Bakker: 'Ik heb geduld, ben pas achttien'

Mitchel Bakker heeft geduld met zijn kansen in Ajax 1. Dat vertelt de linksback, die met het eerste mee is naar Orlando, in gesprek met Ajax.nl. Ook gaat hij in op de concurrentie op de linksachter-positie.

'Vanzelfsprekend wil ik graag in de ArenA spelen', opent Bakker over zijn dromen. 'Heel graag zelfs. Zeker nu ook, met de wedstrijden tegen Real Madrid die eraan komen en het team dat erg goed draait.' Bakker wil dat ook gaan ervaren. 'De Champions League in een bomvolle ArenA en al die mooie wedstrijden in actie komen. Maar ik heb geduld, ik ben pas achttien. Mijn tijd komt nog wel, ik ben niet haastig. En als de kans komt, dan pak ik 'm gewoon.'

Momenteel traint Bakker wel vaak mee met de ploeg van Erik ten Hag. 'Maar spelen komt er nog niet echt van. Ik heb nu twee keer meegedaan in de beker, tegen Te Werve en Go Ahead Eagles. De jongens die in het veld staan, doen het ook gewoon goed toch? Daarnaast is het ook druk op de linksachter-positie.'

Vandaag op Ajax Showtime: een nieuwe Onze Trots! Dit keer spreken wij met Rotjoch, presentator en oprichter van 101Barz! Lees zijn verhaal over Ajax hier!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Malang Sarr halen voor de verdediging.
Dennis Geiger voor het middenveld.
0 0
mistermiyagi
Michel Dijks uhhmm Bakker

Ik vind hem veel te massief voor een linksback, zal graag Bakker vs Neres, Tadic of Cerny zien..
Ik denk dat Ajax ook twijfelt, hij is groot en sterk, komt graag op, maar overschat zichzelf met zijn niet effectieve trucjes. (tjsa 18 jaar, hij is niet slecht er kan nog veel rek in deze jongen zitten..zijn potentie zal ook nu op kunnen houden als "Man")
Misschien kan hij beter als CV spelen?
0 -3
Ozymandias
Dijks en Bakker zijn als voetballer letterlijk op geen enkel punt vergelijkbaar behalve dat ze beide langer zijn dan 1,85 meter en een groot loopvermogen hebben.
4 0
Dennis1964
Vorig jaar was ik overtuigd dat hij de nieuwe linksback zou worden. Dit jaar vind ik hem slordig in zijn spel. Talent en fysiek lijken op orde. Nu nog die mentale stap nemen. 90 minuten kunnen focussen dan komt hij er wel.
0 -1
ajaxinho
Valt tegen dit seizoen.
Maar is toch vaak opvallend aanwezig in de samenvattingen.

In mentaal opzicht is hij inderdaad nog erg onrustig.
0 0
Toeschouwer
Bakker in de VI van deze week uitgeroepen tot de beste linksback van eerste seizoen helft KKD.
Ten Hags oog appels De Wit en Ekkelenkamp
komen geen eens voor op de lijst tot nr 100.
Hard rennen is ook een kwaliteit !!!
1 0
Ozymandias
Ten Hag's oogappels die dit seizoen samen in totaal het enorme aantal van 111 minuten voor het eerste van Ajax hebben gespeeld... De twee/vier jaar jongere Gravenberch heeft in z'n eentje bijna net zoveel speeltijd gekregen als die twee oogappels van Ten Hag samen... Leuk geprobeerd trolletje...
1 0
Toeschouwer
Gravenberch komt in Ajax 1 omdat hij
uitzonderlijke kwaliteiten heeft.
Die ga je toch niet vergelijken met De Wit ,
Ekkelenkamp en Labayad oog appels
van Ten Hag . Wat gravenberch in ze
linker teen heeft , dat hebben deze 3 nog
niet eens in hun linker en rechter voet.
0 -1
Ozymandias
Hoe kan je in godsnaam iemand een oogappeltje van de trainer noemen terwijl hij in een seizoenshelft minder dan 100 minuten heeft gespeeld? Zie je zelf nou echt niet in hoe ongelofelijk belachelijk het is om De Wit en Ekkelenkamp de oopappeltjes van Ten Hag te noemen? Er zijn 23 Ajacieden die meer minuten hebben gekregen dan De Wit en 26 Ajacieden die meer minuten hebben gekregen dan Ekkelenkamp. Get a grip man...

