'Barça sloeg snel toe na 'afhaken' van PSG'

BartVeenstra, 23-01-2019 om 07:15, 13550 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lange tijd leek Frenkie de Jong op weg naar Paris Saint-Germain, maar de Franse club bleek niet bereid aan alle (financiële) eisen te voldoen, zo meldt De Telegraaf. Hierdoor schakelden Ajax en het kamp De Jong over naar FC Barcelona, dat naar verluidt negentig miljoen euro voor het talent betaalt.

Op het moment dat Ajax en PSG er niet uitkwamen, sloeg FC Barcelona erg snel toe. Vorige week al kreeg Ajax bezoek van FC Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu en technisch directeur Eric Abidal. Inmiddels zouden de clubs tot een akkoord zijn gekomen over een bedrag van negentig miljoen euro. De speler zelf moet officieel nog wel tot een overeenkomst zien te komen met de Catalaanse club.

De Jong is niet de eerste speler die voor een enorm groot bedrag wordt binnengehaald. Nadat Neymar voor 222 miljoen euro aan PSG werd verkocht, haalde FC Barcelona bijvoorbeeld Ousmane Dembélé binnen voor 105 miljoen euro, terwijl Philippe Coutinho voor 140 miljoen euro werd overgenomen van Liverpool. De afkoopsom voor De Jong ligt weliswaar lager, maar volgens De Telegraaf zal de speler wel 'als een grote ster' binnenkomen.

Wanneer de deal wereldkundig wordt gemaakt, is nog niet bekend. Ajax en De Jong hebben zelf altijd gezegd dat zij een voorkeur hebben om een eventuele transfer voor 31 januari te laten beklinken, zodat de focus daarna op het pakken van prijzen met Ajax kan.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Deepblue
Zou het top vinden.
Voor Ajax, voor Frenkie en voor Barca
1 0
jackwolf
Eerst zien dan geloven.
0 0
makaveli
lees net dat PSV in een vergevorderd stadium is met de verkoop van bergwijn voor 20 miljoen. dat kan Ajax er ook wel voor neer leggen .
0 0
Ajax27
MIsschien is Ajax wel degene die 'm koopt voor 20 miljoen...
1 0
trodat4030
Krijgen we nog wisselgeld terug ook, opleidingsvergoeding :p
0 0
FlyingDutchMan
Inderdaad ja lol
0 0
gebruikersnaam
Kan Ajax best doen maar dat betekent niet automatisch dat psv hem dan naar ons laat gaan. Die zouden wel gek zijn. Het betekent ook niet dat hij zelf dan wil komen aangezien hij dan nog steeds in de eredivisie speelt en er op dit moment geen enkele zekerheid is welke vd 2 clubs in CL zal spelen.
1 0
BrandjeXL
Dat is heel simpel op te lossen. Ajax moet gewoon wachten dat psv akkoord is met Een transfersom en dan hetzelfde bieden.
0 0
Ferd
Als de speler dan zelf al een akkoord heeft met de club, dan ben je te laat.
1 0
Amsteraaij
zou ik wel mooi vinden. niet omdat het moet..maar omdat het kan
0 -1
insectenverdelg
Rond maar af. Dan kan circus de Ligt gaan beginnen.
0 0
makaveli
prachtig bedrag mooie transfer. nu is het hopen dat een talent als deze niet verloren gaat. hoop echt dat hij slaagt bij Barca zodat we ook met het Nederlands elftal een mooie toekomst hebben.
0 -1
iammike
Ik hoop vooral dat de focus de komende maanden op Ajax blijft
0 0
Remark
Mocht deze transfer echt doorgaan en Frenkie tot de zomer blijven, dan denk ik dat zijn focus er extra op vooruit gaat. Geen gezeik meer aan z'n hoofd en niet meer hoeven kiezen lijkt me een bevrijding, zelfs voor een down to earth, nuchtere jongen als Frenkie.
1 0
makaveli
daar ben ik van overtuigd. hij wil dit mooi afsluiten
0 0