Younes doet verhaal: 'Mijn grootste fout'

BartVeenstra, 13-09-2018 om 07:20, 38526 views, PA, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajax-aanvaller Amin Younes baalt ervan dat er rond zijn vertrek bij Ajax en zijn overgang naar Napoli een enorme soap is ontstaan. De Duitser bereikte in januari een akkoord met de Italiaanse club, maar zelf ontkende hij maandenlang daar getekend te hebben.

Een enorme soap ontstond en die werd vergroot toen hij ook een akkoord bereikte met VfL Wolfsburg. Die transfer ging niet door, omdat de Duitse club erachter kwam dat Younes al had getekend in Napels. In gesprek met het Duitse PA vertelt Younes nu voor het eerst zijn verhaal. 'Ik neem alle verantwoordelijkheid. Ik ben verantwoordelijk voor alles wat ik doe en moet leven met de consequenties', citeert Voetbal International de ex-Ajacied.

'Ik heb fouten gemaakt. Ik heb de verkeerde mensen vertrouwd en was naïef. Dat reken ik mezelf aan. Bepaalde mensen probeerden mijn hoofd op hol te brengen en dat is hen gelukt. Dat heb ik zelf laten gebeuren', geeft Younes vervolgens aan.

Weigeren invalbeurt

In Amsterdam raakte Younes compleet uit beeld nadat hij in maart weigerde in te vallen tegen SC Heerenveen. 'Dat is nog wel mijn grootste fout geweest, dat valt gewoon niet goed te praten. Dat was heel slecht van mij tegenover mijn ploeggenoten en de club. Zoiets kun je niet maken.'

Younes is bijna hersteld van een achillespeesblessure en zou later deze maand zijn debuut kunnen maken voor Napoli. Opvallend genoeg heeft de Italiaanse club Younes niet opgenomen in de selectie van de Champions League.

