[Update] Burgemeester Krikke staat demonstreren Ajax-supporters toe

GinoHaverkamp, 19-02-2019 om 17:10, 16194 views, Facebook ; Omroep West |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Ajax-supporters gaan aankomende zondag, tijdens de wedstrijd Ajax - ADO Den Haag, demonstreren in Den Haag. Dit omdat ze het niet eens zijn met de beslissing van burgemeester Pauline Krikke om geen Ajax-fans toe te laten bij de wedstrijd van zondag.

AFCA Supportersclub kondigt de demonstratie aan via Facebook. Met 249 supporters in vijf bussen is de groep van plan om te betogen in de binnenstad van de Zuid-Hollandse plaats. 'We demonstreren tegen dit absurde besluit gebaseerd op ongegronde argumenten', meldt de supporterclub op het sociale medium. De demonstratie begint om kwart over twaalf 's middags, precies wanneer de eerste aftrap in het Kyocera Stadion verricht wordt. Gedurende de wedstrijd blijven de fans actief demonstreren.

Eerder vandaag kwam al het bericht dat Ajax in hoger beroep gaat tegen de KNVB, omdat er geen Ajax-fans welkom zijn bij de Klassieker in de beker van volgende week. Een uitspraak daarover volgt nog.

Update 17.10 uur (19 februari 2019) - Burgemeester Krikke staat demonstreren Ajax-supporters toe

Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag, staat toe dat Ajax-supporters zondag zullen gaan demonstreren in Den Haag. De AFCA Supportersclub kondigde op haar eigen Facebook-account aan een demonstratie te willen starten vanwege het opnieuw uitblijven van uitsupporters tijdens ADO Den Haag - Ajax. 'De demonstratie van Ajax-supporters zal worden gefaciliteerd', zegt de burgemeester erover tegenover Omroep West

'Bij de beoordeling van demonstraties speelt de inhoudelijke boodschap geen rol', vervolgt Krikke haar uitleg. 'Het is louter onze taak om te zorgen voor een veilig verloop. ik snap dat deze demonstratie gevoelig ligt bij sommige mensen in Den Haag. Maar uiteindelijk geldt in dit land het grondrecht dat iedereen mag demonstreren voor haar of zijn zaak, waarbij wij goed kijken naar de veiligheid en de openbare orde.'

 

 

Nog geen vliegtickets naar Madrid? Check hier hoe je goedkoop naar de Spaanse hoofdstad kunt vliegen!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jfAjax1
KNVB zou er een regel van moeten maken dat als de thuisspelende club geen uitsupporters toelaat vanwege kosten of een tekort aan faciliteiten dat het duel dan zonder publiek moet worden gespeeld. Als ze dat doorvoeren is alles snel opgelost en gaan ze in rdam en dh snel overstag, want bang voor eigen aanhang die de ‘wedstrijd van het jaar’ natuurlijk niet willen missen.
0 0
jollie18
Als de supporters het verpesten dan zijn wij nooit meer welkom in Den Haag. Denk ook idd dat ADO daar op uit is en het tot een confrontatie laat komen.
0 0
niquedegraaff
Den haag denkt "laat die demonstratie maar komen! Hopelijk komt er een tegendemonstratie en escaleert het, dan hebben we meteen de komende tien jaar geen discusie meer"
1 -1
Bramzel
Inderdaad zoals iemand hieronder al aangaf lekker in Zeist demonstreren (ik dacht dat Koningtoto dit aangaf).
1 0
behangdelul
Wat een spelletjes allemaal.
Ajax dat zo nodig in Den haag moet gaan protesteren over een wedstrijd in Rotterdam.
Hagenezen die ineens moeten aansluiten...
wie is er aan die beurt en wie doet de laatste zet?
0 -3
BrandjeXL
Jij snapt er dus duidelijk geen klote van.
0 0
ddkoning
snap je het wel allemaal?
2 0
Red Devil
Neem een paar pakken Jodenkoeken voor die Hagenezen mee.
0 0
dimi1976
natuurlijk gaan die niet mee demonstreren. dat vermelde ze. ondertussen gewoon uit op een confro. of op een verbod van de Ajax demonstratie. verder denk ik ook niet dat er echt 5 bussen van on s gaan demonstreren.
1 0
Kuningast
Als dit maar goed gaat! Wel een mooi initiatief
0 0
Mario65
Het is een goed initiatief van beide supportersgroepen.
Laat het vreedzaam verlopen zonder bullshit of schade aan objecten.
Dan bereikt men wellicht iets.
0 0
iammike
Hopelijk gedraagt iedereen zich die gaat demonstreren. Ga geen dingen slopen en laat iedereen heel aub. Anders zet je jezelf echt weer compleet voor lul.
1 0
Ajax95Duivendrecht
IJdele hoop, met het verleden tussen beide clubs in het achterhoofd...

