De Ligt: 'Ten Hag gaf ons op de kloten'

SJvanveen, 09-02-2019 om 22:03, 6573 views, Voetbal Primeur |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Matthijs de Ligt heeft in gesprek met Voetbal Primeur aangegeven dat Erik ten Hag flink tekeer ging in de rust van Heracles Almelo - Ajax (1-0). De Amsterdammers speelden slecht en verloren uiteindelijk. Een boze toespraak van de trainer kon het tij niet keren. 

'Hij geeft ons natuurlijk op de kloten. De eerste helft was schandalig, de slechtste helft van dit seizoen. Het is een raar fenomeen: elke keer dat je het idee hebt dat PSV punten kan laten liggen, laten wij het liggen. Dat is ongelooflijk. Ajax zijnde weggespeeld worden door Heracles is schandalig.' 

De Ligt ziet dat er veel verschillen zijn tussen het Ajax van voor en na de winterstop. 'Voor de winterstop waren we er. We wonnen de duels, tegenstanders kwamen er niet onderuit en we liepen voor elkaar. Dat ontbreekt nu allemaal, want we willen minder de bal hebben en zijn slordig in de passing. Dat is een groot verschil.'  

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Deze boodschap is niet nieuw; tegen PSV,Bayern, Feyenoord,Heerenveen en Heracles is de veldbezetting niet in orde.
Teveel spelers voor de bal, te weinig organisatie bij balverlies.
Het is niet het gevolg van een tactiek of systeem maar van de aanname dat er bij balverlies wel iemand zal zijn die het klusje klaart.
Dat is een gevolg van gemakzucht die ontstaat als het lange tijd goed gaat,niet bewust maar wel dodelijk.

Er moeten een aantal spelers zijn die los van het verloop van de wedstrijd op een moment, ook de verplichting voelen om de organisatie te bewaken zelfs als het wel loopt.
Dit is een gevolg van te weinig echte tegenstand in een competitie,een constant aanwezige aandacht voor organisatie is vaak niet nodig en dat breekt ons,en Feyenoord en ook PSV, op als de tegenstander het dan over een andere boeg gooit.

In de organisatie spelen houdt niet perse in dat het dan maar verdedigend en saai wordt maar het kan wel tot andere keuzes in het veld leiden.
Dat Ajax de betere spelers heeft is in dit geval soms een nadeel,op dit moment hebben we geen echte controleur maar hooguit iemand die op papier als controlerend wordt opgesteld.

De gedachte dat spelers niet willen is geen goede,ze kunnen dit niet omdat het niet bij ons past.
Gevolg is dat de technisch begaafde spelers niet meer aan hun sterke punten toekomen maar zich met werken en buffelen moeten staande houden en dat is nu juist niet waar ze goed in zijn.

