Lang: 'Had met beter gedrag veel verder kunnen zijn'

ThijsZwagerman, 26-01-2019 om 20:10, 9036 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Noa Lang beseft dat hij met beter gedrag al een stuk verder in zijn carrière zou zijn geweest dan dat hij op dit moment is. De middenvelder annex aanvaller van Jong Ajax wordt door zijn directe omgeving regelmatig op het hart gedrukt dat hij zijn gedrag moet veranderen, maar dat vindt de creatieveling lastig.

Nourdin Boukhari, stiefvader van Lang en oud-profvoetballer van onder meer Ajax, is één van de mensen die de jonge Ajacied probeert te helpen met zijn gedrag. 'Al van jongs af aan is Noa één van de beteren op het veld', zo vertelt Boukhari tegen Ajax.nl, waarna hij vervolgt. 'Maar als hij een bal niet krijgt of het gaat fout, dan doet hij zo’n wegwerpgebaartje, weet je? Voor buitenstaanders ziet dat er niet zo best uit. Die denken: "Waar ben je mee bezig!?" Een trainer, een technisch directeur en supporters zien dat ook… Soms is het gewoon heel handig om de ideale schoonzoon uit te hangen. Als je dat doet én goed voetbalt, maak je pas echt grote stappen.'

Dat weet Lang zelf inmiddels ook maar al te goed. 'Ja, Nourdin begint er vaak over. Bij Ajax zeggen ze ook tegen me dat ik met beter gedrag veel verder had kunnen zijn dan waar ik nu ben. Ik baal dan ook echt van mezelf. Maar ik vind het moeilijk dat te veranderen. Ik werk eraan en ik doe mijn best, echt. Maar soms sluipt dat gedrag er stiekem in.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Vraag je teamgenoten eens wat zij er van vinden. Als het op hun negatief effect heeft, kan je er inderdaad beter mee stoppen. (Suarez en Ronaldo mekkeren ook als ze een bal niet krijgen, maar vooral tegen zichzelf en daar tilt niemand zwaar aan). Leer in dat geval jezelf aan om alleen coachende woorden en gebaren te gebruiken en niet meer "informatie achteraf te verschaffen". Zo leerde Cruijff het ook aan zijn aanvallers: "Niet gaan schreeuwen als iemand je een kutbal geeft". Karakter verander je niet, gedrag wel.
0 0
cantharel
Waar blijft v d Sar nou met zijn grote woorden dat Ajax de kaartjes opeist in de kuipÉr werd vanuit Rotterdam gezegd dat dit alleen voor de buhne was maae het begint er op te lijken. Maak eens een statement Ajax en ga er eens echt voor staan.Eis gewoon die kaarten op en laat je niet piepelen door die rotterdammers, doe het voor je supporters en dreig eens dat je dan geen bekerwedstrijd daar gaat spelen, eens kijken wat de KNVB doet.
0 0
mercurius3
Je moet niet buigen voor de druk van de groep. Waar hebben we het over? Een wegwerpgebaartje. Wat is Nederland toch een kneuterig land geworden. Elke individualiteit wordt eruit geramd en iedereen moet in het gelid. Jaren 30 + mix van jaren 50 all over again.
1 -1
Middenweg401
Je denkt dat de mentale stabiliteit, nuchterheid, zelfkritische houding, rust en discipline van Matthijs en Frenkie geen rol speelt in hun succes? En je neemt de tekst letterlijk omdat ze alleen het voorbeeld van een wegwerpgebaar gebruiken?
1 0
trodat4030
Het probleem is vooral dat hij, door bezig te zijn met wegwerpgebaren en frustraties, hij niet of te laat weer z'n focus bij het spel heeft en in de omschakeling te laat komt. Dat benadeelt het team en is 1 vd redenen dat hij op de flank speelt en niet op het middenveld (waar hij eigenlijk beter tot z'n recht komt). Dit is niet iets dat met individualiteit te maken heeft, maar het niet onder controle hebben van je emoties.
1 0
Ferd
Volg die jongen eens, het is wel meer dan dat gebaartje.
1 -1
tyzinho
Als dat het enige probleem bij een talentvolle voetballer moet je dat wel begeleiden natuurlijk vanuit de club, maar hij mag ondertussen niet geremd worden in z'n ontwikkeling als voetballer. Zolang die zich niet totaal onmogelijk maakt binnen een team is het niet een heel groot probleem
3 0
AnsB
Fijn dat hij eerlijk is. En hij heeft gelijk: karakterdingetjes zijn heel moeilijk te veranderen. Maar het begin is er: erkenning en goede begeleiding.
14 0
altijdwelwat
Idd verre van de ideale schoonzoon , maar hij is een prima voetballer die op veel posities uit de voeten kan. Zou hem graag wat meer minuten willen zien maken op het middenveld , daar was hij in de jeugd vaak onderscheidend goed.
1 0
Minsc
Meer talent zou ook hebben geholpen.
1 -3
Chesterson93
Prachtige kerel, die Noa Lang. En pijnlijk dat Boukhari aangeeft dat je maar beter de ideale schoonzoon kan uithangen. Waar zou Ajax toch zijn zonder de Zlatans, de Suarez’s en de Ziyechs ..
3 -4
Middenweg401
Waren daar meerdere van?? Broers? neven? Heb ik gemist. :)
1 0
Ferd
Irritant kutkind is het.
1 -1
f*ck010
Waar zou Ajax wel niet zijn wannneer de Zlatans, Suarez's en Ziyechs allemaal goed gedrag zouden vertonen?
1 -1
grensjager
Wat is "goed" gedrag?
1 0