De Champions League-sjaals zijn al te koop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Yeshyeshyall
Het was echt een raar verhaal. Jammer. Vind het een leuke speler. Rendement was niet extreem maar bracht echt hoop destijds doordat hij wel een man kon uitspelen. Jet was destijds echt armoede en daartussen vond ik hem in zijn eerste periode heel leuk voetballen.
0 0
KKoossiiee
Jammer dat het ff duurt.
Maar wel goed dat hij dat nu al ziet in vergelijking met veel anderen die nooit zouden toegeven dat ze fouten of verkeerde keuzes hebben gemaakt.
Ondanks alles toch een soort van realisme.
Ik vind het nog steeds een zeer sympathieke vent.
3 0
Ajax27
Jammer hoe dit is gelopen. Ondanks zn lage rendement ba het eerste jaar kon ik met vlagen echt genieten van m. Ook buiten het veld zag je m altijd deelnemen in tig verschillende opnames en straalde het plezier er vanaf bij hem. Hij leek zich echt optimaal te vermaken bi j Ajax totdat de hele soap begon. Kluivert en nu Tadic zorgde er weer voor dat de mensen op de banken gingen staan, maar hij heeft het zeker niet onverdienstelijk gedaan.
0 0
xDusanTadic
Blij dat die slapjanus weg is van de linkerflank
0 -1
trainerdv
Ach ja, een contract bij Ajax is een zakelijke overeenkomst. Dat hij de Duitse Sjaak Swart zou worden, heeft toch nooit iemand geloofd, dus meestal gaat een transfer dan best hamonieus. Ik heb geen idee wat hij met zijn Napoli,/Wofsburg,/Liegebeest-contructie van plan was, maar mooi dat hij nu ook inziet dat het oerdom is om het zo te doen. Blij dat we tegenwoordig met Tadic en Neres spelen..
1 0
Michels
Damn, wat een goed en eerlijk verhaal! Je ziet niet vaak dat een speler zo eerlijk en schuldbewust reageert.
3 -2
Joodhannus73
Precies! Een speler die zich kwetsbaar opstelt is uniek in de voetbalwereld..! Hulde! Heeft mijn sympathie volledig terug! Blijf het ook mismanagement vinden dat hij voor niets de deur uitliep. Ajax kan ook de hand in eigen boezem steken, inclusief Ten Hag. Neem een voorbeeld aan deze fantastische dribbelaar. Zou veel vaker moeten gebeuren..!
2 -1
Duif63
Maar wel 9 maanden te laat.
3 -2
Grummes
Die zien we nooit meer terug.
1 0
14ajax1974
Geen rendement, dus succes bij napoli
0 0
14ajax1974
Geen rendement, dus succes bij napoli
1 0
14ajax1974
Geen rendement, dus succes bij napoli
0 0
14ajax1974
Geen rendement, dus succes bij napoli
0 0
Maus1978
Jammer hoe het gelopen is met Younes. Ik was een van de weinigen denk ik die hem wel echt een meerwaarde vond hebben maar goed. Wel eerlijk van hem dat hij nu zelfinzicht toont. Vond het destijds al grote onzin dat velen vonden dat het niet willen invallen de fout was van Ten Hag. En kennelijk ziet Younes dat nu zelf ook in, waarvoor respect. Het ga je goed. Iedereen kan fouten maken in zijn leven.
2 -1
Clarence
Zo is het! Blijkbaar zijn de mensen die hier minnetjes uitdelen onfeilbaar. Jammer hoe het gelopen is maar ik geloof zeker dat het heel moeilijk is als er alle types om je heen lopen die je beïnvloeden en gouden bergen beloven.
0 0
RuffRhythim
Dat is een behoorlijke diepe knieval die Younes hier maakt.
Dat siert m dan wel weer.
En hoop voor hem dat hij dergelijke fouten niet een tweede keer zal maken.
1 0
OuweDibbes
Ach ja de standaard ik ben aardig verhalen zoals ik wil de Duitse Sjaak Swart worden, en Ajax is mijn club geworden. Stort lekker je teken geld terug duitse oplichter, en maar niet te spreken van je matige voetbal waar je mij wekelijks aan liep te ergeren.
3 -2
PetrusKeizer
hopelijk heeft hij van deze ervaring geleerd. Verder niet echt nodig om op dit bericht wraakzuchtig te reageren. Vind ik dan.
8 -2
10Sneijder10
Na lang aandringen mocht hij gaan van Ajax maar vervolgens met allerlei leugens 5 miljoen door Ajax' neus geboord en een lange tijd voor onrust gezorgt.
Leuk zo'n kutverhaaltje om zieltjes weer terug te winnen en om te zeggen wat mensen willen horen maar ik trap er niet in.
Achterbakse zelfoverschatte tuinkabouter zonder rendement, heb hem geen enkel moment gemist.
5 -2
OuweDibbes
Zo is dat Sneijder. Dit soort zielige verhalen moest je ook van Younes lezen nadat hij wekenlang de slechte speler van het veld was. Onbetrouwbaar figuur. Geeft ook even andere schuld. Kan hij niet nadenken.. Een moordenaar geeft toch ook niet zijn advocaat de schuld dat hij in de gevangenis zit? Of niet dan.
3 -1
Clarence
Want jij maakt nooit fouten?
0 0
Redrum
Sterker nog, ik was hem echt alweer compleet vergeten deze gozer. Ik dacht laatst nog dat Viergever en Kluivert de enige waren die zijn vertrokken, maar Younes natuurlijk ook nog. Van de vertrekkers mis ik echt helemaal niemand, wat dat betreft is dit echt een ongekend goeie transferperiode geweest voor Ajax.
3 0
Sterretje73
Lekker makkelijk dit. Maanden van wangedrag goedpraten als het kalf allang verdronken is. Makkelijk rekenen zo Younes en vanuit mijn persoonlijke perspectief volkomen ongeloofwaardig. Zal best wel wat te hard reageren maar een foutje is 1 moment, 2 foutjes 2 momenten maar maanden van fouten is gewoon klaar ! Je hebt je salaris, je hebt je transfer en nu wil je je straatje schoonvegen door even zielig te doen. Next....
6 -1
gras
Ik had van Younes niet verwacht dat hij zich gek zou laten maken. Leek me daar te nuchter voor. Had altijd een prima rol in de groep als een soort bindmiddel. Kwam ook terug van vakantie nadat Nouri onderuit ging.

