[Update] Schön vindt in MTK Boedapest nieuwe club

BVeenstra, 04-02-2019 om 14:00, 15494 views, Ajax.nl |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Na het vertrek van Saku Ylätupa verlaat ook Szabolcs Schön Ajax. De aanvaller is per 1 februari transfervrij. Dit meldt de club via de officiële site.

De Amsterdammers en de Hongaar hebben namelijk in goed overleg besloten om het contract, dat nog liep tot de zomer van 2019, te ontbinden. Schön kon het niet waarmaken in de jeugdopleiding van Ajax.

De achttienjarige kwam in 2017 over van Budapest Honvéd Kft. Schön speelde één keer in Jong Ajax, namelijk in september thuis tegen Helmond Sport.

Update - 14.00 uur (4 februari 2019) - Schön vindt in MTK Boedapest nieuwe club

Szabolcs Schön heeft in MTK Boedapest een nieuwe club gevonden, zo meldt de voetballer op zijn eigen Instagram-account. De Hongaar verliet Ajax vorige week in goed overleg. De aanvaller wist bij Ajax niet door te breken. Schön speelde sinds 2017 bij Ajax.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Uj korszak kezdődik az életemben,az MTK Budapest jákékosa lettem,koszönöm a lehetőséget és a bizalmat!

Een bericht gedeeld door Schön Szabi (@schonszabi20) op

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Labrador
Ik schrok even. Ik dacht dat het over Schone ging
0 -1
geDaante
De bikkelaars en lopers krijgen als eerste en meteen een contract voorgeschoteld, mogen iedere wedstrijd in de basis starten en krijgen oneindig krediet. En de lichtvoetigere, technischere combinatiespelers krijgen pas heel laat een contract, of mogen weg.

Mazraoui was bijna weggeweest, gelukkig zag Keizer het wél in hem. Bijleveld ziet de bui al hangen, zeer technisch spelertje die wekelijks heel belangrijk is. Dest pas onlangs een contract gekregen. Schön, Ylätupa weg, beiden technisch begaafde en makkelijk combinerend. Horvath ook weg. Lobotka een tijd eerder. Wat zei delen is een wat klein of tenger fysiek. Dat zal dan ook de reden zijn, anders zou ik het ook niet weten. Slechte zaak dat fysiek dan weer zo belangrijk wordt gemaakt, net zoals pre-revolutie. Kansloos.

Er lijkt ook geen eenduidige visie meer te zijn in de jeugd, met name doordat het eerste nu weer leidend is (totaal tegen Cruijffs wens in) en de bovenbouw nu steeds speelt naar de visie van de coach van Ajax 1, een passant...

De beleidsbepalers in de jeugd lijken voor technische spelertjes te kiezen, maar de mensen rond de bovenbouw (Heitinga, Reiziger en Ten Hag) lijken meer naar fysiek te kijken en ook minder naar combinatiespel, wat ook veel minder gespeeld wordt. Het is weer veel voorzetten geblazen. Dan kom je inderdaad al sneller uit bij voorgevers en lopers.
2 -4
Dexy
Ten dele eens met wat je zegt over Heitinga/Reiziger/Ten Hag dat zij steeds meer op fysieke lopertjes kicken in plaats van op technisch vaardige spelers, vind ik ook kwalijk. Maar ik moet er wel bij zeggen dat een flink aantal jeugdspelers die onder Ladru zijn gehaald (en dan heb ik het m.n. over Thethani, Szabolcs Schön, Solomons, Dennis Johnsen, Farcas) ook echt van de categorie kraak noch smaak zijn. Al deze genoemde jongens heb ik de afgelopen twee jaar intensief gevolgd bij O19 en Jong Ajax, en ik vond ze stuk voor stuk weinig verheffend spelen. Thethani en Solomons ontberen echt iedere vorm van voetbalintelligentie, Johnsen had veel ruimte nodig voor zijn acties (niet geschikt voor het voetbal dat Ajax speelt), Schön was vooral een leuke dribbelaar maar had geen enkel ander wapen (niet snel, geen goed schot, geen steekpass) en Farcas hoeven we het al helemaal niet over te hebben... Alleen Ylatupa is zonde dat die vertrokken is, die had i.m.o. wel een kans van slagen als men hem gewoon op zijn goede positie (achter de spitsen) zou hebben gezet in plaats van op de flanken.