Ik vrees dat het Facebook-bericht een pure dekmantel is van de ADO-supporters om te zorgen dat de demo alsnog verboden gaat worden en er zo geen Ajacieden in hun stad komen. En mocht de demo wél doorgaan, dan kun je de klok erop gelijk zetten dat het zondagmiddag faliekant mis gaat.
1 0
AmsterdamFM
De enige reden dat ze dit naar buiten brengen is om de demonstratie te laten verbieden. Den Haag supporters hebben in al die jaren nooit geprotesteerd tegen het uitsupporters-verbod. Dit valt ook wel te verklaren aangezien Den Haag gemiddeld 200 man meeneemt in uitwedstrijden.
2 0
witchmaster11
voor de jongeren onder ons Ik heb alle wedstrijden uit mee gemaakt in het verleden , jullie weten niet wat je mist en er zijn slechts een handje vol NEP supporters die denken dat ze hun club steunen maar gewoon op herrie uit zijn en dit aan beide kanten ,ik ben opgegroeid dat ik zonder hekken naar de uit wedstrijden in de kuip kon en elders het waren ontzettende mooie tijden die je al supporter echt niet zou willen missen , helaas weten de meeste dit gemis niet ,maar als supporter is dit wel een must want je club ondersteunen is als supporter toch wel een must in mijn ogen , zie de laatste wedstrijd in de kuip waar onze jongens zonder ondersteuning die toen wel ff hard nodig was (onnodig) de boot in gingen en A.S wedstrijd tegen Feyenooit zitten er weer alleen maar Feyenoorders er in , dit moet niet kunnen
0 -2
damskowest
De burgemeester laat dit nu doorgaan omdat ze het recht van demonstreren niet wil verbieden. Maar let maar op, een paar dagen voor de demonstratie of op de dag zelf, komen er signalen binnen dat er ongeregeldheden kunnen plaats vinden- dus de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.
Daar heeft die FCDH pagina met dit Facebook bericht op ingespeeld. Niet dat dit bericht heel veel uitmaakt, anders verzinnen ze wel dat er signalen zijn binnengekomen. Daarbij denk ik niet eens dat de supportersclub gaat afreizen naar DH, teveel media etc..
0 0
Weswess
Gewoon een zwakke reactie van FCDH waarin zij eigenlijk alleen maar kunnen winnen.

- Demonstratie wordt afgelast -> geen Ajax sup in de stad
- Demonstratie komt er -> massale vechtpartij waardoor er nooit meer een Ajax sup in de stad zal zijn.
1 0
AFCA7
Jongens ligt het aan mij of bereiden die Hagenezen zich voor op een confrontatie?
Lees de laatste zin van hun bericht