Een speler als Poulsen liet bijvoorbeeld zien dat hij een meerwaarde heeft in dat opzicht; hij ontzorgt de technici.
Ik denk dat een slimme controleur heel veel verschil maakt in het veld,het liefst een met het lef en de autoriteit om spelers op hun plaats te zetten als ze dreigen te verzaken.
Een Neeskens, Wouters . Het zou mooi zijn.
0 0
Adam24
Ik blijf het zeggen, duels winnen allemaal leuk etc maar HET VELD IS ALLEJEZUS LANG. Huntelaar en De Ligt stonden gisteren ongeveer 40 a 50 meter uit elkaar. Lekker wanneer je combinatievoetbal wilt spelen.
0 0
goajaxgo
Ik weet zeker dat terwijl Erik uit zijn dak ging, Hakim pal achter 'm gekke bekken zat te trekken...
1 0
Ansjo
Ten Hag is gewoon een outsider zonder invloed op de groep. Maakt amateuristische fouten. Durft niet te wisselen naar waar de wedstrijd om vraagt. Als Ajax uit de CL had gelegen dan was ie al weg geweest denk ik.
1 -1
Van Reenen
Kan alsnog na de return in Madrid.
0 0
PaulC
Ten Hag kan kwaad worden wat hij wil. Respect zal hij ongetwijfeld krijgen van z'n spelers, maar gezag nooit....
Sommige spelers kun je alleen met een zijden handschoentje lichtjes toucheren anders dreigen ze ongemotiveerd te worden.
Het is precies hetzelfde als een leraar op school. Leerlingen mogen alles en owee als je er iets van durft te zeggen....
2 0
AFCAsphere
Ik ga ervan uit dat je hiermee doelt op Ziyech en Tadic? Want in dat geval kan ik het er wel mee eens zijn.
0 0
stefanwillem
Denk eerder dat jullie een klap voor je vagina hebben gehad.
0 -1
AFCAsphere
Kap eens met deze denigrerende opmerkingen over vrouwen te maken. Ik kan je voor 100% garanderen dat je elk willekeurig vrouwenelftal gister het veld in had kunnen sturen en dat je er dan een beter (of in ieder geval eervoller) resultaat mee had geboekt.
0 0
Dondy
Keuken
0 0
jollie18
Duidelijk dat de spelers niet meer voor ten Hag willen werken. Makkelijk om alles op de trainer te schuiven maar volgens mij laten de spelers hem na de winterstop in de steek. waarom liep het voor de winterstop wel??
0 -1
Rdk1983
Ze gooien er met de pet naar. Half jaar salaris inleveren en alle transfers maar intrekken. Laat ze het maar verdienen.
3 0
kaashaas
Ten hag krijgt van mij een soiegel voor zn verjaardag.
1 0
GeleenAjax
Ten Hag moet eens beginnen met een aantal 'groten' uit het elftal te flikkeren: beginnen met Ziyech, de Jong en Tadic, want die brengen het niet (meer). En jankende Donny mag wat mij betreft ook wel weer ff gaan banken. Hij wordt dan wel vaak gewisseld, maar sinds hij vrijwel zeker weet dat hij in de basis staat, speelt ie ook als een natte krant.
3 0
Gabri411
Ten hag kan je niet op de klonten geven. Als hij dat doet lig je dubbel van zn piepstem. Van Gaal moet voor deze groep verwende pubers
3 -2
Gonzalez75
Niet hard genoeg blijkbaar, op de klote gegeven. Wat een stel amateurs.
1 0
Aad82
de schuld ligt bij autist en geldwolf marc overmars en in iets mindere mate bij van der sar. ten hag heeft zijn mannen vanaf half juli 2018 tot aan de winterstop, ruim 5 maanden lang, bij vlagen fantastisch laten voetballen. toen kwam florida en toen de domste beslissing ooit van overmars: ipv focus te blijven houden op 2e helft competitie, CL en nationale beker, ging het alleen maar over transfers en zo heeft hij er persoonlijk voor gezorgd dat ten hag zijn werk niet meer goed kon doen. die mongolen overmars en van der sar hebben bosz, keizer en nu ook ten hag het leven zuur gemaakt. dat jullie dit niet inzien joh. voor hen is geld belangrijker dan prijzen pakken. ze creëren een onwerkbare sfeer voor de hoofdtrainer, die vervolgens zijn verhaal en visie niet meer goed kan uitleggen aan zijn spelers, omdat de focus weg is. mensen die ten hag en/of de spelers de schuld geven van dit alles, begrijpen er helemaal geen ene tyfus van.
1 -4
GeleenAjax
Dat is meestal zo tijdens een transferperiode. Dat ligt meestal niet zozeer aan de TD, maar aan spelers en zaakwaarnemers die (nog) meer geld willen zien.
0 0
Lagasj
Welke kloten?
3 0
Marcao
Mentale kwestie. Zeer zorgelijk dit.
5 0
Youri08
Gaaaaap
0 0
AFCA7
Iemand had hier zojuist een reactie geplaatst met ' Ten Hag gaf ons op de kloten'... welke kloten?
Helaas is de reactie weggehaald maar dat was de uitspraak van de dag!
1 0
Lagasj
Op jouw verzoek terug gezet. Ik had 'm weggehaald omdat je eigenlijk deze spelersgroep niet kwalijk kunt nemen want ze hebben een waardeloze trainer. Vandaar.
2 -4
AFCA7
Ik vind sowieso dat ze horen te strijden voor elke meter, het gras op horen te vreten voor elke bal, ongeacht wie er voor de groep staat. Dus ja een waardeloze trainer idd, maar je kunt het de spelersgroep wel degelijk kwalijk nemen deze wanperstatie. Maar thnx voor het terug plaatsen, het blijft nog steeds de uitspraak van de dag :D
0 0
Siemmie
Deze spelersgroep kan je juist ALLES kwalijk nemen. Of er nou een waardeloze trainer staat of niet, je moet als spelers altijd 100% geven en laten zien dat je kampioen wilt worden. Maar nee, het zijn allemaal eenmanszaakjes die alleen maar bezig zijn met zichzelf. Die waardeloze inzet kan je Ten Hag niet kwalijk nemen.