Als Labyad een oogappel van Ten Hag is vind ik het een zeer goed teken dat Ten Hag ondanks dat Labyad een oog appel van hem is hem toch niet meer minuten geeft dan hij verdient op basis van zijn spel voor Ajax. Ik zie niet in waarom je denk dat dit een negatief punt van Ten Hag zou zijn, het is dan namelijk juist een ENORM positief punt.
1 0
geDaante
Des te vreemder en belachelijker dat die twee in de jeugd werkelijk elke wedstrijd spelen, zelfs als ze ook nog eens voor hun doen slecht presteren, en zo betere talenten in de weg staan. Waar is Pasquali bijvoorbeeld? Ineens verpieterend bij Jong omdat De Wit of Ekkelenkamp moet spelen. Pasquali dan maar achterin, wat zijn plek niet is. Om maar een voorbeeld te noemen.
0 -1
Ozymandias
Ook dat is gewoonweg niet waar. Er zijn negen Ajacieden die meer minuten hebben gespeeld voor Jong Ajax dan De Wit. Ekkelenkamp heeft (als je zijn minuten voor het eerste, Jong Ajax en de o19 bij elkaar optelt) op Kotarski na wel het meeste minuten voor een Ajax elftal gespeeld van alle talenten die voor Jong Ajax spelen.

Ik ga niet mee in het enorme negatieve beeld wat jij over Ekkelenkamp schetst. Hij is helemaal niet zo slecht als jij voor doet komen. Hij is bijvoorbeeld een stuk beter dan Pasquali. Ekkelenkamp heeft een redelijke functionele techniek, een redelijke handelingstempo, een redelijk schot, een redelijke koptechniek en is positioneel geweldig.

Ik denk niet dat hij het gaat redden bij Ajax maar ik begrijp wel waarom een tactisch goede hoofdtrainer als Ten Hag potentieel in hem ziet. Spelers die van nature positioneel zo goed zijn komen niet vaak voor. In dat opzicht is hij vergelijkbaar met Müller en die kreeg niet voor niets van Guadiola de voorkeur boven bepaalde spelers met een groter voetballend vermogen. Streker nog, Guardiola paste zijn speelstijl aan zodat Müller optimaal tot zijn recht kwam.

Wie was een betere voetballer voor Ajax: Klaassen of Andersen? Ik neem aan dat je zonder enige twijfel Klaassen zal zeggen (anders heb je namelijk wel een erg groot bord voor je kop) maar Andersen was duidelijk de speler met een groter voetballend vermogen. Het is nu eenmaal een feit dat de betere individuele voetballer niet altijd de beste speler voor een ploeg is. Ekkelenkamp is individueel misschien niet één van de beste middenvelders van Jong Ajax maar is wel één van de middenvelders die het grootste positieve effect op zijn ploeg heeft.

Ekkelenkamp anticipeert geweldig en daardoor weet hij altijd al voordat hij aan de bal komt waar de afspeelmogelijkheid vooruit ligt. Daarbij heeft hij de visie om niet altijd de speler die het dichst bij hem speelt aan te spelen (zoals Bijleveld 99 van de 100 keer doet) maar ook regelmatig een aanspeelmogelijkheid verder te zoeken. Zijn functionele techniek is dan ook goed genoeg om dit uit te voeren.

Pasquali kan het niveau van Jong Ajax en de Jupiler League nog niet aan. Bijna elke keer dat hij meespeelde was hij een zwak schakel. Het tempo is gewoonweg veel te hoog voor hem en als hij al moeite heeft met deze stap is de kans groot dat hij over een paar jaar nog veel meer moeite zal hebben met de stap naar de Eredivisie.

Soms gebeurd het gewoon dat een speler die op een lager niveau relatief talentvol leek opeens zich niet meer kan aanpassen aan een hoger niveau. Natuurlijk is het absurd dat ze hem als centrale verdediger hebben gebruikt maar hij verdient het ook gewoonweg niet om als middenvelder te spelen.

Een speler met een middelmatig voetballend vermogen maar een geweldige spelintelligentie past beter bij Ajax dan een speler met een geweldig voetballend vermogen maar een middelmatige spelintelligentie. Dat is niet alleen nu zo maar is bij Ajax altijd zo geweest. Alleen moet Ajax natuurlijk zoeken naar spelers met een geweldig voetballend vermogen en een geweldige spelintelligentie.
1 0
geDaante
Kom op, als Dani de Wit of Ekkelenkamp beschikbaar zijn voor Heitinga of Reiziger, staan die altijd als eerste op het wedstrijdformulier, niet zo flauw doen, dat weet je best. Ajax lijkt nu met het profiel te werken dat ze voor de 10 positie een type loper willen hebben. Ten Hag kiest daar ook voor, voor die diepgang zonder bal.