Het lijkt alsof ze hier zeggen dat het de goedkeuring van de burgemeester is dat deze twee groeperingen bij elkaar worden gelaten (dus de confrontatie is soort van goedgekeurd) en dan die verdachte grijnzende smiley erachter... die wekt al helemaal argwaan op bij mij... Misschien zie ik wel spoken hoor, maar het kan dat de ADO fans dit als een laatste poging zien om Ajacieden aan te vallen (omdat ze misschien toch nooit meer bij elkaar op bezoek mogen, ondanks zoethoudertjes van alles en iedereen) en die willen ze dan benutten ook. Plus zij zijn in hun eigen stad en Ajax komt met ong 250 man, dus zij kunnen anytime veel meer mensen regelen voor een hinderlaag.
Het zou wel oliedom zijn inderdaad als ADO dit verkloot, dan is het waarschijnlijk voor het leven, maar ik denk dat sommigen daar schijt aan hebben en denken: 'Over 30 jaar kan ik vertellen dat ik bij de laatste groep hooligans zat die tegenover Ajax fans stond en ze de grond in stampten' (Mocht ze dat nog lukken trouwens ;))

Graag reacties op mijn bericht (en nee ik heb niets gedronken en/of gebruikt :P)
2 0
Bramzel
Je kan gelijk hebben hoor. Ik heb meer het gevoel en dat ze proberen de demonstratie tegen te gaan door te zeggen dat hun ook gaan demonstreren ( in verband met de veiligheid kan het straks dan niet doorgaan) dat haal ik uit de zin: “aangezien dit volgens mevr. krikke een grondrecht is, voorzien wij geen verdere obstakels.”. Mocht de demonstratie toch doorgaan dan ben ik er inderdaad bang voor dat de ADO supporters het uit de hand willen laten lopen, zodat Ajax supporters waarschijnlijk nooit meer mogen komen. Er is namelijk volgens mij eerder door de supportersgroep van ADO aangegeven dat ze geen Ajax supporters willen hebben bij de wedstrijd dus dit bericht van hun klopt niet helemaal (zit waarschijnlijk iets anders achter (een andere bedoeling dan dat ze in het bericht aangeven om te demonstreren)).
0 0
Cisco2
Tot zondag?
0 0
kampioen0809
Dit is absoluut een dekmantel, dat kan niet anders. Er is ook in het vrij recente verleden teveel gebeurd tussen deze twee groepen. Dit is afgesproken werk.
1 0
Bjorn
Ado-fans doen dit enkel zodat de demonstratie niet door kan gaan i.v.m. de veiligheid. Als het wel doorgaat wordt het één grote knokpartij.

Dit is iets te doorzichtig.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Exact, dit stinkt aan alle kanten.
0 0
Hagmag
Ajax en ADO fans gaan samen demonstreren !!!!!!!
Als dat op een normale manier, zonder problemen volbracht zou kunnen worden dan........
Er wordt met vuur gespeeld.
Als dit wel uit de hand loopt dan kan je het voor lange tijd vergeten.
Echter waarom zou het niet kunnen, de ene houdt van de dochter en de andere van de moeder, dat is geen reden om elkaar af te tuigen en vernielingen aan te richten.
Succes en veel geduld en wijsheid.
1 0
davidoff
DH wilt geen ajax sup. in hun stad.
dus brengen ze dit naar buiten wetende dat de burgervrouw nu wel een reden heeft om de demostratie te verbieden...iets met veiligheid.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Zou me niets verbazen inderdaad dat de demo alsnog verboden wordt (waarschijnlijk 1 of 2 dagen van tevoren ofzo), omdat er nu wel een substantieel veiligheidsrisico is.

En daar zijn burgemeesters de laatste jaren doodsbang voor, veiligheid gaat zo'n beetje boven alles vandaag de dag.
0 0
Nana999
Dit wordt geen vreedzame demonstratie, iedereen die hier van plan was om te gaan met alleen het doel te demonstreren zonder risico voor de eigen veiligheid: Ik raad het af!

Heb van betrouwbare bronnen gehoord dat de harde kern ADO supporters hopen op een enorme veldslag, die geven echt helemaal niks om de eigenlijke reden van dit protest en zien dit alleen als een ideale kans om eens flink de boel op zijn kop te zetten.
4 0
Ajax95Duivendrecht
Van wie heb je dat gehoord, als ik vragen mag?

