Ten Hag over Dolberg: 'Vind dat hij beter kan'

JesseTH, 17-03-2019 om 21:15, 5227 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag en Wim Kieft vinden beiden dat Kasper Dolberg beter moet kunnen dan hij momenteel laat zien bij Ajax. De trainer van Ajax verdedigt zijn pupil aan tafel bij Rondo, maar sluit zijn ogen ook niet voor de werkelijkheid.

'Ik vind dat hij beter kan, die stap moet hij wel gaan zetten', spreekt Ten Hag eerlijk, waarna hij wel zijn kanttekeningen plaatst bij de kritiek van zondag op de Deen. 'Vandaag is hij twee keer heel dichtbij. Bij de voorzet van Neres heeft hij echt pech bij de eerste paal en bij de tweede haalt Svensson de bal van de lijn af.'

Ook Wim Kieft meldt zich in de discussie omtrent de spits. De oud-speler van Ajax, die zelf de rol van spits vervulde, is niet positief. 'Ik vind Dolberg tegenvallen in zijn ontwikkeling. Ik hoor maar dat hij zoveel talent heeft, en je ziet hem soms ook heel bijzondere dingen doen, maar het bepalend zijn lukt moeilijk. Het valt mij niet mee.'

Zondag begon Dolberg als wissel aan de uitwedstrijd bij AZ, maar wegens de geblesseerde Hakim Ziyech kwam hij er al snel in. Waarom koos Ten Hag er al zo snel voor om Dusan Tadic uit de spits te halen? 'Uiteindelijk moet je altijd de best beschikbare spelers op het veld hebben. Dolberg is een kwaliteitsspits en die probeer je in die rol te brengen. Ik denk dat het systeem altijd ondergeschikt is aan je spelers. We hebben even de discussie gehad over wie we zouden brengen. Brengen we een echte spits, of brengen we een buitenspeler en laten we het intact?'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jarenfan
Zou eens stoppen met Dolberg,en
geen een echte ajaxied de kans
Huntelaar.
2 0
jarenfan
Geef ipv geen
0 0
Salamis
Ik denk dat het wel klaar is met Dolberg. Je kunt het niet twee jaar maar blijven proberen. Talent heeft hij wel, maar hij mist echt de juiste instelling en heeft te weinig torinstinct. Huntelaar is in de paar minuten die hij tegenwoordig mee mag doen veel gevaarlijker van Dolberg in de hele wedstrijd. Dat zegt toch genoeg? Beter een nieuwe eerste spits halen in de zomer.
5 0
Pierre Heno
Het weinig goals maken verraad dat hij geen echte centrumspits voor Ajax is. Hij is meer een kapstok tussen de linies. Het oeverloze gebrei mag trouwens ook wel eens wat meer plaats maken voor schoten uit de 2e lijn en/of hoge ballen voor de pot. Een verdedigende partij gaat daar altijd meer fouten door maken. En tegen elke goeie 'brei-aanval' staan 9 mislukkingen die vast lopen. Schiet dus niet echt op allemaal.
1 -1
jollie18
Dan zet hem maar eens op de bank. En begin weer met Huntelaar in de spits tegen PSV, Emmen, Willem II
5 0
AFCA7
Je speelt bij een topclub idd, hier krijg je maar een paar kansen en dan moet je jezelf bewijzen. Er staan genoeg kapers op de kust die jou plek willen overnemen, deze jongen heft inmiddels genoeg credits gehad, Hunter verdiend nu de basisplaats of anders Tadic
0 0
altijdwelwat
Denken en hopen dat Dolberg beter kan is juist de grootste denkfout die je kan maken, hoe lang blijf je zoiets doen ? Hoe lang blijf je daarop vertrouwen ?. Natuurlijk laat hij bij vlagen zijn potentie zien, maar hij mist gewoon het karakter en de motivatie om het iedere week te laten zien. Was al zo in o19 , toen scoorde hij in 29 wedstrijden ook maar 8 x ... wat voor een Ajax spits in de jeugd echt belachelijk weinig is. Begon daarna verrassend goed in de voorbereiding en bij aanvang van het seizoen, maar in de 2e seizoenshelft viel hij toen ook al ver terug. Het is gewoon geen topspits en dat is eeuwig zonde wat hij heeft een hoop mee.
8 -2
michaellaudrup
Ik denk dat het idd een mentaliteitskwestie is, van een afstand bekeken dan. Waar het aan ligt dat hij maar niet los komt,weet alleen hij zelf.
0 0
zivkabrimovic
Vind dat men veel te makkelijk negatief praat hiero. Kasper Dolberg scoort dit seizoen elke 120 minuten. Heeft 20 wedstrijden gespeeld, waarvan 14 gestart en daarin maakte hij 10 goals en 2 assists. Dus dat ie geen pepernoot raakt is onzin.

