Eiting mist Klassieker door enkelblessure

BartVeenstra, 26-10-2018 om 10:50, 5626 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax moet het aankomende zondag in de Klassieker tegen Feyenoord sowieso doen zonder middenvelder Carel Eiting. Het talent kampt met een enkelblessure en kan om die reden vrijdag ook niet trainen, zo meldt Ajax via Twitter.

Eiting kwam tot dusverre dit seizoen in dertien duels namens Ajax in actie. Scoren deed hij niet, maar in de minuten die hij maakte gaf hij wel vijf keer een assist. Drie daarvan waren er in het bekerduel met Te Werve. De laatste keer dat Eiting speelde, was uit bij Fortuna Sittard. Tegen AZ en tegen SC Heerenveen zat hij zonder speelminuten bij de selectie.

Ajax en Feyenoord treffen elkaar zondagmiddag in de Johan Cruijff ArenA. Het duel begint om 14.30 uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd vindt vrijdagmiddag nog een persconferentie met trainer Erik ten Hag plaats. Deze is hier te volgen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxbrl
Lig ik niet wakker van geloof ik , Misschien over een aantal jaar...
0 0
De Stift
Toch een heerlijke speler om achter de hand te hebben. Staat qua potentie ergens tussen Schone en De Jong in. Zal wel meer vlieguren moeten maken om zich volledig te kunnen ontwikkelen.
0 0
Ozymandias
Ik begin steeds meer af te vragen of AzijnShowtime niet een enorme practical joke is. Het ene moment wordt Eiting geheel de hemel in geprezen en ben ik bezig met het temperen van een Eiting hype waarin veel AS leden schrijven dat hij een vaste basisplaats verdient (of elfs beter is dan Blind) en het volgende moment wordt Eiting door veel leden (vaak dezelfde die kort daarvoor meegingen in een Eiting hype) al weer afgeschreven en ben ik bezig met uit te leggen waarom ook dat overdreven is.
1 0
Mario65
Geen Eiting?
Ik heb geen klachten
Hij is geen Ajax 1 materiaal
1 -2
kampioen0809
Deze jongen moet nog even rijpen, maar zeker niet afschrijven. Deze jongen kan echt wel voetballen.
2 0
Radie125
zonde
0 0
Pauw
Net als Blind een type die door zijn gebrekkige atletische vermogen ervoor moet zorgen dat hij aan de bal een meerwaarde is en tegelijkertijd er alles aan moet doen om binnen zijn mogelijkheden fysiek top te zijn.

Onder Jonk en omgeven door andere balvaste / beweeglijke spelers werd ik fan van Eiting. Vond ook onder druk heel vaak een goede oplossing (vooruit). Als hij aan de bal matig is zoals in enkele voorgaande wedstrijden blijft er helaas te weinig over voor een basisplaats.

Hopelijk weet hij zich te ontwikkelen zodat hij stabieler wordt in zijn prestaties en Schone kan opvolgen.
3 -2
Minsc
Je kan hopen wat je wil maar het lijkt mij inmiddels wel duidelijk dat deze jongen het niet gaat redden bij Ajax. Realiteit.
2 -11
Ozymandias
Dat lijkt mij nog helemaal niet duidelijk. Intelligente spelers met een matig atletisch vermogen hebben bij Ajax altijd een grotere kans om te slagen dan atletische spelers met een matig spelintelligentie. Een speler als Eiting met veel spelintelligentie en een hoge handelingssnelheid moet je rustig de tijd geven om atletisch op hun topniveau te komen. Dan zullen ze met hun spelintelligentie en handelingssnelheid hun de rest van hun gebrek aan atletisch vermogen goed kunnen maken. Niet elke talent is op 20 jarige leeftijd klaar voor een vaste basisplaats.