Als dat klopt, dan zou het zomaar eens foute boel kunnen worden zondag. Zo jammer dit! Het zou me overigens niet verbazen als de demonstratie donderdag/vrijdag alsnog verboden wordt door de gemeente Den Haag.
0 0
BarcoVanMasten
Pfoe, jammer dit :(
2 0
Ajax95Duivendrecht
Riskant hoor, gezien het verleden tussen beide supportersgroepen.

Indien het allemaal doorgaat (moet dat nog maar zien), hoop ik dat zowel de Ajax-supporters als de ADO-supporters dit protest vreedzaam laten verlopen. Als er nu tijdens dit protest weer een paar malloten zich niet kunnen gedragen, dan zou het wel eens helemaal over en uit kunnen zijn.
1 0
Weswess
Ben zwaar benieuwd of het nu überhaupt wel door zal gaan.
1 0
Labrador
Ik heb zo'n vermoede van niet.
0 0
RusselWestbrook
Dus ze kunnen wel samen protesteren, maar niet samen in een stadion?

Wat een idioterie.
3 -1
Red Devil
Ik neem aan dat ze niet zo stom zijn om hun eigen glazen in te gooien zondag.
2 0
Sterretje73
Oefff hoop dat dit goed gaat. De wedstrijden tegen ADO vroeger waren extreme veldslagen rond station zuid en het olympisch. Net zo, of zelfs erger dan de wedstrijden tegen Feyenoord.
5 0
ditisdebeslissing
tijden veranderen. mijn opa kijkt ook anders aan tegen duitsers dan dat ik dat doe.
0 0
Red Devil
Uit was het nog erger.
0 0
Antafca
vroeger idd. kan me niet voorstellen dat de haat nu nog zo groot is.
0 0
Antafca
vroeger idd. kan me niet voorstellen dat de haat nu nog zo groot is.
0 0
GvanderK
Hopelijk word het een vreedzame demonstratie, er zijn namelijk altijd een handje vol dwazen die toch weer ruzie willen schoppen.
4 0
RuffRhythim
Beide supportersgroepen willen hetzelfde zo lees ik.
Dus als ze dit laten klappen dan is het wel einde oefening wat dat betreft.
0 0
GvanderK
De meeste zullen ook met goede bedoelingen demonstreren, er zijn echter altijd een stuk of 10 gasten van beide groepen die niet normaal kunnen doen. We gaan het beleven.
0 0
RaynoFischer
idd, zal je net zien dat zoiets met een goeie intentie toch weer wordt verpest door een paar gekken
2 0
JDR75
Laten we dan maar hopen dat de demonstratie goed wordt georganiseerd. Ik heb nog niet gehoord wie er achter de plannen zit, maar ik zie het alweer zo gebeuren dat de jonge garde fakkels en wat zwaar vuurwerk afsteken en het uit de hand loopt.
En dan kan je het helemaal vergeten de komende jaren..
3 0
Truth
Natuurlijk keurt ze het goed. Ze heeft niks te verliezen. Gaat het goed, dan is er niks aan de hand, en gaat het niet goed, dan heeft Den Haag een stok om de komende tien jaar mee te slaan
1 0
Joodhannus73
Ik vraag me af of AFCA 249 man kan regelen. Is dit niet gewoon een uit de hand gelopen dreigement? En een sluwe politieke actie van Krikke om het 'toe te laten' (na de Amsterdamse politie en Ajax eerst geconsulteerd te hebben en te hebben vernomen dat insiders hier niets van wisten). Amsterdamse versus Haagse bluf? Ik zou het super vinden als er vijf bussen gaan. Alleen niet zonder risico... Kan me niet voorstellen dat het gebeurt. Maar geef maar aan waar te verzamelen!
0 0
Kuningast
Heel erg goed van die 249 man, lekker boys! Het is natuurlijk absurd dat we al zo lang niet naar dh mogen.
0 0
KKoossiiee
kan je ze net zo goed toelaten in het stadion, kost minder politie.
Wat een onzin weer.
Kan echt alleen in Nederland.
"Can't organize a piss-up in a brewery !!"
3 0
RuffRhythim
Ja dit precies he?

