Tagliafico ontbreekt ook in bekerduel

NielsOpdam, 23-01-2019 om 16:00, 7173 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Nico Tagliafico is nog niet fit genoeg voor het bekerduel met sc Heerenveen. Dat meldt Ajax via Twitter. De linksback traint woensdagmiddag dan ook nog apart van de groep.

Tagliafico kreeg tijdens het trainingskamp in de Verenigde Staten last van knieproblemen. Tijdens het competitieduel met sc Heerenveen was de Argentijn afwezig en nu moet hij ook het bekerduel voorbij laten schieten. Of Tagliafico wel op tijd fit is voor de Klassieker van aanstaande zondag is nog onduidelijk. 

Zondagmiddag werd hij vervangen door Daley Sinkgraven, maar die viel tijdens dat duel ook uit met kramp. Maandag vertelde trainer Erik ten Hag nog dat er geprobeerd werd Tagliafico zo snel mogelijk bij de wedstrijden te betrekken. 'Maar het moet wel verantwoord gebeuren en dat is een kwestie van dagen, hoop ik. Maar ik heb daar geen zekerheid over.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Trainer21
Zonde dan maar Bakker linksback. Met zijn snelheid kan die van bergen wel afstoppen
0 0
Erwtenpeller04
Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat Daley Sinkgraven géén linksback is?
0 0
goajaxgo
Heerenveen heeft er al zin in.
3 0
PJSM
Hopen dat Magallan nu speelt en niet die tyfus mongool van een Sinkgraven.
5 -12
Trainer21
Magallan kan er net zo weinig van
0 -1
Naoro
Hopen dat er een normale reactie komt en niet een van die tyfus mongool van een PJSM
4 0
AFCAsphere
Als je niet normaal over je eigen spelers kan praten dan kan je beter gewoon wegblijven.
6 0
ETM
Ben benieuwd hoe ver Magallan nu geacht wordt. Is er net effe wat langer nu. Ging niet goed met Sinkgraven afgelopen zondag, dan lijkt me nu het meest logisch dat Magallan speelt en Blind lb wordt.
Ik pleit sowieso al voor Neres en Huntelaar maar ik vind dat nu ook nog het meest logisch vanuit Ten Hag bezien. Rouleren etc. En Huntelaar in het bijzonder bonkte al flink op de deur. Verder denk ik niet dat hij veel moet en zal wijzigen. Ajax moet na Zondag een statement maken. Ook naar zichzelf toe! Heerenveen mag niet onderschat worden en ik vind dat Ajax die beker maar weer ns gewoon moet pakken.
1 0
Duif63
Gaat verdomme weer lekker met ogenschijnlijk simpele blessures. En dan toch Wober verkopen. Onbegrijpelijk weer van Overmars, of eigenlijk ook weer niet want hij doet al jaren de vreemdste dingen.
2 -3
WillyBrokamp
Schiet me ineens te binnen Veltman op zijn oude plek RB en Nous naar links. Probleem opgelost :-)
0 -10
Ozymandias
Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Bakker; Schöne, De Jong; Ziyech, Vd Beek, Tadic; Dolberg

Ik zou zo veel mogelijk het vaste basiselftal aanhouden als voorbereiding op de wedstrijd tegen Feyenoord. Aangezien Sinkgraven pas net weer fit is zou ik Bakker een basisplaats geven. In een goed op elkaar ingespeeld elftal (wat Ajax heeft) kan dat makkelijk tegen een ploeg als Heerenveen.
1 -9
FlyingDutchMan
Heb het idee dat de staf de laatste tijd minder warm wordt van de ontwikkeling van Bakker, hij zat afgelopen week zelfs bij Jong op de bank.
0 0
Duif63
Moet je vriendje Sinkgraven, die geweldige linksback niet spelen?
1 -3
Ajax#1900
Kansloos dit. Hij geeft letterlijk in z'n post aan waarom hij Sinkgraven niet zou opstellen.
3 -1
Ozymandias
Ach #1900, hier op AS zijn er meer mensen die niet kunnen lezen dan je zou verwachten.
1 0
WillyBrokamp
Geen Neres of Huntelaar ? Ik snap best dat we Dolberg vertrouwen moet geven maar kom op....hij had net zo goed niet mee kunnen doen zondag.
3 0
Joseph
Nu ophouden met domme dingen, gewoon 2 centrale verdedigers opstellen. Tegen Real ga je ook niet met Blind als centrale verdediger spelen, net als tegen Bayern, dus met het wegvallen van verdediger Tagliacfico, niet opnieuw 3 middenvelders in de verdediging, amateur.

