scandinaviërs. 

Denemarken O19 heeft met Jensen in de basis een punt gepakt. De leeftijdgenoten van Griekenland leken de winst te gaan pakken in de EK-kwalificatiewedstrijd vanwege een ruime voorsprong bij rust. Maar de Denen kwamen in de tweede helft sterk terug tot 2-2.

In de categorie van spelers onder de negentien jaar speelde Kühn tegen Kotarski. De twee ploeggenoten ontmoetten elkaar in een EK-kwalificatieduel. Beiden speelden de volle negentig minuten. Kühn en zijn Duitsland Onder 19 wonnen in de slotfase van Kroatië O19 met 2-1.

Ook het Servië van Dusan Tadic kwam woensdagavond in actie. Zonder Tadic overigens, want gezien het drukke programma van Ajax heeft hij de oefenwedstrijd tegen Duitsland vanaf de kant bekeken. De Ajacied zag zijn landgenoten met 1-1 gelijk spelen tegen de Duitsers.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
wolterx
Kühn is nog gewisseld in de blessuretijd trouwens. Was na wissel van Arp ook aanvoerder en speelde een goede pot vanaf het middenveld, had wel moeten scoren maar Kotarski stond paar keer in de weg, keepte een sterke pot zeker de eerste helft. Wil Kühn vaker op '10' zien spelen in Jong Ajax, vanuit het centrum lijkt hij beter uit de verf te komen.
3 0
Ozymandias
Ik denk dat Kühn in de speelstijl van Ten Hag op alle drie de posities rondom de spits zou kunnen spelen. Persoonlijk vind ik hem een goede indruk maken wanneer hij als linksbinnen zo veel mogelijk in de linkerhalf-space speelt. Waarbij hij aan de bal de vrijheid heeft om de flank in te duiken of juist in de linkerhalf-space een actie of combinatie aangaat. Wanneer hij in dezelfde rol op rechtsbinnen speelt is hij minder gevarieerd in zijn handelingen.
0 0
altijdwelwat
Ik zie liever Noa Lang op 10 , ik vind Kühn een rommelige voetballer die als het wat drukker word met regelmaat het overzicht kwijtraakt.
2 -1
AFC34
Was hij bij Leipzig ook niet vaak spits? Dacht juist dat het van nature een spits in een 442 systeem was. Ben wel gecharmeerd van hem, doet me af en toe een beetje denken aan de Cerny van een paar jaar terug. Hoop dat hij doorbreekt, is toch wel 1 van de weinige spelers waar ik wel vertrouwen in heb.
2 0
wolterx
Is van nature ook een (valse) spits ja, maar wilt zelf graag op 10 spelen.
1 0
appeltje
Zo houden we helemaal geen buitenspelers meer over ;')
0 0