[Update] Sevilla-transfer Wöber gewijzigd, maar rond

SJvanveen, 16-01-2019 om 17:05, 39354 views, El Desmarque |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De afronding van de transfer van Maximilian Wöber naar Sevilla heeft enige vertraging opgelopen. Volgens de Spaanse krant El Desmarque zijn bureaucratische problemen de oorzaak van deze vertraging.

Wöber is al sinds zondag in Sevilla, onderging met succes een medische keuring, maar de transfer is nog steeds niet officieel. De club zou wel hebben aangegeven dat het een kwestie van tijd is voordat de betalingsgaranties in orde zijn. Ajax wil namelijk graag een bankgarantie zien van de Spaanse club.

De Oostenrijker verliet vorige week vroegtijdig het trainingskamp van Ajax in de Verenigde Staten om zijn transfer naar Sevilla af te ronden. Wöber had bij Ajax door de komst van Lisandro Magallán en de terugkeer van Joël Veltman en Daley Sinkgraven - die beiden lang geblesseerd waren - weinig toekomst meer.

Update - 17.05 (16 januari 2019) - 'Sevilla-transfer Wöber alsnog rond'

Na wat vertraging is de Sevilla-transfer van Maximilian Wöber alsnog afgerond, zo meldt Ajax via de officiële kanalen. Wel is de transferconstructie ietwat gewijzigd. Dit houdt in dat de Oostenrijker eerst een half seizoen gehuurd wordt van Ajax, alvorens de Spanjaarden Wöber in de zomer definitief overnemen voor het eerder genoemde bedrag van 10,5 miljoen euro. Dit bedrag kan door variabelen oplopen tot 11 miljoen euro. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OpaVerteld
Zoals je nu ook weer ziet, al die clubs hebben bij wijze van spreken nog geen nagel om zich aan de reet te krabben. Het moet allemaal op de pof.
En tsja....de Spaanse bank kluizen zijn in feite leeg en hangen aan de verlepte tiet van de ECB en dus zullen die banken niet over 1 nacht ijs (mogen) gaan met het verstrekken van bankgaranties.
En 1 keer raden waarom de ECB zo wie zo Spaanse (e.a.) banken in leven kan houden.....
Wij Nederlanders financieren in feite de transfers van onze eigen spelers.
Ik lach bij gebrek aan tranen :(
10 0
Jelephi
Lul niet zo dom professor. Voetbalclubs zijn organisaties die leven van een eigen begroting. Heeft echt helem niets met staatssteun of overheids geld te maken. Succes met het stemmen op de PVV he.
0 -10
Noxin
Wauw, dus kritiek op Europa is meteen maar PVV stemmen. Gelukkig niet iedereen zo bevooroordeeld als jij, zou maar een nare boel worden.
0 0
Caparzo
Verlept is die tiet niet, daar komt vette Noord-Europese melk uit helaas (wat je zelf al aangaf).. Veelzeggend dat geen enkele Spaanse bank een garantie kan/wil afgeven en ze eerst een half jaar tijd moeten winnen, stelletje sneue op de pof levende armoedzaaiers daar. Dan maar beter spelers verkopen aan Olie-sjeiks of Chinezen, krijg je tenminste gelijk je geld en niet zoals die wanbetalende spanjolen/italianen die het in 142 termijnen doen, en elke termijn kun je een herinnering/aanmaning/2e aanmaning sturen.
3 0
Aeter
Sowieso niet zo wie zo Opa.
5 -2
Ajaxvooraltijd
Boeiend.
0 -2
sjaakahz94
Bij een verplichte optie tot koop loopt ajax GEEN risico.
0 0
mvdk
En anders ook niet, want dan keert hij gewoon weer terug.
4 0
sjaakahz94
Anders wel. Stel hij raakt zwaar geblesseerd en Sevilla ziet af van de koop. Dan komt hij als een andere Wober bij ons terug.
0 0
Duif63
En bij een zware blessure ?
0 0
stopperspil
Huur inclusief of exclusief die 10,5 miljoen?
3 0
AFCA.
Zul je zien dat hij naar Betis gaat
6 0
Ozymandias
Het is voor Ajax beter als het bedrag pas na 31 juni wordt betaald aangezien het dan in het boekjaar van het seizoen 2019/20 wordt opgenomen. Door de Champions League inkomsten heeft Ajax dat bedrag toch niet nodig voor dit seizoen.
6 -5
Kilum
Vaag dit. Waarom houden we hem dan niet nog een halfjaar in Amsterdam. Als je een speler wil kopen maar niet kan betalen wacht je maar gewoon tot je geld heb voor een speler.
6 0
Ajaxxxisdebeste
Eerst huren, maar als die geblesseerd raakt krijgen we hem dan terug... Toedeloe!
5 -2
Ronaldinho020
Smh...
0 0
AjaxAmsterdam
Wil Ajax hem dan zo graag weg doen? Ik snap niet waarom Wober eerst nog een half jaar verhuurd wordt. Houd hem dan gewoon bij de selectie en verkoop hem pas in de zomer.
3 0
Norbert78
Maybe Betis can't pay 17 millio euro for America. And Lainez......
0 -2
Ajacied33
Wie is Lainez dan
1 0
Caparzo
Heel goed Marc, vragen op een bankgarantie, ofschoon een garantie van een Spaanse bank ook niet bijster veel zegt, maargoed.
0 0
Red Devil
Altijd gezeik daar in die zuidelijke landen met de bankgaranties.
10 -1
Joseph
Lekker terughalen en Veltman die kant op sturen.
8 -3
gi0vanni
Lekker hem ook op de bank zetten zodat we een back-up voor de RB positie hebben.
1 0
GvanderK
Zal je zien dat het afketst... Vervelend voor Wöber, goed voor Ajax.
4 0
Ajacied33
Denk niet dat het afketst. Maar mocht het wel zo zijn, zou er niet rouwig om zijn. Vind het nog steeds jammer dat Wober weg is
13 0
AsensioWillemsen
Altijd gezeik met die buitenlandse clubs en hun bankgarantie. Krijg je zaken nou eens op orde
8 0
FlyingDutchMan
Ooeehh zou Anton aus Tiroll terugkeren?
4 0