Reiziger: 'De spelers moeten zich revancheren'

GinoHaverkamp, 28-01-2019 om 14:15, 6510 views, Ajax.nl |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

2019 is vooralsnog teleurstellend begonnen voor Jong Ajax. Tegen Jong PSV werd 2-2 gelijkgespeeld en uit bij RKC Waalwijk ging de belofteploeg met 4-1 ten onder. Maandagavond gaat Jong Ajax tegen FC Volendam op jacht naar haar eerste zege van dit kalenderjaar. Michael Reiziger, coach van het tweede elftal van Ajax, hoopt op een passende reactie van het team, zo vertelt hij tegenover Ajax.nl.

'Tegen RKC was het zeker niet goed. Je kan verliezen, je kan gelijkspelen, maar wat niet kan, is het over je heen laten komen', zegt Reiziger over de verliespartij in Waalwijk. Voor de wedstrijd tegen FC Volendam verwacht de oud-verdediger een goed antwoord: 'De spelers moeten zich revancheren. Niet alleen voor hun eigen spel van vorige week vrijdag, maar ook voor het team.'

De oefenmeester verwacht daarbij veel van Jurriën Timber, Quinten Timber, Sergiño Dest en Brian Brobbey, die dit seizoen hun debuut maakten voor Jong Ajax. 'Zij trainen nu elke dag met ons mee en zijn niet voor niets doorgeschoven vanuit de jeugd. Ze moeten laten zien waarom ze zijn doorgeschoven en dus ook niet afwachtend zijn op de training', zegt Reiziger over het kwartet.

Momenteel staat Jong Ajax achtste in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl het vorig jaar de kampioenschaal omhoog mocht houden. 'We staan te laag voor hoe we kunnen spelen. We hebben punten verloren door een soort jeugdigheid', waarmee Reiziger doelt op de onbewuste mentaliteit van de jonge selecties. 'Goed spelen is niet altijd genoeg' zegt hij daarover. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Niet bepaald gelukt Michael. Jammer. Maar m;e;er dan maximale inzet valt er van hethuidge JA niet te verwachten. Het ontbreekt er aan èchte talenten op misschien een enkele speler na. Traoré zie ik wel zitten daarentegen. Maar snel met Ajax 1 laten meetrainen en er niet een robotspeler van trachten te maken. Laat hem zijn eigen oplossend vermogen in werking zetten, dan ben je het moeilijkst te verdedigen.
0 -1
Jojo49
Doen ze vanavond niet
0 0
3sterren
Ik wijt de teleurstellende resultaten van alle Ajax-teams aan een wanprestatie van de kantinejuf. Zij heeft de huzarensalades verkeerd gekruid en dat viel verkeerd bij de meesten ...
1 0
Duif63
Het 1e, Jong, de O16 er zijn deze week wel heel veel spelers die wat te revancheren hebben. Benieuwd wat er van terecht komt.
0 0
Pierre Heno
Reiziger zelf mag zich trouwens ook wel eens revancheren.
2 -1
godenzonenssuper
Reiziger kan beter vertrekken.
Niet de juiste filosofie.
Wel een prima kerel verder.
2 -1
Ruff Rhythim
2019 is vooralsnog teleurstellend begonnen voor Heel Ajax....
5 0