Dilrosun heeft geen spijt van vertrek bij Ajax

BartVeenstra, 17-09-2018 om 11:05, 12726 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Javairo Dilrosun (20) heeft geen spijt van zijn vroegtijdige vertrek uit de jeugdopleiding van Ajax. In de zomer van 2014 vertrok de aanvaller naar Manchester City en sinds afgelopen zomer speelt hij voor het Duitse Hertha BSC.

'Ik vind Manchester City nog steeds een goede keuze, omdat ik daar veel heb geleerd. Daar heb ik in de Bundesliga nu profijt van. Net als van mijn jeugd bij Ajax. Op de straat in de Spaarndammerbuurt heb ik de basis gelegd en bij Ajax heb ik die uitgebreid', zegt Dilrosun in gesprek met De Telegraaf, waarna hij de vraag krijgt waarom hij het niet heeft gered bij Manchester City.

'Niet gered, niet gered … Ik kon mijn contract verlengen, dus de club had vertrouwen in me. Maar ik wilde regelmatig gaan spelen. Uit alle clubs die zich meldden, heb ik Hertha BSC gekozen', zegt de Amsterdammer, die ook spreekt over Ajax. 'Ajax is niet concreet geworden. Wie weet wat de toekomst brengt. Ajax is een heel mooie club en ik ben een Amsterdammer.'

Voor zijn nieuwe club Hertha BSC kent hij een goede start. Afgelopen weekend scoorde hij nog in het uitduel met VfL Wolfsburg (2-2). 'De kritieken waren lovend, mijn telefoon ontplofte bijna door alle berichtjes. Iedereen was heel blij voor me', zegt Dilrosun, die het doel heeft om een vaste basisspeler te worden in Berlijn. 'Zo veel mogelijk wedstrijden spelen en belangrijk zijn met doelpunten en assists. De club heeft de top-10 als doel gesteld, maar ik hoop stiekem dat we nog hoger eindigen.'

Haal alvast jouw Ajax-sjaal voor de Champions League in huis!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WouterBerg83
Geen spijt....En morgenavond voor de buis Ajax in de Champions League zien spelen met de wetenschap dat hij daar had kunnen staan.
1 0
ErikFrenkHuntelaar
Uiteindelijk doen ze allemaal een kleine stap financieel vooruit om er daarna 2 achteruit te doen in sportief opzicht. Als je dan, eenmaal voetballend bij een subtopper of een niveau lager kijkt waar ze nu zitten in plaats van bij Ajax1, is de enige conclusie dat ze verder waren geweest als ze waren gebleven.
1 0
Chesterson93
Deze jongen rept in geen enkele negatieve manier over Ajax; toch wilt men negatief over hem doen. Jammer dit.
1 0
Cello
Natuurlijk gaat hij niet zeggen dat ie spijt heeft. Tuurlijk niet. Immers, dan moet ie zijn fout toegeven.

En die stap was gewoon 100% voor de knaken. Want dat ie daar veel heeft geleerd, dat geloof ik wel, maar hij was totaal nog niet uitgeleerd bij Ajax. En bij enkele van die vroeg vertrokken (ook bij Dilrosun) moest het wel heel erg raar lopen zou hij niet Ajax 1 gaan halen. Dan had ie veel eerder dan nu al speeltijd gekregen en was ie waarschijnlijk al verder geweest kwa ervaring.

En ja...natuurlijk pak je in Engeland al gauw meer dan 100.000 euro daar waar je bij Ajax vaak rond de 30.000 tot 50.000 euro zit. En dat voor een jongen van 16-17 jaar is een geweldig salaris hoor. Velen hier op AS tikken dat niet eens aan!. En tuurlijk je carriere kan zo voorbij zijn. Tuurlijk. Maar die 100.000 per jaar gaat ook snel op als je eenmaal je carriere hebt moeten beëindigen. Het is leuke praat voor de bühne, maar uiteindelijk is een vroegtijdig einde van een carriere, waar je ook speelt, hele grote streep door de rekening en zal je idd een gewone baan moeten gaan zoeken. Het maakt dus niet uit of je dan bij Ajax speelt of bij Chelsea. Uiteindelijk is het geld op en moet je een baan zoeken.
0 0
Chesterson93
En voor zo’n reactie wil men het tegendeel bewijzen.
1 0
Lazell
City en Chelsea hebben ieder 40 spelers uitgeleend. Dan kan je wel raden wat er gebeurd als ze je contract verlengen... Dus nee, je hebt het niet gered.
1 0
EVH
Dilrosun. Redan. Malen. Allemaal weg.