Het moeilijke aan Kasper is, dat hij nog al nonchalant/lui overkomt. Waardoor hij, wanneer hij niet scoort of assists levert, “onzichtbaar” is. Maar kijk eens beter. Die jongen maakt zoveel slimme meters, zet druk op de keeper, lokt overtredingen (al veel penalties) uit en kan goed kaatsen. Nee, hij is niet de Dolberg van 2 jaar geleden, misschien is dat ook een utopie. Maar hij is zeker talentvol en kan, mits hij vertrouwen krijgt, uitgroeien tot een spits op topniveau.

Wanneer het hele team bagger speelt, en de spits geen aanvoer krijgt, is het wel heel makkelijk om hem er uit te pikken.

En tuurlijk, als hij t/m het einde van het seizoen geen kloten meer laat zien, moeten we zeker naar een andere spits kijken. Maar tot die tijd, calm your tits.
4 -8
altijdwelwat
Ga een eind mee in je verhaal , maar om een topspits op topniveau te worden moet je over een enorme drive beschikken. En hij zal best slimme meters maken , maar hij maakt ook heel veel meters niet. Wanneer zie je hem nou echt vol overtuiging een duel aan gaan , of los komen om daarna met volle overtuiging richting eerste paal te gaan.
5 -1
zivkabrimovic
Daar heb je inderdaad gelijk in. Die echte drive mist hij. Wanneer hij dat niet eigen maakt, of ooit nog ontwikkelt, gaat hij zijn potentie hoogstwaarschijnlijk niet waarmaken nee.

Maar ik erger me gewoon aan alle negatieve comments, niet alleen over Dolberg. Het is telkens met de wind mee. Vandaar een verdediging richting hem.
0 -6
HeavenlyDivine
Zo voorspelbaar
Na de verloren pot tegen Feyenoord was t ook al zo volgens de AS-leden.
''Dolberg kan er niets van, het probleem ligt bij hem!!''
De wedstrijd erna haalde Ten Hag hem er uit en toen verloren we van Heracles...
2 -2
Boer Gijs
Hunterlaar bracht veel meer pit, je weet toch dat je dat nodig hebt in deze wedstrijd??
6 -1
lm
He he eindelijk naar jaren klote met die man die een jaar leuk speelde maar ook weer 20x misten en dan een of twee der in wist te leggen waarneer een goede spits aantrekken
2 0
Duif63
'Of brengen we een buitenspeler'
Hebben we die dan nog Erik ?
3 0
AFC34
Als hij niet presteert is het 90 minuten lang ergeren omdat hij er ook niet voor werkt. Het is een beetje een luie/nonchalante spits. Ik wil wel weer eens een goede voetballende spits met een peper in zijn rest zien a la suarez.
4 0
Patrick78
Erik heeft gelijk. Kasper is niet meer goed genoeg voor Ajax 1. Jammer maar is de realiteit. We hebben hard nodig een echte spits.
5 -1
lm
Yep
0 0
masterrr
Spits bij Ajax is cruciaal en daarom niet eenvoudig. Je moet naast klasse ook wel zoveel drang hebben, dat mist hij wel hoor.
2 0
ajaxwestland09
Die is na zijn blessure nooit meer de oude dolberg geworden. Houd geen bal meer vast. Scoort weinig tot niets meer.
7 0
AFC34
Zou het geen opvlieging zijn geweest zoals Janssen heeft gehad bij az? Ik heb het na zijn blessure nooit 90 minuten lang gezien. (daarvoor ook vaak genoeg niet)
3 0
lm
Moest toen ook veel kansen krijgen om te scoren
0 0