Wat ik er mee wil zeggen: Niet alleen Heitinga, Reiziger en Ten Hag maken fouten als het om jeugdbeleid gaat (alleen maar lopertjes willen opstellen), maar ook de scouting wat betreft buitenlandse jeugdaankopen zelf heeft gefaald. Er is onder Ladru maar lukraak met hagel geschoten, waardoor er heel veel net-niet jeugdspelers zijn binnengekomen. Tja, als je met hagel schiet, dan zitten er altijd wel een paar goede tussen (Danilo Pereira, Kühn, Jensen), maar tegelijk hengel je dan ook een hele grote hoeveelheid net-niet spelers binnen. En dat is dan ook wat je nu ziet: een flink deel van de onder Ladru gehaalde jeugdspelers is gewoon pure middelmaat gebleken, op een paar goede spelers als Danilo en Kühn na.

Ik zie liever dat Ajax veel gerichter scout, zodat men alleen nog de allerbeste jeugdtalenten koopt die ook nog eens geschikt zijn om het Ajax-spelletje (voetballen in kleine ruimtes en diep op helft tegenstander) te kunnen spelen. Daarvoor zul je als scouting een serieuze criteriumlijst moeten maken, waarin getoetst wordt op voetbal-technische aspecten waaraan de te halen jeugdspeler moet voldoen. Bijvoorbeeld:
- Kan de speler onder druk de juiste oplossing vooruit vinden?
- Vaardig in de kleine ruimte?
- Schotkracht
- Dribbelvermogen

Ik geef nu maar een voorbeeld en je zou de lijst met criteria nog veel langer kunnen maken, maar het zou eigenlijk wel de weg moeten zijn die de jeugdscouting bij elke te halen jeugdspeler weer opnieuw moet doorlopen. En ik heb het idee dat dit op dit moment veel te weinig gebeurt, getuige het grote aantal miskopen in de jeugd van de laatste drie jaar. Doodzonde, want die miskopen hoeven er helemaal niet te zijn als de scouting beter zou zijn verlopen.

Werk aan de winkel dus voor Westerveld (hoofd jeugdscouting sinds vertrek Ladru) en Overmars.
3 0
Jojo49
Na zondag wil iedereen weg .
2 -6
Spuit11
Nu jij nog.
4 -1
Jojo49
Ik naar VVV , want Freek zei,, Ajax doet niks meer .
0 -2
GvanderK
Alleen laffe mensen gaan weg om een paar slechte wedstrijden.
1 0
Chesterson93
Dit begint wel trieste vormen aan te nemen.
5 -3
MPAjax
je kan niet zeggen dat het alleen aan de speler ligt, wie zegt dat het niet aan (het aantal) de trainers ligt? kwaliteit te kort in het trainersgilde? in football manager zie je dat wel terug, voor wat die beoordelingen waard zijn maar toch
2 -7
Oliveira
Door selecteren, goed dat dit nu gebeurd.
15 -1
Ajaxxxisdebeste
Idd
0 -1
gi0vanni
Jammer maar hij zal vast wel ergens anders onderdak vinden. Dat is een schon/e zaak.
1 -1
ajaxfan83
al die "talenten" zijn toen met veel moeite hier naar toe gehaald en nu vertrekken ze weer 1 voor 1.
waarom doen ze überhaupt die moeite nog als ze toch weer twee jaar later weg gaan
3 -6
Tecmessa
Ik snap dit soort opmerkingen echt niet. Wat verwacht je dan? Dat je alleen maar talenten a la Frenkie binnenhengelt? Dit hoort gewoon bij de voetballerij, je haalt jongens binnen waarvan jij denkt dat ze potentie hebben en hoopt dat ze goed genoeg worden voor het eerste elftal. Maar de realiteit is dat dat maar voor enkele is weggelegd. Voor elke Frenkie staan er vijf of tien Ylutalpa's/Schöns tegenover. We kunnen ook stoppen met jeugd binnenhalen en de opleiding opdoeken? Lekker een koopclub worden?
3 -3
w86
Natuurlijk lukken ze niet allemaal. Maar feit is wel dat we eerder een enkeling uit het buitenland haalden waarvan redelijk veel jongens doorbraken (Fischer, Eriksen, Boilesen, Vertonghen, Alderweireld, ...) en dat er twee jaar geleden een heel leger aan buitenlandse jongens werd gekocht. Dan word je dus hetzelfde als die Engelse clubs, waar we om dat beleid juist zo'n hekel aan hebben.
1 0
Chesterson93
Dit is wel overdreven, zeker omdat het een hele grote groep is die verdwijnt in 2 jaar ..
2 -1
Boer
Nee, maar je mag wel wat kritischer kijken. Dit lijkt vaak op tien jongeren met Down Syndroom naar de universiteit sturen en dan maar hopen dat er een hoogleraar uitkomt. Dat is niet reeel en niemand bij gebaat. Veel van die buitenlandse jongens vond ik vanaf de eerste keer dat ik ze zag vrij gewoontjes. En dat is niet goed genoeg. De foutenmarge moet en kan omlaag. Leg de lat hoger. Geen bijzondere gedrevenheid, geen snelheid, matig inzicht, niet meer dan doorsnee-techniek? Te veel ‘leuke’ voetballer? Niet halen.
3 -3
deeftherave
Jongens willen toch zelf graag een kans bij een topclub?

