Traoré gelukkig: 'Heb hier zó lang op gewacht'

BartVeenstra, 12-01-2019 om 12:55, 13410 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voor Ajax-aanwinst Lassina Traoré is deze 12 januari een heel bijzondere dag. Niet alleen viert de Burkinees zijn achttiende verjaardag, maar hij is vanaf vandaag (zaterdag) officieel een speler van Ajax. In gesprek met Ajax.nl stelt de nieuweling zichzelf voor.

'Ik heb hier zó lang op gewacht. Na mijn stages bij Ajax kon ik niet in Amsterdam blijven, maar ik mocht ook niet voor een professioneel team in Zuid-Afrika spelen. Daarom zat ik continu te denken aan 12 januari, mijn verjaardag en de dag waarop ik officieel speelgerechtigd ben voor Ajax. Ik was de dagen echt aan het aftellen', vertelt Traoré, die vorig jaar al op proef was bij Ajax. 'Ze waren onder de indruk en zeiden dat ik hard moest werken om terug te mogen komen. Ik ben heel blij dat ik nu definitief de stap heb kunnen maken.'

In aanloop naar zijn transfer sprak Traoré met die andere Traoré: oud-Ajacied Bertrand. 'Ik heb met hem gesproken over Ajax en was er zelfs bij toen hij z’n eerste wedstrijd voor Ajax speelde. Bertrand heeft veel advies gegeven en goede verhalen over Ajax verteld. Hij zei dat de club veel geweldige jonge spelers heeft en dat het een goede plek is om jezelf als speler te ontwikkelen.'

Traoré legt uit dat hij vooral als centrumspits speelt, maar hij kan ook als nummer tien en vanaf de zijkanten uit de voeten. 'We gaan zien hoe het gaat lopen. Ik weet dat ik hard moet werken, maar ik weet ook dat ik het kan. Ik ben ready als de trainer zegt dat ik moet spelen', aldus de Burkinees, die in zijn eerste dagen behoorlijk onder de indruk raakte van de kwaliteit van de spelersgroep van Ajax. 'I think it's a big team. Wie het meeste indruk maakt? Iedereen heeft kwaliteiten, maar als ik er spelers moet uitlichten ga ik voor Hakim en Dusan en jonge spelers als Matthijs en Frenkie. Ik kan van iedereen hier erg veel leren. Dat probeer ik ook te doen."

Op 11 en 12 januari gratis bedrukking op het Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Ook nieuweling @traorelassinafranc viert vandaag zijn verjaardag 🎊🎉! De spits viert zijn achttiende verjaardag 🎁! Happy birthday Lassina 👌! #happybirthday #traore #birthday #ajax

