Buitenlandse kranten: 'Superieur Ajax'

NielsOpdam, 20-09-2018 om 08:00, 54519 views, Buitenlandse media |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De buitenlandse media zijn lovend over Ajax. Nadat de Amsterdammers woensdagavond met 3-0 wonnen in de Johan Cruijff ArenA krijgt de ploeg van trainer Erik ten Hag veel lof. De buitenlandse media hebben genoten van Ajax, zo blijkt na een rondje door de Europese kranten. 

Het Griekse Greek Reporter ziet dat AEK Athene overklast is door Ajax. 'AEK moet buigen voor een superieur Ajax', kopt het Griekse medium. 'Ajax domineerde voor rust al, maar vergat om te scoren. Na rust was het Tagliafico die Ajax het doelpunt bracht.'

Ook Tovima is lovend over Ajax en looft ook de 'magische sfeer' die er hing in de Johan Cruijff ArenA. 'Naarmate de wedstrijd vorderde moest AEK er steeds meer voor zorgen dat het geen tegendoelpunt kreeg. Na de 1-0 werd alles een stuk makkelijker voor Ajax. AEK moest iets forceren en Ajax kon de ruimte vinden die het nodig had.'

Het Engelse Daily Mail is lovend over Ajax en ziet zelfs overeenkomsten met gouden tijden. 'Ajax speelde in de tweede helft dominant, snel en aanvallend: hetzelfde als het Ajax die in de jaren zeventig drie keer de Europa Cup I wonnen en in 1995 de Champions League veroverde.'

Het Spaanse AS is van mening dat Ajax 'zichzelf woensdagavond kandidaat stelde voor de tweede plek in de poule'. 'Ajax heeft een goede kans om er ook in 2019 bij te zitten. De eerste vijftien minuten waren nog zoals het Ajax van een paar jaar geleden: veel balbezit, de tegenstander opjagen, maar geen doelpunten. Maar na het kwartier ging de motor aan bij Ajax en was het einde verhaal voor AEK Athene.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JSF
En het besef dat je volgend jaar weer helemaal opnieuw kunt gaan bouwen. Gelukkig zijn dan Carel en Donny het hart van het elftal. Hoop dat Marc waar nodig weer tijdig goede zaken doet.
0 0
JanTa
Die sfeer in de J.C. Arena was niet te beschrijven en waar je soms kippenvel van kreeg.
0 0
DonAdam
Ja, het is prachtig, ik was tot tranen toe ontroerd en dat gebeurt me zelden. Als we die sfeer toch elke thuiswedstrijd zouden kunnen verzorgen, werden wij elk seizoen kampioen. Want je ziet dat het de spelers voedt; het geeft ze iets extra's.
0 0
robinozzi
Aan de ene kant wel mooi dat Ajax - Athene, samen met maar 1 andere wedstrijd om 7 uur was, zo was er vanuit het buitenland veel meer aandacht voor en Ajax scoorde wel een ruime voldoende. Zo zet je jezelf weer iets op de wereldkaart
0 0
Ruff Rhythim
Gewoon even een paar comments uit die Daily Mail onder hun artikel:
---
Ajax Amsterdam. Now that is a proper football club.

Good win for the biggest dutch football club iconic mighty Ajax.
33 league titles and 4 European Cups/Champions Leagues with mostly local academy talent. No oil money, no billion spent. Proper club,
---

Lekker hoor...
11 0
amthree
Zulke texten maakt je trots als ajax supporter! Niet zoals een city of psg die geld in een team pompt om de CL te winnen!
0 0
Sterretje73
Gaat je Ajaxhartje weer ff vol trots en sneller van bonken....
0 0
Jariiii
Gewoon lekker.
1 0
Spuit11
Krijg er geen genoeg van.