Zelfs als zij complete wedstrijden onzichtbaar zijn, wat het geval is als Ajax even niet draait - ze zijn daar zeer afhankelijk van - dan blijven ze maar opgesteld worden, zelfs samen op één middenveld!
Dat is helemaal bizar. Gewoon meerdere keren uit de Youth League gespeeld door dit soort fratsen, ook dit jaar met het terughalen van allemaal wat meer ervaren middelmaat, in plaats van je beste talenten opstellen, die gebaat zijn bij die weerstand (waar de YL eigenlijk voor dient) en die samen veel beter spel op de mat zouden hebben gelegd. Dat gebrek aan geloof in je beste talenten, ook al zijn deze jonger, is schrijnend.

Ekkelenkamp is inderdaad zeker meer dan een wat simpele loper/werker, kan nog wel wat aan de bal, is slim, zowel met als zonder bal. Maar ook hij is een zwakke schakel in de opbouw en in het korte combinatiespel, daarvoor is hij te houterig.

Het heet ook te maken met smaak. Ik wil een zo goed mogelijk opbouw van achteruit, en zo goed mogelijk onder druk uit kunnen voetballen. Met types als Ekkelenkamp en zeker De Wit, heb je vaak een afspeelpunt minder, omdat ze niet zo goed ingespeeld kunnen worden door moeizaam open-/ of wegdraaien, en een techniek die toch tekort schiet, maar ook omdat ze vaak al te vroeg bezig zijn met gaten trekken en diepte zoeken, waardoor ze vaak in de dekking staan.

Verder wil ik kort en vlot combinatiespel zien, zoals de A1 onder Jonk speelde, en datzelfde team onder Keizer in Jong. Dat was zonder loper, Van de Beek speelde meer als echte middenvelder die Nouri ondersteunde en daar een mooie spil was. Men ging uit van combinerend er doorheen spelen en uitgespeelde kansen creëren, Keizer geloofde ook niet in de veelal kansloze, en opportunistische voorzet.

Jij vindt zo'n loper wel prima, en bent dus wat minder van het vlotte, korte combinatiespel, en wat meer van opportunisme, en grote gaten trekken om zo minder te hoeven combineren en minder creatief te hoeven zijn. De voorzet komt dan ook boven het steekpassje, en de korte combinatie de 16 in, met of zonder dribbel en/of actie daarbij.

In die zin komen we er nooit uit, we willen beiden ander voetbal zien. Onder Ten Hag is het teveel lange voorzetten naar mijn smaak, al heeft Ajax daa nu ook wel het materiaal voor. Maar als het goed is stem je het materiaal af aan je visie, en de vraag is dan ook welke visie? Blijkbaar die van een passant.

Klaassen of Andersen? Heel simpel, in het spel dat jij graag ziet Klaassen inderdaad, in het spel dat ik graag zie Andersen (een Andersen met vertrouwen that is, zo hebben we hem bij Ajax nog niet gezien).
Klaassen kan vrijwel niks aan de bal, geen versnelling, geen actie, geen dribbel, geen afstandsschot, moet het van drukzetten, lopen en afronden van dichtbij hebben. Dus volledig afhankelijk van het team. Ik vind dat niks. Ik wil ene 10 die juist creëert, juist bepalend kan zijn, ook als het team minder draait. Bosz speelde daarom ook net wat te opportunistisch in mijn ogen, iets teveel op de tegenstoot, maar dat kan ook haast niet anders met Klaassen en ook Ziyech (die veel voor eigen succes ging).

Het doel van opleiden is weerstand, en hogere weerstand aankunnen doe je door een speler daar aan te laten wennen, veel speelminuten te laten maken, op de bek laten gaan, en vertrouwen blijven geven. Wat men nu doet is hem vertrouwen ontnemen, en dat erger maken door hem maar in de verdediging te stallen. Daar presteert hij logischerwijs minder, en wordt daarop beoordeeld.
Dat slaat helemaal nergens op. Spelers hoeven niet volledig klaar te zijn voor het niveau, het is de bedoeling dat ze daar naar toe groeien door op dat niveau te acteren. Alleen als je voor teamresultaat gaat, is het belangrijk dat ze er meteen staan, en dat lijkt dus het geval in de onder 19 en Jong, teamresultaat weer belangrijker dan individuele ontwikkeling.