De besten blijven over, dus de meeste vallen af. Dus wie afvalt mag zijn geluk elders proberen. Welkom bij een topclub!
6 -2
RayJordaan
Horvath, Schön en Ylatüpa.. Pasquali de volgende?
4 0
KevinDurant
pasquali is al een tijdje weg lieverd
0 -1
AjaxPassion
Onzin.
1 0
FlyingDutchMan
Ooh?
0 0
RayJordaan
Pfff hou het ff nie meer bij :P
0 0
appeltje
King, Thethani, Solomons, Nunnely, Van Bladeren, Ter Heide zie ik aanstaande zomer ook nog wel vertrekken.
6 -1
DaishRedan
Thetani mag natuurlijk blijven
0 0
RayJordaan
Ja denk wel zeker, Lang wellicht ook.
3 0
Mikee
Shön kwam net één letter tekort om te mogen blijven.
3 -2
Restored
houden we nog spelers over?
0 -2
quincyglenn
leeg loop
0 -3
GvanderK
Een hele rits net niet talenten weg, goed bezig! Zo zie je maar dat niet alle grote talenten topspelers worden.
9 -1
Duif63
Geen verrassing toch dit ? Wie is eigenlijk de laatste geslaagde buitenlandse jeugdspeler, Eriksen ? Want Onana was al 18 plus toen hij kwam.
4 -5
3*stars*3
Dolberg maar nog ff afwachten.
Zou mij trouwens niet verbazen als PSV ook deze Hongaar wil overnemen van Ajax...
8 -2
Minsc
Zou wel mooi zijn als Overmars eens reageerde op jouw vraag.
3 -3
AFC34
Daar vraag je me wat inderdaad. Dolberg acht ik nog niet als geslaagd, Neres idem. Denk dat Eriksen inderdaad de laatste was.
5 -1
AjaxPassion
Neres was ook al 18, Frenkie ook. Is vd Beek wel geslaagd? Kluivert?

Als je zo gaat redeneren dan heeft Ajax eigenlijk alleen de Ligt als laatst opgeleide jeugdspeler van wereldklasse opgeleid, al moet de Ligt het ook nog maar bewijzen... :'):') Of heeft Ajax gewoon een hele matige jeugdopleiding?

Anders zeg maar Fischer, Boilesen, Dolberg, Sánchez, Neres, Onana. Aardig rijtje nietwaar?
0 -2
Boer
Ajax heeft een uitstekende opleiding. Maar je leidt als topclub vooral op voor een niveau lager. De Ligt en Kluivert uit geboortejaar 1999 waren goed genoeg voor 1. Twee spelers, dat is uitstekend. De overgrote rest is redelijk, niveau KKD of rechter rijtje eredivisie, of goed, linker rijtje eredivisie, maar niet goed genoeg voor Ajax 1. Bij Real of Barca is het niet anders. Als er van de lichting 2000 ook 1 of 2 het eerste halen is dat uitstekend. Die moeten nu al in Jong Ajax spelen. Wie o wie?
2 0
TimAFCA
Er zijn altijd maar ongeveer 3 spelers die het per lichting kunnen halen tot Eredivisie niveau. Dus dit is allemaal niet heel merkwaardig.
9 -2
Minsc
Oké, dus uit zijn lichting waren er al 3 doorgebroken? Hij had de pech nummer 4 te zijn?
0 -7
Raehvek
Haha grapjas! TimAFCA heeft gewoon gelijk! Gemiddeld halen 3 a 4 man per lichting de A selectie, dat is niets nieuws. En dat is ook een prima score!