De Ligt en Magallan dus centraal, dan heeft Sinkgraven ook een verdediger naast zich staan en kan Blind eindelijk naar het middenveld, heeft veel te lang geduurd.
2 -4
Schip
Sinkie op links. Want die heeft aangetoond zijn tegenstander van H'veen de baas te kunnen daar...

Nu Wober weg is, kun je enkel Blind daar neerzetten of Bakker. En je zou een balafpakker op het middenveld moeten hebben, omdat je enkel lieve voetballers hebt rondlopen. Maar Matusiwa is verhuurd.

Je enige verdediging is dus forse druk op de bal ontwikkelen. En dan moeten mooiboys als Dolberg en Tadic eindelijk ook eens beseffen dat ze niet alleen maar een beetje schijndruk mogen zetten.
1 -1
lf87
Op insta te zien dat Onana wel weer mee doet met de training
3 0
Ajacied33
Mooi, pak van mn hart
1 0
Salamis
En we hadden toch een aardige vervanger, maar ja die is weg. Gaat die tuinkabouter weer keepen morgen? Ik hou mijn hart vast
0 0
stefanwillem
Nico speelde ook z’n eerste pot tegen Feyenoord. Mooi debuut voor Magalan lijkt me.
0 0
jollie18
Dit zou ook nog kunnen

Veltman, de ligt blind en Mazraoui
0 -7
Duif63
Veltman is 10 maanden geblesseerd geweest, we hebben met Sinkgraven gezien hoe dat uitpakte dus doe maar niet.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Lekker een speler opstellen die een jaar uit de roulatie is geweest...

En ook nog eens Mazraoui op een voor hem ongeschikte positie zetten.
2 0
Gonzo
Heb het gevoel dat Wober nu al gemist wordt.
3 -2
AFCAsphere
Iedereen hier liep constant te zeiken dat Wöber geen linksback is en dat hij daar ook niet meer zou moeten komen te staan, maar nu word hij opeens gemist?
0 0
Duif63
Ja want dan Blind linksback spelen en Wober in het centrum. Zo moeilijk te begrijpen is dat toch niet.
1 0
AFCAsphere
Blind is een flink stuk trager dan Wöber. Blind hoort op LCV of op 6/CVM. De enige degelijke vervanger voor Nico is nu eigenlijk Bakker.
1 0
Duif63
Dat is wel zeker, dat zag je zondag al.
1 -1
ajax0916
El Maach (Onana fit = spelen)
Nous - de Ligt - Magallan - Sinkgraven
Blind - de Jong
Neres
Ziyech - Dolberg/Huntelaar - Tadic

Blind LCV en Sinkgraven LB kan gewoon niet vallen dan beide door de mand omdat ze verdedigend niet top zijn. Magallan schat ik verdedigend hoger in dan Blind dus dat zou beter werken met Sinkgraven LB imo.

Zou Erik dit aandurven?
0 -3
Cisco2
waarom zou je dit willen?

Sinkgraven is geen verdediger... dat is nu toch al zo vaak gebleken?
Dolberg is totaal niet in vorm (of niet goed genoeg)
We hebben nog nooit met Blind - de Jong - Neres op het middenveld gespeeld. Na zondag zou ik zeker geen rare dingen gaan uitproberen.

Blind links, Magallan in het midden. De rest lekker houden zoals het altijd is.
1 0
433metdepuntnaarlinks
Prima, Magallan voor de leeuwen en gewoon richten op Feyenoord!
5 0
GvanderK
Morgen en eventueel ook zondag gewoon zo:

Mazraoui, De Ligt, Magallan, Blind
3 0
Joseph
Ik hoop zondag toch echt op Tagliafico, dan kan Blind mooi naar het middenveld. Morgen is het alleen belangrijk dat we 2 verdedigers hebben in de laatste linie, in plaats van 3 middenvelders. Sinkgraven kan ook, als je Blind dan naar het middenveld schuift.
0 0
Hagmag
Blind linksback.
Magallan in het centrum.
Kristensen op de tribune svp.
4 -3
GvanderK
En Lamprou ook
2 -2
MelleAfca
Wat zou Ten Hag zich ongelooflijk laten kennen als hij Sinkgraven niet opstelt donderdag. Behalve als het is om hem rust te gunnen dan.
De hele Sinkgraven discussie heb ik hier de afgelopen dagen al genoeg gevoerd dus daar ga ik verder ook niet meer te diep op in, behalve door nu te zeggen dat Sinkgraven gewoon een fantastische linksback voor Ajax gaat worden.
Hoop overigens wel dat Ten Hag de ballen heeft om El Maach dan de kans te geven als Onana niet fit genoeg bevonden wordt.
3 -5
Joseph
Die hele discussie met Sinkgraven is niet relevant, het enige wat belangrijk is, is dat je niet 3 middenvelders in de verdediging hebt staan.

Sinkgraven is inderdaad een uitstekende back voor Ajax, maar je moet er wel een verdediger naast zetten. Als je restverdediging bestaat uit Blind en Sinkgraven als de Ligt op komt, ben je volstrekt kansloos. Als 1 van die 2 Magallan of Wober is, is dat een ander verhaal.

Ik hoop dat ten Hag de ballen heeft om Magallan op te stellen en Blind door te schuiven naar het middenveld.
0 -1
Web
Misschien wel verstandig om het (nog )niet te doen?
Het Ajax publiek maakt deze jongen kapot ( wie fluit nu die jongen uit )
Je ziet gewoon dat hij er nog niet klaar voor is.
Heeft te lang niet gespeeld, mist nog scherpte.
Een nadeel dat hij niet in Jong Ajax mag spelen, daar zou hij wedtrijden moeten spelen.
1 -1
Hagmag
Sinkgraven is en wordt geen verdediger.
5 0
Salamis
Klopt, ook toen hij fit was ging dat niet erg goed
1 0
Redrum
Zelfs met Sinkgraven en Lamprou moet Ajax morgen van Heerenveen kunnen winnen. Als de rest van het elftal dit keer wel gewoon zijn normale niveau haalt is er weinig aan de hand. Zondag zijn Nico en Onana wel echt hard nodig.
6 -1
Inhartennieren
Helemaal eens
2 -1
Ajax95Duivendrecht
Klopt, ik vind het gezeik op Lamprou en Sinkgraven ook een beetje overtrokken. Natuurlijk waren zij slecht afgelopen zondag, maar kijk ook eens even naar de rol van ons 'o zo goede' centrale duo bij de tegengoals. Als je al weet dat je met twee (uit vorm zijnde) reserve-krachten achterin speelt, dan ga je als centraal duo toch proberen die spelers te ontlasten... Maar het tegenovergestelde gebeurde: Blind en De Ligt lieten Sinkgraven en Lamprou gewoon verzuipen.

