'Als we zo spelen worden we nooit kampioen'

ThijsZwagerman, 03-11-2018 om 23:30, 14536 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Frenkie de Jong is niet blij met de manier waarop Ajax in de tweede helft tegen Willem II speelde. De middenvelder zag de Amsterdammers steeds verder uit positie lopen en vond ook dat de afspraken niet goed werden nagekomen. Daar baalt de jongeling van.

De Jong vond de tactiek die Willem II hanteerde gedurfd, maar zag wel dat Ajax hierdoor juist mogelijkheden kreeg: 'In het begin gingen ze natuurlijk één op één spelen, maar toen kregen wij al snel een paar grote kansen. Op een gegeven moment schakelden ze weer terug en dat ging voor hen wel wat beter', zo zei De Jong na afloop tegen FOX Sports.

'Ik ben best wel teleurgesteld, eigenlijk. Ik denk dat we echt superslecht speelden', vervolgt de dribbelaar uiterst kritisch. 'In de tweede helft spelen we heel veel voor onszelf en doet iedereen eigenlijk maar wat. Dat is gewoon heel slecht en als we zo spelen worden we nooit kampioen. Daar moeten we dus wat aan doen. We hebben het heel vaak als we met twee doelpunten verschil voor komen. Dan verslappen we en doen we niet veel meer, maar als je aan het einde op doelsaldo geen kampioen wordt, sla je jezelf voor je kop. Dat moeten we echt verbeteren.'

Iets dat De Jong dan wel weer positief stemt, is zijn tweede doelpunt van het seizoen. Evenals afgelopen zondag tegen Feyenoord, was de middenvelder ook tegen zijn oude club, Willem II, trefzeker: 'Ik had er nog wel één of twee kunnen maken. Zeker dat stiftje aan het begin, dat was slecht. Het is wel lekker dat ik scoor, maar dat is niet het belangrijkste.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Lult niet, zolang die kut psv wint worden we niet kampioen en ook hoe goed we speelden en ook als we 100 goals per wetstrijd maakt worden we ook niet kampioen, kut psv moeten steken laten vallen
0 0
Ajax34
Gaat wel gebeuren.
0 0
Ajax4proud
Zijn 11 wedstrijden ongeslagen. Ze spelen niet best maar halen de punten elke keer binnen.
0 0
Eastwood
Goed verwoord Frenkie. Toekomstig trainer? ;-)
0 0
RobbieWielaert
Pas nou maar op Frenkie straks noemt heel AS je psv er.
1 -1
Lazell
De enige die wij psv-er noemen ben jij.
0 0
Van Reenen
Hier is weer een speler die mijn bewering gisterenavond bevestigd heeft. Ik noemde Ajax FC Breiclub en dat blijf ik zeggen als zede doelpunten erin willen breien. Ja dat stiften is niet doelmatig als er links van je een speler vrij meeloopt! Weliswaar waren de doelpunten geweldig en de voorbereiding groots. En het belabbertste is dat je in Nederland met 5 punten achterstand geen kampioen kan worden.
Pisvee wordt uitgeschakeld voor de CL, dus minder poen, maar meer voorbereidingstijd. Het is helaas de realiteit, vandaar dat Ajax ook niet behoort tot de nieuwe? competitie van 16 clubs in Europa. Als dit doorgaat wat ik niet geloof. UEFA kan clubs royeren, dus ik moet het nog zien.
1 -2
BokkieBokstra
Breien is het goede woord. Niet de eerste keer dit jaar.
0 0
jariafca020
Wat een verschil met PSV. In Eindhoven lopen ze momenteel allemaal de polonaise na de zoveelste baggerwedstrijd die met moeite gewonnen wordt.
0 0
Ajaxtrouw
Omdat zij eruit halen wat erin zit en wij niet. Onze zelfgenoegzaamheid en ons succes in de CL kosten ons het kampioenschap
5 0
niquedegraaff
Motivatie / inzet is ook kwaliteit. Als je je als prof niet kan opladen voor zo'n wedstrijd als deze, dan ben je het ook niet waard aan de top. Als je echt zoveel beter bent dan een Willem II, waarom is dat dan niet op het scorebord te zien? Dit is echt een hekel punt van dit Ajax.
4 0
Joseph
Dat iedereen maar wat doet lijkt wel vaker te gebeuren, maar als je spelers van dit niveau hebt in je selectie, win je alsnog met 2 vingers in de neus van Willem II.
Maar ik kijk toch uit naar het moment dat dit team echt zijn potentie laat zien, er is zo veel meer uit te halen!
1 0
Adamoost
vond dat de eerste 30 min echt van een heel hoog niveau waren
5 -1
De Stift
Tweede helft was inderdaad superslecht. Maar eerlijk is eerlijk: na het tweede doelpunt zat ook ik in gedachten al bij Benfica. Die winnen en is die slechte helft is vergeten. PSV wankelt op veel fundamenteler vlak, dus die gaan echt nog wel een of twee keer struikelen voor de winterstop.
3 -7
f.m.d.
Beetje overdreven. Met slecht spel kun je kampioen worden. Psv is daar toch het bewijs van.
9 -3
Middenweg401
Ajax had qua doelsaldo op gelijke hoogte moeten komen met ze, in de afgelopen 2 wedstrijden. Helemaal eens met Frenkie. Hij heef het over kampioens mentaliteit.
3 0
X-RaY
Zo is dat. Me hele avond is naar de tering ondanks de 3 punten.
8 -2
Tinus
Zwaar hoor. Ik heb een leuke avond gehad. Biertje vooraf, wedstrijd, biertje achteraf. Het is maar net wat je zelf ervan maakt.
0 -2
Ajax412
Lekker mindfull man, goed bezig. Tijdens de 90 minuten fanatiek as hell, daarna blijven we mellow.
0 0
KingJames23
Tijdens de wedstrijd geen biertje?
0 0
Sterretje73
Dat doe je toch echt jezelf aan...
0 -1
Noxin
M'n
2 0
GrandMasterFlex
Get a life
1 -3
Labrador
Waarheid als een koe. Wat is dit kereltje al volwassen voor zijn leeftijd. Hij moet nog een hoop leren maar zijn mentaliteit is al van de buitencategorie
7 0