Ajax-backs vallen in prijzen bij Eredivisie

NielsOpdam, 06-12-2018 om 15:35, 5603 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Nico Tagliafico is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand november. Zijn collega-back, Noussair Mazraoui, is uitgeroepen tot Talent van de Maand november. Dat meldt FOX Sports, op basis van statistieken van OPTA Sports. 

Tagliafico en Mazraoui hebben met Ajax een prima maand achter de rug. Met de Amsterdammers wonnen zij in de Eredivisie van Willem II (2-0), Excelsior (1-7), NAC Breda (0-3) en ADO Den Haag (5-1). Het elftal scoorde zeventien keer en incasseerde met de twee backs slechts twee tegengoals. Tagliafico was aanvallend erg sterk, hij creëerde elf kansen, gaf zeven succesvolle voorzetten en had 22 balcontacten in het vijandelijke strafschopgebied.

Die aanvallende dreiging bezorgde de Argentijnse linksback zijn eerste Eredivisie-goal tegen ADO Den Haag en resulteerde erin dat hij tijdens de eerste drie wedstrijden, van de afgelopen maand, telkens één assist gaf. Mazraoui was aan de andere kant, op rechtsback, aanvallend ook erg sterk. Hij maakte veertien dribbels, waarvan elf succesvol en had een passnauwkeurigheid van 89%. Ook won de Ajacied 21 van de 36 duels. 

Eredivisie Elftal van de Maand november:

Eduardo (Vitesse); Noussair Mazraoui, Matthijs de Ligt, Nico Tagliafico, Caner Cavlan (FC Emmen); Frenkie de Jong, David Neres, Ritsu Doan (FC Groningen); Steven Bergwijn (PSV), Luuk de Jong (PSV), Mimoun Mahi (FC Groningen).

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3*stars*3
Terecht dat die Doan er ook in staat.
Die gozer ontwikkeld zich echt stormachtig.
Hebben ze bij Groningen goed gezien.
0 0
Van Reenen
Eens. Maar je kan niet alle topspelers naar Ajax halen. Wij hebben nu al een brede selectie. Echter, wellicht voor het volgende seizoen.
1 0
AFCA0492
5/11
1 0