Dan mochten Klaassen en Sanchez weg, terwijl hij niet naar de BL mocht. Als Kluivertje dan ook nog speelt en je een WK selectie dreigt te missen, zie ik wel in dat je over de kook en uit balans kunt raken.

Niet willen invallen was een fout, maar iemand zo laten invallen net zo zeer. Twintig keer je handtekening zetten en dan denken dat je niet gebonden bent is ronduit stupide.
7 -3
Pheadrus
In de tijd dat Ajax alleen tikkie breed en tikkie terug speelde was hij de enige met dreiging naar voren. Hij was de enige die een man voorbij kwam. Daar ben ik hem heel dankbaar voor.
3 -2
insectenverdelg
Je bedoelt het jaar onder Bosz?

Younes was uit stilstand op de eerste meters een geweldenaar. helaas hiled t daarna ook op. gaf zelden een goede pass laat staan een assist en ook zijn schot was zo slap dat het meer rolletjes voor de keeper waren dan doelpogingen. Al met al was hij gewoon niet zo compleet. jammer, anders had hij t echt ver kunnen schoppen. want zn vetsnelling met bal op de 1e meters is exceptioneel.
6 -1
Pheadrus
Het aparte van Younes was dat hij helemaal gefocust was op de bal en de voeten van de tegenstander. Hij verloor medespelers en doel uit het oog en had niet de oriëntatie om het plaatje in zijn hoofd te houden. Dan had hij een geweldige dribbel met die korte felle passen maar het vervolg viel vaak tegen. Heel anders dan bij Neres. Ook een prachtige dribbel en passeerbeweging maar hij "weet" in zijn hoofd precies waar zijn medespelers staan.
0 0
FlyingDutchMan
Zo makkelijk passeerde hij in de kleine ruimte, zoals weinigen op een Messi na kunnen.
0 -3
10Sneijder10
Ja joh, vergelijk hem ff met Messi.
Wat heb jij op dan.
2 -1
Clarence
Je kunt hem toch op onderdelen met Messi vergelijken? Hij is bijvoorbeeld ook even groot :)
0 0
Michelinho
Hou toch op met 'niet in willen vallen was mijn grootste fout'. Zijn grootste fout was het daarheen vliegen voor een wintertransfer en een contract tekenen voor de zomer. Alles daarna was 'adding insult to injury'.
Nog afgezien van zijn hele houding nadat Ajax hem niet in de zomer wilde laten gaan, vlak na zijn 'Duitse Sjaak Swart'-uitspraken.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Twee gedachten ... Goed dat hij het nu inziet maar het is wel erg makkelijk lullen achteraf. Niet willen invallen is 1 ding maar dwars liggen, Ajax voor het blok zetten, Napoli en Bremen neppen ... Het is achteraf wel erg eenvoudig om "zelfkritisch" te zijn, zou hem meer sieren als hij tijdens de hele soap eens nagedacht had.