Vervuld van trots. Trots op onze 'clubbie' Ajax. Trots dat ze hebben gebracht wat iedereen zo veel heeft gemist, zeker Europees.
2 0
jackwolf
Geen enkele trainer had Frenkie naast Daley gezet.
9 0
433metdepuntnaarlinks
Charme van Ajax, Wober was een defensieve keuze, de Jong was de offensieve keuze. En zoals ten Hag aangaf AEK komt waarschijnlijk niet om aan te vallen, dan valt er wat te zeggen voor zijn keuze. Als dit Bayern of Benfica was geweest had Wober gespeeld. Het lef van de spelers zit dus ook wel in ten Hag, laat AEK maar lopen dan!

En stiekem hou ik ook wel van Ajax vanwege het haast naieve offensieve spel van ons, kijk onder Bosz naar de Europese wedstrijden, thuis briljant, uit naief maar ook geweldig. En daarom kijken we toch, actie, talent, aanval. Ik vond de keuze gedurfd maar begrijpelijk en je hoefde ook maar anderhalve positie te switchen, de Jong is CV inmiddels ook gewend en Eiting is een 6, niks aan de hand haha.
6 0
Labrador
Ken je die mop van de Griekse kampioen? Die kreeg klop van een Griekse god.
2 -7
The
Ik zou mij nog maar eens verdiepen in de naam "Ajax"....
8 0
off
Speel je de eerste wedstrijd in de champions league achterin met 1 echte verdediger, die vervolgens ook nog 2x scoort. Iemand die volgens sommigen niet kan verdedigen, een middenvelder en iemand die nog geen jaar rechtsback speelt. Zoveel lef, alleen in Amsterdam :)
11 0
ghouleseddik
Ajax, waar zelfs een speler als Litmanen zelfs nog eens op '4' werd gezet.
0 0
Redrum
En daarom heeft Ajax zo'n grote naam. Het gaat niet alleen om de prijzen, maar vooral ook de manier waarop die zijn behaald.
2 0
afcas
in de jeugd voor jong ajax speelde mazraoui rechtsback...
1 -2
Adios
En op elke andere positie, maar hij ziet zichzelf vooral als middenvelder
0 0
DS
De Cruijff filosofie leeft voort in Amsterdam.
3 -2
DS
Dit is een team hoor. Dolberg dalijk terug. Een oude rot als Huntelaar. Een perfecte mix mega talenten, ervaren jongens en 24 / 25 jarige spelers in de kracht van hun leven. Heerlijk.
7 -1
Web
Heerlijk toch, echt wat mogen wij trots zijn op dit Ajax.
Zoveel voetbal vermogen, en wat geven ze weg, een sterkhouder als De Ligt valt weg, hoe ze dit oplossen door Frenkie naast Blind te zetten en Eiting op zijn positie.
Tuurlijk balen dat Donny niet start, Ten Hag wil zijn sucses vol systeem niet wijzigen, en dat begrijp ik. Wat wel opvalt een getergde Donny die invalt is beter dan de Donny die in de basis staat.
6 0
Rentokill
Die laatste zin ben ik het helemaal mee eens.
3 0
SjaakWolfs
Mooi. Nu die boeren laten zien waar Ajax voor staat en die eerste plaats claimen.
5 0
Ajacied33
Heerlijk om dit soort teksten te lezen. Ben altijd trots om Ajacied te zijn, maar nu net wat trotser. Bedankt TH, ik heb je vaak verguisd. Maar dit lijk je goed op de rit te hebben. Chapeau..
8 0
Redrum
Ik moet het die gekke Tukker toch nageven ja, hij lijkt het echt op de rit te hebben staan nu. En het is absoluut niet verdedigend hoe hij speelt. Het kan toch raar lopen in de voetbalwereld.
1 0
Horrontelli
Yeahh. Het is fijn om Ajacied te zijn.
7 0
@Maar7en
Hopelijk landen we snel weer op de aarde en gaat Ajax constant goed spelen. Zondag moet eenzelfde prestatie geleverd worden om niet achterop te raken! Ajax en PSV steken er flink bovenuit dit jaar maar laat niet weer de kaas van het brood eten door.
3 0