Met dat laatste ben ik het niet eens. De basis bij Ajax moet altijd zijn techniek, handelingsnelheid, combinerend vermogen en het liefst creativiteit. Combinerend vermogen van zowel het individu als daarmee automatisch het team, moet altijd de basis zijn; het kunnen wegtikken van de tegenstander, balbezit kunnen houden op plekken waar de tegenstander dat niet wil, en onder druk uit voetballen. Extra kwaliteiten en fysieke eigenschappen bepalen dan de posities van een speler.
0 0
ajaxinho
Hij oogt juist erg ongeduldig
en verwijtend als iets fout gaat.

Hoop wel dat het goed uitpakt.
Ben wel fan van zijn voetbalstijl.
0 0
koenos1
Heel groot talent deze man!
0 0
Pheadrus
Ongelooflijk moeilijk schaak spel om een winnend team samen te stellen. Het is eigenlijk doorlopend crisis management.
0 0
Joseph
Liever een aankoop dan een Raiola jongen. Je weet gewoon dat hij na zijn eerste goede wedstrijd zal weigeren te verlengen.
3 -1
Pheadrus
Zijn contract loopt deze zomer af. Verbaast me dat Ajax zo lang wacht met verlengen. Al helemaal omdat hij mee mag naar Orlando.
2 0
AsensioWillemsen
Hij zegt zelf geduld te hebben voor een kans bij Ajax en Ajax zelf neemt hem mee op trainingskamp en laat hem bij de selectie. Dan kan je er wel van uit gaan dat zijn contract verleng wordt.
0 0
Godenzoon24
Remember Kluivertje. Dus zo zeker is dat niet als ze bij Raiola zitten.
1 0
Joseph
Verbaast het je ook als je weet dat Raiola zijn zaakwaarnemer is?
0 0
MPAjax
ben benieuwd of hij zich verder ontwikkelt en niet stagneert naarmate hij ouder wordt als aanvallende back is hij tegenover slechtere tegenstanders goed maar tegen betere lijkt hij mij beter als beperkte back aangezien hij goed kan dekken en tackelen
0 0
Ajax#1900
Moet hij wel eerst z'n contract verlengen, maar dit zijn iig hoopgevende woorden
4 0
atouba19
Zie in hem wel de opvolger van Nico, mits nico nog 1,5 jaar bij Ajax blijft. Volgend jaar als back up gebruiken.
4 -1
geDaante
Ja, zou ideaal zijn. Ik zie liever een type Dest, dus heel beweeglijk, vlot op de eerste meters en zeer wendbaar, en erg sterk aan de bal, maar Bakker doet het verrassend goed voor iemand met zijn fysiek, dat verwacht je niet als je hem ziet.

Sinkgraven kan dan naar het middenveld, indien hij weer echt fit wordt, vervanger van De Jong. Bijleveld zou dan weer de stand-in van Sinkgraven kunnen worden, ware het niet dat die voetbalnitwits bij Ajax Bijleveld zullen laten gaan, en liever gaan voor types als Ekkelenkamp en De Wit. Het is weer teveel fysiek en mentaliteit boven techniek en klasse in de kleine ruimte.
2 -3
Ozymandias
Ik zie niet echt in waarom Bakker een totaal andere type back dan Dest is. Beide zijn backs die de gehele flank bespelen, een groot atletisch vermogen hebben, een goede voorzet hebben en fouten maken in hun 'decision making' als ze op eigen helft aan de bal komen. Qua type back hebben ze met elkaar overeen dan dat ze van elkaar verschillen.

"[D]ie voetbalnitwits bij Ajax".

Je weet wel, die hoofd voetbalnitwit die gemiddeld meer punten per wedstrijd haalt met Ajax dan alle hoofdtrainers in de historie van de club voor hem en die andere hoofd voetbalnitwit die de afgelopen jaren een selectie samenstelde waarmee Ajax de finale van de Europa League haalde en twee jaar later een selectie waarmee ze de beste eerste seizoenshelft uit de historie van Ajax haalde. Gelukkig weet ene geDaante het op AjaxShowtime veel beter dan deze twee voetbalnitwits...

Ik zie niet in waarom Ajax ervoor zou kiezen om Bijleveld als stand-in voor Sinkgraven (die op zijn beurt De Jong als linkercentrale middenvelder zou vervangen) te gebruiken terwijl ze met Eiting een groter talent voor die positie in huis hebben die ook nog eens beter bij de speelstijl past door zijn opbouwende kwaliteiten (zowel positioneel als technisch). Eiting is een type die vanuit een diepliggende rol het spel kan verdelen met goede korte en lange passes. Eiting heeft het inzicht én de techniek daarvoor.