Er zal nu veeeel meer politie inzet en begeleiding nodig zijn om dit te faciliteren dan de supporters gewoon toegang te geven tot het stadion.
Voor die demonstratie zal er vast geen treincombi zijn, om maar een voorbeeld te noemen.
0 0
MichelAngelo66
Clubs halen alles uit de kast om van Ajax te winnen tegenwoordig. Hun zwakzinnige supporters kunnen geen Ajax supporters handelen dus de burgemeesters springen bij. Uiteraard niet door hun eigen inwoners in toom te houden, want ze hebben hun eigen stad gewoonweg niet in de hand. Nee supporters van de bezoekers weren. Zo mogelijk
ook nog een plastic veld en de KNVB?........Uiteraard kijkt die weer de andere kant op. Dat zooitje bestaat immers uit een stel seniele idioten die vooral niet willen opkomen voor de club die hun internationale uithangbord is.
0 0
insectenverdelg
nu maar hopen voor Krikke dat ze geen fikkie gaan stoken.....
1 0
Han57
Raaarrrrr! Uitvak ado is 500 man. Nu ga je een demonstratie toestaan van 250 man. Demonstratie in een 'open' gedeelte van den haag. Dat lijkt mij veel moeilijker te controleren dan die 500 in een vak in het stadion. Volgens mij schort het die krikke aan elke logica.
Ben ik nou zo slim of is zij nou zo .........
4 0
Aspers73
Ook een demonstratie in Rotterdam aanvragen!
2 0
Ajax4xbestevaneuropa
Geloof nou maar dat als ado en feyenoord konden tekenen om de komende 100 jaar geen ajax fans meer in hun stadion te hebben, ze dit meteen zouden tekenen. Waarom? Ze gunnen Ajax + de fans niks, maar dan ook helemaal niks. Denk je dat ze daar ajacieden in hun stadion willen zien nadat ajax heeft gewonnen. Laatste dat ze willen. Daar gaat het ze om, dat wij ze in hun stadion kunnen uitlachen omdat ze een pak slaag krijgen en ze een zooitje lachende en zingende joden in hun uitvak hebben. Geloof mij nou maar, als zou ajax zowel ado als feyenoord 5 mil. geven zodat ajax uitfans mee mag nemen, zouden ze het alsnog niet doen. Gunfactor. Maar denk je echt dat er 1 ajacied is die het erg zou vinden als ado of feyenoord in ons uitvak zou zitten.... Who cares, horen zul je ze toch niet. Maar een vol uitvak in de kuip vol ajacieden zal 90min. vocaal de baas zijn in zowel de kuip als dat ooievaarsnestje. Wie kent wang nog? De loempia die de ooievaar wilde ver**achten
2 -1
DirkvanDam
Dan moeten ze ook maar voortaan van ONZE ajacieden afblijven (of ex ajacieden) geen huurbasis spelers meer. enz.
0 0
sucre
100% eens, zo is het gewwon
2 0
Mario65
Laat het dan een vreedzame demonstratie zijn, anders geef je die politici alleen maar hun gelijk.
Ook niet laten provoceren door wie dan ook.
13 0
MisterAFCA
Hier gaat een kort geding over komen en die gaan we ‘gewoon’ verliezen... Burgemeesteres gooit het op de openbare orde en veiligheid en die linkse klootzakken(rechters) gaan haar gelijk geven...
3 0
Beachboy
Linkse klootzakken rechters, gebaseerd op wat?
Daarnaast heeft Den Haag een progressieve raad, met een mix van VVD, D66, GL en De Mos (oud PVV als ik me niet vergis). Burgemeester Krikke is van VVD huize en staat de demonstratie toe.
1 -1
Ferd
Maar Beachboy, het is toch veel leuker om op links te schelden dan om rationeel naar feiten te kijken? Althans, dat vinden veel domme scheeuwers.
0 0
Michels
Hopelijk begrijpen die gasten dat als er ook maar iets mis gaat tijdens die demonstratie, dat het uitsluiten van Ajax supporters eerder regel dan uitzondering gaat worden...
4 0
Truth
Kun je natuurlijk de klok op gelijk zetten dat dat weer knokken wordt...
1 0
RuffRhythim
Heel extreem-rechts mag gewoon demonstreren in Den Haag, want demonstreren "is het recht van iedere burger", maar een paar Ajacieden die over je gemeentegrens gaan wordt weer moeilijk moeilijk huilen alles....