Had een fijne AJAX aanval kunnen worden. Jammer hoor
2 0
ajax4ever01
Bergwijn vergeet je ook nog
3 0
pimp
En Kluivertje die bleef gewoon bij Ajax, heeft een transfer van 17 miljoen geregeld, wat tekengeld, en mag bij Roma de bank warm houden.
0 0
Joodhannus73
Je bent dom of je bent slim. En je hebt wel of geen ouders die je goed begeleiden cq die wel of niet zelf voor het geld gaan. Daar hangt alles vanaf.
0 -1
Chesterson93
Te zwart-wit.
2 0
MankeNelis
Groot talent wil nog niet zeggen dat ze werkelijk een blijvertje zijn voor Ajax 1. Wat dat betreft snap ik de keuze voor de poen wel.
Blijft een opmerkelijk feit dat ze stuk voor stuk verhuurd worden en op een enkeling na op de bank zitten.
Hier hadden ze waarschijnlijk een kans gehad in het 1e en bijna zeker veel speeltijd in JA. Het is maar waar je voor kiest.
2 0
Babayaka
Wat dilerium heeft geen spijt?
0 0
AFCAwooz
In principe ben ik er op tegen hoor dat die gasten zo vroeg weg gaan. Maar wat boadu gister overkomen is kan natuurlijk bij iedereen gebeuren. Het is nog maar de vraag of hij ooit nog zijn (potentieel) niveau gaat halen. In Engeland krijg je naar wat ik begrepen heb als jeugdspeler vaak al een paar ton pj. Tel daarbij de vaak moeilijke sociaal economische situatie van ouders bij op en je hebt toch wel een aardig motief om vroeg te vertrekken.
0 0
Marcao
Aha, eerst de deur uitlopen en dan bedelen om terug te komen. Dacht het niet...
0 -1
3*stars*3
‘Ik kon mijn contract verlengen’.

Ja, er zijn ook spelers die verlengen maar nog steeds geen echte kans krijgen.
Bij Chelsea zijn er tal van voorbeelden en v Ginkel is er 1.
Bouy riep ook trots hoeveel vertrouwen Juve heeft en dat hij daarom een krabbel had gezet.
Je bent gewoon een nr voor die koopclubs maar dat geven ze niet graag toe.
1 0
Ruff Rhythim
Ja hij kon dus verlengen bij Man C.
Heeft hij nou werkelijk niet door wat daar de achterliggende bedoeling van is?

Puur en alleen om als handelsobject te fungeren, basisspeler was hij daar nooit geworden.
2 0
3*stars*3
Precies.
Moet nu ook denken aan die gozer die an PEC naar City is gegaan.
Ff zijn naam kwijt maar die riep ook trots dat City een plan heeft met hem, tja...
0 0
Gooseman
Sandler?
1 0
3*stars*3
Dat is em.
Was ff te lui om te googelen. ;-)
Maar die arme jongen denkt echt dat hij een kans maakt daar.
Ok wel een lekkere salaris natuurlijk maar sportief...
0 0
kade88
Heel goed dat Ajax de jongens die vroegtijdig vertrekken niet terughaalt. Dat gezegd hebbende moet er wel iets bedacht worden om de toptalenten sneller aan ons te binden. Desnoods met meer moneys.
1 0
Mazraoui
Ajax zal nooit spelers opnemen die weggegaan zijn uit Amsterdam en bij hun nieuwe club niet slagen
0 -1
AjaxPassion
Misschien gaat dat in de toekomst wel veranderen, PSV legt het iig geen windeieren. De voetbalwereld is nou eenmaal veranderd.
1 0
Gonzo
Maar PSV wordt wel steeds meer een Capetown Eindhoven.
2 0
Mazraoui
Ja klopt maar daarmee geef je de grootste talenten vrijbaan om wat geld op te halen in Engeland om daarna weer aan te sluiten in Amsterdam bij hun leeftijdsgenoten. Denk dat het dus averechts zou werken. Een middel dat mogelijk kan werken is door de echt grote talenten een beter contract aan te bieden
1 -1
AjaxPassion
Ja inderdaad. Zoiets als wat Malen heeft gedaan is ook geen slechte route voor een jeugdspeler. Maar het is gewoon een zeer complex geheel, je kunt er niet altijd iets aan doen. Geld is inderdaad een belangrijke factor, maar daarin gaat Ajax het nooit winnen van de grootste clubs.
1 0
Ozymandias
Het blijft eeuwig zonde dat spelers als Fosu-Mensah, Dilrosun en Malen vertrokken. Als Fosu-Mensah was gebleven had Ajax niet alleen een periode een centraal duo met Fosu-Mensah en De Ligt kunnen genieten maar was De Ligt waarschijnlijk pas één/twee jaar later doorgebroken dan nu het geval was en dus tot een oudere leeftijd bij Ajax gebleven. Hetzelfde geld voor Kluivert die waarschijnlijk pas na Dilrosun en Malen (die veel verder in zijn ontwikkeling was dan Kluivert toen ze nog beide bij Ajax speelden) was doorgebroken.

