Ajax O15 eindigt als laatste in 'eindgroep'

JesseTH, 02-12-2018 om 22:30, 14375 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax O15 speelde dit weekend geen competitievoetbal, maar deed mee aan de MTU Hallencup. Op zaterdag nam de ploeg deel aan de eerste poule van het toernooi en wist het door te dringen tot de eindrondes op zondag. In een van die poules die op die dag af werden gewerkt, eindigden de jongeling als laatste.

Zaterdag

Ajax begon redelijk aan de MTU Hallencup. De eerste wedstrijd werd nog wel met 4-2 gewonnen van FC Friedrichshafen, maar in de tweede wedstrijd werd met 1-3 verloren van Altinordu FK. Laatstgenoemde club verloor de wedstrijd voor het duel met Ajax nog met 7-0 van Schalke 04.

De derde wedstrijd - tegen Chelsea - werd vervolgens knap met 1-2 gewonnen. Tegen Schalke 04, dat zijn eerdere wedstrijden met grote cijfers had gewonnen, werd met 1-1 gelijkgespeeld. De jonge Amsterdammers versloegen in het laatste groepsduel VfL Brochenzell met liefst 8-0. Door die zege eindigde Ajax als derde in Groep M, waardoor de talenten het zondagochtend op moesten nemen tegen Eintracht Frankfurt in 'eindgroep B'.

Zondag

De Duitse opponent werd met 3-1 verslagen en op die manier begon de voetbalzondag voortvarend. De wedstrijd die volgde was er een tegen een andere club uit het land van onze oosterburen: VfB Stuttgart. Het was nek aan nek, maar Ajax verloor de wedstrijd met 1-2. De laatste wedstrijd in de poule was er een tegen FC Barcelona "Blau". De Amsterdammers verloren die wedstrijd met 2-0 en eindigde daardoor onderaan in de groep.

Alle uitslagen van het toernooi zijn hier te zien.

De selectie van Ajax:

Charlie Setford (K)
Prince Aning
Ibrahim Camara
Tristan Gooijer
Julian Brandes
Divaio Bobson
Rapfaël Sarfo
Nassef Chourak
Gabriel Misehouy
Roy Steur (K)

Scoor nu jouw Ajax-uittenue met twintig procent korting!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jeugdvolger
Een teleurstellende toernooi voor o15. Spelen nu voor plek 5-8..
Weinig creativiteit en wil om te winnen gezien.. enorm angstig.
Verwachtingen waren hoog na het succes van vorig jaar...
3 0
Mikes
Nah verwachtingen waren bij mij niet hoog hoor. Dit team is veel minder dan vorig jaar. Misehouy is niveau Unuvar, alleen nog jaar jonger dus minder. Verder zit er weinig bijzonders bij O15. Axel dongen ook leuk, maar geblesseerd.
2 0
ajax4altijdamsterdam
Spelen te angstig
1 0
Sunstridr
Jongens hebben het nog in eigen hand, Frankfurt verslagen met 3-1 en van Stuttgart verloren met 2-1 (meestal vanwegen een slippertje van Sarfo). Iederen in het groep heeft 3 punten.
0 0
wolterx
1-1 laatste seconde tegen Schalke, heel defensief gespeeld en pakte best goed uit. Had hier kunnen winnen als ze gewoon af zouden spelen ipv liever zelf te scoren dan het team te laten scoren. Volgende pot winnen en je heb 10 punten uit 5 wedstrijden, zal erom spannen of dat voldoende is.
2 0
Sunstridr
Lijkt het wel te zijn, want volgens het site zelf is het de bovenste 4, van elke groep, die mee doen aan morgen's eindronde.
1 0
wolterx
Juist, een nummer 1,2,3 en 4 uit steeds een andere poule spelen tegen elkaar en nummer 1 en 2 gaan daar weer uit door. Dat was het.
1 0
Sunstridr
Het lijkt erop dat Ajax als derde in dit groep naar de Eindronde Groep B gaat met de 1ste van groep "U", de 2de van groep "18" en de zwakste overblijvende ploeg van groep "t".
1 0
wolterx
Verwacht dan Man U, Barca Blau, Ajax en Dortmund. Ben heel benieuwd of Shola Shoretire er bij Man U bij is, was vorig jaar al de beste aan hun kant en was jaartje jonger dan de rest. Als die zijn dag heeft kan hij wel eens uitblinker worden.
1 0
wolterx
Man U niet met sterkte namen aanwezig, oa Shoretire is in Engeland gebleven voor u16 wedstrijd.
2 0
Tomido
Hey Wolterx, ik ga nu op de toekomst kijken naar ajax u17. Weet niet of jij alles van de mtu gaat volgen nog rest van de dag, maar zou je mij dan aan eind van de dag kunnen vertellen hoe Shola het idd deed bij united en hoe het elftal van Barca was? Dat zou dan via een berichtje op mijn vz profiel kunnen, bij voorbaat dank :)
0 0
wolterx
Altinordu begon toernooi tegen Chelsea (4-2 winst) niet tegen Schalke. Ajax wint net ook van Chelsea (1-2) en moet hopen dat Altinordu nog keer gaat verliezen. Want Schalke lijkt op weg om door de groep te gaan wandelen dus 2e plek moet je voor gaan.
3 0
FlyingDutchMan
Uit welk land komt die club dan?
0 0
Sunstridr
Altinordu komt uit Turkije. Izmir om precies te zijn.
0 0
FlyingDutchMan
Ah thanx
0 0
wolterx
Misehouy is wel speler die het moet doen bij Ajax, jongste eruit maar meest constante. Alle 3 de wedstrijden gescoord en enige die bal wilt hebben en hem dan ook af wilt spelen. Rest wilt hem niet hebben of te graag hebben en niet afspelen.
4 0