Daarbij denk ik dat tegen de tijd dat De Jong vertrekt ook Gravenberch een betere keuze zou zijn als back-up linkercentrale middenvelder. In dat geval kan Eiting als back-up van Schöne fungeren. Dat komt goed uit aangezien Eiting qua type vergelijkbaar is met Schöne. Beide hebben dezelfde sterke (spelinzicht, positionering, pass- en traptechniek, etc.) én zwakke (hun gebrek aan atletisch vermogen) punten. Schöne en Eiting moet je vanwegen hun zwakke punten zeker niet op één middenveld zetten.
4 -2
geDaante
Dest kan ook als buitenspeler fungeren, zo behendige en handig aan de bal is hij. Klein van stuk, wendbaarder, lichtvoetiger, sneller op de eerste meters. Ik vind dat weldegelijk flink verschillen met Bakker, die er meer overheen dendert, maar in tegenstelling tot Dijks met veel meer voetballend vermogen.

De selecties waren vooral zo goed door uitstekende jeugd, en een paar prima aankopen. Ik heb nooit ontkent dat er goede aankopen zijn gedaan. Maar daarnaast veel teveel middelmatige tot ronduit slechte, en dat is wegsmijten van geld, en gewoon slecht scouten en inschatten, of een kwestie van paniekreacties. Teveel spelers gehaald waar geen enkel idee achter leek te zitten. En de goede spelers die gehaald zijn lagen veelal voor de hand, of waren spelers waar Ajax lucky mee was (Blind en Tadic), naar eigen zeggen van Overmars.

Het was vooral een goede keuze om Bosz aan te stellen, die er het maximale uithaalde. Ten Hag doet het ook goed, alleen is het niet mijn type trainer. Daarvoor legt hij naar mijn smaak teveel de nadruk op de nul houden, en gaat hij teveel uit van lopen voorin. Wel zeer tevreden met veel voetbal van achteruit, zou graag zien dat dat werd doorgetrokken naar voren toe, door bijvoorbeeld Van de Beek daar te vervangen met een zeer technisch-creatieve speler. Dani de Wit erbij halen, en Ekkelenkamp er geregeld bij en geen Bijleveld, ook nu weer, verbaast mij, en vind ik onbegrijpelijk. Is in Jong vrijwel altijd betrokken bij de (gevaarlijke) aanvallen, verbindt, is aan de bal sterk, kan steken, loopt goed, geeft assists. Maar dan toch kiezen voor die balafwachters en lopers, die meestal ontzichtbaar zijn, zeker als het team wat minder draait. Onbegrijpelijk. Te star in hun profielen van per se een loper moeten hebben.

Eiting zie ik als vervanger van Schöne. Dus de linksbenige Sinkgraven als vervanger voor De Jong, Eiting als concurrent voor Schöne. Dus Sinkgraven/Bijleveld voor op 8, Schöne/Eiting voor op 6, en Gravenberch voor op 10, als je voor dat geloop blijft kiezen. Wat mij betreft met het bespaarde geld door kiezen voor jeugd op plekken waar ze voorradig zijn, een flinke versterking voor op 10, een echt creatieve, zeer technische en handige speler. Behalve Ünuvar loopt er wat dat betreft niks rond in Jong en onder 19 helaas. Dat is een slechte zaak, dat is dé positie waar je voor wil opleiden.
Als je met iemand als Van de Beek op 10 speelt, wat ik niet zie zitten, kan Gravenberch daar ook. Zou ik zonde vinden van zijn potentieel, maar dat vind ik bij Donny ook, die heeft meer in zijn mars dan dat geloop en dat afwachten.
0 0
Ozymandias
Dat Dest ook als buitenspeler kan fungeren klopt maar wat zegt dat over het type back wat hij is? Op wat voor een manier is zijn speelstijl als back anders dan die van Bakker? Beide zijn wingbacks die de gehele flank bespelen maar ook het kanaal in kunnen duiken als de binnen/buitenspelers de flanken bezetten. Hun kwaliteiten zijn natuurlijk anders (Bakker is een betere verdediger en Dest heeft een betere dribbel) maar qua type back zijn ze niet zo verschillend.