Goed initiatief dit, maar zie het gewoon net zoals vorig jaar weer verboden worden hoor...
3 -3
Mivado
Je bedoelt vast extreem-links. Bah.
3 -1
RuffRhythim
Nou, om jou tevreden te stellen (want schijnbaar moet dat): ik bedoel ze feitelijk alletwee, aangezien beide extreme groeperingen het IQ van een doperwt bezitten.
0 0
sucre
hij bedoelt extreem links inderdaad...
3 -1
ditisdebeslissing
zou leuk zijn als Ajax en Feyenoord supporters samen gaan protesteren en dan zonder rellen.
2 0
Redrum
Dat zou zeker leuk zijn, maar ik heb het idee dat de supporters van feyenoord het verbod op uitsupporters wel prima vinden zo.
2 0
Boer Gijs
Ze kunnen beter een vreugdevuur aansteken op het strand van Scheveningen. Dat durft mevrouw de burgermeester niet te verbieden.
0 0
FlyingDutchMan
Is dat diezelfde lapzwans, dat is niet best..
1 0
Hagmag
Vergunning is nodig, wordt NIET verleend door mevr. Krikke-Brandstapel.
6 bussen vol met Ajacieden worden op de A4 opgewacht en komen Den Haag niet in.
Chauffeur wordt gedwongen rechts om keer te maken en de bussen worden begeleid ri. Amsterdam. Chauffeur MOET bevel van de politie opvolgen, gaat zijn rijbewijs etc niet op het spel zetten.
Dat krijg je als het van te voren wordt aangekondigd, de slapende hond is wakker gemaakt.
Zeg de bus maar af en reis onopvallend af, dat scheelt veel frustratie en zal Den Haag zorgen baren. Waar komen ze bij elkaar ? Hoeveel komen er ? Herkenbaar aan ? en ga zo maar door.
Succes met mijn advies.
0 0
Red Devil
Gaat weer niet gebeuren.
Kadavertje Krikke zal wel met een speciale verordening aankomen draven en ook zal er geen vergunning worden afgegeven denk ik.
0 0
Adios
prima plan! vergeet alleen niet dat elke misdraging (terecht) zal leiden tot een langer verbod voor uitsupporters...
0 0
Lazell
En terecht, goed bezig. Hoop alleen dat ze wel zo slim zijn om het een beetje netjes te houden.
5 0
arigold
Zal wel weer worden tegengehouden door een kort geding
0 0
Elayais
Niet meer dan terecht, aangezien de onderbouwing vanuit Krikke ronduit belachelijk is.

Er is gewoon gezegd dat er geen uitsupporters welkom zijn omdat de supporters van Den Haag dat liever niet hebben. Snap ik, lekker makkelijk om een vijandige sfeer te creëren zonder uitsupporters. Met dat criterium kunnen we uitsupporters wel afschaffen.
3 0
jollie18
Dit is ook al zo stom dat Ajax nog steeds niet welkom is bij ADO dat is ook al jaren voorbij.
3 0