Hareide: 'Dolberg oproepen zou niet wijs zijn'

BVeenstra, 20-08-2018 om 14:30, 10642 views, Nordjyske |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-spits Kasper Dolberg hoeft niet te rekenen op een uitnodiging van bondscoach Age Hareide van Denemarken. De Noorse oefenmeester is niet van plan het talent op te roepen, omdat hij vindt dat Dolberg eerst maar eens geheel fit moet worden.

'Dolberg is weer aan het trainen, maar het zou niet wijs zijn om hem nu te selecteren', zegt Hareide tegenover Nordjyske. 'Het is het beste voor hem als hij weer fit wordt en wedstrijden gaat spelen voor Ajax', aldus de coach over Dolberg, die al enige tijd aan de kant staat met een blessure aan de buikwand.

Denemarken speelt in september twee wedstrijden. Op 5 september spelen de Denen een oefenwedstrijd tegen Slowakije, waarna op 9 september een wedstrijd in de Nations League wacht tegen Wales. Ajax-middenvelder Lasse Schöne is wel opgeroepen voor het Deense nationale elftal, zo meldt de Deense bond.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJSM
Wordt tijd dat Dolberg er weer staat. Lang genoeg geduurd, maar goed hopelijk snel terug.
0 0
voorkennis
Belacheijke opmerking van die coach, wat nou oproepen voor een interland?
Dolberg staat al weken aan de kant heeft 0 ritme, en dan oproepen ?
0 -5
AjaxAmsterdam
Lezen! En neem je '' voorkennis '' dan nog eens goed door voordat je een opmerking plaatst.

Hareide zegt hier alleen maar realistische dingen.
5 0
martijndepro
Beter roepen bondscoaches alleen de 2e keuze op en krijgen de a-selecties die deelgenomen hebben aan het WK gewoon rust in de vorm van extra dagen vakantie. Lekker een week pleite en dan weer met een frisse kop terug bij Ajax. Die internationale kalender is te bizar voor woorden ondertussen.
2 0
pinballmagic
Een wijs besluit van die Hareide
1 0
edalm
Had die voor het WK ook moeten doen. Dan had Dolberg er nu wel gestaan
0 0
MH1988
Hij is het enige wat nog ontbreekt aan dit Ajax! Als Dolberg zijn niveau weer haalt hebben we in elke linie exponentieel grote talenten. Man man man wat was ik onder de indruk van hem toen hij ineens in de spits kwam..
1 0
3*stars*3
Denk dat heel NL en Denemarken onder de indruk was.
Hij liet het ook in de topduels en Europa zien en dan heb je gewoon veel kwaliteit.
Als zijn lichaam het toelaat en hij karakter toont, komt het er zeker weer uit.
Ik zie telkens die knal tegen NEC voor me, als ik aan Dolberg denk....
2 0
MSwertz92
Zal dolberg weer de draad op kunnen pikken van zijn periode onder Bosz als hij weer helemaal fit is ? Ik denk het niet maar ik hoop zo erg van wel. Wat een weergaloze voetballer kan Kasper worden, hopelijk komt het weer goed met deze jonge. Helaas zien we heel vaak dat spelers na hun blessure op deze leeftijd hun niveau niet meer kunnen aantikken...
0 0
korem
Ik denk dat zijn blessure niet zo heel Zwaar is al duurt het allemaal wel best lang, voor een speler als cerny word het moeilijker om oude niveau enzo te halen ! Verder hoop ik ook dat we de oude Dolberg weer gaan zien en heb wel het gevoel dat dit goed komt en hoop ook dat hij snel weer helemaal fit is !
2 0
UltimateKaos
en Kristensen dan?
0 0
lf87
Zit bij Denemarken U21
0 0
3*stars*3
Andreas zit er sowieso wel bij...Andreas Christensen...
0 0
A'dam Oud-West
Dat zou toch wel prettig zijn. Het gebeurt helaas te weinig dat de staf van de nationale elftallen zich verantwoordelijkheid voelen voor spelers, buiten de interland-periodes om.
4 0