Gelukkig mogen Britse clubs na Brexit geen EU spelers van onder de 18 meer contracteren.
10 -1
AjaxPassion
Als TFM was gebleven hadden ze Sánchez ook niet gehaald. dus waarom zou de Ligt dan later zijn doorgebroken?

Maar verder met je eens. Het blijft zonde dat talentvolle spelers Ajax verlaten, een vrij duidelijk toekomstplaatje tegenover een onzeker buitenlands bestaan. Hoewel Ajax ook zeker geen garantie is en een trainer het in je moet zien zitten/je op de juiste manier moet gebruiken. Dat laatste is ook de laatste jaren bij Ajax zeker een probleem (in de jeugd).
0 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
wat je zegt over Brexit is feitelijk onjuist.
0 -2
Ozymandias
Leg mij dat eens uit. Volgens mij begrijp ik als Nederlandse Brit (of Britse Nederlander) die in Londen woont onderzoek doe in internationaal recht namelijk wel redelijk hoe Brexit werkt.
2 0
gras
Je gaat weg omdat je aan spelen op het hoogste niveau wilt toekomen. En dat lukt niet bij City. Wat ze je ongetwijfeld in het vooruitzicht hebben gesteld toen je nog bij AJax speelde. Speeltijd die je bij Ajax zou hebben gekregen. Ajax dat daarbij of EL of CL speelt. En vervolgens ga je spelen bij een club die niet Europees speelt.

Maar het is geen mislukking. Ah.
6 -2
Ozymandias
Ach, als ik geen contract van Ajax zou krijgen en City komt met een aanbieding van 500 duizend euro had ik het ook wel geweten. Natuurlijk zou ik liever voor Ajax spelen maar voor hetzelfde geld breek in mijn been in de volgende wedstrijd en haal ik daarna nooit meer mijn niveau. Vergeet niet dat het regelmatig gebeurd dat een talentvolle jeugdspeler door een blessure zich niet verder ontwikkeld.

Vergis je ook niet dat het niveau op de trainingen bij de jeugdelftallen van City waarschijnlijk ook hoger ligt dat bij Ajax doordat ze zo veel kwaliteit bij elkaar kopen. Natuurlijk krijgen jeugdspelers daar nauwelijks de kans om door te breken maar de jaren dat ze in de jeugdopleiding spelen leren ze minstens even veel als bij Ajax. Ze moeten na hun jeugdcontract wel direct vertrekken.
1 -5
AjaxPassion
Waar baseer je die 500 duizend euro op?
0 0
Ozymandias
Op de cijfers die er hier op SkySports regelmatig voorbij komen wanneer het gaat over jeugdspelers die clubs als Chelsea en City aantrekken. Die spelers krijgen bijna alles (veel) meer dan een half miljoen per seizoen. Trouwens verdiende Nouri bij Ajax ook al tonnen als jeugdspeler.
0 0
AjaxPassion
Geef eens wat bronnen? Dat zijn echt uitzonderingen volgens mij. Verder is Dilrosun daar ook zéker niet één van.
0 -1
Ozymandias
Zoals ik net zei baseer ik mij op wat ik op SkySports voorbij zie komen. Dat is mijn bron. Ik heb geen andere bronnen voor je.
0 0
AjaxPassion
Geef dan eens een linkje...
0 -1
Ozymandias
Ik heb geen linkje SkySports zijn TV zenders.
0 0
AjaxPassion
Zoals altijd kraam je dus maar weer eens onzin uit zonder dat je het kunt staven met enig bewijs.
0 0
ajax0916
Hij scoorde een knappe goal dit weekend
3 0