Hij was gewoon Duits international (wat wel een godswonder is natuurlijk) en had door zijn streken overal vrij naar toe gekund ... Klasse gedaan Younes, ik kan er weinig mee compassie mee hebben, je hebt het zelf flink vergooid.
6 0
chrisjuhhh
Hoezo een godswonder ?
Denk jij dat jij of al die andere negatievelingen over Younes het beter weten dan een Lowe ???
2 -3
chrisjuhhh
Maar die 5 miljoen transfer geld dan , want hij is toch naar Napoli vertrokken ?
0 -1
Lazell
Transfervrij, ja.
1 0
Beachbal
Zoals ze op z’n Nederlands zeggen “eens een mof altijd een mof”.
5 -14
Pheadrus
Younes komt uit Libanon! Behalve zijn paspoort is er niets Duits aan deze man.
2 -5
Minsc
Gelukkig maar dat de Libanezen die ik ken allemaal hele betrouwbare mensen zijn, veel betrouwbaarder dan Duitsers; echt waar hoor, je kan ze op hun bruine ogen blind vertrouwen.
1 0
insectenverdelg
Goh wist niet dat er in Libanon ook een Dusseldorf lag. Daar schijnt hijn namelijk op 6 augustus 1993 geboren te zijn.....
7 0
Raydo
Daarbij is alleen zijn vader Libanees.
0 0
wdeneush
Misselijk onbetrouwbaar ventje.
6 -6
AFCAMM
De voorzitter (volgens mij) van Napoli heeft deze week nog aangegeven dat ze een verschrikkelijk stadion hebben en dat ze daarom willen uitwijken voor de Europese wedstrijden. Dat Younes er toen niet zo tevreden mee was is dan helemaal niet gek. De manier waarop is natuurlijk nog steeds niet mooi.
0 0
Dennis1964
Als voetballer en mens genoten van hem. Maar inderdaad foute mensen om hem heen die hem gek hebben gemaakt. Dat hij op het WK wel even kon schitteren. Helaas pindakaas
4 -4
jaripettersson
Openlijke kritische zelfreflectie vind ik altijd te waarderen.
15 -4
FlyingDutchMan
Het bestaat nog, pluim voor Younes!!
2 -2
Marcao
Ik blijf een zwak voor Youness houden. Ieder mens maakt fouten en hij komt er eerlijk voor uit. Case closed.
20 -10
PuurGeluk
Wat is dit nu voor verhaal? Wie bracht zijn hoofd op hol? Heidi Klum? En waarom wilde hij uiteindelijk niet naar Napoli? Waarom zei hij dat hij daar niet getekend had?
4 -14
MisterAFCA
Misschien val er meer te lezen in het hele interview?
2 0
Ajax#1900
Je weet zelf ook wel dat er allerlei zaakwaarnemers met valse beloftes rondlopen.
4 0
RuffRhythim
Ah..een nieuwe aflevering van de Rijdende Rechter?
0 0
Bensco
Goh, ken er nog zo’n eentje. Maar het toont lef dat je eigen fout durft te herkennen. Hopelijk zal Kluivert dat ook zien en lezen we volgend jaar in de krant:

“Bij Ajax weggaan was stomme zet maar SV Staphorst is een hele warme club”
23 -1
insectenverdelg
onze Duitse Sjaakie Swart. Snap alle acties nog steeds niet, maar t is m vergeven.
4 -4
oudzuid2
mooi om eindelijk wat zelfreflectie te horen van em, respect
16 -5
Godenzoon24
Een heel klein beetje . Over de rest van zijn vervelende gedrag en het vertrek bij Ajax hoor ik hem niet over.
3 -6
marrene
Welk vervelend gedrag heeft hij in die jaren m.u.v. het niet invallen getoond?
Hij is een modelprof die een blunder heeft begaan.
8 -4
Jan Doedel
Modelprof.....hihi al vroeg aan de borrel begrijp ik?
1 -1
Raydo
In zijn laatste seizoen continu blessures faken, zodat hij niet aan het aantal wedstrijden zou komen waarbij zijn contract automatisch verlengd zou worden.
1 0
Michelinho
Was nadat hij niet mocht vertrekken niet te genieten in het veld en schoof alles dat mis ging op een ander af bijvoorbeeld. Maar het bleef niet bij het niet invallen, hij weigerde nadat hij tijdelijk uit de groep was gezet ook nog eens met een spelvorm van het eerste mee te doen. Daar kan je het mee eens zijn of niet, maar dat is geen gedrag van een modelprof.
0 0