Of Eiting daadwerkelijk uit zal groeien tot een vaste basisspeler durf ik niet te voorspellen maar het is onzin om te stellen dat het duidelijk is dat hij het niet gaat redden bij Ajax.
6 -1
de-Ajacied
De keren dat Eiting in de basis begon tegen Heracles en Psv hadden we geen overwicht op het middenveld
Ook toen hij de laatste 20 minuten bij Luik inviel ging het ook mis door veel balverlies van hem
8 -4
ghouleseddik
Hopelijk wel weer fit voor Eagles, dat is een mooie kans om hem weer min. te gunnen.
5 -1
3*stars*3
Tegen GAE iig weer Gravenberch minimaal een uur laten spelen.
3 0
Duif63
Die kakkerlakken hebben ook altijd geluk...
0 -2
Tecmessa
Ja hoor, schrijf deze jongen hieronder maar weer lekker af met zijn allen. Wat een opportunisme. Carel heeft een paar uitstekende potten afgeleverd dit seizoen en is een prima speler om in te kunnen laten vallen. Had zo maar van pas kunnen komen tijdens de Klassieker. Jammer dat ie m mist.
7 -4
deeftherave
Te vroeg om hem helemaal af te schrijven en de wedstrijden psv en heracles op hem afschuiven vind ik iets te makkelijk. Beide wedstrijden heeft in mijn ogen zowel de trainer als het team collectief gefaald.
Maar ik ben nog geen groot fan op basis van wat hij tot nu toe heeft laten zien. Hij wordt 21 over een paar maanden en de klok tikt. Laat hij het dit seizoen niet zien, dan kan hij best voorgoed uit beeld raken, ondanks blessures en omstandigheden. Het blijft topvoetbal.
1 0
10Sneijder10
Niet overdreven positief doen. Er zit potentie in maar van pas komen in de klassieker? Waar baseer je dat op?
2 0
Web
Daar heb je gelijk in, maar ik denk dat dit niet bedoeld word?
Hij loopt in mijn optiek op zijn tenen? Kan het nivaue niet wekelijks aan denk ik?
Speelde zeker een paar goede wedstrijden.
Maar ik zou hem een jaar rustig in Jong Ajax laten spelen ( deden ze ook met Frenkie) En af en toe eens minuten in het eerste maken, basis plek voor de bekerwedstrijd.
Deze jongen moet gewoon spelen, om door te kunnen groeien
0 0
3*stars*3
Zo zie ik het ook.
Hij heeft zeker een paar leuke potjes gespeeld en is een slimme voetballer maar ik zie liever een ervaren man als Blind op het middenveld met Frenkie en voor positie op 10 kan e kiezen tussen Donny, Tadic of Ziyech en kan je Neres opende flank zetten.
Neres liet in Duitsland zien dat hij erin hoort en zijn gretigheid leverde Ajax tegen Benfica die goal op.
1 0
AjaxGLM
Deze jongen had dit seizoen gewoon verhuurd moeten worden aan een voetballende club, zoals heracles of een heerenveen. Had daar gewoon 30 wedstrijden kunnen spelen en vooral sterker kunnen worden, want daar ligt zijn zwakte. Technisch en tactisch ziet die het vaak wel.
2 -1
Daveajax1976
Die mis je gelukkig niet
2 -4
martijndepro
Eiting gaat waarschijnlijk geen aanzienlijke rol meer vervullen in Ajax 1 dit seizoen. Daar heeft PSV uit wel voor gezorgd.
2 -1
3*stars*3
Ik ben niet de grootste Eiting fan maar als we PSV uit erbij gaan halen, dan hebben meer spelers gefaald en ook de trainer.
Dan kan je een heleboel mensen afschrijven maar zo werkt het natuurlijk niet.
4 0
martijndepro
Zo werkt het wel hoor. Eiting deed vrijwel alles fout in die wedstrijd en werd overlopen. Hij is geen basisspeler. Kreeg toen de kans als 1 van de eerste wissels achter de basis en faalde compleet. Welke reden tot spelen heeft hij als iedereen fit is? Nu zal hij pas bij 3-4 blessuregevallen van de basis zelf een kans in de basis krijgen, vermoed ik.
5 -2
Web
Ik denk dat Eiting op de tenen loopt bij Ajax?
Misschien eens gewoon een vol jaar in Jong Ajax laten spelen.
2 -2
AjaxPassion
Nee, gewoon een blessure, kan gebeuren. Hij heeft 2 seizoenen geleden al een vol seizoen gedraaid voor Jong Ajax, hij kan Ajax 1 dus echt wel aan.

Het is wel goed om hem weer wedstrijdritme op te laten doen om hem zijn vorm terug te laten krijgen. In de winter kijken hoe Ajax en hij ervoor staan en dan misschien verhuren? Al komt Eiting altijd van pas..,
1 -1
Van Reenen
Of bij Sparta dat ik volgend seizoen wel weer verwacht in de Eredivisie.
3 0