Door wie is de technische staf en selectie van het Ajax van Bosz en het Ajax van Ten Hag samengesteld? Natuurlijk maakt Overmars ook fouten maar dat neemt niet weg dat hij duidelijk geen voetbalnitwits is en veel meer van het spelletje begrijpt dan wij hier op AjaxShowtime.

Okay, als Eiting de vervanger is van Schöne blijft er alsnog geen ruimte over voor Bijleveld aangezien Gravenberch een betere back-up voor Sinkgraven is. Dus al met al blijft Bijleveld overbodig. Sowieso is er weinig ruimte in het moderne voetbal voor een speler als Bijleveld die alleen op de vierkante meter voetbalt door een gebrek aan overzicht buiten de directe omgeving om hem heen.

Ik ben absoluut geen fan van De Wit en hoop dat hij zo snel mogelijk vertrekt maar als je mij vraagt waar Ajax als team meer aan heeft op '10' De Wit of Bijleveld zou ik zeker voor De Wit kiezen. Bijleveld is de betere voetballer maar de betere individuele voetballer is niet altijd de betere schakel voor een team. De Wit zorgt ervoor dat de spelers om hem heen meer ruimte krijgen waardoor ze beter spelen. Bijleveld trekt die ruimtes juist dicht omdat hij in de kleine ruimte blijft voetballen en dan bijna altijd de teamgenoot die het dichst bij hem staat aanspeelt. Daardoor komt het centrum van het veld en de half-spaces vol te staan met (Jong) Ajacieden en tegenstanders en geen enkele (Jong) Ajacied is dan nog goed genoeg in de kleine ruimte om de ploeg toch onder die drukte uit te spelen.

"Zou ik zonde vinden van zijn potentieel, maar dat vind ik bij Donny ook, die heeft meer in zijn mars dan dat geloop en dat afwachten."

Wat een belachelijke opmerking. Vd Beek's grote kracht is zijn inzicht en willingness om in dienst van zijn ploeggenoten te spelen. Precies wat een moderne '10' nodig heeft om gaten te trekken in het centrum en de half-spaces voor de centrale middenvelders en buitenspelers. Het is belachelijk om die rol te bagatelliseren als "geloop en afwachten" of als "loper". Het opentrekken van ruimtes voor andere ploeggenoten is één van de basisprincipes van de Ajax School en is van Michels tot Van Gaal tot Ten Hag een belangrijk onderdeel van de speelstijl van Ajax.
0 0
Web
Zie wel elk bericht komen die twee namen voor.
0 0
Ozymandias
Ik verwacht dat Bakker volgend seizoen de vaste back-up van Tagliafico wordt. Hij moet zijn 'decision making' wanneer hij op eigen helft aan de bal komt verbeteren maar is verder allround een goed ontwikkelde back. Hij heeft verdedigende en aanvallende kwaliteiten en beschikt over een groot atletisch vermogen. Ik heb het gevoel dat sommige mensen hier op AzijnShowtime wel eens vergeten dat hij in feite nog een tweedejaars A-junior is doordat hij in de loop van het vorige seizoen al naar Jong Ajax werd doorgeschoven.
6 -1
Pheadrus
En Sinkgrave dan?
0 0
Ozymandias
Ik verwacht persoonlijk dat Sinkgraven (wanneer De Jong is vertrokken) als linkercentrale middenvelder een basisplaats zal veroveren.
0 0
Ajax#1900
Wordt door eth meer als middenvelder gezien denk ik. Is ook gewoon een goede voetballer natuurlijk.
0 0
Piethein
Als het laconieke een beetje uit zijn spel gaat, het onnodig technische hoogstandjes doen etc. dan krijgt hij snel zijn kans verwacht ik.
6 -1
EuforischeRealist
Vooral dat ja. Die jongen heeft echt wel kwaliteiten maar zeker als je dan een keer minuten mag maken moet je niet nodeloos en geforceerd dingen gaan doen die niks toevoegen.
0 0
Toeschouwer
Is makkelijker dingen afleren (spielerei) dan dingen aan te leren die je niet beheerst.
Als je geen kwaliteit hebt kan je trainen wat je wilt zal je nooit beter worden.
1 -1
Web
Jij hebt gelijk.
Zelf waarschijnlijk gevoetbald.
0 -1
Schip
Juist andersom.
1 -1
Lazell
Je kan mij 20 jaar op voorzetten laten trainen, zal nooit een goede voorzet geven. Voor mij zou het véél makkelijker zijn om zoiets af te leren dan aan te leren en dat is wat Toeschouwer bedoelt.
2 0