3 0
NoFX
Ook zonder Ten Hag mogen deze jongens weleens wat karakter tonen. Want dat is wat er aan ontbreekt. Ze kunnen gewoon niet de mentaliteit opbrengen om er een overwinning uit te slepen, desnoods kwaadschiks als het goedschiks (voetballend) niet lukt. Dan gaan ze lopen janken, Frenkie en Dusan voorop.
3 0
Litmanen85
Kun je je voorstellen als je "op de kloten" krijgt van zo'n mannetje met een hees stemmetje..
7 0
AFCA7
Hahaha dit is de eerste x vandaag dat ik kan lachen over iets wat met Ajax te maken heeft.
1 0
talent020
Ten Hag zal ook wel weer een mooie praatsessie houden waarbij elkaar goed de waarheid word gezegd.... Ten Hag kan het leuk neerzetten af en toe maar is geen motivator en geen coach waar je als selectie naar opkijkt, mag aan het eind van het seizoen wel vertrekken,
1 -1
Mario65
De spelersgroep zou beter collectief Ten Hag op z'n klote moeten geven vanwege zijn keuzes.
Zoals men in de U.S.A. zegt : "grow a pair"
1 -3
Labrador
Ik hoop gewoon dat de bus weer wordt opgewacht. Nee beter nog, laat de bus pech krijgen onderweg en ze naar huis lopen. Luie honden. Bah ( ha ha, Labrador noemt ajaxspelers luie honden )
4 -5
Rinus M.
Team verliest en dit is je reactie? Trol.
0 -2
Mario65
Welke gek praat in de derde persoon over zichzelf..?
Zoek hulp..
4 -4
Labrador
Anders zoek jij ff hulp omdat je alles serieus neemt. Laat mij even pissig zijn! Heb net 300 km gereden voor een gigantische kut pot.
6 -3
Babangida83
Oeps, minnetje moet plusje zijn.
1 -1
Babangida83
Wat mij juist opvalt is dat Ten Hag heel lief is in de media tegen zijn spelers, zeker gezien de wanprestatie van vandaag (inclusief hemzelf). Van Daley Blind hoor je ook nooit wat negatiefs over niemand, want oei, we moeten aan de tere zieltjes denken. Terwijl, als iets duidelijk slecht is, mag dit best benoemd worden. Want dan kun je er aan werken. Niks persoonlijks aan. Ik heb niet het idee dat er een sfeer is momenteel bij Ajax 1, die er voor zorgt dat men mekaar op scherp zet indien nodig. En zo niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Met De Ligt en Huntelaar als positieve uitzonderingen (echte Ajacieden ook). Maar je merkt bij hem gewoon tijdens dit interview dat hij dat gif ook op het veld mistte vandaag en ook niet ziet hoe hij dit kan veranderen. Zoals hij al zei, allemaal makke lammetjes. Het lijkt mij dan ook een mentaliteitskwestie. Het is niet voor niets een structureel probleem. En misschien begint dit wel in de top. Het is ook niet voor niets dat degenen die hun mond een beetje open doen steeds op non-actief worden gesteld.
0 -1
Lagasj
Ja, hij is goed he? Baba.
En zo'n lieve man ook.
0 -1
b.hulshof
als je dan ziet dat Schone de tweede helft begint met een nonchalant mislukt hakje, dan grijp je als trainer gelijk in en wissel je hem direct. Maar het is wel duidelijk dat deze trainer niet meer serieus wordt genomen door de selectie.
13 0
Kaatje
Het wel of niet serieus nemen van de trainer door de spelers heeft niets te maken met wat zij in het veld behoren te doen: voetballen. De wil om te winnen, voor elkaar en met elkaar lijkt geheel zoek. Ik zeg 'lijkt' omdat ik positief wil blijven.
Mijn vader zei altijd 'een slechte generale is een goede uitvoering'. En hij had heel vaak gelijk...
2 -1
off
Dat hakje idd. Verschrikkelijk dan begrijp je er echt geen reet van.
1 0
Gajes
Schone moet je sowieso niet opstellen, sta je al met 1-0 achter
3 -1
atalantanio
De boze toespraak had 0 effect. Het liefst zie ik Ten Hag na dit seizoen vertrekken, en de meeste spelers ook. Voor hun 100 anderen. Scout voortaan maar op winnaarsmentaliteit.
1 0
ajaxxcied4life
Beter gezegd, OOK op winnaarsmentaliteit.
0 0
Babangida83
Wie zie je dan graag als coach? We kunnen ieder jaar wel een andere incompetente coach gaan aanstellen, maar een beetje consistentie is ook wel lekker.
2 -2
Lagasj
Mafkees !
0 -1
niquedegraaff
Van Gaal. Laatste kunstje.
0 -4
Ansjo
Van Gaal prima als trainer maar niet als beleidsbepaler en je weet dat hij dat gelijk weer gaat proberen.
0 0
Litmanen85
Smeken dat Van Gaal zin heeft in 2 jaartjes.
0 -4
Daniii
Ik was geen fan van Ten Hag toen hij werd aangesteld, maar eerlijk is eerlijk hier kan hij niks aandoen.

Spelers zijn alleen nog maar met hunzelf bezig en voor mij mag De Jong ook wel eens uit de basis gelaten worden hoor, want hij is er helemaal niet bij.

En Blind centraal achterin begint me ook te irriteren er lopen steeds mensen bij hem weg in de rug.

Gevalletje Tadic spreekt voorzich.
4 -5
Labrador
maar wie geeft ten hag op zn kloten
1 -1
ajax4ever01
Marc appt Erik; maak je geen zorgen je kan gewoon aanblijven, puntverlies kan gebeuren zie het als een incident.
0 -3
wesley01
woensdag voor straf 11 andere opstellen , dit kan echt niet.
6 0
KlasseLasse
inderdaad gwn een b elftal lekker boeiend of jongens uit de A kan ajax vanaf de tribune kijken naar real hoe het wel moet
6 0
Ajaxvooraltijd
Dat zou wel de enige remedie zijn denk ik.
0 0