Een bericht gedeeld door Ajax Showtime (@ajaxshowtimeinsta) op

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
Ben benieuwd naar deze krachtpatser, wat een beer van een gozer zeg!
1 0
Michels
Imposante gast om te zien. Ben wel benieuwd of hij genoeg snelheid heeft en technisch vaardig is. Hij is iig knetter breed voor z'n leeftijd.
4 0
WantAmsterdam
Volgens mij is hij erg snel, en technisch ook ok, wat ik van hem heb gehoord, ook al is het Burkinees faso, maar op je 17 al international te zijn, daar moet je ook wel iets kunnen
1 0
DonQ
Ik vraag me wel af of deze jongen niet teveel hetzelfde type is als Brian Brobbey en hem daardoor dus ook in de weg gaat zitten. Het wordt in ieder geval een flinke concurrentiestrijd op de spitspositie de komende jaren met deze Traore, Brobbey, Pereira en Hansen.
0 -1
jollie18
Misschien tegen Heerenveen (in de beker) minuten laten maken
4 0
Tijndw
Brobby en Lasina, lijkt me een sterke combinatie ;)
1 -1
Jeroen127F
iemand een idee hoe lang hij is vind ik altijd leuk om te weten.
0 0
Mikes
Als ik hem op foto's zie is hij iets kleiner dan Onana, dus hij begin 1.80. Rond 1.83 ofzo.
0 0
Ozymandias
Traoré is het eerste "product" uit de vernieuwde samenwerking tussen AFC Ajax en Ajax CT waarbij talentvolle spelers uit Sub-Saharisch Afrika bij het Lambda Institute worden ondergebracht tot ze de overstap naar Amsterdam kunnen maken. Hopelijk is hij een enorm succes zodat Ajax inziet dat ze op deze manier structureel grote Sub-Saharische Afrikaanse talenten op jonge leeftijd aan zich kunnen binden en zo de concurrentie te snel af te zijn.
4 -2
MosesD
De Lambda Institute, had ik nog nooit van gehoord, maar er even over gelezen. Interessant. Ik denk dat men nu niet de samenwerking met ACT gaat verbreken. Dit is natuurlijk een verbetering, ik ben ben benieuwd wat dit gaat opleveren.
0 0
Pheadrus
Het is belangrijk te beseffen dat Traore nog 1,5 jaar O19 speel gerechtigd is. Hij hoeft er dus niet meteen te staan in Ajax1. Het vertrekpunt is; hij moet verder zijn dan Brobbel die 1 jaar jonger is. Van wat ik heb gezien in de eerste wedstrijd zou dat het geval kunnen zijn. Hij heeft een imposante fysiek en zelfvertrouwen. Ben heel benieuwd naar zijn motoriek en balbehandeling.
0 0
appeltje
Traoré zat al bij Ajax CT toen het Lambda Instititute werd geopend, toch?
0 0
Ozymandias
Het Lambda Institute werd pas recentelijk officieel geopend maar bestond eigenlijk een jaar geleden al. Ik heb daar toen al in januari van 2018 hier op AjaxShowtime over geschreven. Het internaat wat bij het instituut hoort bestond toen al en daar waren al meerdere (voornamelijk Zuid-Afrikaanse) spelers (maar ook Taoré) ondergebracht.
1 0
Ardoe
Goeie om erbij te hebben, 18 en nu al fysiek heel sterk.
5 0
JSF
Impressive inderdaad. Zou zo maar een fenomeen kunnen worden
5 0
ajax4ever01
Laten we het hopen
0 0
Ajax412
Ik heb beelden van hem bekeken op YouTube, waaruit je natuurlijk niet veel op kan maken, maar zijn aannamen en manier van lopen kwamen me een beetje onhandig en lompig over. Hij ziet er wel heel sterk en snel uit, fysiek heeft hij waarschijnlijk een grote voorsprong. Kent iemand hem hier beter en wat vinden jullie van hem?
0 -4
WantAmsterdam
Lijkt inderdaad, zoals prmle zegt, en ander traore te zijn, likt kwa uiterlijk ook niet erg op die onze.
1 0
EersteAanname
Iemand die wat kan vertellen over het niveau van deze jongen? Is hij goed genoeg om nu al bij de selectie van het eerste aan te sluiten en af en toe in te vallen? Of zal hij in eerste instantie rijpen in Jong?
0 0
zivkabrimovic
Hij zal waarschijnlijk aansluiten bij Jong, maar ik acht de kans groot dat hij zijn talent zal laten spreken en dat hij snel bij het eerste zit. Heb veel beelden van hem gezien, en ook de wedstrijd van gisternacht. Hij doet me een beetje denken aan (begrijp me niet verkeerd) Lukaku. Niet bijzonder technisch, wel een beest volgens mij. Ook draaide hij een paar keer makkelijk weg gisternacht, dat deed me weer denken aan Dolberg.

Je kunt niets voorspellen maar ik denk dat het wel een leuke spits kan worden.
0 0
Ajax#1900
Ik denk dat hij al snel vast bij het eerste zit hoor.
2 0
Bocarra
Fysiek ziet het er in iedergeval heel goed uit.
3 0