Oranje O16 verliest na penalty's van Duitsland

FinnDekker, 07-02-2019 om 22:30, 3464 views, Ons Oranje |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Oranje O16 heeft donderdag verloren van de leeftijdsgenoten van Duitsland. De Nederlanders waren de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar na strafschoppen gingen de Duitsers er met de winst vandoor. 

'Het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar creëerde legio kansen tegen de leeftijdsgenoten uit Duitsland, maar de ploeg van KNVB-coach Mischa Visser bleef steken op een 1-1 gelijkspel', schrijft men op de site van de KNVB. De penaltyserie eindigde uiteindelijk in een 2-4 voor Duitsland. Dillon Hoogewerf gaf de assist bij het enige doelpunt van Oranje.

Onder 16 zit deze week in de Algarve voor het UEFA Development Tournament. In Portugal spelen de Nederlandse talenten van Visser nog tegen het gastland en Argentinië. Alle zes Ajacieden die vooraf waren geselecteerd, begonnen in de basis. Youri Regeer was aanvoerder.

Doelpunten:
0-1 Trujillo (40')
1-1 Ohio (69')

Opstelling Oranje O16:
Van den Heuvel; Bonnah, Owusu, Dirksen, Baas; Jimenez, Regeer, Simons; Benita, Hoogewerf, De Jong.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
wolterx
Alle 6 de Ajacieden stonden basis volgensmij, Regeer droeg de aanvoerdersband.
3 0
WantAmsterdam
Is er, op Hoogenwerf na, nog iemand met veel potentie?
1 0
wolterx
Ik zie Solomon Bonnah graag spelen, razendsnele rechtsback. Is wel de speler die ik liefste zie spelen na Hoogewerf van de 6 die mee zijn. De 2 andere grote talenten uit 2003 (Ünüvar en Rensch) zitten bij Oranje o17 sinds deze periode. Ik denk dat kans op 2 spelers uit 2003 groep die Ajax 1 gaan bereiken aanwezig is, zou top zijn. Zou top zijn al 5 spelers uit 2002/2003 groep het tot vaste selectiespelers van Ajax 1 gaan schoppen. Zou een positieve meevaller zijn na tegenvallende 1998 tot 2000 groep (als hebben Kluivert en de Ligt gelukkig nog een aandeel bij Ajax 1 gehad, hopelijk nog iemand die zich erbij kan voegen.
2 0
WantAmsterdam
Ah dank, ja bonnah is zeker een leuke speler wat ik van hem gezien heb. Moet tactisch nog veel leren maar kan aardig voetballen en opkomen en is ook aardig fel aks ik het goed gezien heb.
Inderdaad Ünuvar en Rensch zijn toptalenten ook uit 2003, en meer dan 3 talente uit een lichting zou vrij uniek zijn, maar alles is mogelijk ;)
Keep up the good work meneer jeugdwatcher !
0 0