Blind die alle duels van Lammers verliest en geen enkele keer aan de noodrem trekt, De Ligt die heel arrogant alleen maar op rechtsbuiten loopt en daarmee zijn mede-verdedigers in gigantische ruimtes achterlaat. Dat vind ik eerder gezegd nog veel kwalijker dan Lamprou en Sinkgraven, die gewoon niet beter kunnen momenteel.
3 0
Redrum
Exact ja. Het ging al in een veel eerder stadium fout bij alle tegengoals en Sinkgraven en Lamprou waren niet goed genoeg om dat te herstellen. Het was gewoon een collectief falen afgelopen zondag. Ook voorin bakten ze er niet veel van. Dolberg had net zo goed niet mee kunnen doen en Ziyech was ook geen schim van zichzelf. Ik hoop dat dit een goeie wake-up call is geweest voor Ajax en dat ze nu weer gaan voetballen, dan komt het allemaal goed.
3 0
Hagmag
Lamprou en Sinkgraven als linksback, ongeschikt voor Ajax-1.
1 -2
appeltje
En Schöne en De Jong hadden ook beter moeten optreden bij de tegengoals. Schöne verliest twee keer een duel. En De Jong hobbelt er maar een beter achter aan, in plaats van koste wat het kost die aanval eruit proberen te halen.
2 0
Web
Verstandig, vol voor zondag gaan.
Magallan laten spelen
0 0
Starkoo
Geen kabouter een Sinkgraven aub!
2 -2
Inhartennieren
Je kunt met zo’n zelfs in de beker niet voor de dag komen.
0 0
jollie18
Onana nog een twijfel geval
1 0
Boer Gijs
En wie keept er dan?
0 0
jollie18
Op Ajax site zie ik dat hij wel getraind heeft. staat foto van hem op
3 0
Boer Gijs
Dus we gaan weer niet winnen van Heerenveen?
0 0
jollie18
Mazaroui- de ligt Magallan en blind
2 0
GvanAchteren
Geen Sinkgraven aub.
2 0
RuffRhythim
Magallan erin, Blind links.
Geen Sinkgraven. Heb ik nooit als echte LB gezien en dat werd duidelijk zondag. Hij is ook geen LB, dat weten we allemaal, ook al deed hij het verdienstelijk onder Bosz.
Geen gekloot ook met Mazraoui op links en Kristensen op rechts.
Laatstgenoemde mogen ze trouwens ook afscheid van nemen deze zomer...
4 0
Mario65
Als "boer" Ten Hag maar niet weer Sinkgraven voor de leeuwen gooit
Die jongen is geen linksback en dat is telkens te zien en het ging zondag al fout .
Alleen een masochist herhaalt een pijnlijke misser.
En laat Huntelaar in de basis starten (tenminste als je wilt winnen).
4 -2
Inhartennieren
Singraven kan in het Ajax systeem heel goed als back fungeren.
Je moet als team alleen te ver uit elkaar gaan lopen.
Als je niet compact staat heeft iedere verdediger het mogelijk.
Licht aan het middenveld, niet aan de verdediging.
1 -2
Sampaoli
Sinkgraven is als back, zeker zonder ritme, een te groot vraagteken. Blind naar linksback en Magallan erin. Neem aan dat Magallan goed genoeg is om een potje te kunnen spelen.
7 0
Mario65
Natuurlijk is Magallan goed genoeg.
Hij speelde de finale van de Copa, dus dan kan hij Heerenveen ook wel hebben.
2 0
appeltje
De vraag is niet of Magallan goed genoeg is, maar of hij al goed genoeg is ingespeeld. Vorige week gaf hij nog aan dat de communicatie nog niet soepel ging.
1 0
marrene
Onzin. Is en intelligente jongen. Bovendien spreekt Onana ook Spaans. Hetzelfde als met Sanchez. En voetbaltaal is anders dan de taal van het land kennen. Of denk je dat de jongens die in Rusland spelen Russisch praten?
0 0
Ajax95Duivendrecht
Precies.

En bovendien: Wordt het experiment "Magallan" tegen Heerenveen een succes, dan is dat mogelijk ook een goede optie voor de toekomst.

Ik blijf erbij: Blind moet uiteindelijk gewoon een linie naar voren in de plaats van Schöne. Maar ja, ga dat maar aan Ten Hag vertellen. Die ziet in hem dé LCV voor de komende jaren waarschijnlijk, anders laat je Wöber niet zo makkelijk gaan.
0 0
appeltje
De keren dat Blind en De Jong samen op het middenveld stonden, liep het ook niet zo soepel.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Tegen Heerenveen dan maar Blind naar links en Magallan LCV. Geen Sinkgraven meer op linksback de eerstkomende tijd a.u.b. Ik ben absoluut fan van hem zoals hij die rol invulde in het Bosz-jaar, maar hij lijkt nu een flink stuk wendbaarheid en durf (om te fore-checken) te hebben ingeleverd.

Hopelijk is Nico zondag wel weer fit en kunnen we dan in onze sterkste elf spelen.
5 0
Rsv
Zonder Onana en Nico verlies je aankomend weekend
5 -3
Redrum
Onana is wel heel belangrijk ja, maar ik zie geen reden waarom die er niet bij kan zijn.
0 0
Ajacied33
Gelukkig spelen we zondag tegen een zwakke tegenstander
2 -2
Maarten79
We kunnen onze strijder zondag wel gebruiken in de Kuip, uiteraard net als Onana. Anders ben ik een stuk minder optimistisch.
5 0