Farcas maakt overstap naar SPAL 2013

BartVeenstra, 11-08-2018 om 14:40, 9044 views, Serie A |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jeugdspeler Ricardo Farcas (18) heeft per direct de overstap gemaakt naar het Italiaanse SPAL 2013. De Italiaanse voetbalbond maakt de transfer van de Roemeens jeugdinternational wereldkundig.

Farcas werd in de zomer van 2016 door Ajax overgenomen uit de jeugdopleiding van Arsenal en speelde in Amsterdam voor O17 en O19. Heel veel minuten maakte de Roemeense verdediger annex middenvelder niet. Dit zou zijn vertrek kunnen verklaren. Bij SPAL 2013 zal hij landgenoot Vlad Dragomir ontmoeten. De Roemeen stapte onlangs over van Arsenal naar de Italiaanse club.

Farcas is na Justin Kluivert, Mitchell Dijks, Amin Younes en Reda Boultam de vierde Ajax-speler die vanaf deze zomer zijn geluk gaat beproeven in Italië. Kluivert speelt nu bij AS Roma, Dijks speelt bij Bologna, Younes is uiteindelijk toch aan de slag gegaan bij Napoli en Boultam beproeft nu zijn geluk bij Cremonese. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DrFootball
De 5e Ajax speler die naar Italie vertrekt. Boultam naar Cremonese.
0 0
Matzet
Veel succes in Italië.

Ajax heeft vooralsnog geen succes gehad met al die jonge buitenlandse talenten.

Farcas, Horvath, Bay, Karlsson, Rits, Toivomaki (wellicht vergeet ik een paar) hebben het niet gered.
Schon, Kuhn, Danilo, Jensen, Pasquali, Ylatupa (Cerny) hebben ook nog niet echt een meerwaarde laten zien in hun team. Talent hebben ze wel degelijk, maar het blijkt toch lastig te zijn om echt boven de 'eigen jeugd' uit te steken.
2 -2
Tikitaka
Voor het grote talent Farcas moest Kees de Boer het veld ruimen. Ach.. iedereen maakt fouten..
2 0
Keizer020
Ik denk niet dat je die mist
0 -2
trodat4030
Reken maar van wel!
3 0
Sunstridr
Schon, Danilo, Jensen, Pasquali en Cerny steken echt wel boven hun lichting uit. Kuhn and Ylatupa hebben tot nu toe heet en koud geblassen maar ik nog vertouwen in.

Horvath en Bay hebben lastige blessures gehad.

Daar in de tegenstelling heeft Ajax over de jaren Alderwiereld, Vertonghen, Vermaelen, Eriksen en genoeg meer dat ik er vast nog vergeten heb.
2 -1
Matzet
Dat ben ik niet met je eens. Ze draaien leuk mee, maar niet meer dan dat. Tuurlijk ze hebben talent, kunnen zeker doorbreken, maar ik vind ze vooralsnog niet boven de eigen jeugd uitsteken. Een Unuvar of Gravenberch, dat zijn echte toptalenten. Ik vind dat als je buitenlanders haalt, ze van dat kaliber moeten zijn.

De doorbraak van Vertonghen, Alderweireld en Eriksen is ruim 10 jaar geleden. Daar kan je niet meer op teren.
1 -2
DavidFerr
Dolberg en Onana.
1 0
Tecmessa
Desalniettemin moeten we het wel blijven proberen, voor elke tien die het niet halen staat er een Dolberg, Eriksen, Vertonghen of Aldeirwereld tegenover. En vergeet niet dat van onze 'eigen jongens' het grootste deel het ook niet haalt. Tegenover elke De Ligt staan ook tien Flemmings, Boultams en Zeefuiks.
1 -1
Matzet
Ben ik helemaal met je eens hoor! Zeker blijven proberen, maar het is jammer dat er zoveel mislukt zijn.

Hopelijk krijgen we meer succes nu de scouting een flinke impuls heeft gekregen.
0 0