Uitzonderingen zijn er altijd. Soms heb je een generatie met veel meer talent: Dolberg, kluivert, De Jong, vd Beek, Onana, Mazraoui en De Ligt (en Nouri hoort ook tot die groep).
Daar tegenover staat dat er ook wel eens een generatie is waar het wat minder is. Simpelweg omdat er ff wat minder talent zit en/of omdat ze eerder zijn weggegaan/gehaald: Bergwijn, fosu mensah, Malen, Dilrosun, Redan etc.

De opleiding levert prima werk, het kan simpelweg niet altijd feest zijn. en talenten als Cruijff, v Basten en Bergkamp maak je niet, die worden geboren!
5 0
TimAFCA
Niet grappig proberen te doen, ik zeg toch ongeveer.
5 0
Redrum
Er vertrekken nu wel heel veel buitenlandse talenten die Ajax de afgelopen jaren heeft vastgelegd. Is er dan zo beroerd gescout of gaat er in de opleiding iets niet goed?
9 -1
Thedude
tuurlijk onzin. het klopt dat er vaak naar 3 of 4 talenten doorbreken. talent is maar talent he er komt ook een mentaal aspect bij. voor topsport moet je nu eenmaal veel opgeven en dat lukt niet iedereen of soms valt het kwartje pas veel later en bij andere stagneert de ontwikkeling enorm.
denk aan Boilissen en vooral Fischer die echt weergeloos waren in get begin maar die nu ook bij een verdwaalde deense club vaak op de bank zitten.
deze jongens zullen niet voor niets gescout zijn maar het komt er gewoon niet uit. dat is jammer maar het proberen of de gok altijd waard.
1 0
Aeter
Klopt, als er eentje doorbreekt en voor minimaal 10 miljoen vertrekt, is dat al prima. En dat is in deze tijd nog redelijk mild, gezien de absurde transfersommen van tegenwoordig.
0 0
Dexy
Ik vrees dat eerste.

Vrijwel alle buitenlandse jeugdspelers die o.l.v. Ladru zijn gehaald, zijn geflopt. En stuk voor stuk op dezelfde manier: ze bleken in O19 en Jong Ajax namelijk helemaal niet zo goed en belandden vrijwel allemaal (terecht) op de bank in hun lichting. Schön, Jensen, Thethani, ik heb ze stuk voor stuk amper goede wedstrijden zien spelen. Vaak was het zeer pover wat ze lieten/laten zien. Alleen Pasquali, Kühn en Danilo vormen uitzonderingen op de regel, die drie zie ik wel met een beetje geluk Ajax 1 nog halen.

Als er zoveel aangekochte jeugdspelers tegelijk door de mand vallen, terwijl onze eigen jeugd (Gravenberch, Timber, Taylor, Unuvar, Hoogewerf) zich tegelijkertijd wél goed ontwikkelt en staande houdt, dan lijkt het er sterk op dat er onder Ladru zeer slecht gescout is. De voorbeelden van mislukte aangekochte jeugdspelers zijn inmiddels niet meer op een hand te tellen.

Dat voorbeeld met Ylatupa is misschien nog wel het meest schrijnend. Die is namelijk binnengekomen op aanraden van Litmanen omdat hij het beste Finse talent van dat moment was. Sorry hoor, maar voetbal in Finland stelt geen reet voor. Elke jongen die een beetje een balletje kan trappen is daar al een talent van de buitencategorie...
1 -1
Schwalbino
Je mag toch aannemen dat Jari kijk erop heeft. Dat zo'n jongen hier niet goed speelt wil niet zeggen dat het geen talent was.
0 0
Schwalbino
Je scout op talent. Of zo'n jonge speler zijn draai kan vinden in het buitenland kun je niet voorspellen. Of hij mentaal de kwaliteiten heeft is op die leeftijd en op afstand ook moeilijk in te schatten.
2 0
Gecko
Wie slaagt er wel?
4 -1
Jornnn
Gewoon kappen met de jeugdopleiding.
3 -8