[Update] Solomons terug; Bakboord afwezig

FinnDekker, 14-12-2018 om 16:25, 7983 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Michael Reiziger kan vrijdagavond hoogstwaarschijnlijk weer geen beroep doen op Navajo Bakboord. De rechtsback van Jong Ajax kampt al een aantal weken met een blessure aan de enkel, die de Ajacied opliep in de wedstrijd tegen MVV.

Het betreft een verrekking van de banden in zijn enkel. Gelukkig voor de verdediger is de prognose niet ernstig. Wel moest Bakboord al de wedstrijd tegen FC Twente en het Youth League-duel met AEK Athene aan zich voorbij laten gaan. In beide duels was Sergino Dest zijn vervanger op de rechtsbackpositie. De wedstrijd van vrijdagavond tegen TOP Oss komt ook te snel voor Bakboord. Het is wel mogelijk dat de rechtspoot er volgende week weer bij is als Jong Ajax het op bezoek gaat bij Almere City.

Bakboord is echter niet de enige verdediger die zich in de lappenmand bevindt. Ook Dean Solomons is niet fit. De Zuid Afrikaan heeft naar verluidt een knieblessure opgelopen. De laatste keer dat de verdediger in actie kwam was begin november tegen SC Cambuur. De ernst en duur van zijn blessure zijn vooralsnog onduidelijk.

Voor de rest heeft Reiziger wel weer de beschikking over Azor Matusiwa, die maanden kampte met een liesblessure. Ook Carel Eiting, die normaal gesproken bij het eerste zit, maakte recent zijn rentree. In een veel eerder stadium keerde Vaclav Cerny al terug van een knieblessure. 

Update - 15.00 uur (14 december 2018) - Solomons keert terug; Bakboord afwezig

Dean Solomons keert vrijdagavond terug in de wedstrijdselectie van Jong Ajax. De verdediger stond ruim een maand aan de kant vanwege een klein scheurtje in de meniscus van zijn rechterknie. Voor medespeler Navajo Bakboord, die tegen MVV zijn enkelband verrekte, komt het duel van de beloften met Almere City nog te vroeg. 

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: finn.d@ziggo.nl)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Duif63
Solomons ? Nee doe maar niet.
0 0
AJAIXIXIXI
Ik zie eerlijkgezegd in Dest meer dan in bakboord. Vooral met het spel wat ajax momenteel speelt.
7 0
dondonny
Ik zie helemaal niks in solomons, laat staan tethani. Beide zien voetballen, maar dat lijkt niet echt ergens op
2 0
Ozymandias
Die twee zijn ook vooral gehaald omdat AFC Ajax de banden met Ajax CT aan wilde trekken nadat de twee jaren uit elkaar waren gegroeid (waardoor Ajax de veel talentvollere Ajax CT speler Coetzee mis is gelopen). Solomons en Thethani zullen in 2020 weer terug naar Ajax CT gaan om daar het eerste te versterken en hun ervaring in Amsterdam te kunnen delen met de talenten in Cape Town. Zo help AFC Ajax met de ontwikkeling van Ajax CT.

Lassina Traoré komt deze januari waarschijnlijk van Ajax CT naar Amsterdam. Dat schijnt een groot talent te zijn waar Vonk (hoofd jeugdopleiding in Cape Town) en Ten Hag lyrische woorden over hebben gesproken. Hij trainde als 16/17 jarige stagespeler ook al met het eerste van AFC Ajax mee. Aliyu Mahmoud (Nigeria) is een ander talent wat door Ajax in Cape Town is gestald en binnenkort 18 zal worden en dan misschien naar Amsterdam komt.

Bron (januari 2017): http://owngoalnigeria.com/2017/01/26/aliyu-mahmoud-how-ajax-amsterdam-beat-arsenal-west-ham-to-talented-15-year-old-nigerian-kid/
Bron (mei 2018): https://www.allnigeriasoccer.com/read_news.php?nid=27590

Omdat Traoré en Mahmoud geen Zuid-Afrikanen zijn mogen ze niet officieel voor jeugdelftallen van Ajax CT uitkomen. Dit lijkt de echte reden te zijn dat Ajax het Ajax Lambda Institute heeft opgezet waar dit soort buitenlandse spelers in Cape Town wonen, naar school gaan en trainen wat los staat van de officiele jeugdelftallen van Ajax CT. Zolang Ajax ze op geen enkele manier betaalt zal de club hiermee niet in de problemen komen.
2 -1
AJAIXIXIXI
Kan me inderdaad nog herinneren dat Ten Hag lovend was over Lassina Traore, zou mooi zijn als hij in januari naar Amsterdam komt.
1 0
Van Reenen
Ik heb gelezen dat hij zondag 16 december naar Amsterdam vliegt. In mijn tijd was Kaapstad - Amsterdam 13 uur vliegen. En nu enkele dagen of 2 weken?
0 0